Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
Topikgazda
4 és fél óra játék után kezdem megszokni a menürendszert, meg az irányítást

Csináltam pár küldetést, gyűjtöttem pár dolgot, megvolt az első boss-fight, és főztem is.
Nagyon-nagyon lassan halad a játék, nem csodálom, ha sokan inkább feladják.
Arra jöttem rá - inkább gyanítom - hogy azért olyan fura néha a grafika, mert van benne chromatic aberration, és nem lehet menüben kikapcsolni. Remélem valaki megtalálja a config file-okban hamarosan, és lesz rá workaround, mert szerintem nagyon sokat dobna az összképen, ha ki lehetne kapcoslni.
-
nesh_019
senior tag
3 óra játék után.
Nálam a grafika nagyon jó.
Érdekes az egész világ.
Hihetetlen milyen jól van optimalizálva.A irányítás nagyon idegesitő,nagyon sokat ront az játékélményén és hogy alig fogja az ember kezét a játék ez se a legjobb de ezzel még kitudnék békülni.
Nekem annak tűnik hogy sok mindent beleakartak sűriteni az irányitásba és nagyon komplex lett és néha azt se tudod hogy mit nyomj.
Amugy meg jónak tűnik csak nagyon idegesitő tud lenni mivel ront az egészen és nem szórakoztató hanem inkább frusztráló vele játszani.
-
LLKobe
veterán
Az a helyzet hogy tényleg kell a Ray reconstructuion. Nélküle sajnos tényleg egy homályos mosott fos az egész akármit csinálok.
-
icemad
nagyúr
Hogy rozsdásodjon rá a műanyag lakat a qva PC-s baromkodásra. 2 órát szívtam vele, mire elindult a játék.
Ha valaki Ms storeban vette és nem indul el az xbox appban, akkor ez a megoldás:
1. xbox appban offline játékot engedélyezni a beállításokban.
2. Amikor elindítod a játékot, rögtön kihúzni az Ethernet kábelt.
3. Szinkronizálást leállítani.
4. Indul a játék.Tiszta röhej ez a PC gaming.
-
sittes79
addikt
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Nvidia reflex-et bekapcsoljatok?
-
Viper26
nagyúr
Másfél óra után ez nekem besza-behu.
AMD overlay megy nálatok?
Nekem nincs kint és az ALT+R sem működik, pedig jó lenne látni hogyan fut. -
VTom
Topikgazda
válasz
VoltanIgor
üzenetére
A Frame gen visszaadja, amit elvesz a RR. FG-nel 75-80 fps-em van, Neked ugyanennyi lenne, ha 2560x1440p-n játszol. Próbáld ki majd, érdemes.
A DF videója alapján nagyon sok helyen életre kelti a dolgokat.
-
VoltanIgor
aktív tag
Egyelőre én is ez alapján lőttem be a beállításokat. DLAA, 1-2 dolog kivételével minden Cinematic, Ray Tracing On - RR off - és így nagyon szép, 80 FPS-re korlátozva riccenésmentes, és kicsit kíméli is a gépet, nem szeretem 100%-on pörgetni a vasat.
A Ray Reconstruction valóban szebb, de azért nem egy Path Tracing szintű különbség, és megeszi a teljesítmény majd´ felét, ennyit abszolút nem ér. Majd kísérletezem vele Frame Gen kíséretében, meglátjuk, egyelőre ezek a beállítások barátiak.
Még nagyon az elején vagyok, első város, pár mellékküldi ment le, egyelőre nagyon tetszik. Az irányítás tényleg kicsit nehézkes, de hogy összehasonlítást mondjak, a RDR2-ben sem volt sokkal jobb, meg aztán 30+ éve játszom, láttam én már ennél SOKKAL rosszabbat is

Kíváncsi leszek a sok mechanikára, meg az irányítási káoszra a sok képesség mellett, ez kicsit aggaszt, de meglátjuk, eddig nagyon bejön!
5080. 13700k, 1440p
-
LLKobe
veterán
BUG-ot is találtam, bizonyos grafikai opciókat hiába állítok át ultrára vagy high-ra, magától visszaáll cinematic-ra. Majd patchelik remélem.
-
nesh_019
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én most fogom kirprobálni csak még patchel -
l.skywalker
titán
-
Hiei555
aktív tag
Ez alapján csináltam ja 5070 ti van szal igazából ha minden full ray reconstructuonnel akkor dlss 4 quality v balanced + framegen 2x ha a rr kikapcsolom és a lighting csak ultra full helyett úgy elég a dlaa framegen nélkül. A többi setting marad cinematicon v ultra. Rr el sokkal szebb az egész élesebb jobbak a fények árnyékok de előjön ez a boiling az az árnyék zizegés ilyesmi de úgy az egész kép szebb. Rr nélkül.meg homályosabb másabb a világítás árnyékok nem élesek szal egyik sem tökéletes. De majd még tesztelgetem 4 órát tudtam csak nyomni kb.
-
sittes79
addikt
Van mod az "A" futas gomb mizeriara.
-
Moby
veterán
válasz
nesh_019
üzenetére
Nem. Nem vagyok teljesen meggyőződve már róla, de szerintem azért ilyen nehézkes a karakter irányítása, mert a fizika hat a karakterre mozgás közben. Azaz nem olyan, mint a legötbb játék, hogy a mozgás szkriptelt, és a fizikát csak akkor kapja meg, ha meghal vagy kikerül az irányítás alól, hanem van saját tömege, lendülete, perdülete, stb, és nem képes minden instant csinálni emiatt. De nem nyomtam még eleget ahhoz, hogy ezt pontosan lássam. Egy biztos, nem olyan a irányítás-mozgás kapcsolata, mint a megszokott.
-
Kérdés, vidikben nem láttam: Mentés hogy működik? Menüben bármikor? Vagy Horizon mintára valami tábortűz szerű helyre van szükség hozzá?
-
VTom
Topikgazda
Úgy fair, ha ezt is itt hagyom

-
VTom
Topikgazda
válasz
Yodamest
üzenetére
Azzal nem játszottam.
Kontrollerről tudok nyilatkozni, például:
- járás/futás a bal analóg karral szokott működni, minél jobban előre tolod, annál gyorsabban halad. Sétálás ha kicsit nyomod, futás, ha nagyon. Itt ha full előre tolod, akkor sétál (előtte ballag) és a B megnyomása a futás toggle.
- Bal ravasszal íjazol, nem kell hozzá a jobb. Balt meghúzod céloz, elengeded, lő. Nem ballal célzol, jobbal lősz, ahogy sok más játékban van.
- Az interakcióknál nagyon kell figyelni, nehéz belőni, hogy épp úgy állj, ahogy kell, és ne valami baromságot csináljon a karakter az interakció helyett
- X-szel ugrasz, de X az interakció is. Tehát előfordulhat, hogy csak ugráni fogsz valaki előtt. Erre mondjuk hasznos orvosság, ha előtte a LB-vel fókuszálsz, mert akkor nem fog ugraniA fentieken felül van képesség a bal kezeden, képesség a jobb kezeden, illetve íj és kard + pajzs. Szóval az irányítást tanulni, szokni kell.
-
VTom
Topikgazda
válasz
Yodamest
üzenetére
A futással nincs gond, van benne minden nyalánkság, amivel javíható a teljesítmény, szerintem sokan mást vártak.
Nem a megszokott az irányítás, kontrollerrel könnyebb, de szokni kell azt is, meg az első 10-20 óra szerintem még erősen a bemelegítés, a mechanikák megtanulása, inventory kezelés megtanulása, a világ kiismerése.
Ez az a fajta játék, aminek időt kell adni.
Grafikai hibákból is sokkal találkozunk még egyébként, de gondolom ez majd javítva lesz.
-
Yodamest
veterán
Olvasom, hogy steamen (természetesen) le van húzva a játék, ennek mi az oka? Látatlanban arra tippelek, hogy sokan azt hitték majd a 1080 és 2070-es kártyáikon hibátlanul fog futni... ja nem.
-
LLKobe
veterán
Magáról a játékról eddig nagyon nem tudok nyilatkozni, de ez a " rohadt jól van optimalizálva, rohadt jól fut, és rohadt szép" reviewk-ból ebbe mind a háromba bele tudok kötni.
DLAA-vel, nagyrészt cinematic beállításokkal is eléggé homályos az egész, és a rohadt jól fut részt is csak framegen-el látom, pedig annyira nem gyenge a vasam.
-
warcat
veterán
Ne felejtsétek el a kardos fénytükrözést használni a világban járkálva, a fontosabb dolgok messziről csillognak.
-
nesh_019
senior tag
Nem azért lassú az irányítás mert késes van? FG miatt?
-
donki
senior tag
Steamen 57%-on áll, csak az angol nyelvű értékeléseket figyelembe véve 67%-on, ami rosszabb, mint a forspoken. Lesz ebből év játéka?
-
LLKobe
veterán
Nekem a víz valamiért nagyon ratyin néz ki, nektek jó?
-
VoltanIgor
aktív tag
A grafikai beállítások elég furán működnek, legjobb, ha a menüben kísérleteztek a beállításokkal, játék közben állítgatásnál volt, hogy bezuhant 50-60 fpsre, ugyanazzal a settinggel, amivel menüben beállítva 110 fps-t produkált a játék, a fene sem érti.
Ray reconstruction mellé már erősen kell a frame gen, szóval lehet, hogy azt nem fogom bekapcsolni, még kísérletezek. 5080 - 1440p
-
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
aktív a Spoiler szűrő. Használjátok

-
VTom
Topikgazda
válasz
matebabaja
üzenetére
Kontrollerrel játszom. Nekem az irányítással nincs gondom, csak sok a képesség, amit máshogy lehet előhívni. Idő kell, míg hozzászokik az ember.
-
válasz
matebabaja
üzenetére
Ha lenyitod a profilját új tabon, akkor látod a cuccait. Neki rajta van a teljes configja az adatlapján.
-
LLKobe
veterán
válasz
matebabaja
üzenetére
Hát nem a legegyszerűbb, és akkor finoman fogalmaztam

-
VTom
Topikgazda
Komoly baj van a játékkal: nem ereszt

Elfogult voltma, nagyon vártam, nekem eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Most indult el az Act 2, eddig 2 és fél óra van benne, elvileg itt mondták, hogy "the world is yours to explore" tehát gondolom innen indul a sztori.
Megvolt a tuorial jellegű kezdés, több képesség és a repülés feloldása, kipróbálása.Még rá kell állni a kezemnek az irányításra, meg is értem, hogy sokan emiatt húzták le a játékot, de annyira sokféle dolgot lehet cisnálni, hogy nem tudom ezt hongyan máshogyan lehetett volna megoldani. Mondjuk ötletem lenne

Hogy valami negatívat is mondjak, párszor az is előfordult, hogy a nem túl távoli textúrák nem töltődtek be, csak ahogy közelítettem, hirtelen jelentek meg. Pl. a vár fala egy fehér paca volt, aztán hirtelen megjelentek rajta a téglák. Ez hosszú távon elég zavaró tud lenni.
Remélem jön majd egy kmolyabb patch erre, illetve nem tudom, hogy ez az alacsony VRAM használat miatt lehet-e, gyanítom, hogy igen (5120x1440, Minden maxon + Ray reconstrucion 9GB-ot kér a játék...) -
VTom
Topikgazda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Igen, elvileg adaptív trigger támogatás is van benne, legalábbis kapcsolható a menüben.
-
l.skywalker
titán
Itt nincs TG. Hozzászólás jelentésével tudsz írni a Modiknak. Megtettem most.
-
warcat
veterán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
-
LendvaiFeri1
veterán
PC-n felismeri a játék a PS5 controllert?
-
warcat
veterán
Nekem 8 órába telt mire végigértem az Act1-en és itt csak pár fős banditcsoportok voltak, kb. most kezd megnyílni a világ: glide elérhető és fast travel pontok bekapcsolhatóak, eddig kár is nekiállni értékelni mert ez valami régi tutorial maradvány lehet.
-
sittes79
addikt
Steam-en preorder illetve deluxe item-eket sikerult patchelni, mert nem lehetett claimelni?
-
GeneraL_XTX
veterán
Kontrollerrel egyértelműen sokkal jobb az irányítás
Nem véletlenül írta ki az elején, hogy kontrollerrel játsz
-
Moby
veterán
válasz
matebabaja
üzenetére
A nem fogja a kezed úgy értendő, hogy angolul sem fogja a kezed
A duma mennyiségét elég nehéz belőni úgy, hogy mindenki maximum pár órát nyomta, de annyi azért lejön, hogy iszonyúan alap angolt nyom, és sokkal inkább vizuálisan komminukál, mint dumával. -
VTom
Topikgazda
válasz
matebabaja
üzenetére
Hát, sok a párbeszéd, meg szerintem sokat is kell majd olvasni.
De talán lesz majd hozzá magyarítás, legalábbis PC-re. -
matebabaja
junior tag
aki nem pro angolos az meg se próbálja akkor szerintetek? arra értem, hogy nem fogja a kezed és nem rágja szájba mit merre hogyan.
-
GeneraL_XTX
veterán
Most kipróbálom kontrollerrel is, mert billentyűzetkiosztás az vicc kategória, bár sokan azt írják a kontroller még rosszabb, majd kiderül. Nyilván adok még neki esélyt, főleg azért mert amd-s promó kódot vettem és ott nincs refound (cserébe csak 12k vol
) DE ha teljes áron vettem volna meg tegnap már refoundoltam volna egyébként.
-
VTom
Topikgazda
-
VTom
Topikgazda
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nekem úgy tűnik - és ezt olvastam is sok helyen - hogy a legtöbbet a nyílt világ felépíésébe fektettek, gondolom MMORPG fejlesztő csapat lévén is ehhez értenek a legjobban.
A grafika egyébként nekem is vegyes, pláne úgy, hogy tegnap reggel még az AC Shadows-t toltam, ami szerintem a generáció legszebb OW játéka eddig.
Vannak részek viszont, ahol nagyon szép a játék, a látótáv pl. hihetetlen, a legtávolabbi fák is mozognak a szélben, és árnyékot vetnek, de pl. elkapott az eső a faluban, ilyen valósághű eső megvalósítással még nem találkoztam játékban, hihetetlen.
Negatívum, hogy vana zért bőven villódzás, árnyékok, élek, egy helyen még az ablakok is villogtak, remélem ezeket majd javítják.
A karaktereken, arcmimikákon már az előzeteseken, gameplayeken is látszott, hogy nem 2026-os szint (pláne egy Horizon FW után) de ezzel úgy voltam, hogy mivel rengeteg a párbeszéd a játékban, gyanítom, hogy ennyire futotta.
Látszólag több dolgot igyekeztek átvenni a RDR2-ből, pl. a karakter üldögél egy fejezet indításakor, amíg nem mozdítod meg, vagy a lovaglás is egy az egyben olyan, ami egyébként baromi jó szerintem (bár még nem jöttem rá, hogyan lehet vágtatni)
Az irányítást is szokni kell, mert eltér a megszokottól (kontorreller játszom) pl. valamelyik értékelésben olvastam, hogy az X-szel kell ugrani is, meg interaktálni is, így a csávót idegesítette, hogy folyamatosan ugrált. Ezt nem értem így utólag, mert az interakció LB nyomva tartásával és X megnyomásával történik, de aztán az is lehet, hogy ezt a day 1 patch-ben javítottákl.
Tény, az is, hogy nem fogja a kezedet a játék, nem mondja a karakter, hogy "szerintem fel kellene mennem arra a dombra" meg ilyenek, de ennek pont ez a lényege szerintem.
Összességében nekem nagyon tetszik, de én nagyon szoktam élni ezeket a nyílt világű játékokat, elpepecselek benne mindennel, amivel lehet.
Ja, és minden tippet el kell ovlasni az elején, mert gyanítom, hogy csak egyszer fogja elmondani a játék

-
BoneDragon
veterán
Én még várok kicsit, redditen is eléggé lehúzzák a játékot.
Mondjuk végig gyanús volt, abból amiket mutogattak.
Elég durva, hogy a Black Desert után nem tudtak szintet ugrani, sokban még alul is marad.
Akkor mi lett végülis ez? Új motorra ráhúztak gyorsan egy gamet? -
front3r
őstag
Kb 1 órát tudtam játszani vele, de pozitív csalódás eddig a sok negatív kritika után. Meglátjuk mennyire lesz unalmas hosszú távon, de jelenleg minden érdekel benne. Kicsit olyan RDR2 érzésem van. A grafika alapból csodálatos PS5 Pro-n, és az irányítás sem borzalmas, persze szokni kell, hogy mit hogyan kell csinálni. Van már láda is rögtön a kezdőhelyen, ezt gondolom a day1 patch-el rakták bele. Lehet a story nem nagy szám, de ebben úgyis az open-world a lényeg.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Aki pcn játszik,hogy,mennyire körülményes az irányítás? Köszi
-
Moby
veterán
Amúgy igen, a ray reconstruction nagyon erőforrásigényes, de szerintem megéri, mert totál eliminálja ezt a RT-ből adódó trutymósodást meg zizgést, ami minden RT-s játékban van. És még azzal együtt is relaítv jól fut, nálam egy csumpinyó 5070Ti-al, cinematikon, bekapcsolt RR-el, framegennel 120-150fps.
-
Moby
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Van külön inventory.
BTW olyat nem lehetne csinálni, hogy szántok rá kis időt, legalább alapszinten elsajátítjátok a játék alapvető működését, és utána írtok róla? Nem akarok én szabályozni senkit és semmit, csak ebből így óriási lesz a zaj, meg a dezinformáció.
-
Moby
veterán
válasz
gulupeti
üzenetére
> "A" gombot kell nyomni vagyis nyomva tartani a futáshoz
Mi? Dehogyis. "A"-val csak beállítod a futás sebességét, onnantól fut. Nem kell nyomn i semmit. Ha egyszer nyomod kicsit fut, ha duplán nyomod jobban fut, stb.
Szerintem a review-k is azért szórnak, mert az emberek azt sem tudják mit csinálnak
Valahogy hozzászokott mindenki, hogy az openworld játékok iszonyúan fogják a kezét a játékosnak, ez meg nem. Egyszer megmutat mindent, aztán csináld fiam. Nekem meg ez pont tetszik. -
donki
senior tag
Steamen mixed jelenleg. Kb. amire számítottam. A marketing nagyon profi volt, azt meg kell hagyni!

-
Irányítás szerintem is fura, de mivel több bemutató videóban is mondták ezt, így annyira nem lepődtem meg rajta, kár, hogy beigazolódott. Kontrolleren a gombkiosztás teljesen szembemegy az akármelyik játékban is megszokottal. "A" gombot kell nyomni vagyis nyomva tartani a futáshoz, ergo futás közben szét sem tud nézni az ember, mert nincs mivel használni a jobb oldali analógot.
Az új AMD driverrel lett a játékban FSR 4.1, a sima natív élsimítástól nekem szebbnek tűnik FSR natívban, élesebb a kép.
-
Werkly
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Akkor hozta a szokásos tripla “É” papírformát. Még jó, hogy engem abszolút nem fogott meg már az elejétől fogva a koncepció.
-
GeneraL_XTX
veterán
Kipróbltam én is úgy másfél órát, nem túl meggyőző eddig.
Grafika nem rossz, de valahogy nem fut olyan jól mint gondoltam, a ray reconstrutcion eléggé erőforrásigényes. Grafika nem rossz, de a nagy látótávolságon kívül(ami tényleg brutál) nem estem tőle hanyatt. De a fák a szélben teljesen irreálisan mozognak mintha 2x gyorsításban lennének a valósághoz képest, a vízanimáció néhol elég vicces főleg abban a fura világban van egy szoba ahol oldalt kis kis vízesésekle folynak le az egyenesen nevetségesen néz ki.
És akkor a feketeleves: mint játék meh...irányítás borzalom. A karakter lomha mint a bűn, néha egyszerűen nem veszi be ha lenyomok egy gombot. Gyári gombkiosztás borzalom, nincs külön inventory, map, quest stb gomb minden csak ömlesztve van egy menübe (vagy csak én nem találtam még meg). Minden a lehető legkényelmetlenebb és leglogikátlanabb billentyűkre van rakva nem is értem ezt ki találta ki

Párbeszédek bárgyúak, karakteranimációk az átvezetőkben nem 2026-os szint, történetvezetés egy nagy nulla csak úgy történnek a dolgok de nem tudjuk miért meg hogyan
Az első pár küldetés nagyon kis gagyi mentsek meg egy macskát a tetőről meg adjak egy kis pénzt a csövesnek de mégis miért?Ez így eddig elég ergya, a grafikán kívül semmi nem AAA ebben a játékban.
-
VTom
Topikgazda
Megtaláltam, be kell lépni az inventory-ba, és a toolsnál kiválasztani.
74 percet játszottam vele, nekem eddig zseniális. Én nagyon szeretk elmerülni az open world játékokban, barangolni a világban, nekem ez eddig nagyon adja.
A topikgazdától kérnék alássan egy SPOILER gombot
-
VTom
Topikgazda
Nekem lement az intro, chapter I indult. Eddig besza-behu.
Minden fullon + Ray Reconstruction, DLSS Quality 75-80 FPS.
Van bőven villogás, meg glitch, de nem zavaró, teljesen beszippant a világ.
Valaki rájött már, hogy hogyan lehet lekapcsolni a lámpát a derekamon?

-
CptAdamica
nagyúr
Jött új AMD driver, akit érint.
-
3 percet már tudtam kb. játszani, aztán ahogy Ross-szal kellett beszélnem, kidobott az asztalra.
-
VTom
Topikgazda
23:00, és Steamen inaktív a play gomb..................
Na, közben elindult a letöltés, 93.2GB a játék végső mérete, úgyhogy 3.1GB-ot tölt most le.
-
VTom
Topikgazda
-
Spizzi
aktív tag
Na már, csak durván egy 3.5 órát kell várni.
Igaz olyan sok időm nem lesz most játékra, hajnal 1-nél nem akarom tovább húzni mert holnap még van egy kis meló a hétről, de megpróbálok ma a prológuson tovább jutni. (szerintem hiú ábránd ennél a játéknál, hogy 1.5 - 2 óra alatt akár a prológus is meglenne
)Konzolvilágnak pedig megy a respect+, valóban itt volt a gamma a megjelenés napjára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gran Turismo
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB ZALMAN N4 Corsair 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem véletlenül írta ki az elején, hogy kontrollerrel játsz