Új hozzászólás Aktív témák

• Tsory

tag

Ha már így beindult a fórum, akkor itt egy kis hétvégi történet, remélem nem untatok vele senkit.

Amikor a konzol kábel és a csavarhúzó nem elég:

Egy 2811-est akartam kiporolni, de nem sikerült a rack fület leszedni róla, mert a csavarok egy része bele volt szorulva. A végén sikerült szétnyírnyi a csavarok fejét is. Mit lehet ilyenkor tenni? Le kellett fúrni a csavarok fejét. A rack fülek és a fedlap levétele után már szerencsére ki lehetett csavarni a fej nélküli csavarokat. Ebay-en néztem csavart, de csak aranyárban találtam. Szerencsére a csavarboltban volt M4X10 csillag süllyesztett fejű csavar, ami pont jó volt hozzá. 20 db. volt vagy 100 HUF.

Tervbe volt véve a flash bővítése is, de kisméretű CF kártyák csak aranyárban voltak hozzá. A Cisco oldalán azt írják, hogy 256 MB compact flash memory a maximum, amit tud kezelni. A fórumokon viszont azt írták, hogy 1 vagy 2 GB-ost is kezel. Én egy 1 GB-os mezei Transcend-et vettem. Javasolták a ROMMON frissítést a flash bővítés előtt, úgyhogy én is azzal kezdtem. Ehhez a 26XX routereken fizikailag ki kellett cserélni egy a romot, a 2811-nél szerencsére az IOS cseréhez hasonlóan egyszerűen lehet upgradelni. A folyamat: C2800NM_RM2.srec.124-13r.T11 letöltése és CF kártyára másolása, ROMMON upgrade

Router#upgrade rom-monitor file flash:C2800NM_RM2.srec.124-13r.T11
    This command will result in a 'power-on reset' of the router!
    Continue? [yes/no]: yes
    ROMMON image upgrade in progress.
    Erasing boot flash eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Programming boot flash ppppppppppp

Ezután CF kártya csere, majd ROMMON-ból TFTP-vel az IOS letöltése a CF kártyára. A show flash kimenetén öröm volt látni a szabad helyet. Így már szűken elférek rajta :).

A memóriáját is bővíteni akartam, de nem volt kéznél DDR SDRAM with ECC, így a kedvenc RAM boltomból rendeltem:

http://stores.ebay.com/Memoryk

Az MEM2811-512D 512MB DRAM MEMORY CISCO ROUTER 2821 2811 volt $14.50, $3.78-ért ki is szállítják. Remélem hamarosan megérkezik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés