Új hozzászólás Aktív témák

• Ripper17

tag

Ma voltam ENCOR 350-401 vizsgán.
    Eredmény: "passed" - se ponthatárt, se semmit nem írt ki a vizsgaszoftver, csak a recepción jött ki egy papír, ami ennyit tartalmazott. Rég végeztem úgy vizsgálva, hogy "ebből mi lesz...?"...

Szerintem egy nehezebb sort kaptam, a legjobb szekcióm is csak 73% lett, de volt egy 60 és egy 50% is. Szerencsére a magasabb arányban számító szekciókat tudtam jól :C

A vizsga maga szerintem távol áll a blueprinttől, a szekciók arányait nézve. A blueprintben megjelölt compare/describe/configure/verify/troubleshoot "nehézségi skálától" viszont nem tértek el - de nem is könnyítettek: amelyik protokollból tshoot szint kellett, ott csak olyat kérdeztek. Talán csak automation részből volt 1-2 kérdés, ahol még a Cisco részéről is útkeresés van, mit is kérdezzenek - nem volt sok ilyen kérdés, szerintem felesleges is a CCNP Enterpriseba, mióta van külön DevNet irány.

Természetesen Cisco-s módon legalább 2 tucat kérdésnél totálisan irreleváns volt, amiről a kérdés szól, a helyes válaszhoz teljesen más, de alapszintű dolgot (pl. ACL, vagy nevezetes portszámok kellett tudnod, esetleg alapvető konfiguráció helyes lépéseit). :C

Volt néhány értelmezhetetlen kérdés is, abszolút kedvenc ahol az egyik válaszlehetőség: "apply the changes" - és se a screenshoton, se a kérdés szövegében, sehol nem volt megadva: milyen changes -re gondol a költő :)) szerencsére a többi lehetőségből rá lehetett jönni, mi a helyes válasz.

Amiből készültem:
    - OCGt átolvastam 1x
    - Kevin Wallace udemyn/linkedin learningen/stb. elérhető videós elearningje - szerintem ez önmagában kevés, sok olyan témakörbe nagyon elmélyed, ami a vizsga blueprintben és a vizsgán is csak "describe". Megint más témakörökben meg pont a deep dive-ot hagyja ki.
    - 31 days to ENCOR exam - ez egy elég jó, gyors összefoglaló, vizsga előtti 3 hétben pörgettem ki, szerintem az egyes témaköröket jó mélységben tárgyalja.
    - Boson Exam vizsgasorok - hát, ez nem dump, de azért alapvetően jól felkészíti az embert a klasszikus témakörökből (architektúra, infrastruktúra, wireless, security, assurance). Főként, hogy minden kérdésnél ott van a magyarázat is, fel tudod mérni, mit értesz valójában.

Néztem most utólag egy kurrensnek gondolt dumpot, nagyon kevés kérdés köszönt abból vissza a vizsgán...sokat számított úgy érzem a gyakorlati tapasztalatom is úgy R+S, mint wifi, security vagy monitoring területen is, hogy ez a vizsga meglett, csak a fentiekből készülve, valójában 1.5 hónapja elhatározva hogy rámegyek. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés