Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
D013
aktív tag
Valami ilyesmire gondoltam én is a tesztek alapján
-
LLKobe
veterán
-
Begemoth
újonc
Remélem nem én vagyok az egyetlen, aki szabit vett ki holnapra emiatt

-
-
madkiller
őstag
Hiába. Március 19 van 1,5 órája hozta meg a konzolvilág , steamen keresztül kellett letölteni és nem enged vele játszani azt írja majd március 19én
20x néztem meg a naptárat, de nálam még mindig március 19 van. Rakjam újra?
Szerk.: Már meg van, hogy elvileg este 23 órától lehet vele játszani. -
VTom
Topikgazda
A Day 1 patch nem előtölthető? Mindneképpen este 11-kor le kell majd töltenem 30-40GB-t, mielőtt játszhatnék?
-
VTom
Topikgazda
Mai érdekes:

Zseniális

-
válasz
bobalazs
üzenetére
Corrections: there are two errors in the graphs. The first is the RTX 5080 in the 1440p Cinematic graph, it should be 119 fps. The second error is the RTX 4060 in the 4K graph, it should be just 18 fps. We will update and correct this info for the written version on TechSpot. 448
-
-
Habugi
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azt nézd meg, hogy a 4K felbontáson a 8GB-os 4060 jobban megy mint a 24GB-os 3090, 16GB-os 9070 és a 12GB-os 5070.

Tehát ha a vram nem lenne elég vicces, nyers erőben is megeszi mindhárom a 4060-at.Valami nagyon nem stimmel, itt a day1 patch & AMD/NV driverek még nagyon sokat fognak igazítani a számokon.
-
Viper26
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Inkább arra gondoltam, hogy ameddig nem volt day1, és nincs a kezünk között, addig nehéz véleményt alkotni erről.
-
-
Viper26
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azért netto hülyeséget ne beszélj már.
Fingot reszelni meg felesleges, megjelenés után day1 patch, stb. aztán utána lehet bármit tudni. -
Ellia
addikt
válasz
matebabaja
üzenetére
Meg mindig nem rpg :)
-
CptAdamica
nagyúr
Nagyon kíváncsi vagyok erre a jáccira, mert hatalmas a hype körülötte. Sokaknál lesz e vajon Returnal szintű pofára esés a dologból?
-
matebabaja
junior tag
Nagyon kiváncsi leszek erre, ezt úgy mondom, hogy nem vagyok egy nagy rpg fan, de az openworld része eddig tetszik videók alapján. Remélem nem ilyen Ac féle lesz repetatív szarzuhé lesz
-
GeneraL_XTX
veterán
Érdkes amúgy hogy az AMD kártyák nem nagyon szuperálnak a játékban holott amd promós a cucc

Meg ami még fura, hogy 4k/Cinematic beállításon alig van különbség a 5070ti és az 5080 között (legalábbis bőven kevesebb mint amennyit az árkülönbség okán várna az ember) de ez High beállításon jóval nagyobb már. Nem fordítva kéne lennie?
-
peet05
senior tag
Az optimalizáció szerintem is korrekt lett. Techspot-os teszt: [link]
Én egy RTX 5070-nel vágok neki a kalandnak, de annak tényleg őszintén örülök, hogy azok a játékosok is tudják élvezni a játékot, akiknek régebbi, és/vagy gyengébb vga van a gépben."Többen is kiemelték viszont – persze nem pejoratív értelemben –, hogy a Crimson Desert rengeteg türelmet követel és nem adja magát könnyen, így aki egy percek alatt megtanulható, laza élményre vágyik, az rossz ajtón kopogtat."
-
nesh_019
senior tag
-
Spizzi
aktív tag
Még egy dolog, bár ezt csak halkan jegyzem meg. A nyugati médiának akiket valaki nyugatról pénzel nem feltétlen fog minden esetben tetszeni egy keleti játék. Illetve azt is, hogy az "aranylemezes" verziót kapták meg tesztre a médiumok, azóta pedig eltelt több mint 2 hónap, a Day One patch meg gondolom nem dísznek lesz holnap. Ezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy nem lepne meg ha majd a userscore feltűnően magasabb lenne mint amit ma látunk a "szakiktól".
Bár ez már lehet hard copium csak a részemről.
De teljesen mindegy igazából, egy 75-80 score közötti játék ha direkt húzták le / ha direkt emelték fel.... minimum 1 végigjátszást megér a legtöbb embernek és ennek a játéknak a terjedelmét nézve a legtöbben úgy fognak felállni előle, hogy megérte azt az X összeget, és ez számít a végén.
Amerikai IGN 6/10 pfffhh.... bezzeg a Veilguard a múltkor 9/10-et kapott tőlük. Áhh dehogy, miből gondolja bárki is, hogy nem független média?
-
Szerintem nyugi van. Ajánlom ACG fel órás videóját

Ne felejtsük el, hogy a Pearl Abbys nem vásárol véleményeket. Tudjuk hogy szokott ez lenni nagy stúdiók eseten. Persze, nem tökéletes de eddig azt látom jutubon hogy igencsak jó (de qrva nehéz) játékot rakott le az asztalra. Plusz mellékesen egy piacot megszégyenítő engine-t.
az eddig látottak alapján 10/8 -
VTom
Topikgazda
Igen, ezt én is néztem, és a gépigényt is natív felbontásra adták, és a tesztek is igazolták. Konzol review még egyáltalán nincs kint.
Egyedül 4K-ban ne, érnek el 60fps-t a Radeonok, ami meglepő, mert korábban több helyen is olvastam, hogy nagyon jól fut AMD hardware-en.
Már csak egyet kell aludni.
-
Spizzi
aktív tag
Már 78, ebből még nehéz pontos következtetést levonni. Konzolosok tesztpéldányokat egyáltalán nem is küldtek ki, az majd launch után lesz.
A jelenlegi PC-s pontszámból kiindulva valahol 75-85 között lesz a final score. Szerintem a konzol javítani fog rajta, mert azokban a tesztekben ahol 70 vagy az alatti értéket adtak nagy szerepet vállal benne, hogy az MnK irányítást kritizálták.
Összegezve a dolgot: a játék jó, nyilván nem tökéletes mint semmi sem az életben. Illetve ahogy már hónapokkal ezelőtt is mondtuk, ez a játék nem mindenkinek lesz való, és a tesztek is ezt tükrözik. Van egy csomó 60-as értékelés, és legalább ugyanannyi 100-as is. Szerintem egyik sem fedi valóságot, de ez is azt bizonyítja, hogy valakit vagy nagyon becsíp, vagy egyáltalán nem.
Viszont majd nézzétek meg a HWU videóját amit linkeltem.: ez a játék egy optimalizációs csoda. A videojátékok messiása ebből a szempontból. 7900 XTX 1440p natív Cinematic avg. 93 frame. Nem tagadom, erre most kicsit felállt.... és a cinematic ugyebár az az overdemanding preset amit photomode-hoz ajánlanak csak.... mennyi frame lehet "csak" ultrán?!!
-
VTom
Topikgazda
77-re áll be a Metacritic.
Vannak hibái a játéknak, de a review-k alapján nekem nem lesz csalódás, úgy látom.
-
Spizzi
aktív tag
-
VTom
Topikgazda
Metacritic 79
-
SSunbro
kezdő
válasz
VágniValó
üzenetére
Az már jó hír, hogy nem Unreal Engine 5-el készül. Saját grafikus motorral készül, amit talán az átfogó ismeret miatt jól is fognak használni, optimalizálni a fejlesztők. Kérdéses még, hogy hosszútávon mennyire köti majd le az embert, mert hiába lesz óriási nyílt világa, ha csak kb. annyira lesz az megtöltve értelmes tartalommal, mint a Forspokenbe, akkor a világ csak arra lesz jó, hogy átrohangálj rajta. Én most már nem szoktam előrendelgetni és hasonlókat. A Code Vein 2-t is vártam eléggé, ami még nem is néz ki túlzottan jól, de olyan hitvány állapotba jött ki, hogy az tényleg egy vicc már. Aztán utána 3 (!) héttel a megjelenést követően közölték a fejlesztők, hogy "oké, akkor most dolgozunk a javításokon." Most ott tartunk, hogy kijött 3 patch, valóban látszik, hogy javul de még azért jön még majd 1-2 újabb patch.. majd március végén. Közbe már biztosan refundolta aki szerette volna.
Én inkább várok jelen esetben 1-2 értelmesebbnek mondott tesztet, és a steam visszajelzéseket is nézni kell. Utóbbi alapján azért 1-2 nap után könnyen meg lehet állapítani milyen állapotba van a játék, egy Clair Obscur 2.0 vagy egy totális pusztulat. -
Spizzi
aktív tag

#148 VágniValó: Részvétem, ez kínzás lesz most neked akkor. Sok sikert a vizsgához!
-
Csak ne legyen átkúrás és katasztrófa, mint a CP2077 első kb 2 éve.
Úgy érzem a Crimson Desert az utolsó szög lehet a játékok terén a kiégésembe ha bukta.Írom ezt úgy, hogy másfél héten belül lesz egy vizsgám, amire tnaulok szóval hiába hozzák a játékot, mert előrendeltem, de nem fogom tudni másfél hétig tolni.
Majd ide bejövök naponta olvasni. -
Spizzi
aktív tag
Rendesen izgulok a játékért, hogy jól sikerült e.
Meg nyilván magamért és mindenki másért is itt a subon, hogy remélhetőleg nem a semmire hypeoltuk fel magunkat ennyire az elmúlt hetekben.
Ez a játék tényleg 1, vagy az évtized meglepetése lesz vagy 2, a 20'-as évek második felének legnagyobb flopja. Harmadik lehetőséget nem igazán látok, hogy pl. jó-jó de nem az igazi, kis langymatag cucc. A megjelenés előtt is rendkívűl szélsőséges volt minden diskurzus a játékról, a többség vagy teljesen alárendelte magát a hypevonatnak és végig csorgott a nyála, vagy belekötött mindenbe a játékkal kapcsolatban. Kétlem, hogy ez a tendencia megváltozna a megjelenés utánra, max annyi, hogy vagy az egyik vagy a másik tábornak lett igaza, és onnantól más sem lehet majd hallani csak a győztes oldal propagandáját.
Szerencsére holnap reggel nem kell kapkodjak semmivel, bőven lesz időm beleásni magam ma 23.00-tól az értékelésekbe.
-
nesh_019
senior tag
Mikortól lesz pontosan review?
-
front3r
őstag
válasz
VágniValó
üzenetére
Mondjuk egy Elder Scrolls-nak nehéz amúgy is versenyeznie ezzel, mert van high tech része is a világnak. Illetve nagyon effektdús, intenzív harcok lesznek benne, és nem csak a földön harcolhatsz, hanem levegőből is, azt is többféle mount-al és képességgel.
Most már csak azon múlik, hogy mennyire élvezhető hosszútávon a játék. -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Egyetértek. Plusz továbba is úgy gondolom inkább a Skyrim-hoz kéne hasonlítani ha már kell valamihez, mint az RDR2-höz vagy a Witcher 3-hoz.
Bethesda-sok tuti eltolják még 2 évvel a legújabb Elder Scrolls-t, ha jó a CD
-
VTom
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A játék szerves része maga a világ felépíése. John attól volt oda, hogy egy random pontot kijelölt a térképen, és milyen kalandos úton ért oda, közben rengeteg dologba botlott.
Amennyire nekem lejött eddig, nem egy nyílt világú narratív sztoriélményt próbáltak felépíteni, hanem egy összetett világot építeni mindenféle tennivalóval, meg interakciós lehetőséggel. Hiszen eredetileg MMORPG-nek készült.
De már csak pár óra, és kiderül, hogy mit mondanak a tesztek, holnap meg az is, hogy valójában milyen.
-
front3r
őstag
Ilyen is van:
John Linneman (Digital Foundry) áradozik a Crimson Desertről: "Amit itt tapasztaltam, az talán a leglenyűgözőbb nyílt világú környezet, amit valaha is láttam bármilyen játékban. Utoljára talán a Red Dead Redemption 2-ben élhettem át ilyesmit" -
VTom
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nemtom, a CP77-ről anno mit mondtak a lengyelek?
-
VTom
Topikgazda
Crimson Desert's First Review Posted Online Early
Kettő koreai streamer kitette a review-ját "véletlenül", mindketten azt nyilatkozták, hogy besza-behu.

szerk.: egy streamer tette ki a review-t, a másik csak nyilatkozott.
-
VTom
Topikgazda
válasz
VágniValó
üzenetére
Nem kizárt, hogy olyan is lesz benne

4 irányíható karakter lesz egyébként, nem tudok semmit a sztoriról, vagy hogy melyik ponton lépnek majd be, egy idő után tudatosan kerültem már a videokat, vagy csak bele-bele pörgettem, hogy azért maradjon meglepetés a játékra is.

-
VTom
Topikgazda

Na, ez érdekesen hangzik
Nem lehet pl. a királyi palotába bemenni tökig véresen. -
sittes79
addikt
A pingvines fekete boltban is kuldtek a kulcsot, nice mehet a download.
-
-
Spizzi
aktív tag
Update: ebben a percben küldte meg a konzolvilág, hogy ma adják át a GLS-nek a csomagot.
-
Spizzi
aktív tag
-
Moby
veterán
Van itt még olyan, aki szintén konzolvilágtól rendelte? Jeleztek már szállításról?
-
l.skywalker
titán
Crimson Desert Xboxon Play Anywhere cím. Tehát ha megveszed konzolra vagy PC-re, eléred a másik platformon is:
-
Spizzi
aktív tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Metacritic azért fontos, mert ott több tucat médium pontszámát átlagolják ki, valószínűleg az adja a legpontosabb képet, hogy mégis mi a közvélemény a játékról, illetve majd később a userscore ugyebár.
Illetve azért is fontos lehet, mert az utóbbi évek tapasztalatai alapján általában azok a játékok indulnak egyáltalán bármiféle GOTY kategóriában amelyeknek összesítettben sikerült legalább 85 pontot összeszedni. Néhány megnyert díjjal pedig nagyobb reményekkel vághat neki egy játék a Year 2/3-nak is. Nem közvetlen amiatt mert nyert valamit - valakiktől értelemszerűen, hanem az egy jó indikátor arra, hogy nem egy 2 perces sláger lett a játék és sokáig releváns marad a médiában, sok játékos játszik vele még mindig, még mindig tud generálni eladást..... és természetesen lehet berendelni hozzá kiegészítőket vagy közvetlen folytatást, mert van mire.
-
SkillUp érdekel a leginkább, mert ő a mai napig nem csinált segget a szájából. Illetve LegacyKillaHD nem épp a review videóiról ismert, de most valahogy úgy érzem hogy ő is be fog szállni. Meg persze majd 1-2 hét múlva Angry Joe kb laza másfél órás vidijét is megnézem/hallgatom meló vagy edzés mellé.
Reméljük a legjobbakat.
-
front3r
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azok is ma este 11-kor jönnek ki.
Ja és ha minden igaz, akkor akinek lemezes játéka lesz, az sem játszhat előbb, mint holnap 23:00. -
VTom
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Közben velem is szembe jött facebookon.
Most indítottam a prealoadot én is Steamen. A lemezes kiadáshoz 48GB-s day 1 patch fog lejönni, kíváncsi leszek rá, a Steam-eshez mennyi. Ha nem hazudik a matek, akkor kb. 32.5GB (a lemezes elvileg 77GB)
-
Spizzi
aktív tag
Kíváncsi leszek a Metacritic score-ra. Ha 85+ lesz akkor már jók vagyunk.
-
GeneraL_XTX
veterán
A mai tesztekre kíváncsi leszek, bár már én is beszereztem egy olcsó AMD rewards-os kódot
Mind1 ha esetleg mint játék nem is lesz a legjobb, a grafika miatt megért 12k-t 
-
nesh_019
senior tag
19.en Magyar idő szerint mikor lehet vele játszani pc-n?
-
VTom
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ez hol jött?
-
Aki videókártyához vagy procihoz kapott kódot, az AMD Rewardson keresztül tudta már a Steamen claimelni? Nálam egyelőre semmi, pedig ugye az előtöltés nemsokára indul.
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Random Black Bear klántag reakció:
-
l.skywalker
titán
Pyvel needs you!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS H110M i3 6100T 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Kolink Inspire K2 aRGB 400W
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- 0perces Kolink KLA-003
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez több review-ban is elhangzott, páran azt is említették hogy nem tudják mik lesznek a Day 1 Patch-ben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én csak a linkelt tesztet vettem alapul

4K natív ?!