- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tsory
tag
Ha már így beindult a fórum, akkor itt egy kis hétvégi történet, remélem nem untatok vele senkit.
Amikor a konzol kábel és a csavarhúzó nem elég:
Egy 2811-est akartam kiporolni, de nem sikerült a rack fület leszedni róla, mert a csavarok egy része bele volt szorulva. A végén sikerült szétnyírnyi a csavarok fejét is. Mit lehet ilyenkor tenni? Le kellett fúrni a csavarok fejét. A rack fülek és a fedlap levétele után már szerencsére ki lehetett csavarni a fej nélküli csavarokat. Ebay-en néztem csavart, de csak aranyárban találtam. Szerencsére a csavarboltban volt M4X10 csillag süllyesztett fejű csavar, ami pont jó volt hozzá. 20 db. volt vagy 100 HUF.
Tervbe volt véve a flash bővítése is, de kisméretű CF kártyák csak aranyárban voltak hozzá. A Cisco oldalán azt írják, hogy 256 MB compact flash memory a maximum, amit tud kezelni. A fórumokon viszont azt írták, hogy 1 vagy 2 GB-ost is kezel. Én egy 1 GB-os mezei Transcend-et vettem. Javasolták a ROMMON frissítést a flash bővítés előtt, úgyhogy én is azzal kezdtem. Ehhez a 26XX routereken fizikailag ki kellett cserélni egy a romot, a 2811-nél szerencsére az IOS cseréhez hasonlóan egyszerűen lehet upgradelni. A folyamat: C2800NM_RM2.srec.124-13r.T11 letöltése és CF kártyára másolása, ROMMON upgrade
Router#upgrade rom-monitor file flash:C2800NM_RM2.srec.124-13r.T11
This command will result in a 'power-on reset' of the router!
Continue? [yes/no]: yes
ROMMON image upgrade in progress.
Erasing boot flash eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Programming boot flash pppppppppppEzután CF kártya csere, majd ROMMON-ból TFTP-vel az IOS letöltése a CF kártyára. A show flash kimenetén öröm volt látni a szabad helyet. Így már szűken elférek rajta
.
A memóriáját is bővíteni akartam, de nem volt kéznél DDR SDRAM with ECC, így a kedvenc RAM boltomból rendeltem:
http://stores.ebay.com/Memoryk
Az MEM2811-512D 512MB DRAM MEMORY CISCO ROUTER 2821 2811 volt $14.50, $3.78-ért ki is szállítják. Remélem hamarosan megérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 4
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest