- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #20056 üzenetére
Modem jelszint rendben van, SNR lehetne több, kb 58dB-t kap a modem, box is ennyit fog kapni, hd adásoknak lehet határeset lesz. Kettes splitterel van elosztva a koax modem és tévé számára?
donmackó: Az a lényeg hogy 3x árnyékolású koaxot használj. -
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #20050 üzenetére
Igen, csak átállítják, de lehet hogy cserélik mert 4hd adás van a digital goldba, azt nem tudom ( javítson ki valaki ha tévedek) hogy ez váltás esetén vagy csak új előfizetés esetén van. Ha jól értem akkor a padláson el van osztva három felé a koax (remélhetőleg hármas osztóval), az egyik ágán van most egy sd box, másik ágon egy kettes osztó ennek egyik ágán modem. 192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket abból meglehet mondani hogy a kettes másik ágán rendben lesznek-e a hd adások.
-
válasz
[CS]Blade2 #19264 üzenetére
Háááát, nagyon kellemes hangja volt, és hihetetlenül kedves volt, de két gyerekkel, feleséggel az oldalamon nem mertem kikezdeni vele
.
Komolyan mondom, hogy példát vehetnének róla a UPC-nél meg általában minden cégnél, ahol ügyfélszolgálat van. A-tól Z-ig mindent elmondott, minden kérdésemre tudott válaszolni, szépen artikulált, választékosan beszélt. Szóval le a kalappal előtte
Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ha lenne ilyen opció, akkor biztos a maximális pontszámot kapná tőlem ügyfélkezelésből
Azért lepett meg a dolog, mert eddig nem nagyon voltak pozitív tapasztalataim UPC-s ügyintézés kapcsán. -
Mate
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #19024 üzenetére
Ez érdekes. Nekem 1 hónapja lett összevonva. Azért vonattam össze, mert 2 éven keresztül mindig össze akarták rakni, hogy csomagba fizessek
Egy kis gubanc viszont volt vele, ami miatt mehettem bankba és még most is szívok.
X Néven internet előfizetés, Y néven TV. Ebből akartam Y névre átvinni a netet. Ezt meg is csinálták. Igen ám, csak nem úgy ahogy gondoltam, vagyis hogy X néven szolgáltatás megszűnt, Y-on meg megjelent. Hanem mint kiderült internet szolgáltatás fix, nem lehet hurcolászni, így a TV-t kellet átrakni X névre, majd X-et átírni Y-ra. Látszólag ez nem probléma, csak hát csoportos beszedéssel volt fizetve és kell is, így viszont az ment a levesbe. Újra bankba be, Y (immár X néven futó ügyfélszámra) igényelni beszedésit és várni 1 hónapot, amíg átfut a dolog. Remélhetőleg le tudják venni a pénzt, még nem néztem.
-
válasz
[CS]Blade2 #19027 üzenetére
És az az egy modem van mindkét előfizetés mellett nyilvántartva? Különben meg, ha nem jó neked ez így, akkor megvárod amíg lejár a net hűség, felmondod, és megrendeled a telefonos előfizu mellé!
-
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #19024 üzenetére
Egy vagy két modem van nálad?
-
donmackó
addikt
válasz
[CS]Blade2 #18835 üzenetére
Pedig én próbáltam a csókát győzködni hogy legyen 240 és akkor hozok ki egy tablettát is kedvezménnyel.De mindegy marad trió xl 120-al és xarok a fejükre ha ők is ezt teszik.
-
Mate
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #18835 üzenetére
Ott bukik meg a dolog, hogy akkor csinálhatták volna azt is, hogy 3 hónap ingyen 240-en, majd nem lehet rá előfizetni
Probléma megoldva. Lett volna az, hogy csak úgy lehet csomagosnak 240-et igénybe venni 3 hónap után, hogy nem akciós, vagyis csomagárral számítják be a 120-at, hanem 6190-el+2000 Ft.
-
canniball
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #18768 üzenetére
Én meg azt hittem az online rendszerek egyik nagy előnye a gyorsaság...
-
canniball
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #18748 üzenetére
Ahogy Tido is írja egy-két számlával ezelőtt írták hogy onnantól kicsit később fog érkezni és azzal a pár nappal kitolódik a fizetési határidő is.
Amúgy az aktuális még ide sem érkezett meg. -
Tido
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #18748 üzenetére
Írták hogy vmi átállás lesz a számlaidőszakokkal kapcsolatban, bár mélyen én sem olvastam el az értesítőt.
-
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #15823 üzenetére
Szerintem dijnet vagy csoportos beszedes.
A UPC akkor ad kedvezmenyt ha Dijnettel fizetsz vagy ha csoportos beszedessel.
Hiaba valtasz csoportos beszedesre az a UPC es Dijnet kozti penzugyi viszonyon nem valtoztat. Tehat nem is fogsz erte +500 HUF kedvezmenyt kapni a Dijnetes 1500-on felul. -
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #15825 üzenetére
Szerintem lehet egy ügyfélszámra egyesíteni a kettőt
-
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #15823 üzenetére
Ha az ügyfélszámot jól adtad meg lehetséges hogy jó
Számlaszám:sok egyes
Upc hagyja jóvá a díjnet regisztrációt, ha jóváhagyták akkor szerintem működni fog.
Ha a telefonos ügyintézésnél elég egy ügyfélszám, lehet elég így is. -
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #15821 üzenetére
Igen, belépsz a dijnetbe és rendezettként fogod jelölni, a fizetési határidő napján fogják a számládról levonni az összeget.
Nem lesz gond, mivel a két dolog teljesen független egymástól, ha nem regisztráltál volna a dijnetre, akkor is ráteheted csoportosra bármilyen számlát.
Bármilyen közüzemi szolgáltató számláját fizetheted csoportos beszedéssel.
A csoportos beszedésre kell kb egy hónap amíg átáll.
A következő díjnetes számlán ha a csoportos beszedés lesz a számlára írva nem kell befizetni, ha banki átutalás akkor bankkártyával ki tudod fizetni, ha alkalmas a kártyád netes fizetésre, ha nem alkalmas egyéni utalásba is kitudod fizetni, az Egyedi banki utaláshoz szükséges információk-ra kattintva meg tudod nézni milyen számlaszámra és milyen közleménnyel kell átutalni, ami az Upc számlána található számlaszám és az ügyfélszámod lesz. Ez esetben is jelölni kell rendezettként a számlát. -
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #15819 üzenetére
Attól még hogy díjnetre jön a számla, fizetheted csoportoson, belépsz az ebandodba és beállítod csoportos beszedésre az Upc-t, aztán az átállás után a díjneten rendezettnek jelölöd az Upc számlát. Az Upc számlán megtalálod a jogosult azonosítót ami A-val kezdődik és azt az azonosítót amit meg kell adnod, ez szerintem az ügyfélszámod.
-
upc on-line
tag
válasz
[CS]Blade2 #15242 üzenetére
Kedves [CS]Blade2!
Ahogy itt már több fórumtárs is ajánlotta, lefelé módosítási igényeddel kapcsolatban a 1221-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon kaphatsz több információt.
-
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #15245 üzenetére
Ha gigabites a lan fog meni 120/10el, de ha nem vagy nagy letöltő akkor nem tudod kihasználni.
Én úgy tudom, hogy hűség utána visszafelé lehet váltani, hűségen belől pedig felfelé.
Haveroméknál is 60as net van és elég lenne nekik az 50 megabites, tv és telefon hűségnyilatkozat is lejárt.
Szerintem telefonálj be újra 1221-re lemondás menüpontba, ha nem sikerül visszaváltani kérd upc on-line segítségét. -
vargalex
félisten
válasz
[CS]Blade2 #15242 üzenetére
Igaz, hogy nem engem kérdeztél, de nekem anno az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy még ugyan arra a csomagra sem köthetek újabb hűséget a kedvezményes áron (ez az FP15 volt, igaz esetedben már nincs is FP60), csak nagyobbra. Furcsálltam, mert más szolgáltatónál ilyet nem tapasztaltam. Illetve nem értem, hogy FP120 esetén, ha pl. ismét csökkentik az új belépők díjait, akkor a régi lejárt hűséggel rendelkezőknek esélyük nincs kedvezményes díjra?
-
eight
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #14574 üzenetére
Szia,
Nekem csak netem van (TV-t és telefont nem használok). Hűség már nagyon rég lejárt, nem tudom hogy ha most lenne akkor mi volna a helyzet.
Egyszerűen csak megrendeltem online mintha még nem is lenne semmim UPC-től. Postán kaptam egy új szerződést, viszont csekket azt még nem. Most az a baj hogy nem tudom hova kéne utalnom, mert eddig postán küldték a csekkeket, de a levélben azt irták (apró betüvel) hogy ez mostantól felejtős és online kell majd fizetnem. -
kungzi
veterán
válasz
[CS]Blade2 #14574 üzenetére
ez hülyeség, neten kell rendelni és akkor ok.
De ha itt utána kérdezel valaki biztos tud válaszolni
Üdv
-
István2000
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #13889 üzenetére
Eddig fiber15 -ért fizettem 5200ft/hó, már évek óta hűség nélkül.
Most online váltottam fiber30 -ra egy év hűséggel 4000ft/hó lett.
Egyszóval lehet felfele váltani úgy is, hogy olcsóbb legyen csak be kell vállalni a hűséget. -
hoby36
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #13889 üzenetére
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal.Pénteken kötik a 120-as netet.Utána meg jönnek valamikor és a tv is változik.Eddig is 8000ft volt összesen 2 felvevős beltéri+gold csomag,de most hd beltéri lesz a sima helyett.
Persze 1 fillérrel sem többért!!
-
hoby36
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #13885 üzenetére
Válthatsz simán.A lényeg a nagyobb csomag,nem a nagyobb ár.Én márt váltottam párszor.Netet és tv-t is.
-
quarros
tag
válasz
[CS]Blade2 #13871 üzenetére
Az oldaluk szerint októberig kedvezményes, aztután meg 8000 megint.
Más: II kerületből van itt UPC-s?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #13146 üzenetére
Ez akkor a legjobb, ha nagyban nyomok a haverokkal valami PS3 online játékot, és egyszer csak rotty... Hát szoktam anyázni rendesen.
-
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11968 üzenetére
Mondjuk a modem dobozában?
-
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11949 üzenetére
Ha okt. 9-én tettek másik csomagba, akkor az olyan szempontból késő, hogy akkor már ki voltak nyomtatva a számlák, ezért nem kaptál módosított számlát. Tehát ha az ügyfélszolgálat azt mondja, hogy fiber60-ad van, akkor befizetheted akár ezt is és a köv számlán lesz kisebb az összeg.
Mondjuk ha a modemen fiber60 jön, akkor a számlázás is azon van. Amint kattint a csomagváltásra az ügyfélszolga, automatikusan megtörténik a netes rendszernek is a csomagváltás. (legalábbis az esetek több mint 90%-ában) -
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11947 üzenetére
Nem, egyáltalán nem normális. Mondjuk nem is ide kellett volna jönni, hanem rögtön a szolgáltatóhoz.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11838 üzenetére
Nem kell nekem megoldás,de ha nem mér az ő oldaluk,akkor engem meg nem érdekel, hogy átlépem a 300gigát!
Kapják be!:S -
Prego
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #11795 üzenetére
Most nézem, hogy anno az volt az akció hogy hűségnyilatkozat nélkül lehetett szerződést kötni, szal sztem rendelem is le.
-
válasz
[CS]Blade2 #11748 üzenetére
Hat igen, ahogy tegnap este volt ez a kis zurzavar bizonyos szolgaltatasokkal (torrent .. irc ..stb) ugy ma'ra eltunt a forgalommerotol a figyelmeztetes, hogy lehet xy keruletbe rosszul mer a mero.
Amugy ja, 60-rol 6-ra, ASZF szerint.
-
FefeeX
veterán
válasz
[CS]Blade2 #11642 üzenetére
ez milyen router?
-
vargalex
félisten
válasz
[CS]Blade2 #11628 üzenetére
Hi!
Nekem csak Fiber Power 15 van, így ilyen gondom nincs. :-)
Egy tracert-el (egyik gépről a másikra) rögtön kiderül. Persze ehhez először kell egy switch. Úgy gondolom, hogy ezt a modemnek kellene intézi (ugye ő tudja, hogy a két, külön IP-vel rendelkező gép tőle kapta a címet), mert a gépek számára ő lesz az átjáró. -
FefeeX
veterán
válasz
[CS]Blade2 #11602 üzenetére
Elméletileg, ha jó a switch, és nem hibás a modem is, akkor nem számolhatná bele, mivel nem a modemen átmenő forgalom. A gépeknek a címzése elvileg egyértelmű, nem kell hozzá külön átjárót használni... De lehet hogy ezzel mégis problémázik/problémázott a dolog... Tapasztalatom mondjuk ilyen szempontból nincs... A gépek közt már nem másolok, mert valamiért a wifi meg a kábel közt a router nem igazán volt vevő a dologra...
-
KicsiUbul
őstag
válasz
[CS]Blade2 #11526 üzenetére
ez a 15M kett volna valami 2000Ft társasházi kedvezménnyel, de 15 hónap hűseg nekem túl sok
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #10251 üzenetére
A kábeleket full átvariáltam. A második kábeltévé osztás után tették a net routert, ezt én átvariáltom,hogy az osztás előtt legyen, vagyis az első osztás a net legyen. Gondoltam, lehet gyengül a jel...nem. Netkábelt már kicseréltem...hasztalan.
A router eddig jó volt, semmi baja. Sőt, kifejezetten csak dicsérni tudom .
Na, pl. most le akartam okézni a fenti szöveg megírása után és csak azt látom,hogy "prohardver.hu" keresése...utána meg bejön,hogy a "Cím nem található".
<-ezt megírtam és az okéra egyből elküldte.
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #10237 üzenetére
Ha augusztus óta nem korlátoztak, akkor nem mérnek. Ez biztos, mert én mérem, bizony kellett volna küldeniük 1-2 emailt legalább...
-
totyax
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #10223 üzenetére
Biztos ami biztos megkérdeztük az ügyfélszolgálatot. A távolság miatt persze emailban. Hamar reagáltak, azt írták hogy SEMMILYEN költséggel nem jár a lemondás, csak a havidíj van, slussz. Viszont ha csak internetet rendelek, akkor a havi díj kb a duplája lesz. Meg van egy kisebb belépési díj is. Namost akkor ki mond igazat és ki hazudik?
-
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #10132 üzenetére
Valamit valamiért. Egyébként így 2 gép közti forgalom is elmegy a UPC-hez a kábelmodemen és vissza.
Ha nincs tényleg nagy szükséged a 3 IP-re, akkor nem érdemes vacakolni vele, hogy legyen 3 IP is meg a gépek lássák is egymást. -
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #10124 üzenetére
Nem vagyok otthon utorrent témában, de ha a titkosítás "Erőltetve", akkor nem dobja el a titkosítás nélküli kapcsolatokat? Ha eldobja, akkor ugye ezzel is csökken a torrent általá használt/elérhető sávszélesség.
-
TeeJay
félisten
válasz
[CS]Blade2 #10115 üzenetére
titkosítást beállítottad?
mert elvileg ezzel szépen kellene mennie -
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #10115 üzenetére
Ne legyél már ennyire...
A build szám csak az adott verzión belül érvényes. Ez kb olyan, mintha azt mondanád: a Trabant jobb, az már 601-es, a Merci meg csak 600-as...
A korlátozásról meg, annyit, hogy a portszám egyáltalán nem számít. Itt bizony megy a traffic és packet inspection layer 7-ig. Ha nincs rendesen titkosítva, akkor nem véd semmi.
-
polonic
félisten
válasz
[CS]Blade2 #10113 üzenetére
1.9-et írt. Amit te felsoroltál abban egy darab 1.9-es verzió van. Tehát értelemszerű.
-
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #10034 üzenetére
A router GUI eléréséhez be kell álllítani egy fix IP címet a gépre és akkor menni fog.
Persze a DHCP-s cím amivel netezel és a fix IP cím nem megy együtt Windows alatt.
Szóval vagy net vagy router GUI. Nem mellesleg ilyenkor a router nem nyújt semmilyen védelmet a gépeknek. -
*Ropi*
félisten
válasz
[CS]Blade2 #10015 üzenetére
Nálunk is így működik: van egy ezeréves switchem (leánykorában adsl modem + router + wlan ap volt, de kikapcsoltam benne a dhcp-t, mert úgy nem működik a dolog), arra van kötve kábellel 1 gép, meg wlanon a noti meg a telefon. MAC adress alapján mindhárom be van regisztrálva a pcreg.chello.hu-n, így egyszerre megy mindegyik, különböző külső ip címekkel. De ha olyan routered van, ami tud mac klónozást (az enyém nem), akkor csak azt kell beregisztrálni a upc-nél, mögötte meg már annyi gép lehet láthatatlanul, amennyit nem szégyellsz.
-
jerry311
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #10026 üzenetére
Kapcsold ki a routerben a DHCP-t és dugd a modemet is a LAN oldalra.
3 PC + modem elméletileg pont belefér a 4 LAN portba. Ja, természetesen a modemet újra kell indítani. Ha ez megvan akkor a 3 PC-t szépen be kell regisztrálni és működik.
Olyan routert még nem láttam, amelyik egynél több DHCP-s IP-t kezel ugyanazon a WAN portján. -
macikos
addikt
válasz
[CS]Blade2 #10026 üzenetére
3 külső IP címhez kapcsold ki a NAT-ot.
-
Goose-T
veterán
válasz
[CS]Blade2 #10019 üzenetére
Ehhez sima switchet kell használni, ha pedig routered van, akkor át kell kapcsolni switch módba. A gépek külön-külön fogják lekérni a hálózattól az IP-címet.
-
macikos
addikt
válasz
[CS]Blade2 #10019 üzenetére
Erre van a routerekben a DMZ. Beállítasz egy publikus IP-t és a hozzá tartozó gép belső hálós IP címét.
-
z67
őstag
válasz
[CS]Blade2 #10015 üzenetére
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #10014 üzenetére
Az ÁSZF-ben ezt írja: "A csomaghoz összesen 3 db (dinamikusan változó) publikus IP címet biztosítunk, amelyek nem feltétlenül egy IP cím tartományon belül vannak."
Nem ír semmi havidíjat.Ez pedig egy fórumról van:
a UPC gold-nal tenyleg 3 MAC address-t regisztralhatsz es ez bizony 3 kulso IP cimet fog kapni. Az olcsobb csomagoknal csak egyet tudsz regisztralni (uj MAC eseten csak cserelni tudsz).Vagyis elvileg mind3 gépnek lehetne egyedi külső IP-címe. Csak rá kellene jönni, hogyan lehet előcsalogatni.
-
z67
őstag
válasz
[CS]Blade2 #10010 üzenetére
Ingyen
Viccelsz ugye? Havi 550 Ft.
-
n0tb4d
tag
válasz
[CS]Blade2 #8849 üzenetére
Szerintem azért azt ne felejtsük el,hogy ha a DIGI-nek bejön a dolog,akkor az előfizetők megfognak oszlani,ezáltal lehet,hogy a p2p korlátot le fogja venni a UPC és a DIGI se lesz agyon terhelve,de ha le is lesz terhelve,akkor nyilván az árak miatt.
-
bnss
veterán
válasz
Hamarosan szüksége lesz a DIGI-nek még egy 20Gbps-os portra, ha ilyen ütemben terjeszkednek: [link]. Ha pedig bérel még egy ilyen vonalat, akkor nem hiszem, hogy egyhamar bekövetkezne a p2p korlátozás, hiszen épp ezzel szerez magának óriási piacot.
-
FefeeX
veterán
válasz
Nyilván ez egy ilyen dolog, főleg hogy a diginél a feltöltés is brutális... De amíg nincs annyi előfizető, addig mérföldekkel jobb, persze az időt ki kell várni...
-
edk-
őstag
válasz
[CS]Blade2 #8779 üzenetére
Jó kérdés. Azt nem tudom, hogy a lefele váltással (aminek van egyszeri díja) megszűnik-e a hűség.
Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest