Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz andrade #608 üzenetére

"Azt is letagadják amit kipróbáltam szintén hogy van túláram és rövidzárvédelem a mostani 400-as Codegenben."

A tápod supervisor IC-je az alábbi funkciókat tudja:
    Over-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
    Under-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
    Under-voltage protection for –12V and/or –5V
    Over-power and short-circuit protection
    Power-down warning circuitry
    Power good circuitry
    Delay time for PSON and PG signal
    Remote ON/OFF function
    On-chip oscillator and error amplifier
    Two shunt regulator for 3.3V and 5V-Standby

Itt nem látom a túláram- és a rövidzár védelmet. Az alkalmazási segédlet azt írja:
    "Over current and/or short circuit protection can also be achieved by using over-power protection, in which OPP pin is connected to the current transformer (driver transformer)."
    Vagyis valamiféle túláram- és rövidzárvédelmet meg lehet valósítani a túlterhelésvédelmen keresztül.
    Ez rövidzárvédelemnek még el is megy valahogy, mert ha a táp több mint 7 ms-ig túl van terhelve, akkor kikapcsol. Ennyi idő alatt még talán a félvezetők sem durrannak el.
    Viszont túláramvédelemnek nagyon kevés ez, mert ha csak egy ág van túlterhelve, és a másik kettőn kicsi a terhelés, akkor nem szólal meg a védelem.
    Ezt te magad is bizonyítod pl. itt. 16A az ág terhelhetősége, te viszont 18,4A-rel nyugodtan hajthattad, és a védelem nem tett ellene semmit.

• mr_ricsi

veterán

válasz andrade #608 üzenetére

"még azt is tagadja hogy egyáltalán tudom mi az a 300W"
    Már jópár alkalommal bizonyítottad, hogy az általános- és középiskolai fizika tantárgy keretében leadott ismeret sincs a birtokodban, ezért nagyon valószínű, hogy nem tudod, mi az a "300W".

"és hogy vajon mivel terheltem le mikor azt se tudom hogyan lehet leterhelni."
    4-edszer írsz róla, és negyedszer nem adsz meg semmi konkrétumot a mérésről, a mérőeszközökről, stb. Ha ennyire kerülgeted a témát, akkor a mérés valójában meg sem történt, csak dobálózol az adatokkal. Trollkodsz, ahogy azt megszokhattuk tőled.

"Azt is letagadják amit kipróbáltam szintén hogy van túláram és rövidzárvédelem a mostani 400-as Codegenben."
    A tápajánlós topicon azóta is röhögnek azon az állításodon, hogy "Tegnapelőtt teszteltem egy 400W-os Codegent minden védelem van benne.Ugyanaz az alkatrészek vannak mint a 400W-os Chieftecben." [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés