Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
didyman
őstag
A két ventis csíftekek alsó ventije valóban egy nehezen beszerezhető típus, a Lomexnek úgy tudom, nincs is ilyenje. Viszont innen kezdve ez a téma zárásra kerül.
Az ATX410-212 szériahibájaa készenléti körben szereplő egyik alkatrész alulméretezettsége, ami nem számolási hiba, hanem alkatrészbeszállítói, előfordul olyan, hogy működik (a szériahiba gyk nem azt jelenti, hogy minden érintett eszköz belehal, hanem azt, hogy egy szintnél nagyobb bizonyos jellegű meghibásodás aránya, így az ''enyém működik, nem tudom, mi az a szériahiba'' jellegű véleménynek nem sok értelme van). -
Csaba_20_
őstag
válasz
Csontikka
üzenetére
Nem akarom minősíteni a Mistral embereit nagyon, de a lényeg, hogy hülyeséget beszéltek. Nem a ventilátor nem normál, hanem ők nem azok. Ventilátorból létezik jópár méretű, csak a számítástechnikában igen behatárolt típusok vannak. Nincs olyan belőle, hogy normál, meg nem normál.
A szűk látókörű eladó még életében nem járt elektronikai alkatrészboltban, pedig nincs messze tőlük. Ha viszont te képes voltál a Mistral-ig elmenni, akkor pár utcával odébb is el tudsz a Dráva és a Lehel út sarkára a Lomex-be. Ott árulnak több féle méretű ventilátort. Igaz nem Papst, hanem Sunon-t, de neki is vannak jó ventilátorai. 
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
cortez25
üzenetére
Az, hogy te nem olvastad és nem tudsz valamiről, nem jelenti, hogy az a valami nem is létezik, ugyebár
. Konkrétan annak az embernek mondtad, hogy senki nem mondta el, hogy mi a hibája, aki 100%, hogy megtette. De a Terminal fórumán is le lett írva, igaz nem az elektro részlegben, arnd, stol és jómagam veséztük ki egy 410W-os TT táp kapcsán. A 410W-os TT ugyanazt az elektronikát kapta(gyártó:Sirtec), mint a 410-212-es Chieftec. -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tápom: Chieftec ATX 1136H
[link]
Az egyik ventillátorja (ami nem a tápcsatlakozó felöli) megadta magát.
Szeretém megkérdezni, tudtok-e mondani egy üzletet, lehetőleg Pesten (újpest és környéke lenne a legtökéletesebb), ahol lehet kapni belevaló ventillátort.
A mistralban kérdeztem
(na, pont jó helyen mi?, csak pont arra jártam). Ott azt mondták hogy nem valami sima ventillátor való bele, mivel ez fém, ráadásul vékonyabb mint a normál!
Nem tudom így van-e ezt mondták!
Aki tud segíteni kérem tegye meg!
Köszönöm
Üdv
Csontikka -
cortez25
senior tag
Pláne nem etikus dolog, ugyanis ahogy számoltam kb 10-12 emberkének lehetett problémája itt a chieftekkel. ha nyitnánk coolewr master, thermaltake...stb..stb döglött topicot akkor tutti akadna itt 10-15-ember is akinek szintén megpukkadt az ilyen tápja.
Ami probléma, hogy elment a fórumon, és ez a topic is hibás benne, hogy a 410 W tápok úgy szarok ahogy vannak.....és ezáltek közutálatnak örvend. de senki és bátran kijelenthetem senki nem mondta meg mi az oka annak, hogy tönkremegy.
Csak annyi az általánosság, 410 = xar nagyon, ne vedd meg. a kedvencem gyártási hia. De mi a gyártási hiba...pl ezt senki nem tudja.
Én még vizsgálatra is felajánlom szakembernek a tápom, hogy nézze meg mi a gond, ha elszerták a gyártást, de egy éve hasít mint állat, igaz van elötte egy apc szünetmentes.... -
cortez25
senior tag
Hát nem tudom, 410 w chieftec nem ledes, 1-éves és lazán megy....
-
alexnowan
aktív tag
Hát én is a ''biztonság és erő'' zászló alatt vonulva vettem egy 420W Chieftec-et.
2 napot szivatott mire tiszta lett hogy a táp a hibás.
most egy 400W codegány viszi ugyanazt a konfigot.
Kicsit túlzottnak érzem én ezt ct mizériát.

-
didyman
őstag
Ennek a témának perpillanat van létjogosultsága a 410/212 közismert baja és a táphalálos téma mellett?
-
beci
őstag
Sziasztok. 4napja vásároltam egy ABIT AV8-as alaplapot 3000-es AMD Athlon procival.Egy ATI Radeon 9550-es videokari van a gépben.512mb 400-as rammal.Namármost naponta legalább 1szer fogja magát,és leáll.Monitor kikapcsol,a házon a bekapcsolo gomb továbbra is égve marad,mintha be lenne kapcsolva.Csak több mp-es benyomással lehet kikapcsolni,vagy reset.Ez lehet táp gond?
-
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kicsit több mint 1 éve üzemel nálam e Chieftec 410W-os táp. Széria száma: ATX-410-212. Mostanában néha lefagy a gépem. Működés közben nem tapasztalok különösebb fesz ingadozásokat, de arról fogalmam sincs, hogy a lefagyás pillanatában mi mekkora. Lehet, hogy az én tápom is haldoklik? -
eastsider
nagyúr
elég kihalt ez a topik
vajon miért

bezzeg ha lenne codegen táp halál topik

-
eastsider
nagyúr
nekem egy pár hónapjka van egy GPS-es 450W-s chifi és semmi gond vele
tök halk még terhelve is sztem meg miinden
szal go chieftec go....

-
cortez25
senior tag
Na gyereke a csoda nála tart immár 10-hónapja 410W chiefteccel

-
Joci??
senior tag
hi!
nem tom most cáfolok egy picurkát!
nekem egy 360W-os chieftec tápom van és naggyon megbizható ahoz képest hogy ellégé nyúzom 100%kihasználtságon van meglehet nézni a infomat mit hajtok róla! de +2fant tegyetek hozzá! én aszem 2évet kaptam rá és kb fél éve van meg a táp de az ég világon semmi apró jelet nem küldött hogy ö ezt nem birná és ''kifogok puccani''.
én azzért vátottam chieftec-re mert elötte egy kodegennyem volt 400W-os és ööö hát majdnem ugrott a configom! mikor elszált a winyom akkor lett fura a dolog na utána kimértük és hááát nem lett szép végeredmény TERHELVE!!:12.30V TERHELÉS NÉLKÜL meg a csillagos ég volt a határ 12.40~és fölfelé! na mikor ezt kimértük akkor volt az hogy 1percet sem tovább utánanéztünk apámmal és az optimális amit megirtak a szakértök az 12.20körül estleg táp válogatja kicsit feljebb! nah hát ezt a szép régi tápom rekordba megdötötte!
lehet versenyezni!
azóta chieftec van és semmi pénzért nem mennék vissza egy másik gagyi gyártóhoz! mondjuk én is megvehettem volna azt a 410W-os szériát de hír hozzám is eljutott és kösz nem!
nya ennyi a rövid sztorim! CHIEFTEC FOREVA

[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
..nézve a hozzászólások számát hát nem örömteli a látvány.. hány ilyen táp megy az örökzöld mezőre
..
Na ezek után ilyen márkát nem vennék, főleg nem 410w-t környékén
-
MANyka
csendes tag
Hali!
Nekem is Chieftec 400W (12cm-es ventikkel) tápom volt, míg tegnap a második bekapcsolás el nem szállt, úgy hogy a még a konektoromat is vitte magával. Úgyhogy cipelhetem vissza Pestre, mert az Alienbe vettem én meg Kecskeméten lakom
Egyébként jobban belegondolva voltak elöjelei: villodzás, egy-két restart magától, és egyszer volt hogy nem kapcsolt be elsöre. Helyette vettem egy Q-Tech 500W-os dupla ventis tápot, ami hallkabb is meg szebb is
Üdv. -
Hikvision
senior tag
válasz
jakewyler
üzenetére
Amikor én megvettem a 420W-os-omat azthittem h egy életre a ''társam'' marad
Dehát egyszer minden véget ér. Most lehetne aztis mondani h akár egy Kodegány is kihúzta volna ennyi ideig,de én már rég a szanatóriumba lennék, a sok idegeskedéstől
Igy legalább Biztonságba éreztem magam/és a gépem 
-
jakewyler
senior tag
válasz
Hikvision
üzenetére
hasonlóan jártam.
Én vettem kb 3hete egy 410w-os chieftech tápot halgatom a zenét mennek a gépbe a neonok a ventik egyszercsak nézem a monitort ugrál a kép a neonok elkezdenek kiólni és kurva büdös lessz na mondom ez télleg kira 3naposan elpukkadt.Vissza vittem gariba sajna még azóta nincs meg
talán a jövő héten

De erről a 410w-os hibás szériáról annyit hogy valaki kifogja a jó minőséget és simán bírja 1-2évig
Hát nekem nem bírta csak 3napig ha ez is elpukkad ami jön vissza gariba valszeg veszek egy 450w-osat akkor
-
robi0604
őstag
Én augusztus környékén vettem és még hál' istennek semmi gondom nem volt vele. Csak el ne kiabáljam...
Remélem nem is lesz.
Tökéletesen működik, mondjuk nincs teljesen kihasználva -
Hikvision
senior tag
Disznó módon pörög ez a topic

-
Hikvision
senior tag
Szép napot. Gondoltam h megosztom veletek a Pénteki élményemet. Az esethez hozzátartozik h 2003 májusában vettem a kékhalnál egy Chieftec 420W-os Dual Fanos Aktiv PFC-s csodát mindössze 22.900HUF ért. Ez Gyönyörüen Muzsikált a Konfigomba egészen péntek estig,amikor Éppen COD2-be Hentelés közbe egyszer csak kikapcsolt a gép.Először aszittem h áramszünet van,de aztán néztem h a monitor világit
NA mondom Vátáfákk. Tápból 230 kiránt, vissza és amikor kapcsolnám be kattan egyet és kész.néha felvillantja egy tized másodpercre a ledeket és kész. Na mondom biztos valameik forrasztásom adta meg magát a gépbe, és a zárlatvédelem befigyelt. Miután siekresen kiszedtem a tápot a gépből és minden nélkül rövidrezártam az alaplapi csatin a zöldet és a feketét,és ugyanazt a tünetet produkálta,Sokkosan elkönyveltem h ez bizony megadta magát
Táp gyorsan szétszed( mintha értenék hozzá
) De semmi füstszag vegy egyéb szemmel látható rendelenesség. Mondom fasza mert a Túróarcú Kékhal Csak 1 év garit adott rá ami ugye egy ideje lejárt. Na mondom akkor ennyi volt a nagy Chieftec.Megmondom őszintén, h azt gondoltam h ez az alkatrész mehet legutoljára tönkre a gépbe.De tévedtem. Nagy elkeseredésembe, és mivel rohadtul kell a gép másnap elementem a Mistr@lba és vettem 12.200HUF ért egy Szintén Chieftec 450W 12cm -es tápot.Igaz h erre 2 év garit adtak de ha elszáll inkább nemszállok szembe a Mistr@l híres garizó egységével
.Ennyi az én kis rövid történetem remélem h részben érdekes volt 
-
jakewyler
senior tag
Ezt figyeljétek!
Szerdán vettem egy 410w-os chieftec tápot,ma zenét halgatok erre egyszer csak egy nagy pukkanás büdös.A tápnak vége.szerencsére van itthon egy 400w eurocase tápom!
Azt mondták hogy nem javítható ,kapok újjat?igaz-ez? -
cortez25
senior tag
Itt a fórumon elment,hogy a 410 W tápegység szar, nekem 8-hónapja megy.
Mindíg egymást másolgatjuk, de a kérdés miért is rossz?? Miért is döglik meg? Valami gyártási hiba miatt? És mi ez a gyártási hiba? Mi az amitől elszáll? -
diver
csendes tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Egyébként direkt a Te előző kérdésedre - ''Kíváncsi vagyok mi ment tönkre a Chieftec-ben.'' - írtam csak le a hibát.
Nekem tök mindegy a hiba oka.
Ami fontos, hogy átlagos áramfelvételű, hibátlan részegységekből álló konfiguráció terhelése mellett, ~8 perc üzem után megtörtént aminek nem lett volna szabad. -
diver
csendes tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Kedves Csaba_20_ !
''... (sárga szigetelés átégett)'' - írtam vala. Tehát a tekercs sárga szigetelése ~5 mm átmérőlyű szabaálytalan körben, közepe fele megszenesedve kiégett.
Na valyon mi okozhat ilyen nyomot, a menetzárlaton kívül? Te biztosan tudod.
Ezek után nem tudom mit kellett volna méregetnem még.
Szerinted talán szét kellett volna döntenem a vadi új tápot, hogy rá tudjak mérni a tekercsre?
Jé! Tényleg zárlatos. Akkor jól láttam bizony. Tényleg megdöglött a Chieftec tápom.
Kár volt elB..ni a garanciáját!
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
Én most vettem egy 450 W-os Chieftec-et, a Mistralban. Két év garral.
Elég olcsón adták 13e. Ezen is csak egy 12-cm-es venti van.
Összedugdosom, bekapcs, és hihetetlen zörgés távozik a tápból. KB 50db minimum.
De nem kellet sok idő rájönnöm: a fém védőrács ér hozzá, de nem picit a ventillátorhoz.
Förtelmes hangja volt, de leszedtem a rácsot. Hogy lehet valamit így eladni??? Most egy kezdő emberke kapásból viszi vissza, ja és ráadásul dobozos volt, tehát nem lehet az hogy a szállítás során sérült meg. Már a gyárban elszarták.
Ezen kívül semmi baja.
Mondjuk nem halk. De hűt is mint fene, nekem 6-fok minuszom lett mindenhol, kivéve vinyó.
Azért a 12-es ágon csak 11.7-van. -
cortez25
senior tag
immár 8-hónapja megy a chieftec 410W - 12cm-es tápom....és még bízom benne....

-
Myers
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Helló mindenkinek!
Hi Protezis, látom neked is hasonló problémád van.
A problémámat felvetettem a Chieftec fan klub topikban is, de még nem érkezett rá válasz. Ja, és akkor még nem láttam ezt a topikot.
Most vettem egy Chieftec 400 W-os tápot. Típus: GPS-400AA-101A.
A következő van. Kipróbáltam, házon kívül, hogy mennyivel halkabb, mint az előző tápom, (egy Acorp 400-as) Halkabb. De: sípoló hangot ad ki!! Olyan mintha ciripelést hallgatnák. Egy pillanatra megakasztottam a ventillátorát, de nem az adja ki a hangot. Akkor is sípolt.
A TV-m ből is szokott jönni ilyen sípolás, tehát ez tipikus ''elektronikai zaj'', nem mechanikai. Ráadásul ezt a gyanumat igazolja a következő dolog is:
Ha lefogom a procihűtő ventit, akkor kb 1/3-adára esik vissza a sípolás. Ha felengedem, akkor megint ''teljes erővel'' sípol.
A sípolást tuti nem a procihűtő csinálja, mert a másik táppal semmiféle sípolás nem hallatszik, akármilyen ventit fogok is le.
Rossz a táp, vagy típushiba?
Teljesen zsír új a táp, van rá 10 év gari. Szerintetek ezt garanciális problémként kicserélnék?
[Szerkesztve] -
diver
csendes tag
Chieftec ENH-0746GB táp halál.
Új táp, új konfig beüzemelésekor ~8 perc üzem után durranás. A táp szemrevételezése után a T2 jelű tekercs zárlatos (sárga szigetelés átégett), mellette az R6 és R7 ellenállások elfüstöltek.
Nagyon durva. Az eszközt nem ajánlom senkinek!!!
[Szerkesztve] -
richies
senior tag
na most halt meg a barátom 420-as dual chieftecje, nagy szikra, puffanás, s elhalalálozott.
épp most volt 1 éves pár hete..
garinak annyi, mi? m*stralos volt.
örökgar, meg ilyenek??
én ajánlottam neki..
suxx chieftec!
-
PHARD
tag
hali.én még júliusba vittem vissza a MISTRAL-ba a chieftec 360-as tápomat,mert megégett e 3,3V-os ág a csatin.azota várom a visszajelzést,állitolag kiküldték a gyártonak.Ja ez miatt tönkrement az alaplapom is.11500-ft volt a táp,eddig se pénz se semmi:
-
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Abból gondolom, hogy a hiba nem került javításra, hogy ugyanolyan típus szám alatt értékesítik őket már hosszú ideje. Semmivel se reálisabb, mint elhinni azt, hogy megjavították bennük a hibát, annak, aki el akarja adni. Mellesleg az egyik problémára egy ThermalTake tápban derült fény, amibe szintén a Sirtec gyártotta a belsőt. A Sirtec-nek van egy kapcsolása, amiben van egy-két tervezési hiba.
Nem tépem tovább a szám feleslegesen, ha azt akarod megvenni, mert látszólag(az egyik oldal szerint) halkabb, akkor vedd meg. Azt pedig nem tudom hányszor kell még elmondanom, hogy a dB még nem minden! Ha abból vonsz le messzemenőkig tartó következtetést, akkor hibásan teszed. -
jackpcsm
tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
az igaz ! de olyat sajna nem csinálhatok ,hogy hazaviszem és másnap +vissza hogy bocs ez hangos kicserélnétek???! és mivel nekem ez nagyon nem mindegy ha már cserére adtam a fejem ezért foglalkozok vele annyit! egyébkén mások szerint azzal a bizonyos 410 szériával csak az elején voltak gondok?! te találkoztál az ujjak közűl is (sok) rosszal ,vagy miből gondolod hogy a hiba nem került kijavításra????
u.i:23dB nem 25dB én méginkább nem 27-30dB ,csak ezért rágom még mindíg ezt a csontot
-
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
És ha egyik sem? Hol így, hol úgy mérik. Hol ilyen, hol olyan körülmények közt. Meg kell hallgatni, de azért azt remélem nem gondolod, hogy szándékosan hangos tápokat gyártana bárki is.
Pontosan ilyen okokból kifolyólag nem szoktam hangosság alapján kategórizálni egy tápegységet.
Aktív témák
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(na, pont jó helyen mi?, csak pont arra jártam). Ott azt mondták hogy nem valami sima ventillátor való bele, mivel ez fém, ráadásul vékonyabb mint a normál!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)