Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vincze.balaz
újonc
válasz
scott84 #3428 üzenetére
Sapphire Nitro R9 380. A házban neked is a proci alatt helyezkedik el a videókártya?
Tegnap egyébként elkezdtem nézegetni a Milyen CPU hűtőt vegyek fórumot[link].
Ott a 4460hoz meg máshoz is árminőség arányban ezt a Deepcool Gammax 200 vagy 300at ajánlják.OC(overclock) egyébként nincs és a jövőben sem tervezem
Lista eddig, mit próbáltam a melegedés ellen:
- Többször ellenőrizni, hogy a gyári stock cooler vagyis a gyári hűtő rendesen rávane ültetve a processzorra.
- Újrapasztázás óvatosan és módszeres utánaolvasás után.(Kb 1-2 fokott esett az idle, de stress alatt még mindig nem király és ugye az számít)
- Kábeleket még szebben rögzítettem házban, hogy jobban tudjon járni a levegő. (Cable managemnet)
- Processzor ventilárot feljebb állítottam BIOSba standardból Performancere(csak jobban búgott, de hatásosnak nem tűnt)Egyébként itt a fórumon olvastam, hogy volt akinek melegedéses problémát bios reset oldott meg, de az már régebbi topic volt. Én még mindig a processzora gyanakszom vagy valami beállításra.
Hirtelen ennyi ami eszembe jutott és találtam olvasgatás után. Ha bármivel tudod ezt a listát bővíteni vagy bárki aki erre téved az jó lenne, mert legalább ha valaki találkozik ilyen problémával tudja miket kell majd kipróbálni
-
vincze.balaz
újonc
válasz
scott84 #3426 üzenetére
Hello!
Énis nemrég szereltem össze a gépemet ugyanilyen processzorral a gyári hűtőjével és hasonló melegedést tapasztalok. Most vettem pasztát rá szépen lekentem rendesen de az se tünik hatásosnak. Angol fórumokat olvasgatom folyamatosan, sok helyen aztírják, hogy 80 alatt nem kell aggódni. Az intel konkrétan erre a proci Tcase hez 72,72 celsiust ír([link]), ezért is aggódom kicsit ha load alatt 74re is felmegy(egyébként az idle átlagos temp 38-40C). Valószínűleg énis fogok venni egy másik hűtőt, de ha bármi megoldást találtál vagy valakinek van ötlete hol lehetne javítani rajta várom az ötleteket
Ui.: Intel Burn Testet futtatam és ott a standardnál felment 80ra. Három fajta progival is néztem a max hőmérsékletet(Argus monitor, Open Hardware monitor, RealTemp). Játék közben egyébként semmi hátrányt vagy fps droppot nem tapasztaltam a melegedés során.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest