Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stol

addikt

válasz bit_vector #70 üzenetére

4db aktív műterhelésünk van, ezekkel, a +5V, +12V, +3,3V, +5VSB-t terheljük.
    Max, áramuk, 32A darabonként.
    (Műszaki szervízben van jelenleg)

A tranzisztort mérik viszont, Ie-c-max-ban, ahol is, 22A a legnagyobb, disszipációban, 200W, feszültségben, 1700V, amiket eddig láttam/dolgoztam velük.
    A kettősdiódákból, pedig, 35A-es a legnagyobb (igaz, impulzusban, több, mint 100A-t tudnak, de itt nem ''PMPO'' kell:D).
    Lehet, párbaválogatni őket, és párhuzamosan kapcsolni, de nem általános ez.
    A gyakorlati korlátok....
    Pl. 30A-hez, kell 2mm2-es Cu litzehuzal stb.
    A trnszformátorokra, nem tudnak anyi menetet felcsévélni vastagabb vezetőből, mert egyszerűen, nem engedig a ferrit ablakkeresztmetszete.
    Továbbá, az ármaváltók/kimeneti szűrők kivitelezése is akadályokba ütközik, nem hiába főnek most is az áramváltók/szűrők a tápokban.

• djyuri

őstag

válasz bit_vector #70 üzenetére

Lehet rossz a szemem,de nemtom,hogy úgy mondtam volna-e a 650W-os táp tesztelését,hogy valamivel is mértem volna a kimenő teljesítményt,azt a 420W-ot:F
    Ha mégis írtam ilyet,akkot mutimeg,mert azt bíztosan elírtam,mert estlegesen tudok összteljesítményt számolni és nem valóságosban,mert nyincs annyi műszerem egyszerre,meg nem szimpla egyenáramról van itt szó....(nem egyenletes az áramfelvétel)

A méréshez esetleg a gépen kívül én kisebb nagyobb égőket szoktam behelyezni az áramkörbe és vagy ventillátorokat....
    Néha ha van lehetőségem,akkor oszciloszkópot is használok...

a szöveged második felében pedig annyira nem vok jártas...:)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés