Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
Aktív témák
-
didyman
őstag
A két ventis csíftekek alsó ventije valóban egy nehezen beszerezhető típus, a Lomexnek úgy tudom, nincs is ilyenje. Viszont innen kezdve ez a téma zárásra kerül.
Az ATX410-212 szériahibájaa készenléti körben szereplő egyik alkatrész alulméretezettsége, ami nem számolási hiba, hanem alkatrészbeszállítói, előfordul olyan, hogy működik (a szériahiba gyk nem azt jelenti, hogy minden érintett eszköz belehal, hanem azt, hogy egy szintnél nagyobb bizonyos jellegű meghibásodás aránya, így az ''enyém működik, nem tudom, mi az a szériahiba'' jellegű véleménynek nem sok értelme van). -
Csaba_20_
őstag
válasz
Csontikka
üzenetére
Nem akarom minősíteni a Mistral embereit nagyon, de a lényeg, hogy hülyeséget beszéltek. Nem a ventilátor nem normál, hanem ők nem azok. Ventilátorból létezik jópár méretű, csak a számítástechnikában igen behatárolt típusok vannak. Nincs olyan belőle, hogy normál, meg nem normál.
A szűk látókörű eladó még életében nem járt elektronikai alkatrészboltban, pedig nincs messze tőlük. Ha viszont te képes voltál a Mistral-ig elmenni, akkor pár utcával odébb is el tudsz a Dráva és a Lehel út sarkára a Lomex-be. Ott árulnak több féle méretű ventilátort. Igaz nem Papst, hanem Sunon-t, de neki is vannak jó ventilátorai. 
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
cortez25
üzenetére
Az, hogy te nem olvastad és nem tudsz valamiről, nem jelenti, hogy az a valami nem is létezik, ugyebár
. Konkrétan annak az embernek mondtad, hogy senki nem mondta el, hogy mi a hibája, aki 100%, hogy megtette. De a Terminal fórumán is le lett írva, igaz nem az elektro részlegben, arnd, stol és jómagam veséztük ki egy 410W-os TT táp kapcsán. A 410W-os TT ugyanazt az elektronikát kapta(gyártó:Sirtec), mint a 410-212-es Chieftec. -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tápom: Chieftec ATX 1136H
[link]
Az egyik ventillátorja (ami nem a tápcsatlakozó felöli) megadta magát.
Szeretém megkérdezni, tudtok-e mondani egy üzletet, lehetőleg Pesten (újpest és környéke lenne a legtökéletesebb), ahol lehet kapni belevaló ventillátort.
A mistralban kérdeztem
(na, pont jó helyen mi?, csak pont arra jártam). Ott azt mondták hogy nem valami sima ventillátor való bele, mivel ez fém, ráadásul vékonyabb mint a normál!
Nem tudom így van-e ezt mondták!
Aki tud segíteni kérem tegye meg!
Köszönöm
Üdv
Csontikka -
cortez25
senior tag
Pláne nem etikus dolog, ugyanis ahogy számoltam kb 10-12 emberkének lehetett problémája itt a chieftekkel. ha nyitnánk coolewr master, thermaltake...stb..stb döglött topicot akkor tutti akadna itt 10-15-ember is akinek szintén megpukkadt az ilyen tápja.
Ami probléma, hogy elment a fórumon, és ez a topic is hibás benne, hogy a 410 W tápok úgy szarok ahogy vannak.....és ezáltek közutálatnak örvend. de senki és bátran kijelenthetem senki nem mondta meg mi az oka annak, hogy tönkremegy.
Csak annyi az általánosság, 410 = xar nagyon, ne vedd meg. a kedvencem gyártási hia. De mi a gyártási hiba...pl ezt senki nem tudja.
Én még vizsgálatra is felajánlom szakembernek a tápom, hogy nézze meg mi a gond, ha elszerták a gyártást, de egy éve hasít mint állat, igaz van elötte egy apc szünetmentes.... -
cortez25
senior tag
Hát nem tudom, 410 w chieftec nem ledes, 1-éves és lazán megy....
-
alexnowan
aktív tag
Hát én is a ''biztonság és erő'' zászló alatt vonulva vettem egy 420W Chieftec-et.
2 napot szivatott mire tiszta lett hogy a táp a hibás.
most egy 400W codegány viszi ugyanazt a konfigot.
Kicsit túlzottnak érzem én ezt ct mizériát.

-
didyman
őstag
Ennek a témának perpillanat van létjogosultsága a 410/212 közismert baja és a táphalálos téma mellett?
-
beci
őstag
Sziasztok. 4napja vásároltam egy ABIT AV8-as alaplapot 3000-es AMD Athlon procival.Egy ATI Radeon 9550-es videokari van a gépben.512mb 400-as rammal.Namármost naponta legalább 1szer fogja magát,és leáll.Monitor kikapcsol,a házon a bekapcsolo gomb továbbra is égve marad,mintha be lenne kapcsolva.Csak több mp-es benyomással lehet kikapcsolni,vagy reset.Ez lehet táp gond?
-
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kicsit több mint 1 éve üzemel nálam e Chieftec 410W-os táp. Széria száma: ATX-410-212. Mostanában néha lefagy a gépem. Működés közben nem tapasztalok különösebb fesz ingadozásokat, de arról fogalmam sincs, hogy a lefagyás pillanatában mi mekkora. Lehet, hogy az én tápom is haldoklik? -
eastsider
nagyúr
elég kihalt ez a topik
vajon miért

bezzeg ha lenne codegen táp halál topik

-
eastsider
nagyúr
nekem egy pár hónapjka van egy GPS-es 450W-s chifi és semmi gond vele
tök halk még terhelve is sztem meg miinden
szal go chieftec go....

-
cortez25
senior tag
Na gyereke a csoda nála tart immár 10-hónapja 410W chiefteccel

-
Joci??
senior tag
hi!
nem tom most cáfolok egy picurkát!
nekem egy 360W-os chieftec tápom van és naggyon megbizható ahoz képest hogy ellégé nyúzom 100%kihasználtságon van meglehet nézni a infomat mit hajtok róla! de +2fant tegyetek hozzá! én aszem 2évet kaptam rá és kb fél éve van meg a táp de az ég világon semmi apró jelet nem küldött hogy ö ezt nem birná és ''kifogok puccani''.
én azzért vátottam chieftec-re mert elötte egy kodegennyem volt 400W-os és ööö hát majdnem ugrott a configom! mikor elszált a winyom akkor lett fura a dolog na utána kimértük és hááát nem lett szép végeredmény TERHELVE!!:12.30V TERHELÉS NÉLKÜL meg a csillagos ég volt a határ 12.40~és fölfelé! na mikor ezt kimértük akkor volt az hogy 1percet sem tovább utánanéztünk apámmal és az optimális amit megirtak a szakértök az 12.20körül estleg táp válogatja kicsit feljebb! nah hát ezt a szép régi tápom rekordba megdötötte!
lehet versenyezni!
azóta chieftec van és semmi pénzért nem mennék vissza egy másik gagyi gyártóhoz! mondjuk én is megvehettem volna azt a 410W-os szériát de hír hozzám is eljutott és kösz nem!
nya ennyi a rövid sztorim! CHIEFTEC FOREVA

[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
..nézve a hozzászólások számát hát nem örömteli a látvány.. hány ilyen táp megy az örökzöld mezőre
..
Na ezek után ilyen márkát nem vennék, főleg nem 410w-t környékén
-
MANyka
csendes tag
Hali!
Nekem is Chieftec 400W (12cm-es ventikkel) tápom volt, míg tegnap a második bekapcsolás el nem szállt, úgy hogy a még a konektoromat is vitte magával. Úgyhogy cipelhetem vissza Pestre, mert az Alienbe vettem én meg Kecskeméten lakom
Egyébként jobban belegondolva voltak elöjelei: villodzás, egy-két restart magától, és egyszer volt hogy nem kapcsolt be elsöre. Helyette vettem egy Q-Tech 500W-os dupla ventis tápot, ami hallkabb is meg szebb is
Üdv. -
Hikvision
senior tag
válasz
jakewyler
üzenetére
Amikor én megvettem a 420W-os-omat azthittem h egy életre a ''társam'' marad
Dehát egyszer minden véget ér. Most lehetne aztis mondani h akár egy Kodegány is kihúzta volna ennyi ideig,de én már rég a szanatóriumba lennék, a sok idegeskedéstől
Igy legalább Biztonságba éreztem magam/és a gépem 
-
jakewyler
senior tag
válasz
Hikvision
üzenetére
hasonlóan jártam.
Én vettem kb 3hete egy 410w-os chieftech tápot halgatom a zenét mennek a gépbe a neonok a ventik egyszercsak nézem a monitort ugrál a kép a neonok elkezdenek kiólni és kurva büdös lessz na mondom ez télleg kira 3naposan elpukkadt.Vissza vittem gariba sajna még azóta nincs meg
talán a jövő héten

De erről a 410w-os hibás szériáról annyit hogy valaki kifogja a jó minőséget és simán bírja 1-2évig
Hát nekem nem bírta csak 3napig ha ez is elpukkad ami jön vissza gariba valszeg veszek egy 450w-osat akkor
-
robi0604
őstag
Én augusztus környékén vettem és még hál' istennek semmi gondom nem volt vele. Csak el ne kiabáljam...
Remélem nem is lesz.
Tökéletesen működik, mondjuk nincs teljesen kihasználva -
Hikvision
senior tag
Disznó módon pörög ez a topic

-
Hikvision
senior tag
Szép napot. Gondoltam h megosztom veletek a Pénteki élményemet. Az esethez hozzátartozik h 2003 májusában vettem a kékhalnál egy Chieftec 420W-os Dual Fanos Aktiv PFC-s csodát mindössze 22.900HUF ért. Ez Gyönyörüen Muzsikált a Konfigomba egészen péntek estig,amikor Éppen COD2-be Hentelés közbe egyszer csak kikapcsolt a gép.Először aszittem h áramszünet van,de aztán néztem h a monitor világit
NA mondom Vátáfákk. Tápból 230 kiránt, vissza és amikor kapcsolnám be kattan egyet és kész.néha felvillantja egy tized másodpercre a ledeket és kész. Na mondom biztos valameik forrasztásom adta meg magát a gépbe, és a zárlatvédelem befigyelt. Miután siekresen kiszedtem a tápot a gépből és minden nélkül rövidrezártam az alaplapi csatin a zöldet és a feketét,és ugyanazt a tünetet produkálta,Sokkosan elkönyveltem h ez bizony megadta magát
Táp gyorsan szétszed( mintha értenék hozzá
) De semmi füstszag vegy egyéb szemmel látható rendelenesség. Mondom fasza mert a Túróarcú Kékhal Csak 1 év garit adott rá ami ugye egy ideje lejárt. Na mondom akkor ennyi volt a nagy Chieftec.Megmondom őszintén, h azt gondoltam h ez az alkatrész mehet legutoljára tönkre a gépbe.De tévedtem. Nagy elkeseredésembe, és mivel rohadtul kell a gép másnap elementem a Mistr@lba és vettem 12.200HUF ért egy Szintén Chieftec 450W 12cm -es tápot.Igaz h erre 2 év garit adtak de ha elszáll inkább nemszállok szembe a Mistr@l híres garizó egységével
.Ennyi az én kis rövid történetem remélem h részben érdekes volt 
-
jakewyler
senior tag
Ezt figyeljétek!
Szerdán vettem egy 410w-os chieftec tápot,ma zenét halgatok erre egyszer csak egy nagy pukkanás büdös.A tápnak vége.szerencsére van itthon egy 400w eurocase tápom!
Azt mondták hogy nem javítható ,kapok újjat?igaz-ez? -
cortez25
senior tag
Itt a fórumon elment,hogy a 410 W tápegység szar, nekem 8-hónapja megy.
Mindíg egymást másolgatjuk, de a kérdés miért is rossz?? Miért is döglik meg? Valami gyártási hiba miatt? És mi ez a gyártási hiba? Mi az amitől elszáll? -
diver
csendes tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Egyébként direkt a Te előző kérdésedre - ''Kíváncsi vagyok mi ment tönkre a Chieftec-ben.'' - írtam csak le a hibát.
Nekem tök mindegy a hiba oka.
Ami fontos, hogy átlagos áramfelvételű, hibátlan részegységekből álló konfiguráció terhelése mellett, ~8 perc üzem után megtörtént aminek nem lett volna szabad. -
diver
csendes tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Kedves Csaba_20_ !
''... (sárga szigetelés átégett)'' - írtam vala. Tehát a tekercs sárga szigetelése ~5 mm átmérőlyű szabaálytalan körben, közepe fele megszenesedve kiégett.
Na valyon mi okozhat ilyen nyomot, a menetzárlaton kívül? Te biztosan tudod.
Ezek után nem tudom mit kellett volna méregetnem még.
Szerinted talán szét kellett volna döntenem a vadi új tápot, hogy rá tudjak mérni a tekercsre?
Jé! Tényleg zárlatos. Akkor jól láttam bizony. Tényleg megdöglött a Chieftec tápom.
Kár volt elB..ni a garanciáját!
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
Én most vettem egy 450 W-os Chieftec-et, a Mistralban. Két év garral.
Elég olcsón adták 13e. Ezen is csak egy 12-cm-es venti van.
Összedugdosom, bekapcs, és hihetetlen zörgés távozik a tápból. KB 50db minimum.
De nem kellet sok idő rájönnöm: a fém védőrács ér hozzá, de nem picit a ventillátorhoz.
Förtelmes hangja volt, de leszedtem a rácsot. Hogy lehet valamit így eladni??? Most egy kezdő emberke kapásból viszi vissza, ja és ráadásul dobozos volt, tehát nem lehet az hogy a szállítás során sérült meg. Már a gyárban elszarták.
Ezen kívül semmi baja.
Mondjuk nem halk. De hűt is mint fene, nekem 6-fok minuszom lett mindenhol, kivéve vinyó.
Azért a 12-es ágon csak 11.7-van. -
cortez25
senior tag
immár 8-hónapja megy a chieftec 410W - 12cm-es tápom....és még bízom benne....

-
Myers
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Helló mindenkinek!
Hi Protezis, látom neked is hasonló problémád van.
A problémámat felvetettem a Chieftec fan klub topikban is, de még nem érkezett rá válasz. Ja, és akkor még nem láttam ezt a topikot.
Most vettem egy Chieftec 400 W-os tápot. Típus: GPS-400AA-101A.
A következő van. Kipróbáltam, házon kívül, hogy mennyivel halkabb, mint az előző tápom, (egy Acorp 400-as) Halkabb. De: sípoló hangot ad ki!! Olyan mintha ciripelést hallgatnák. Egy pillanatra megakasztottam a ventillátorát, de nem az adja ki a hangot. Akkor is sípolt.
A TV-m ből is szokott jönni ilyen sípolás, tehát ez tipikus ''elektronikai zaj'', nem mechanikai. Ráadásul ezt a gyanumat igazolja a következő dolog is:
Ha lefogom a procihűtő ventit, akkor kb 1/3-adára esik vissza a sípolás. Ha felengedem, akkor megint ''teljes erővel'' sípol.
A sípolást tuti nem a procihűtő csinálja, mert a másik táppal semmiféle sípolás nem hallatszik, akármilyen ventit fogok is le.
Rossz a táp, vagy típushiba?
Teljesen zsír új a táp, van rá 10 év gari. Szerintetek ezt garanciális problémként kicserélnék?
[Szerkesztve] -
diver
csendes tag
Chieftec ENH-0746GB táp halál.
Új táp, új konfig beüzemelésekor ~8 perc üzem után durranás. A táp szemrevételezése után a T2 jelű tekercs zárlatos (sárga szigetelés átégett), mellette az R6 és R7 ellenállások elfüstöltek.
Nagyon durva. Az eszközt nem ajánlom senkinek!!!
[Szerkesztve] -
richies
senior tag
na most halt meg a barátom 420-as dual chieftecje, nagy szikra, puffanás, s elhalalálozott.
épp most volt 1 éves pár hete..
garinak annyi, mi? m*stralos volt.
örökgar, meg ilyenek??
én ajánlottam neki..
suxx chieftec!
-
PHARD
tag
hali.én még júliusba vittem vissza a MISTRAL-ba a chieftec 360-as tápomat,mert megégett e 3,3V-os ág a csatin.azota várom a visszajelzést,állitolag kiküldték a gyártonak.Ja ez miatt tönkrement az alaplapom is.11500-ft volt a táp,eddig se pénz se semmi:
-
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Abból gondolom, hogy a hiba nem került javításra, hogy ugyanolyan típus szám alatt értékesítik őket már hosszú ideje. Semmivel se reálisabb, mint elhinni azt, hogy megjavították bennük a hibát, annak, aki el akarja adni. Mellesleg az egyik problémára egy ThermalTake tápban derült fény, amibe szintén a Sirtec gyártotta a belsőt. A Sirtec-nek van egy kapcsolása, amiben van egy-két tervezési hiba.
Nem tépem tovább a szám feleslegesen, ha azt akarod megvenni, mert látszólag(az egyik oldal szerint) halkabb, akkor vedd meg. Azt pedig nem tudom hányszor kell még elmondanom, hogy a dB még nem minden! Ha abból vonsz le messzemenőkig tartó következtetést, akkor hibásan teszed. -
jackpcsm
tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
az igaz ! de olyat sajna nem csinálhatok ,hogy hazaviszem és másnap +vissza hogy bocs ez hangos kicserélnétek???! és mivel nekem ez nagyon nem mindegy ha már cserére adtam a fejem ezért foglalkozok vele annyit! egyébkén mások szerint azzal a bizonyos 410 szériával csak az elején voltak gondok?! te találkoztál az ujjak közűl is (sok) rosszal ,vagy miből gondolod hogy a hiba nem került kijavításra????
u.i:23dB nem 25dB én méginkább nem 27-30dB ,csak ezért rágom még mindíg ezt a csontot
-
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
És ha egyik sem? Hol így, hol úgy mérik. Hol ilyen, hol olyan körülmények közt. Meg kell hallgatni, de azért azt remélem nem gondolod, hogy szándékosan hangos tápokat gyártana bárki is.
Pontosan ilyen okokból kifolyólag nem szoktam hangosság alapján kategórizálni egy tápegységet. -
jackpcsm
tag
javítom magam :
1 helyen 30dB ír
a másikon meg 25dB-t !
na akkor melyek mert nem mindegy

-
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Például itt:
[link]
[link]
De a Google-lel is rákereshetsz, már lehet pár helyen kapni. Azt hiszem a Pixel a magyar fődisztributor, de ez nem biztos. A GreenPower-rel társul a No Design is sajna, ám ez engem egy cseppet sem érdekelt. Akit érdekel, az ne GreenPower-t vegyen.
A tápról a leírás a gyártó honlapján: [link]
És egy teszt róla: [link] -
jackpcsm
tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
először is köszi!
sajnos a mostani szar tápomnak(Codegen 300w (pfc)) elég kicsi a hangja és ennél nagyobbat nem nagyon szeretnék!
viszont most már érdekelne hogy hol lehet FSP GreenPower 15ért kapni??
ha tudnál egy linket küldeni ahol részletes leírás van róla azt megköszönném!
egyébként akkor a GPS-400AA-101A lesz a másik variáns (mert 2 ventiset nem akarok) az 11900,-huf és legalább delta gyártmány meg, jó is, csak kicsit hangos (elvileg)!
-
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Nekem FSP GreenPower tápom van. Meghallgattam terheletlenül, terhelve(minimálisan) és kiszedve a ventilátorát is. A ventilátornak nem hallottam a hangját egyik esetben sem. A táp 0 terhelés mellett iszonyat halkan ciripel, a hang 10 kHz feletti és az egyik ismerősöm erős fülelés után se volt képes meghallani. Aki hallgatott már frekvencia generátorra kötött hangszórót, az tudja, hogy ez már nagyon magas frekvencia. Minimálisan leterhelve, megszűnik a hang. A gépbe beszerelve se hallani a hangját.
Nem az mondja meg, hogy mi lesz hangos, hogy hány dB-lel szól. Hanem, hogy a zaj mekkora mellette. Legtöbb esetben az egyéb zaj teljesen elnyomja a hangját a ventilátornak. Ráadásul sokszor nem tűntetik fel, hogy az ideálisnak tűnő értéket milyen körülmények között mérték. Többször láttam pl., hogy a gyártó által megadott X% hatásfokot tápok esetében a tesztekben nem bírták reprodukálni és emiatt alul osztályozták a tápot. Holott a gyártó európai 230V/50Hz-re adta meg az értéket és maximális terhelés mellett. A mérést meg amerikai 115V/60Hz-es hálózaton végezték. Igaz megjegyzik, hogy emiatt lehet eltérés, de nem igazán adnak ennek nyomatékot. Pedig igenis sokat számít.
A 410W-os Chieftec szériát felejtsd el! Hiába olcsó, hiába halk állítólag, nem hosszú életű.
[Szerkesztve] -
jackpcsm
tag
köszi szépen!
nekem a FSP tápokról azt csiripeltték hogy kicsit hangosak(32dB) a Zen tényleg jó de megmondom őszintén annyit sajnálok érte!egyébként azért erőltetem anyirra az a 410 es sorozatot mert az a legcsöndesebb 23dB, azért is érdekelt hogy mostanra kijavították e a hibát ,hiszen egy nagy
gyártó azért csak nem hagy forgalomban sokáig egy ilyen rossz szériát!
de ha még mindíg azt mondjátok hogy fentáll a hiba lehetősége akkor lemondok
pár dB ről.
a GPS-400AA-101A még tetszik az 27dB körűl mozog(viszont a képen amit róla kaptam nincs rajta kapcsoló!!).
a HPC-360-202-DF kicsit félek a 2 venti miatt bár a gyár adatai szerint az is 27dB!
szóval még alszok rá kettőt de ha van egy jó kommentetek azt szívesen olvasom
köszi -
Csaba_20_
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
A GPS típusjelzésű tápok Delta cég által jegyzett termékek, az a hír járja róluk, hogy megbízhatóak. Nekem még nem volt alkalmam javítani ilyeneket, ez adódhat abból, hogy jók, meg abból is, hogy keveset javítottam még. HPC szériából már kettőt is javítottam, egyiket az idő vasfoga ette meg(3-4 év), a másikat valószínűleg túlfeszültség érte, mert a suppresszorok égtek el benne. Még 410W-os(Sirtec) szériáról is csak hallomásból tudom a meghibásodás okait. A készenléti tápban egy zener dióda és a primer körben két ellenállás alulméretezése volt az, amit meghibásodás okaként megneveztek számomra hiteles emberek. Ezek közül egyik se okoz olyan meghibásodást, ami a gépet tönkre tenné.
Jó tápokat gyárt még az FSP és a tápjai viszonylag olcsón beszerezhetőek nálunk is. Nálam a favorit most az FSP GreenPower, FSP Zen és FSP Epsilon táp. A GreenPower kb. 15e Ft(bruttó), a Zen 25e Ft(bruttó), az Epsilon 33-37e Ft(bruttó) áron szerezhető most be. A 300W-os Zen is valószínűleg elbírja a gépedet, mert nem találtam benne hatalmas fogyasztót. Az Epsilon tápok meg nagyon erős túlzások számodra, ezért azokat nem ajánlanám. Még a 400W-os FSP GreenPower is sok, viszont nagyon jó hatásfokkal bír. Nézz be a ''Tápokról alaposan'' és a ''Melyik tápot vegyem?'', valamint olvasd el az értékelést a Zen-ről itt a PH-n és a hozzá tartozó topicot! Valószínűleg jobb képet kapsz a tápegységekről. -
nfsu17
veterán
Mit jelent az, hogy a 410-es chieftec led-es? Hol tom megnézni?Sajnos nekem is ilyen van (nem tom ledes-e, ezt akarom megtudni), de eddig semmi baja (1-2 hónapos).
Nincs leállás, reset..minden tök jó...de azért nem lesz sokáig a gépben ettől függetlenül.
-
Loha
veterán
válasz
jackpcsm
üzenetére
Most vettem Chieftec 350EB-t. kb. hasonló konfigot visz mint a tied.
Eddig stabilnak tűnt, teljesen hangtalan. Az alaplapi szenzor szerint viszont a 12V, 11,5V körül van csak, de ez lehet a szenzor hibája is mert előző táppal is eküröl volt.
Szóval eddig nagyon jó vételnek tűnik ez a táp. -
-
nemtommi
senior tag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Nyugalom, mindegyik ATX2.0-ás, de senki sem tudja biztosan, hogy pontosan melyik széria volt, ami hullott. Vásárlásnál, hacsak nem tudod kipróbálni ott (erre kb. 0 az esélyed) nem tudsz semmit se megfigyelni. Ha parázol tőle, vegyél inkább egy Delta által gyártottat ( GPS-300, 350, 400, 450), úgy tudom a Sirtek-ek produkálták a tüneteket
-
jackpcsm
tag
up

-
jackpcsm
tag
sziasztok!
akkor most mi van ezzel a típussal???
én kedden vennék egyett(nem mistralban) de valaki tudna konkrétat hogy a 2.0atx esek már rendben vannak-e vagy sem???????????(vagy mire kell figyelni ha megveszem)
előre is köszi

-
Jenki
csendes tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
Üdv.
A 410 W-os tápot visszavittem a boltos csávók rendesek voltak visszavették és beszámították egy 550 W-os Chieftec-be.
Sajnos az öröm elmaradt, minden maradt a régiben, elindul és amikor úgy gondolja nem indul el.Szorul a hurok az alaplap körül, de csak azt nem értem miért nem rendszeres a hibajelenség.Amúgy a gép nagyon gyors és semmi más hiba nem mutatkozik ! ! ! !
Két helyről lettek beszerezve az alkatrészek és a barátom szerelte össze.
Eléggé járatos a dolgokban, de az Ő tudománya itt már elfogyott, sőt még a főiskolás tanár ismerőseié is.

-
Protezis
őstag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Igen, a tápegységből jön a hang. Most, hogy kint van a gépből, állatira zavaró a hang. Sőt, terhelésre változik, olyankor magasabb. (ezen pár óra alatt kellően szétsipákolta az agyamat, szerintem miután kikapcsolom, akkor is hallani fogom)
Összességében ez nem csak kényelmetlenséget jelent számomra, hanem a táp elhalálozásának előjele? Ez itt a lényeg. Mert ha utóbbi, akkor megbeszélem az eladóval a dolgot. Bár ha mondjuk 1000 forintba beleférne a javítás, akkor azt belefér.
Értelmetlen azt kérdezni, hogy melyik a rosszabb. Akkor úgy kérdem: melyiket drágább javítani
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Az nem jött le világosan az előbbi hozzászólásaid alapján, hogy a hang biztosan a tápegységből jön. Említettél alaplapot, winchestert és LED-eket is. Nem azt kértem, hogy a tápegységen belül hallgatózz, hanem hogy határozd meg a forrást(winchester, alaplap, vagy táp). Ezek szerint a tápegység biztos.
A kondenzátor kiszáradás előidézheti a sípolást. De sípolni az elektrolit kondenzátor nem szokott, sokkal inkább a főtrafó tekercselése. Értelmetlen azt kérdezni, hogy melyik a rosszabb. Mindkettő rossz, mert hallod a sípolást. Használt termékre nem adnak garanciát, így jártál. Elsőnek próbáld meg újrakondiztatni a tápegységet, hátha megszűnik a zajongás. Ha nem, akkor a trafó impregnálása következhet, de ezt én pl. nem tudom véghez vinni. -
Protezis
őstag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Mondjam meg, hogy a tápegységen belül merről jön a hang? Uhh. Ezt sajnos nem tudom megmondani. Most akkor vigyem vissza annak, akitől vettem? Vagy keressek egy szakértőt, aki megnézné?
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a főtrafó impregnálása lazult fel a rá ható erők és hőmérséklet hatására. - ez rosszabb, mint a kondi kiszáradás? -
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Elég régi tápegységről van szó típus alapján. Habár jó lenne, ha 100%-os biztonsággal meg tudnád mondani, hogy merről jön a hang, de elképzelhető, hogy a tápegység kondenzátorai az idő folyamán kiszáradtak. Ezért mondtam, hogy érdemes használt tápegységet újrakondizni. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a főtrafó impregnálása lazult fel a rá ható erők és hőmérséklet hatására.
-
Protezis
őstag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Leteszteltem.
Kiszedtem a házból a chifit, letettem a ház mellé. Rákötöttem az alaplapra, plusz bekötöttem a hdd-t. Lefogtam a táp ventijét, és bekapcsoltam a gépet. Hallatszódott, ez a megismert nagyon magas hang. Lekapcsoltam. Ugyanezt megcsináltam a Mercuryval. Annak SEMMI hangja nem volt. Kb 2-3-szor megismételtem a ''kísérletet.''
Most megnéztem a chiefteccel a 3DMarkot. Hangzásbeli különbséget inkább hdd mozgolódásánál tapasztalok, bár ez nem tudom, mennyire valós. Odaduktam a fülemet totál a táp rácsához, de a fejemtől nem messze pörgött a hdd, úgyhogy lehet annak a hangját hallottam.
Mit tegyek? (mellesleg az alaplapi ledek környékéről is hallatszódik egy magas frekvenciájú hang, de az nem ennyire magas)
Mod: egyébként a pontos típus: HPC-360-102
Date code: 0352 <-- ez mit jelentene? 2003. május 2?
Ezekből a magas hangokból elegem van. A hangcuccomat is ilyenért kellett gariztatni, ami majd' fél évbe került. Most gondoltam meglepem a gépet egy normális táppal, és tessék.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Köszi a segíttséget, amint időm lesz kipróbálom, amiket javasoltál.
Egyébként ez a hang is nagyon magas, nagyon halk, most nem is hallom (mennek az autók, külső zajok). Csak éjjel hallatszódik, akkor is ha direkt odafigyelek. De lehet csak az én készülékemben van a hiba, és valami belső hangot hallok.
-
Furious
tag
akkor pá!
amúgy ziher, h a táp hisz csak azt cseréltél benne nem? -
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Ha terhelés nélkül indítod el a tápot, akkor nem azon körülmények közt vizsgálod, ahol a zaj keletkezik. Hibás mérési elrendezésnek hívják az ilyet. Például az FSP GreenPower 400W-os táp terheletlenül 10 kHz feletti hangot ad ki, de minimális terheléssel már megszűnik a zaj.
Elég ha lefogod, vagy valami nem fémes eszközt dugsz a lapátai közé indulás előtt(fülpiszkáló). Nem lesznek negatív következményei, ha nem örökre, hanem csak a mérés erejéig teszed meg.
Nem minden esetben látszódik egy kondenzátoron, hogy megnőtt az ESR-je, vagy csökkent a kapacitása(romlottak az elektromos jellemzői).
Próbáld ki a Mercury-val és hallgatózz figyelmesen! Állapítsd meg, hogy merről jön a hang és mikor jelentkezik. Hallgasd meg játék közben is, meg 3DMark alatt is. Hátha változik valami.
(Félre értések elkerülése végett az FSP GreenPower a magas hangot alig észrevehető intenzitással adja. Az ismerősi körömön belül tudok olyan embert, aki nem is hallotta meg.)
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Kösz a helpet. Úgy esetleg nem próbálhatom ki, hogy magában indítom el a tápot?
Csak már nem emlékszem, mit kell összekötni az alaplapi csatinál. Zöld és fekete?
Ha le akarom állítani a mercury ventillátorát, elég ha lefogom? Annak nem lesz valami negatív következménye?
Ha nem a tápból hallod, akkor az nem is belőle jön.
A lapot is nem rég vettem, bár eddig nem tapasztaltam a hangot. A kondenzátorai viszont épnek tűnnek. Lehet mégis alaplapi kondi, csak még nincs látható nyoma? -
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Próbáld ki, hogy biztosan nem hallod-e a hangot a Mercury mellett. Például állítsd le annak a ventilátorát a hallgatózás idejére és próbálkozz úgy. Elképzelhető, hogy a memóriákhoz tartozó alaplapi DC/DC konverter kondenzátorai kezdtek el kiszáradni és ennek a következtében zajong ott valami. Ha nem a tápból hallod, akkor az nem is belőle jön.
Használt táp esetében minimum egy átkondenzátorozás ajánlott.
-
Protezis
őstag
Kb akkor vártam volna ilyen választ, ha történetesen egy 410-est vettem volna. De a 360-asokról nem kering ilyen ''rémhír''. Nem kap elég feszt? Ellenőriztem, és történetesen szinte tökéletes feszt ad. a -5V és -12V-nál van hibás érték, de azt tuti a lap méri szarul, a mercuryval is pont ezek az értékek voltak. Meg rendesen is megy a gép

Kösz a választ, de valami megalapozott, indokokkal alátámasztott hsz-t várnék. Esetleg mit nézzek meg, mi lehet a hiba. -
Furious
tag
válasz
Protezis
üzenetére
Jézus!Agya Úr Isten!Használt és 360W-os Chieftec?!Ez borzasztó!
NEM!NEM!NEM!NEM!Ja és NEM!
Sőt tilos!Szigorúan tilos!
Amúgy sztem a táp, ha csak azt cseréltél benne.Garit legalább kaptál rá?
Bár ki lenne az a hülye aki erre garit ad.
Szal táp.Gondolom nem kap elég feszt a gép és nem m1 rendesen,és ezért ad6 ki hangot.
Sztem.

-
Protezis
őstag
A napokban vettem egy használt 360W-os Chieftecet.
Minden tökéletesen működik, csak valami nagyon magas frekvenciájú hangot észlelek.
Olvastam itt a topikban, hogy mielőtt elhal a táp, ad ki ilyen hangot, viszont ez közel sem hangos, épp, hogy ilyen esti/éjjeli órákban hallom. Már újra ki-be dugtam az alaplapi csatikat, összes molexet. Picit zavar a dolog.
Érdekes, hogy nem a táp felől hallom, hanem inkább a memóriafoglalatok, ODD-k környékéről. Utóbbiak nem lehetnek, kipróbáltam úgy is, hogy lehúztam őket. Alaplapon valami?
(Eddig Mercury 300-as volt, és azzal nem tapasztaltam ilyesmit) -
Furious
tag
ja és még mielőtt elfelejteném:
zalman neked mennyire hűti a procit?
és (kb.) milyen hangos? -
Furious
tag
Sztem 100%,h táp lesz a vége.
A többinek ''elméletileg'' nem szabad,h baja l1en,míg a 410W-os tápokról tudjuk amit tudunk.
Ajánlani inkább egy 450W-osat ajánlanék,mert - bár lehet,h paranoia de- már 2 olyan tápom volt ami nem kerek (00 v. 50) vége volt és az mindig +halt idő után, és ha beszereztem másikat akkor klappolt minden.
Sztem. -
cortez25
senior tag
Április óta megy a 410W chieftec.....semmi gond.

-
Jenki
csendes tag

Tisztelettel köszöntök Mindenkit !
Egy probléma megoldásában kérném a segítségeteket, véleményeitek.
Kb. 2 hete állított össze a barátom egy gépet ami egy apró hiba kivételével működik is.
A rendszer elemek:-Alaplap-ASUS P5WD2 Premium
-CPU-INTEL PENTIUM P 4 640 3,2 GHz 2 MB Cache
-Vent.-Zalman CNPS 7700-CU
-HDD-HITACHI 250 GB
-Mobil rack-160 GB PIONEER
-DVD-PIONEER DVR-110D
-DVD-LG GSA-4040B
-VGA-GIGABYTE RADEON X600 Pro 128 MB
-RAM-DDR2 KINGMAX 2x1024MB 667MHz
-Ház-CHIEFTEC LCX01BBSL 410W ( !!!!!!!!!!!!)
A gépet videó szerkesztésre, konvertálásra, tömörítésre használom főképp.
A hibajelenség a következő:Amikor leállítom a gépet és nem áramtalanítom és ujra indítanám a power gombbal, elindul minden ventilátor dvd-k vinyók, de nem minden estben csippan, nem tölt be a biosz.Reszettel mindig elindul.Ha kikapcsolt állapotban van és eltelik pár óra nagyon ritkán nem indul el.Ha áramtalanítom és egy idő múlva bekapcsolom minden oké.Próbáltunk Bios reszetet, elem ki elem be, tápcsatlakozók le a rendszer többi eleméről stb..Nem sikerült egyértelműen visszavezetni semilyen adott dologra, összefüggéstelenül hol elindul hol nem, ahogy a fentiekben is írtam nem minden esetben indul újra.
A fórumok böngészésével elég rossz véleményeket olvastunk a Chieftec 410 w-os tápokról.
Lehetségesnek tartjátok-e hogy az okozhat ilyen nem rendszeres hibát ?
Hallottunk olyan véleményt is ,hogy a táp nem minden esetben adja le a megfelelő jeleket, feszültségszinteket az alaplap számára.Lehet, hogy másik alaplappal gond nélkül működne.
Találkozott-e már valaki ehhez hasonló hibával ? ? ? ? ?
Bios frissítés segítene-e ?
Goldolkozom egy 460 W-os táp cseréjével.
Ezekben a kérdésekben várnám válaszaitokat ötleteiteket !
Előre is köszönöm segítségeteket !!!!!!! -
Criton
veterán
Nálam a 410W/12 cm-es Chieftec táp 7 hónapot teljesített - nem ment tönkre, soha nemvolt hibás, szinte éjjel - nappal müködtette a adataimnál található konfigot. Én megvoltam vele elégedve, a mostani táp azért van, mert bejött némi cash
. Szval nem azért váltam meg régi tápomtól mert 410w os Chieftec
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
Csak egy szösszenet a Chieftech 410W/12 cm-es ventis tápokhoz...
Nekem tegnap óta nincs egy ilyen a birtokomban, mert a szerviz megállapította, hogy hibás. A táp mindössze 3 hónapot teljesített, de a hibajelenség szinte a kezdetektől fennállt. (power gomb benyomására nem minden esetben idult el)
A szervizesek először alaplapra gyanakodtak, de a komplett konfigot teszetelték és kiderült, hogy a táp volt a ludas. Azóta egy 400W Chieftech boldog tulaja vagyok (3 év gari van rá).
A boltban elmondták, hogy erre a tápra vonatkozólag náluk eddig 10-ből 2 a hibaarány ami mindenképp figyelmeztetés lehet ennek a tápnak az elkerülésére.... -
Yutani
nagyúr
Múlt héten voltam bent a Pesterzsébeti Mistralban, és ott beszélgettem az egyik eladóval. Ő azt mondta, hogy persze, van Chieftec-ből hibás példány, még abszolút értékben soknak is mondható, de arányosítva egyáltalán nem több, mint a többi táp esetében. 1000 eladott Chieftekre ha visszajön 20 darab, az ugyanannyi arányaiban, mint 100 Gembirdből 2 darab. Szerinte ez a lényeg.
Akkor éppen egy 400W 12cm Gembirdet vettem, ami meglepően nehéz volt, és csendes egy darab. -
Loretto
veterán
Szerintem eléggé le van már rágva ez a csont köztetek, ugyhogy lehetne tovább lépni

-
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Mit is feltételeztem én azzal a hozzászólásommal? Hogy nem vagy képes levezetni az ok-okozati összefüggést a meghibásodás és annak oka között? Vagy, hogy amit leírtál, az hibás(fikció) következtetés(ami egyébként mint kiderült nem a sajátod, hanem másé, mégis foggal-körömmel védted)? És mi is bizonyosodott be? Hogy ez mind így is van?
És mindezért képes voltál ennyi személyeskedő hozzászólást megereszteni és a halálomat kívánni? Hát tényleg no comment.
Abban a hozzászólásomban valóban egy picit elragadtattam magam, elnézést kérek érte, főleg az utolsó mondatért, az okai a te hozzászólásodban található megalapozatlan kijelentések voltak. -
westlake
félisten
beke van gyerekek, nem gyilkolaszas

-
Krystal_s
addikt
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Na de most komolyan ,tuti neked is igazad van és nem is lett volna itt semmi vita ha az első hozzászólásod nem olyan lett volna ...Kérlek olvasd vissza anno mit írtál ,én arra rágtam be...és sztem már rég nem a lapról megy a vita ...bár tényleg akkor ment tönkre és tényleg nem volt meleg de lehet ez egy véletlen is ....
Én sem veszekedni szeretnék és az is valós amit te állítassz ,de a lényeg h senkit ne nézz le addig amíg nem ismered...igen nem vagyok szakember és nincs is saját tudományos magyarázatom , csak amit az un. szakaemberek mondtak nekem is ...
De ismét hangsúlyozni szeretném h engem az első hozzászólásod húzott fel de negyon , mert az tényleg lenéző volt ...nézd csak meg...
és ne vitázzunk...lehet h igazad van de van olyan is amikor a táp miatt döglik meg a lap ,az a srác is azt írta a cégnél és ő sem írt más magyarázatot h miért...,elvileg már ez sosem fog kiderűlni h nálam h volt...
Jó éjt ! -
Csaba_20_
őstag
Egyébként min vagy így kiakadva? Hogy állítottál valamit és kértem, hogy vezesd le az ok-okozati összefüggést, de képtelen voltál rá? Ezen valóban ki lehetsz akadva, jöhet a pocskondiázás, ha már ész érveid nincsenek...gratula...én veled ellentétben inkább nem bocsájtkozom találgatásokba az életkoroddal kapcsolatban, mert nem tudom mi lenne a rosszabb, ha túl fiatal lennél és amiatt lenne ilyen a stílusod, vagy ha öregebb és már nem tudnál változtatni rajta...

-
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Azt hiszem az effajta durván sértő megjegyzéseket jobb lenne, ha mellőznéd. Vagy most mondjam én azt is neked, hogy dögölj meg? Engedd meg nekem, hogy én kérjek elnézést...Mert egyébként ez lenne hasonló stílus. De amúgy sem tudom honnan hozod ezt a stílust, de nem hiszem, hogy az én hozzászólásaimat pont neked kéne becsmérelned és kritizálnod, amikor olyan alattomosan bunkó megnyilvánulásaid vannak, amiket nehéz tolerálni. Egyébként pedig a 20 nem az életkoromat jelöli...

-
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Te magad vallottad be, hogy nem vagy szakember, akkor miért sértődsz meg azon, hogyha mások is ezt állítják/feltételezik rólad? A te személyeskedő beszólásaid pedig biztosan hasonló sikereket arathatnak, mint amit az enyémekről feltételezel.
Nagy kérés, hogy ne akarj már olyanba beleszólni, amihez saját magad által is bevallottan nem értesz igazán és olyat kioktatni, aki nálad jobban ért hozzá?
Te nevezel engem okostojásnak, amikor te magad szólsz bele olyan témába, amihez nem értesz. Aztán azt állítod, hogy lámának nézlek, mikor csak ugyanazt mondom rólad, amit te magadról. Ne légy már nevetséges...
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Az említett kondenzátorok felpúposodása magas hőmérséklet és -terhelés ereménye. Ha jól emlékszem EPOX 8RDA+ alaplapról van szó, ezen az alaplapon a kérdéses konndenzátorok 16V-os kondenzátorok, a +12V-ból állítja elő az alaplapi VR-D a processzor(ami egyébként egy 5 bites, három fázisú, szinkron buck vezérlő IC-re épül) számára szükséges tápfeszültséget. A kapcsoló FET-ek 30V-osak(IPB15N03L). Ha a tápegység túlfeszültségétől mentek volna tönkre a kérdéses kondenzátorok akkor 16V-ot meghaladó feszültségnek kellett volna a tápegység +12V-os kimenetén lennie folyamatosan. Viszont ebben az esetben se felpúposodtak volna a kondenzátorok, hanem leginkább eldurrantak volna. Mégegyszer mondom, a púposodás a magas hőmérséklet és magas terhelés eredménye.
Ha a tápegység miatt ment volna tönkre az alaplapod, akkor a valószínüleg következő alaplap is ugyanígy járt volna, valamint az összes 12V-ra kötött elektronika már az Epox alaplappal együtt szállt volna örök vadászmezőre. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Most látom h nem csak az én hozzászólásomhoz voltak ilyen ''kedves'' beszólásaid..... olvastam párat akiktől ugyanígy szakmai tudású választ vársz

Megnyugtató...
Az életben biztos sokra viszed,mert én az ilyenekre rádönteném az asztalt,aki ilyen hangnemben beszél vkivel és mindenkit lámának néééz 

-
Krystal_s
addikt
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Elösször a lap ment tönkre, ekkor vettem újat de persze elvittem a régi lapot h megnézessem mi lehet.akkor mondták h szerintük 1értelműen táp ott 2-3 szerelő is mondta...gondoltomam jólvan hülyeségeket beszélnek hisz ez Chieftek és annyira bíztam benne.De pár hét után kezdett furán viselkedni a gép,restartok és a vinyók közötti másolással is voltak a gondok (nem csak a tápkábel végével volt a gond),többször beszéltem a szerelővel mondta h cseréljek tápot de nem hallgattam rá. Aztán pár nap múlva1szer csak leállt a gép és többet nem indúlt.
Mielött vettem másik tápot kiváncsiságból el vittem egy másik üzletbe is ahol odaadtam egy szerelőnek és műszerekkel kimérte aztmondta h annyira behalt h semmire nem reagált ...vagyis h menthetetlen és kuka .Gondoltam én na de hol van a nagy garancia?Akkor vittem vissza egy 3ik üzletbe ahol vettem anno és akkor vártam másfél hónapo és nem cserélték csak használt szart adtak amit azóta sem tudom h hova raktam mert nem bízom benne.Ha már az un. szakemberekre sem hallgathatok akkor kire? csak rád? a hűtésről meg nem kell mesélned
amíg nem ismersz ne is nézz hülyének.Én sem néztelek ,de te kezdted h nagyképűen és lekezelően írtál nekem mint vmi analfabétának vmi ilyent h '' a haverjaid nem mondták h hűteni is kéne a gépet ?''
ekkor kva mérges lettem mert amíg nem vagy biztos már pedig abban te sem voltál addig nincs jogod így beszélni...Szal én is basztathatnálak h mielött kijelentessz vmit te is győződj meg róla és ha fingod sincs hozzá akkor k é r d e z z !!!!!!!!
-
Csaba_20_
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Akkor elmondanám hogy amennyiben a forgalmazó cseréli a terméket, akkor csak új termékre cserélheti. Sőt, bármit cserél benne, csak új alkatrészt rakhat bele. Olyan pedig nincs, hogy csak egyszer! Ha új terméket kaptál, akkor arra újra indul a garancia. Legyél tisztában a téged megillető jogokkal!
-
balkoger
tag
Regen jelentkeztem, de itt vagyok, azert megosztom a masodik hosi halalt halt 410W-os, 12cm- es, NEM ledes, Chieftec tapegysegem garancialis ugyintezeset!
Igaz mar egy honapja elinteztem a dolgot, de azert megosztom veletek.
Amikor az elso meghalt sajnos ugyanolyanra csereltem es legfokeppen akkor ilyedtem meg amikor a masodikat vittem vissza.
A srac nagyon korrekt volt, azt mondta ismeri a szeriat ne mondjak semmit mindjart felveszi az adatokat. Aztan felvilagositott, hogy az elozo egy vacsi ujra lett cserelve, ezert a mostanit mar nem ''valthatom'' be ujra, ezt mindenkeppen javitani fogjak! Na mondom ,vaze most akartam benyogni ,hogy inkabb rafizetek,de mindenkepp egy masik kell, de mondta ,hogy a nagyker csak egyszer cserel, masodszor csak javitottat kaphatok.
Kivartam a 3 hetet felhivtam , bemondtak minden rendben van, a nagyker visszajelzet, hogy visszafizeti az arat, tehat bemehetek es vagy valasztok egy masik ujat, vagy penz vissza! Na szoval ennyire szar ez a szeria, meg a nagyker is inkabb visszafizeti a penzt! Sajna nem volt eppen megfelelo(aktiv pfc-s 12cm ventivel) ezert visszakertem a penzt, de nem sokaig fog menni a Gembrid, amire egy panaszom sem lehet, januar ota vesz eseten ezt hasznalom! -
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Ezek szerint hülyeségeket. Ha túlfeszültségtől ment tönkre a processzor melletti kondenzátor, akkor az alaplapod volt a ludas és nem a táp. Ha tudnál olvasni a jelenségekből és értenél is az elektronikához akkor nem tartanál ki állításod mellett(ami amúgy nem is a sajátod).
De megkérdem azért: Miért szólsz bele olyanba, amihez nem értesz? Mert hallottál másoktól valamit és azt képzeled, hogy értesz is hozzá? Vagy mi okod van rá?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nem tudom mire fel kell így hepciáskodnod és folyamatosan személyeskedned. Főleg akkor, amikor olyan témához szólsz hozzá, amihez nem is értesz, hisz te magad írod, hogy nem vagy szakember. De azért az általad írtakat kell kötelező érvényűen mindenkinek igaznak tekinteni, mert két ámítógépszervizben mondtak neked valamit, amit elhittél és megnyugodtál. Ők is örülnek, mert látták, hogy elhitted, amit mondtak és nem kell tovább magyarázkodniuk.
Az, hogy valójában nagy sallang, amit itt hangoztatsz, az persze ne érdekeljen. Az se, hogy a feszültségingadozást is az alaplapod idézhette elő azokon a kondenzátorokon. És az se, hogy a ház oldalainak eltávolítása nem javít a hűtési rendszeren, hanem ront.
És azt pedig ne várd, hogy a termékek kellő vizsgálata nélkül pontos diagnózist állítsak fel én nem te vagyok. Nem fogok másoktól hallott információkat se saját szövegként, se igeként hírdetni. Nem hiszem, hogy bárkinek is ilyen hittérítésre van szüksége.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Csaba_20_
üzenetére
nem vagyok szakember okostojás ezért csak emberi nyelven írtam le h a fesz ingadozás miatt puposodtak a kondik ,amit 3 szerelő modnott és 2 különböző üzletben, nem én találtam ki...!sztem egy átlag usernek ennyi is elég , ha neked meg nem akkor ne olvasd el a hozzászólásaimat és jó lenne ha már leszálllnál rólam...
Jah és ha te olyan kva okos vagy akkor neked kéne tudni h mi és mikor okozhat ilyen hibát az általad már említett ,miszerint túlmelegedett a lap állításodon kívűl...egy olyan házban aminek mind2 oldala le volt szedve és rendes hűtés volt és nem volt tuning sem.
Biztos csak véletlen volt az is amit a srác írt ,h a cégnél több C. táp is vitte a lapot...!!
TE vagy a szerelő akkor magyarázd meg te ...nem az én dolgom...én meg azt állítok ami akkor történt...
Kva nehéz lehet a felfogásod vagy az a tipus vagy aki szereti az emberek szavait kiforgatni
sztem nagyon sokan írnak ide és ennyi erővel mindenki hozzászólásába belelehetne kötni miszerint mi a szakszerűű magyarázat....
Kérek mindenkit ezentúl ha ide ír hozzon hivatalos ,pecséttel ellátott nyomtatványt is !

-
Csaba_20_
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Igen, valóban ilyen egyszerű ezt kijelenteni és szakmailag nem alátámasztani az állítást. Te is ezt tetted, majd elsunnyogtál, amikor azt kértem, hogy magyarázd meg az ok-okozati összefüggést. Dehát úgy látszik te azok közé az emberek közé tartozol, akiknek csak addig nagy a szájuk, amíg kijelenteni kell valamit. Amint alá is kéne támasztani állításukat, már kussolnak...

-
Calogero
addikt
-
-
Csaba_20_
őstag
Továbbra is tartom azt az ajánlatom, hogy meghibásodott Chieftec táp esetén megnézem és megpróbálom megállapítani a meghibásodás okát. Addig pedig mások helyében nem nyilatkoznék olyat, hogy a táp tett tönkre valamit, mert légből kapott állítás. A Codegen tápegységek esetében előfordulhat (nem minden típusra igaz) a kiementen túlfeszültség, ennek elektronikai okai vannak, nem kívánom sokadszorra is levezetni. Egyébként a 300W-os Chieftec pontos típusát, illetve egy hibás táp példányát is szívesen venném.
-
-
zsborbas
aktív tag
Chieftec tápokkal szintén rossz tapasztalatom van, hiába istenítik olyan sokan. Előző munkahelyemen anno vettünk 60 db komplett gépet, és Chieftec tápok voltak bennük, ha jól emlékszem 300W környékiek, pontosan már nem emlékszem. A lényeg, hogy olyan másfél éves koruk után szépen sorra kezdtek elpukkanni a tápok, és vitték magukkal az alaplapokat is. A 60-ból 15 halt meg addig amíg én ott dolgoztam, ami nagyon nagyon nem jó arány. Hiába volt rá 3 év gar, nem tudtunk vele mit kezdeni, mert Németorsztágból hozták a gépeket, központi beszerzéssel és a tápok kiutaztatása meg a visszszállítása többe került volna az újak vásárlásánál, a kiesett időről nem is beszélve.
Egyébként más márkás táppal is volt már gondom, Enermax 365-ös táp elkezdett sípolni mint állat, és persze a garanciális idő lejárta után. Javításért nagyon sokat akartak kérni. Inkább vettem egy gyári dobozos 400W-os Codegent, ami azóta is szépen, csendben végzi dolgát, pedig nem kevés cucc van rajta.
Én ezek után nem bízok a márkás tápokban, nem vagyok hajlandó akár 2-3x többet adni értük, főleg hogy az Enermax mikor vettem 20-on fölül volt. Az azért elég nagy érvágás volt hogy tönkre ment. A sokat szidott Codegenből is vannak jó szériák, csak ki kell fogni őket. 2 fajtát tudok mondani ha hazaértem, mert fejből nem tudom a pontos típusukat, de mindkettő 400-as, az egyik 8cm-es ventivel van, a másik 12-essel. Ha valakit érdekel akkor megnézem és beírom ide a fórumra. -
Yutani
nagyúr
Én eddig bíztam a 410W 12cm Chieftec tápomban, de tegnap érdekes dolgot csinált. Éppen Battlefield 2-t nyomtam neten, amikor egyszer csak sercegni kezdett valami, elég hangosan. Aztán hirtelen újraindult a gépem, és a sercegés folytatódott. Odahajoltam a gép végéhez, és hát a tápból jött a hang, és gyorsan le is kapcsoltam a táp hálózati kapcsolóját. Ma reggel bekapcsoltam, és indult sercegés nélkül a gép.
Szóval vihetem vissza garanciába? -
Varga Csaba
aktív tag
A táp és az egész gép nincs egy hónapos, a bolt rakta össze, ők paraméterezték az egészet és belekalkulálták az esetleges bővítéseket is.
Elvileg nem lehetne alulméretezett a tápegység...
Amit hajtania kell:
GigaByte GA-K8NSC-939
AMD A64 3000+(venice)
Club3D ATI RADEON PRO 9800 All In Wonder
512/400 RAM
160 GB Samsung 7200rpm HDD
LG DVD dual layer.
Samsung CD író -
Criton
veterán
Én mistralban vettem áprlis elején. Szval mondhatni kb fél éve megvan. Hangja sincs és mindig elindul gép. A hangot azért írom, mert elég sokan mondják, hogy hangos a ventije, hát én nem hallom.
-
cortez25
senior tag
Mondjuk nekem is elég komoly cucc megy rajta, és eddig mindíg elindult....jó lenne valakitől valamilyen statisztika, hogy milyen típusok pusztultak meg a leggyakrabban....x-eladott mennyiségből...valami nagyker infó...vagy viszonteladó.
-
Criton
veterán
válasz
Varga Csaba
üzenetére
lehet táp, alaplap, vagy tulsog cumo van a gépben. Lehet , hogy ebből a 410-212 esből a rossz darabot kaptad ki, nálam ugyan ez a táp van kb 5 hónapja - 3.6ghz es p4 et ( prescot ) üzemeltet , dvd íróval, cd íróval , 250gb os vinyót, éjjel nappal - és nálam eddig még semmi hiba nem keletkezett. Esetleg érdemes lenne egy ilyet beszerezni Bővebben: link ennél a tápnál nem árt, de szerintem más tápnál sem
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Csaba_20:
Szerinted normális az, hogy egy gép nem mindíg akar bekapcsolni?
Nincs egy hónapos a konfig, benne egy 410-212 tápegység...
Van úgy hogy megnyomom a bekapcs gombot és egy pillanatra fepörög és leáll, pár próbálkozásig ugyanez a helyzet, de ha nem csak megnyomom a gombot mikor bekapcsolom, hanem az ilyen indulási problémánál mondjuk 3-5 másodpercig benyomva tartom akkor elindul a gép...
És a probléma előfordulása abszolut eseti!
Vajon mi lehet a gond?? -
Criton
veterán
Nálam kb 5 hónapja megy egy Chieftec 410w os. Az alábbi konfigomat ( proifilnál ) hajtva, éjjel - nappal megy szinte a gép, és semmi baja.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Érdekes, hogy egyetlen delikvens se vállalkozott még idáig rá, hogy javításra hozza hozzám a tönkrement Chieftec tápját. De olyan jól tudják, hogy mi miatt ment tönkre...

-
szeva000
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ja!
Szerintem ne aggódj!Az öcsémnek is pont ilyen háza van és pont ilyen tápja,semmi gond vele,pedig van benne bőven minden.Barton mag 2500+@2300MHz 410-es FSB,3 vinyó 2DVDíró,6600-as vid.kari 2Gb RAM.Húzva minden és semmi gond nála már több hónapja.
Igaz én az ilyen házba belehajítottam magamnak egy FSP 550W-os szerver tápot
Az tuti bizta!
-
Zoli bácsi
őstag
Atyaúristen, most találtam meg ezt a topikot. Kb 1 hónapja megy a gépem, egy Chieftec LBX02BBB házban, gyárilag benne lévő 410w-os táppal. Bíztam a chieftecben, szállt már el gépem táphiba miatt..

-
Constantine
csendes tag
Sziasztok!
Chieftec 500W DT500A2.Ehez hozzátudnátok szólni?28,490 pénz.Szerintetek megéri ezt az összeget?Nyomok egy linket is hozzá....
http://www.users.hu/termekdetails.php?termekID=20000456
Előre is köszi a választ....
Aktív témák
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Pánik a memóriapiacon
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 10. nap: Cassette Beasts
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(na, pont jó helyen mi?, csak pont arra jártam). Ott azt mondták hogy nem valami sima ventillátor való bele, mivel ez fém, ráadásul vékonyabb mint a normál!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)