- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pycur
tag
Aki ilyen újságokat szeretne látni, az a www.retroujsag.com oldalon találhat 300 gigányit!
-
atike
nagyúr
Jó rég nem frissült ez a topic, de beírom ide is - hátha más is rátalál...
Nálam is van egy pár eladó gyöngyszem: [link]
-
Devoured
tag
Elég bizonytalan vagyok az értéküket illetően, szóval nyugodtan meg lehet próbálni kihasználni, egy ládában 15+ éve álldogál a következő gyűjtemény:
CoV
1,3,4,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20/21,
22,23,24,25,26,27,28,29/30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,
41,42,43,44,45,48,49,50,51,53,55,56,57,58/59,60,61,62,63
35.5 ('93 júli különszám)
hiányzik: 2,5,46/47,52,54+ lásd képen a többi, lusta vagyok begépelni.
576 Kbyte
PC GURU
GURU
PC-X
PC ULTRA
Gamestar
CHIP
PC-s játékok évkönyvek
Számítógépes tippek és trükkök lexikonja '94Legszívesebben egybe adnám el az egészet. Mivel nem nálam van helyben, hanem szülőknél garázsban, így "1-1 szám kell", meg "azonnal", stb üzenetek nem annyira működőképesek
Fájó szívvel válok meg többségüktől, de eddig is épphogy meg lett védve lomtalanítástól a gyűjtemény -
_DiEGO_
őstag
De itt is van , talán még több is belőle
[RETROÚJSÁGOK]
-
bitmad
aktív tag
Innen le lehet tölteni a teljes Commodore Újság, Commodore Világ (CoV), Spectrum Világ (SpV), Mikroszámítógép Magazin (MM), Computer Mánia (CM), Amiga RuleZ! összes számát!
-
_DiEGO_
őstag
Szia !
kidobásra
semmiképp
-
_DiEGO_
őstag
Ejnye , egy egészen más oldalról hozott ide a link
Nem is gondoltam , hogy ilyen téma is található itt . Én anno előfizetője voltam , valamin kellett nevelkedni informálódni egy picinyke messzi városban is . Talán még nálam is akad (talán ) még belőle . Aztán leváltotta egy Amiga 500 , majd egy Amiga 1200 - amit aztán beépítettem házba , minden jóval felszerelve . Utolsó geme amit megvettem hozzá a : NAPALM volt ! Rettenetesen szerettem ... aztán eljött az idő a váltásra és kénytelen voltam , mint sokan - váltani . AMIGA-s magazinok is voltak , de talán ezek is megvannak . Akárcsak az általam szeretett UFO Magazinok
COMMODORE legyen veletek .
Jah , egy C64 -es MAGNÓ rettenetesen jó állapotban itt lapul nálam
-
nézzbe
aktív tag
Helló mindenkinek!
Kicsit kezd kicsit kihalni a topic ahogy nézem de.... Szereztem egy pöpec commodore plus/4-et.
Van hozzá tápom meg kaziolvasó meg pár kazi játékkal, kérdés?, hogy tudnék kazira játékot juttatni , pontosabban a wizard of wor c. játékot szeretném játszani a gépen, meg van már mindenféle file-ba (crt,d64,sid) hangot kéne csiholni ezekből mert pc-ről ki tudtam digizni kazira egy progival de semmi, nem történik semmi elkezd olvasni a világba, szóval ha van valami bevált mód erre kérlek írjátok meg, szűz vagyok még commodore téren mindig is pc-s voltam -
looser
addikt
Jó ez a topic, tíz év múlva visszanézek
Én minden lapot elajándékoztam; CoV, PCU, PCG, GS, ÚA, 576...
Postába Uboyka idején kerültem :-)
Arra emlékeztek, hogy volt CoVboynak egy nyerőgép-sorozata? Mintha Pestszentlőrinci kocsmákat járt volna végig és tesztelte a nyerőautomatákat... Mekkora ötlet :-) -
törölt tag
Ha valakit érdekel akkor hozzájutottam néhány Commodore Világhoz, jelesül a 2-39 közötti lapszámokhoz! (Görbelábú ninja, csak fénymásolatba
)
Szívesen elcserélném az alábbiakra:
- PC-s Játékok 1.szám
- CoV Évkönyv 95
- CoVboy Világ
- Gettó Világ
- Computer Világ 52-63Üdv:
Gala
-
TIT
veterán
Nekem is van eladó 576,Guru,Playstation Magazin,AmigaOnly ha vkit érdekel.
-
dreamlake
aktív tag
Huú de nagy a csend
-
naramszin
újonc
Sziasztok!
Csináltam egy oldalt ahova felnyomtam az összes régi PC-s újságot
(CoV, GURU, PC Guru, 576 KByte) amit van cserére/eladásra, illetve amik kellenek.
A számok elsősorban 1990 és 1997 közöttiek.Galaktikák, és képregények is vannak fenn.
Ha kell valami, esetleg valami meglenne abból, ami nekem kell, szólj! -
dreamlake
aktív tag
Nosztalgia UP
-
Dyingsoul
veterán
Nekem a cov 92'-es évkönyv van meg, nagyon sok játékot csak abból a könyvből ismerek, de fejben végigjátszottam mindent, amit ott leirtak!
Volt, hogy rajzokat rajzoltam a képek alapján, meg aláhúztam a fontosabb, érdekesebb részeket.
Akkoriban még tudtak újságot írni... -
dreamlake
aktív tag
UP
Keresem még mindig :
Cov 3.számot
Computer világ 54-57-ig és 60-63-ig számokat. -
sti10p
senior tag
Én több leírást is csináltam a Tökös mákos-ba (főleg repülőgép szimulátorokról), de sose jutottam el odáig, hogy tényleg beküldjem őket... Viszont a Postába én is bekerültem egyszer, és még Csikát is sikerült 1x jól felhúzni az Amiga rovatba a hülye kérdéseimmel
! Még nagyon gyerek voltam akkor...
Így retrózni se rossz, de az egész igazi feeling-jét csak az értheti, aki akkor tényleg szervesen átélte ezt az egészet...
Ja, és persze nekem is 64-esem volt, kedvencem pedig a Leaderboard Golf, amiből PC verzió is készült hálistennek, ajánlom mindenkinek, főleg ha van hozzá egy partner...
-
kagyula
aktív tag
válasz
dreamlake #147 üzenetére
No jártam otthon a padláson, találtam kb 15 kiló újságot, CoV, 576, pc guru, Microvilág, stb...
Valszeg hiányos a CoV sorozat, de a lelet még feltárás alatt...
Kicsit megviselte őket a padlás létforma, de kis porolás után még szerintem használhatóak. Majd lövök róluk képet.
3 Milkacsoki az ár, csak egyben vihető az egész cucc. -
dreamlake
aktív tag
válasz
ferenczi76 #144 üzenetére
Decemberi UP
Commodore forever -
ferenczi76
újonc
CoV
-
dreamlake
aktív tag
Up!
Keresem még a köv COV számokat:
3.6.8 számok
90/10
3.év /5 #17
4.év /42
/43
/50
/52 -
frame>24
addikt
Nem találok szavakat. A C=64-re írt játékprogik ~70%-át ismerem, még szaros programokat is írtunk rá anno számteh-szakkörön, de én sem tudtam soha, h volt ilyen újság. Másik sokkhatás: igen, a RETRO! Hát, éveket repültem vissza az időben, hihetetlen érzés!
Annyi tisztelettel tudtam csak adózni, h elolvsatam a topikot (nem hízott túl kövérre).
A topikban való kisebb elmélyülés egyszersmind megajándékozott egy akkora röhejjel, hogy begörcsölt a pofám:
A "mega levelek"-ként emlegetett rész--> Sótész György visszatérése link"A magnót erőssítőn keresztül kötöttem a géphez. Az erőssítőn van Graphix Equalizer. Ezt akárhogy állítgatom, nem lett jobb a program grafikája. Miért???" (szerinted van szmájli, ami ezt kifejezi?!)
Most elmegyek visszaműttetni a kacajtól kialakult akut hasfali sérvemet, és közben leviszem a szemetet, amit könnyes zsepikkel dobáltam tele...
-
Rover623
félisten
-
dreamlake
aktív tag
Ha netán él még ez a Tpoic akkor érdekelne pár db COV szám.Hiányos a gyűjt.
1-8,10,17,23,42-43,50,52Van nekem is dupla pár szám cov,576(régi)pc-x akár csere is vagy kp.
-
conSalves
csendes tag
Ha érdekel vkit, akkor itt van egy eladó Commodore Világ (meg 576kByte is) gyűjtemény:
[link] -
darabka
tag
válasz
Bithunter #133 üzenetére
Emléxem, hogy vártam mindig a következő számot, ott ólálkodtam mindig az újságosnál, hogy megvehessem végre...
Költözéskor elveszett a gyűjtemény, azóta is fáj a szívem érte.
Talán a PC Guru első csapatában éreztem ahhoz hasonló elhivatottságot, mint amit azokban a srácokban (akkor még bácsik votak nekem)... -
Bithunter
tag
válasz
Warlock_42 #131 üzenetére
Hja, azok voltak még a nagy idők!
Van egy közös ismerősünk Rucz Lajossal, egyszer náluk vacsoráztam.
Jó régen volt, vagy 15-16 éve... még lent laktak valahol Dél-Budán panelban... -
Warlock_42
senior tag
[link]
Rucz Lajos által dedikált sörösüvegem
[Szerkesztve] -
Fortissimus
őstag
Commodore forever!!
most is vakon tudnék resetelni egy gemkapoccsal!! -
szalai56
senior tag
Na ezt majd elolvasom, de most dolgozni kell menni. Egyébként a teljes Cov megvan
-
dannnnn
senior tag
banyek ilyen is volt valaha???? nekem is volt régen komodorom... dehogy ujság??
nagyon tetszik. igazi retro topic!! -
Szatír
aktív tag
CoV évkönyvek... hmmm
-
eziskamu
addikt
Nekem van 2 darab Covboy összes levelezése asszem 94-es lap valamint egy kis Getto képek gyüjteménye. Amikor 2000-ben üdülni voltunk a Mátrában akkor vásároltam Gyöngyösön egy számtech boltban, ahol lehetett venni régi újságokat. Magát a cov világot nem olvastam, de a levelezés haláli volt, és szomorkodtam is, hogy miből maradtam ki azokban az időkben. Ja a kedvenc mondatom az volt hogy azt ajánlotta Covboy az egyik, hülye kérdést feltevő emberke részére, hogy el kéne olvasnia a Hogyan különböztessük meg a hardvert a szoftvertő? című könyvet.
-
_az
senior tag
falcon patrol, az vót zsír
ja meg az egyik gigakedvencem volt a navy seals, még legálisan is megvettem 600 forintért!!! cartridge-ként van meg, szétjátszottam vele magam!!!
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Varga Csaba #119 üzenetére
Elárulhatnád milyen emulátort használsz. WinVICE-on (C64) és WinUAE-n
(Amiga 500) ment nekem az Elite kurzorbillentyűkkel. -
Varga Csaba
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Annó én is nagy C64 ill ELITE fan voltam.
Valaki ha tud segítsen nekem, mert letöltöttem az emulátor ill az ELITE-t, de joy híján nem igazán tudom a keyboardról vezérelni. Van e mód arra, hogy a kurzormozgató nyilakkal lehessen vezérelni.
Milyen beállítás kell neki az Input menüben?
Segítségeteket előre is Köszönöm.
Üdv -
cselopepe
csendes tag
Itt fentebb most láttam, valaki írta a Csoki klub-ot! Igen, az 576-osok közül legtöbben oda jártak, onnan indult el a dolog. Iszonyat nagy élet volt ott a klubban péntekenként (klub-tagoknak), de szombatonként is. Azok a pénteki összejövetelek szintén emlékezetesek maradnak!
-
cselopepe
csendes tag
De jó ez a topik, érdemes volt indítani!
Én annyira szerettem, szeretem a CoV-ot, hogy szinte minden nap előveszem a megmaradt példányaimat és olvasgatom őket, legfőképpen természetesen a levelezési rovatot, mert az felülmúlhatatlan volt! A legtöbb levelet már jónéhányszor elolvastam az idők alatt, de megunhatatlanok! Szuper kis újság volt, tény és való! Jó is lenne beszerezni a hiányzó példányokat! És milyen nagy szerencse, hogy eltettem őket annak idején, az 576-al együtt, illetve van jó néhány számom ilyen újságokból, mint Mikrovilág, Mikro Magazin (ha jól emlékszem a nevére).
Ha netán azért valakinek van ezekből feles példány, azért gondoljon rám, ránk, nehogy kidobja!
És az tényleg nagy ötlet, hogy CoVBoy-t meg kellene találni, összehozni egy találkát vele! Én baromi kíváncsi vagyok rá, ki is ő valójában! -
Lord Myn
senior tag
Imádtam a CoV-okat, néha feljárok nosztalgiázni a PC muskátlira.
De mesélek 1 durvát: 2-3 szám kivételével nekem az összes CoV megvolt
('89-'95) és mikor elköltöztem otthonról egy kis időre, nővéremék lomtalanítás
ürügyén az egészet KIDOBTÁK! (!!!)Ezek mennek a mai durva világban...
-
mongi
senior tag
kicsit érdekes fazonok írták az újságot az egyszer biztos.
-
Devlin
újonc
Az 576K-ra visszatérve:
Nekem volt szerencsém az első számba írni egy több oldalas játékleírást, de nem mondom meg melyiket, mert így utólag borzalmasan eröltetett a stílusa.
Viszont az elején nagyon jó kis csapat volt. (Nagyrészük a ''Csoki'' klubból került ki.)
CoV, SpV
Én is mindíg megvettem őket, a stílusuk jobban bejött mint az 576-é. -
szalai56
senior tag
Süllyedünk.
-
Incognito
senior tag
Van egy pár játékom ezekhez az emulátorokhoz, ha kell valakinek utánanézek.
Azt terveztem hogy végigjáccom a ''Kastály''-t és átrakom html-be. Eccer eljön az idő mikor nem leszek rest.
[Szerkesztve] -
mongi
senior tag
elnesülyedj up
-
gregorik
senior tag
egy kérdés: CCS64 vagy VICE a tutibb c64-emulátor?
-
Incognito
senior tag
A Creatures I II-vel rengeteget játszottam. Most hirtelen rákerestem a neten: Bővebben: link
-
pweisz
senior tag
Nekem van StreetFighter 2, meg Alien3 eredetiben. Meg talán még van valami, de a többi kazi nincs kéznél. Alien3-at már akkor vettem, mikor kezdett megszünni c64-es csomagküldés, van benn egy Virgin katalogus, már olyan pc stuffok vannak benn mint Terminátor, Mortal1, Cannon Foder...
-
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
-
Tűzkígyó
tag
Hú lehet össze kellene rakni a gépet, na majd nyáron talán lesz egy kis időm nosztalgiázni egyet.
-
Tűzkígyó
tag
Meg az opertaion Wolf volt még nagyon király. Egy célkereszttel kellett szétlőni az ellent. Az FPS-ek elődje volt, de ott egyirányú automatikus mozgás volt, csak a célkeresztet kellett kezelni. Ehhez még vettem egert is annak idején. még az is megven egy Commodore egér
-
Tűzkígyó
tag
Ja és volt egy játék nagyon jópofa grafikával a Bop 'n' Rumble talán. Egy utcai vagánnyal kellett öreg néniket meg fehérbotos bácsikat verni, meg gorillákat, kosarasokat földbedöngölni. Ja és volt egy motoros akit le kellett rugni a motorról. Ezen a gamen szétröhögtem az agyam.
Egyszer megkért a technikatanár még általános iskolában hogy meséljek a számítógépről (perifériák meg BASIC) az osztályban és akkor elvittem ezt a gamet is . Baromi nagy siker volt mert óra végén mindenki ezzel akart játszani. Mikor is volt? Több mint 15 éve kb.
[Szerkesztve] -
mongi
senior tag
Rocket Ranger volt a címe asszem.
sok mai játék alapja ott jött létre
a nagy fejlesztő/kiadó céget akkoriban ugye:
-Microprose
-Cinemaware
-Electronic Arts (ugye-ugye...)
-Konami
-Ocean (bat man sorozat, ghostbustersek, robocop, sok más platform game)
-SSI (stratégiák, rpg-k)
-Gremlins
...stb
[Szerkesztve] -
Tűzkígyó
tag
Még az Iron Lord is király játék volt meg a Turrican, és a Space Rogue meg egy Elite típusú király game volt. A Bards Talek voltak még nagyon durván odatéve. Meg még volt valami a Cinemawaretól, de annak nem jut eszembe a neve, valami 2. világháborús sci-fi, valami Rocket ....
-
Tűzkígyó
tag
Jaés megvan a Kings Bounty. Hú azzal mennyit játszottam. Az a váltizat, amelyiken lehet az elején még karaktert választani ugyanis a lemez B oldaláról mindig másolatot kellett készíteni mert azt felülírta az aktuális játékkal.
-
Tűzkígyó
tag
Úhh télleg az nagyon durva
Nekem amúgy van egy c-64-em színes phillips monitorral floppy drivval meg több mint 100 lemez tele játékkal.
MEGVaN PL EREDETIBE A CREATURES MEG A PIRATES!
Ja és megvan az össes CoV minden különszámmal, évkönyvvel teljesen és jó állapotban (görbe lábú ninnyástól kezdve a getto CoVboy különszámig) csak a joyokkal állok hadilábon azok ugye fogyóeszközök -
perempe
veterán
Én min. 1 jostick-et eltörtem még a Street Rod miatt.
A kedvenc a Wizard of Wor. (Szvsz az első emlékezetes game.) -
perempe
veterán
Én min. 1 jostick-et eltörtem még a Street Rod miatt.
A kedvenc a Wizard of Wor. (Szvsz az első emlékezetes game.) -
Sixkiller6
őstag
mintha én írtam volna össze a sort...
pirates! remake már kijött. szép, jó, kb 3 nap után uninstall, messze van fílingben, pedig télleg jó játék lett, dehát....
creatures: amikor vmelyik pályán ha hibáztál akkor a láncfűrészes mókus nekiment az egyik kis kreatúrának, beledöfte a hasába, felemelte a feje fölé, csurgott belőle a vér, az meg csak visított. aaarrrggghhh...
storm accross europe-ot 2-3 éve elővettem és nyomtam vele. az az igazi, no grafika, 100% stratégia, évek óta a fejemben van, h át kéne ültetni pc-re. lehet h nyáron nekiülök.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Nagyon megörültem ennek a topicnak, jó nosztalgiázni. Annak idején Én is fanatikus CoV-os voltam, a legtöbb szám meg van, sok több példányban is. Meg az évkönyvek. Meg egy-két CD melléklet, a későbbi számokból. Ja, meg az a kiadás amiben csak CoVboy Posta van, összegyűjtve.
-
-
Agyasima
őstag
Mikrovilág senkihez sem járt? Az egérrel? Azokon röhögtem magam szénné...
-
mongi
senior tag
Best of C-64 (szerintem):
ELITE !!! (azóta sem tudtak felnőni az utánna jövő hasonló gamék, mindez 64kb-ban)
Sid Meyer's Pirates! ( a verhetetlen. kiváncsian várom a remake-jét...)
Creatures 1-2
Street Rod (sufnituning, beach boys, forró rágógumi)
Defender Of The Crown
az összes RPG ami AD&D világban játszódik (0% gafix, 100% játékélmény)
Storm Across Europe (SSI rulez)
Test Drive sorozat (wrooom, 2-3-4-5, fék, enyhe bal, kemény jobb, 5-4-3, padlógáz)
Fighter Bomber ( 3D vektoros repcsiszim)
Sim City
PP Hammer (a szivaros bányászcsecsemő esete a kincsekkel)
Sensible Soccer sorozat (thx Croteam)
-
perempe
veterán
Senki?
-
perempe
veterán
Most vittem fel pár számot a padlásra.
Sok érdekesség volt a cikkekben. Le volt írva pl., hogy egy C64-es játékprogramban különbség van fekete-fehér és színes képernyő között: fekete-fehéren nem látni semmit se a lényegből. Nekem többször is sikerült azt a pályát végignyomni, de valami isteni szerencse kellett hozza.
Melyik ez a játék? -
GombócArtúr
senior tag
Nekem annyi élményem van a commodore világgal hogy egy barátomnak volt amiga500-a és ezt az egy ujságot kapta hozzá, kölcsönkadta valamikor és hihetetlen jó írások voltak benne, imádtam, elolvastam a cikkek nagyrészét, pedig akkor nekem semmijen gépem se volt.
Viszont az 576okat gyűjtöm, vagyis a régieket sacc 94-98ig megvan majdnem mind. Csodálom hogy nem említítek meg Zolee-t aki Covboy elődje volt, nekem egy kicsivel jobban tettszettek az ő írásai mint Cov-é de mind a kettő hihetetlen élvezetesen írt... aztán a végén ami volt az 576al... hát az szomorú. Sajnos egy lett a többi hasonló témájú újsággal... érdektelen cikkek, unalmas leveleket közöltek unalmas válaszokkal, és nem várt minden ''sarkon'' egy rakás poén mint régen...
Azért kár értük... -
mongi
senior tag
üdvözletem kartársak
én ama szerencsések közé tartozok, aki Gettó maestró (tudjátok! aki azokat a kafa humoros rajzokat nyomatta a CoV-ban) baráti körét szaporíthatjaMost szegény mint tetkóvarró grafikus tengeti sanyarú hétköznapjait
ja egyébként meg nem CoVboy volt a főszerkesztője hanem Rutz Lajos az újságnak. egyébként a Móricztól nem messze, egy bérház alagsori tárolójában volt a szerkesztőség, tök feelinges lyukbantele Commodor c-64-el, meg 1db amiga 500-al
[Szerkesztve] -
tocsa
senior tag
Nem olvastam végig a topikot.
De még valami eszembe jutott: tökös-mákos -
tocsa
senior tag
-
parandroid
félisten
válasz
Warlock_42 #69 üzenetére
fogok egy panziót nyitni a közelben, ha beindul a zarándokok áradata. neked kedvezményesen megszámítok majd egy háromnapos kocsma-körutat a környéken, idegenvezetéssel.
hivatkozz erre a hozzászólásra, ha realizálódni látszik az utazás.
Boldog Karácsonyt!
p -
Warlock_42
senior tag
válasz
parandroid #68 üzenetére
ZarándokhelyEgyszer már tényleg elmegyek oda.
-
parandroid
félisten
válasz
Warlock_42 #67 üzenetére
Akkor nektek nyilván a Zalalövői Nyina Vasziljeva Termelőszöbetkezet neve sem cseng ismeretlenül...
Boldog Karácsonyt!
p -
Speccy
aktív tag
válasz
Warlock_42 #65 üzenetére
1.5 = 1.75 szerintem
-
gregorik
senior tag
válasz
Warlock_42 #62 üzenetére
én úgy tudom, a kezdet kezdetekor, 89-ben, a kemény mag már (csaknem) végzett az egyetemen, kb. 22-24 évesek voltak. persze ettől még 30 évesen is kinőhették
-
Warlock_42
senior tag
Az említett ''Commie Inside'' jelenleg az egyetlen C64-es lap Magyarországon. A számai innen tölthetőek (ingyenesen):
Bővebben: link
Rucz Lajossal az interjú a 10-es számban található (egy érdekesség: a kérdések egy részét én állítottam össze).
A CoV 51 részt ért meg, ekkor váltottak Computer Világra ami egy pár oldalas Commodore sarkon kívül már PC-s újság volt. Mellette a régi rajongótábornak kiadták a Commodore Világ Füzeteket, kevés sikerrel, mindössze 2 duplaszám jelent meg belőle. A Computer Világ sem jött be egészen, 12 rész kiadása után váltottak a PC Ultra nevű szörnyszülöttre (azzal az indokkal, hogy az emberek a CoV mögött még mindig Commodore-os magazint sejtenek) és 14 szám kiadása
után végleg abbahagyták. A régi CoV-os stílus egyébként azért halt ki, mert a szerkesztő gárda nagy része egyetemista volt, akik egyszerűen ''kinőtték'' az újságírósdit. -
X-COM
nagyúr
vazze, Gettot ki ne haggyátok
volt különszám getto munkáiból, meg covboy levelezéseiről. -
_az
senior tag
szal izé...
COV PÓLÓT AKAROOOOK!!!!!!
help! -
pweisz
senior tag
válasz
Incognito #48 üzenetére
Én havernál olvastam annó bele, akkoriba lehettem talán 12-14éves. Aztán én az Amiga gurukat vettem, meg sima Gurut, PcUltra,és akkor jött a lehetőség hogy a COV-okat potoljam, és éltem vele.
Ezután volt asszem a Comware akciója hogy címjegyzékben lévő embereknek postázott mindenféle szarságot, azt be**optuk itthon mi is, nem voltam otthon azt szülöim jól átvették, de marha sok embert átvertek így -
_az
senior tag
Cov-ot én is nagyon csíptem, bár hozzám kevés példány jutott el(még elég kicsi voltam) DE ESZETLEN ZSÍR VOLT!!! Aztán inkább 576, meg Guru, végül Pc-Guru, de lepattantam a témáról néhány éve...
hú azok az igazi játékok... jaj má megin a nosztalgia...
Esetleg valai tud COV pólót szerezni? -
corlagon
senior tag
Heh... corlagon bácsi is sokat nyomult az ökrökéletű c64-es stuffokkal, király leírások voltak hozzájuk a CoV-ban, pl.: Neuromancer...
A levelezésben is került mindig pár bohóc, meg néhány jó v. rossz szándékú csákó, akiket CoVBoy páratlan érzékkel járatott le / tett nevetségessé.
Kár hogy a vége felé alábbhagyott a lelkesedés + a színvonal...
Azért a Pirates! a mai napig c64-en a legjobb, Gold-dal meg az ide remake-vel együtt, azt a hangulatot nem lehet visszaadni.
Jut eszembe, a túlexponált Pirates CoV borító, aláírás: ''mondtam, hogy vegyétek le a fényerőt - CoVBoy'', köv. számban tiszta sötét - ''hát azért ennyire nem kellett volna levenni''))
-
gregorik
senior tag
bizony, azok a kora 90-es évek.. egy rakás leírásom jelent meg, az első a Cov6-ban (1990?), az utolsó a 95-ös évkönyvben (Dark legions).
amúgy nekem beköttetve megvan az ÖSSZES szám és el is adom mind a három hatalmas pakkot, mert nagyon rég nem néztem már beléjük. -
Sixkiller6
őstag
a görbe lábú nindzsa egy örök életre szóló emlék. nekem asszem csak az 1. szám nincs meg, a többi bekötve a mai napig ott van a tvtartó szekrény polcain.
annak idején én is bekerültem a levrov-ba!
rátkai átkai? új vadnyugat... ehhh
micsoda pár kbyte-os scene-cuccok voltak már. az volt ám az igazi pirates! meg defender of the crown.
tv-ben is adtak progikat, egyszerűen oda kellett tenni egy magnót a tvhez (nem ám összekötni, fenének), oszt felvenni a sípolást.
azért milyen volág volt már, h simán hirdetésben jelent meg a sok warez.
ahh... imádom. -
pweisz
senior tag
Nekem úgy lett COV újságom, hogy a megszünése után egybe rengetek számot meglehetet rendelni olcsón, aztán megrendeltem és így van csomó. Van külön kigyüjtött levrov is köztük, a levelezések elég brutálisak, nagy ász volt a Covboy.
-
Hajjaj... akkor még valóban a csalások és hexa buherák között volt a menetrendszerű törés, nem kellett az sg.hu-ra menni érte...
BTW, olvastam máshol hogy anno Jugóban az állami rádió (volt más is...?) egyik műsora FM-en sugározta a programokat hogy a lelkes mikrótulajok felvehessék kazira...
-
tcsfm
tag
Azért a későbbi számok sem voltak piték
Nem volt azóta sem hasonló kaliberű újság az zicher, még az xt-met is el akartam cserélni egy fullos c64re
.
Tényleg, az utolsó számok vmelyikében jelent meg cd-melléklet is, úgy emléxem...nincs meg vkinek? -
bitmad
aktív tag
Ja, tényleg itt is van, nem is néztem.
Nekem majdnem minden száma megvan a szekrényben. (talán 1-2 hiányzik)
Nem tudom emlékszik-e még valaki a C= Újság -ra, annak is megvan majdnem minden száma (tudjátok az eleje négyzethálós volt, az újságban meg basic programok voltak kilistázva) -
rogers
aktív tag
Király volt ez az újság, nekem is van még belőle egy két-szám valahol elcsomagolva a pincében
Azért az jutott az eszembe, hogy bár játékos újságok közül ez volt az úttörő, nekem az abszolút elsőszámítógépes újság a BIT-LET volt... Ez még a CoV előtt volt bőven és az Ötlet című újság mellékleteként jelent meg...
Amúgy most beleolvastam egy-két cikkbe nosztalgiából. Hát igen. A stílus az utánozhatatlan. Persze az idők változnak. Mikor lehetne ma ilyet leírni egy számítógépes szaklapban, hogyaszondja: ''... - de ehhez egy normális módon feltört játékkal kell rendelkeznünk...''Hogy a ''programküldő szolgálatról'' már ne is beszéljek
Megalevél csúcs! Höhö. -
faster
nagyúr
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Speccy
aktív tag
-
bitmad
aktív tag
Vowww!
Megtaláltam Sótész Gyögy megalevelét: Bővebben: link
Itt meg Sótész Gyögy visszatér: Bővebben: link
Aki még nem olvasta, az ne hagyja ki!
Nagyon király újság volt!
Ó, azok a régi szép idők...
[Szerkesztve] -
Speccy
aktív tag
Az indexen olvastam olyat, hogy Kiss László csak a huszonvalahanyadik CoV-ig csinálta a levrovot, onnan Rucz Lajos folytatta.. tudja valaki, hogy pontosan melyik számtól volt a váltás, és mi volt ennek az oka?
-
faster
nagyúr
-
Incognito
senior tag
-
Speccy
aktív tag
És vajon mi lehet Sótész Göggyel (CoV 4. Megalevél győztes).. sikerült már elindítania a plussz4-es progiját?
-
Elővettem az Eye of the Beholdert, és mellé olvasgatom a CoV-os végigjátsást (térképek rulz)... hát, volt egy stílusuk, és akkor még a Levrovról nem is szóltunk, ahol még anno Hancu is debütált...
-
Toness
őstag
Nekem is volt turbokártyám, egyszer nálam hagyta egy srác, mert nem tudta hogy mi az, mert nem volt meg a műanyag borítója
hú de örültem akkor neki, de már fogalmam sincs, hogy mire volt jó
annyi rémlik, hogy a gép hátuljába kellett bedugni és egy mikrokapcsolót lehetett a hátulján nyomkodni. Te véletlenül nem emlékszel mit tudott ez a kütyü?
-
Incognito
senior tag
Nagyon komoly látni a boritókat. Ezt tényleg ajánlom figyelmetekbe Bővebben: link.
-
Incognito
senior tag
Ott a posta kb olyan volt mint ez a fórum csak kicsbe (nem kiscsibe).
Mostt jut az eszembe, hogy nekem még turbókártyám is volt.
[Szerkesztve] -
Szőrös
veterán
juhuuu imádtam CoV-ot .Legjobb vót főleg a psota
van a neten 1 oldal ahol szinte az összes példány megvan csak nemtalálom a linket. pontosabban itt van pár db : Bővebben: link nah megvan asszem itt van az összes : Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Incognito
senior tag
Pár nappal ezelőtt ötlött a fejembe ez a remek újság és elkezdtem nosztalgiázni. Emléxem mikor az első példányokat a kezem közé kaparintottam. A következő lap megjelenése előtt már kívülről fújtam a cikkeket. Még most is megvannak a szekrényem mélyén légmentesen elszigetelve az utókornak szentelve eme nemes példányokat. Magam előtt látom mikor a fiammal kezdem el olvasgatni mondván: ''apád ezeken nött fel'' (erre ő: de ezek fekete fehér képek). Lehet hogy nem ártana őket beszkennelni és felrakni a netre (tényleg, el illegális?).
Szóval csak azért indítottam ezt a topikot mert érdekelne hogy volt-e köztetek olyan fanatikus aki lapozgatta ezt az újságot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest