Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tsory
tag
Ha már így beindult a fórum, akkor itt egy kis hétvégi történet, remélem nem untatok vele senkit.
Amikor a konzol kábel és a csavarhúzó nem elég:
Egy 2811-est akartam kiporolni, de nem sikerült a rack fület leszedni róla, mert a csavarok egy része bele volt szorulva. A végén sikerült szétnyírnyi a csavarok fejét is. Mit lehet ilyenkor tenni? Le kellett fúrni a csavarok fejét. A rack fülek és a fedlap levétele után már szerencsére ki lehetett csavarni a fej nélküli csavarokat. Ebay-en néztem csavart, de csak aranyárban találtam. Szerencsére a csavarboltban volt M4X10 csillag süllyesztett fejű csavar, ami pont jó volt hozzá. 20 db. volt vagy 100 HUF.
Tervbe volt véve a flash bővítése is, de kisméretű CF kártyák csak aranyárban voltak hozzá. A Cisco oldalán azt írják, hogy 256 MB compact flash memory a maximum, amit tud kezelni. A fórumokon viszont azt írták, hogy 1 vagy 2 GB-ost is kezel. Én egy 1 GB-os mezei Transcend-et vettem. Javasolták a ROMMON frissítést a flash bővítés előtt, úgyhogy én is azzal kezdtem. Ehhez a 26XX routereken fizikailag ki kellett cserélni egy a romot, a 2811-nél szerencsére az IOS cseréhez hasonlóan egyszerűen lehet upgradelni. A folyamat: C2800NM_RM2.srec.124-13r.T11 letöltése és CF kártyára másolása, ROMMON upgrade
Router#upgrade rom-monitor file flash:C2800NM_RM2.srec.124-13r.T11
This command will result in a 'power-on reset' of the router!
Continue? [yes/no]: yes
ROMMON image upgrade in progress.
Erasing boot flash eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Programming boot flash pppppppppppEzután CF kártya csere, majd ROMMON-ból TFTP-vel az IOS letöltése a CF kártyára. A show flash kimenetén öröm volt látni a szabad helyet. Így már szűken elférek rajta
.
A memóriáját is bővíteni akartam, de nem volt kéznél DDR SDRAM with ECC, így a kedvenc RAM boltomból rendeltem:
http://stores.ebay.com/Memoryk
Az MEM2811-512D 512MB DRAM MEMORY CISCO ROUTER 2821 2811 volt $14.50, $3.78-ért ki is szállítják. Remélem hamarosan megérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Airsoft
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Horror Teddy, Videokártya támasz! 70-110MM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RX 5700 XT , 16GB RAM , 480GB SSD
- i5 GAMER PC ÁRON ALUL ELADÓ!
- Új, Gamer félgép - ASRock B760M-HDV/M.2 + Intel I5 13400F + TeamGroup Vulcan 2x16GB DDR5 6000MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest