- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Bambanő háza tája
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- New Game Blitz - 2025
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- OpenZFS a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
olymind1
senior tag
válasz Busterftw #36 üzenetére
Igen, régen mindig jó ár érték arányú kártyákkal jöttek ki 200-250$ -os sávban és 256bites kártyákat adtak annyiért.
2002 - Radeon 9700 256bit 128 MB - 250$
2016 - Radeon RX470-480 256bit 8 GB - 230$
És itt lezárult egy korszak, aztán NAVI-nál / RDNA1-nél eszükbe juttott, hogy hát ja, bocs 256bit-es kártya már 400$-ba kerül, RDNA2-nél meg 650$-be.2019 - Radeon RX 5700 XT 256bit 8 GB - 400$
2020 - Radeon RX 6800 XT 256bit 16 GB - 650$
2023 - Radeon RX 7800 XT 256bit 16 GB - 500$2002-től 2016-ig 14 alatt meg 64x-eződött a vram mennyiség ugyanannyi pénzért, 2016-tól 2024-ig 8 év alatt teljesen megállt a vram növekedés. Persze lehet(ett) venni 12 GB-os meg 16 GB-os videókártyákat 1.5x meg 2-3x áron.
Micsoda fejlődés ment végig az AMD-nél/RTG-nél /szarkazmus. Saját maguknak ásták a gödrött, rongálták (szerintem szándékosan) a piaci részesedésüket.
NVről meg inkább nem is beszélek meg az árazásukról.
Hogy on is legyek, ettől az RDNA4-től se várok semmi csoda középkategóriás megváltó kártyát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Maga az FSR 4 elvileg minden olyan játékkal működni fog, amely már eleve beépítette az FSR 3.1-et...." - és akkor ott van a Cyberpunk, ami implementálta az FSR 3.0-át a 3.1 helyett, mert csak. Sigh.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Busterftw
nagyúr
válasz Raysen623 #35 üzenetére
Nem tudom, de mindenkeppen az utobbi 3-4 generacioban a prioritasi lista aljara kerult a szegmens. Szerintem amiota megkaptak a konzol businesst es lett egy viszonylag stabil, low effort beveteli forras, leultek a langyos vizben.
Ez latszik mindenen ami az elmult 3-4 vga generacio. Nincs innovacio, nincs hajtas, csak 1-1,5 kesessel futnak az Nvidia utan, felgozos megoldasokkal.
Lasd RT teljesitmeny, lasd FSR, framegen, stb. -
Micsurin
nagyúr
válasz Busterftw #36 üzenetére
Mert kijelentették pár éve, hogy a per darab utáni haszonra gyúrnak. Nem volt ebben sajnos semmi meglepő.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Carlos Padre #32 üzenetére
Nem tudom mirol beszelsz.
Az AMD regebben sokkal magasabb vga market share-rel rendelkezett, tartosan atlag 30-35%-on alltak. Most, hogy van tobb love es rendben van a ceg, bealltak az Nvidia moge arazasban es csokolom es orulnek a 10% koruli market sharenek. -
Raysen623
addikt
Ezt azoknak a véleményére alapozod gondolom, akiknek nincs konzoljuk, drágának tartanak mindent, és minden is csak rossz lehet nekik alapból. Mi lenne ha nem egy hangosan üvöltöző kisebbségre hivatkoznál?! Semmi gondom nincs az alap PS5-el, akinek meg a PRO kevés, annak minden is kevés nem tűnt még fel? Irreális elvárásokat támasztanak egyesek, amit azért nem követnek le a gyártók, mert nem lehetne eladni.
#29Busterftw: Azt nem bírom ésszel felfogni, akkor minek vették meg az ATI-t anno, ha nem akarnak komoly tényező lenni GPU fronton?! Mindezt mondom úgy, hogy abszolút nem értek egyet a jelenlegi NV irányzattal. Lehet még tovább emelni az árat, de ebből meg azt érzékelem ki akarnak szállni a gamer szegmensből és menni tovább a professzionális irányba. Ők meg fogják tudni fizetni a 2000 dolláros árakat. Átlagember meg fut a 600 dolláros (az is sok) kártya után. Meg lehet nézni a véleményeket 5090-es demóval kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
martonx
veterán
Miből gondolod, hogy haldoklik a konzol piac? Microsoftnak az Xbox csak egy plusz eszköz, amin futhat a GamePass, és amin degeszre keresik magukat.
Sony meg lapátolja a pénzt haza a PS-ből. Nintendo is köszöni de tökéletesen elvan a Switch-el.
Elnézve a GPU árakat, szerintem a konzol piac egyre jobb alternatíva a játszani vágyóknak.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
Duck663
őstag
A microsoft számára haldoklik, nagyon rosszak az eladásaik (hivatalos adatok nincsenek, csak a kereskedőktől tudható). De a Sony és a Nintendo él és virul.
Az AI segítségével a tartalomgyártás gyorsulni fog és olcsóbb lesz, ez pedig segítéségre lesz a konzol exkluzívoknak. A nyereségességhez nem kell PC-s kiadást csinálni. Persze a játékok nem lesznek olcsóbbak, arra senki se számítson.Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Carlos Padre
veterán
válasz Busterftw #29 üzenetére
Azert az vicces, hogy amikor az Intel-Nvidia paros osszefogott, hogy mestersegesen minel alacsonyabban tartsak az AMD reszesedeset a profitbol az osszes fanboy boldogan karorvendett, most meg sirnak, hogy elszaladt a lo az Nvidiaval, es persze az egesz az AMD hibaja. Hogy ki nem latta elore, hogy ez lesz?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Az remélem megvan, hogy ebben a kérdésben a konzol totàl irreleváns
makkmarce Igen pár katt, de megint azt feltételezzük hogy valami aminek nincs több content updae tervezve az fog kapni egy soron kívüli patchet. (Nem fog) Szóval tényleg az a kérdés driveresen 3.1 támogatása esetén mennyire tud majd dolgozni a kártya. Azt már nem is említem, hogy a közelgő címek javán megint NVIDIA badge-et látsz… szóval induláskori FSR az felejtős, ala The Great Circle.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
stratova
veterán
Eddig semmilyen címmel kapcsolatban nem hallottam panaszt a profilozott Sapphire Pure 7800 XT-vel szerelt konfigra a rokonságban, az a kártya 2023 végén 230-235 körül ment.
Bár én inkább 4070 és 7800 XT közé tettem anno nagyjából egyenlőséget teljesítményben és döntött utóbbi mellett a már akkor is alacsonyabb ár, több VRAM, elfogadva az alacsonyabb RT teljesítményt és alapjáraton rosszabb perf/watt arányt.[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Felskálázással kapcsolatosan történt valami: [FSR4] Jól néz ki!
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Sanya
nagyúr
Pedig jó lenne egy erős konkurencia, hogy legyen alternativa a drága nvidia ellen. Régi szép idők, mikor 60.000-ért csúcskártyát kaptunk.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
makkmarce
őstag
-
Micsurin
nagyúr
válasz makkmarce #13 üzenetére
esetleg egy update gombot nyomnak
EOL termékre biztosan nem fognak vagy már félig lefejlesztettre, scope-ot nem fognak csak úgy variálni ennyire elenyésző tömeg miatt. Tartom, vagy menjenek fullba hw irányba vagy a jelenlegivel essenek kelljenek tovább. Nem mintha annyira tele lennénk 3.1 játékokkal...The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
Legyen az FSR4 RDNA4 only, zseniális ötlet! Biztos foglalkozni fognak azzal a kőkemény 5%-al a fejlesztők akik RDNA4-et fognak nyúzni!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
makkmarce
őstag
hát, nem értem miért mondott ekkora baromságot, lehet eszébe jutottak a részvényesek?
Szerintem amit a konzolgyártók kérnek, és lesz belőle egy mag, azt kirakják asztaliba, hisz már úgy is kész, de nem akarnak highend-et. Az ára viszont jó lehet, mert GDDR6 van rajta 7 helyett, és ezt gondolom megint a cache-el próbálják kitrükközni. Aztán majd kiderül, hogy hogy sikerült.okoskodom, tehát vagyok
-
Busterftw
nagyúr
"Jack Huynh [JH]: I’m looking at scale, and AMD is in a different place right now. We have this debate quite a bit at AMD, right? So the question I ask is, the PlayStation 5, do you think that’s hurting us? It’s $499. So, I ask, is it fun to go King of the Hill? Again, I'm looking for scale. Because when we get scale, then I bring developers with us.
So, my number one priority right now is to build scale, to get us to 40 to 50 percent of the market faster."Bár aztán hősünk CES-en remegett rendesen, lehet rászólt Lisa hogy ne igyon interjúk előtt.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
amd nem igazán akart nagy market sharet a DIY PC GPU piacon, azt már vagy 6-7 éve mindig is mellékterméknek tekintette. Ahogy a procikkal is ugyanez a helyzet. Nem házi használatra készülnek, de ha össze lehet hozni, akkor kiadják. A server fronton meg jól állnak, haladnak szépen felfelé. Ahogy konzol fronton is tőlük lesz a következő xbox/ps is nagy valószínűséggel.
okoskodom, tehát vagyok
-
Sinesol
veterán
Honnan tudod hogyan teljesitenek, van már teszt kinn? Honnan jön ez, hogy 30%al felhuzott?
Busterftw: Gondolom az itteni AMD fanboyokra gondolhatott, van belőlük elég bőven. kb. 10 éve mindig megy a csodavárás, szóval tuti az emlitett dolgot is nagyon várták.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Valamiért úgy érzem hogy ez így kevés újítás lesz.
-
martonx
veterán
Az 5xxx Nvidia-k most valahogy nem tűnnek olyan vonzónak, kb. egy 30%-al felhúzott, cserében 30%-kal többet fogyasztó lépés.
Erre mi a GPU vonalon gyengélkedő AMD válasza? Semmi? Ez éppen csak egy halovány paper launch volt.Én kérek elnézést!
-
Tyrel
őstag
Mi a fene volt a baj az eddigi nevezéktannal? Azt már mindenki megszokta, ismerte...
No meg ebből, hogy nem mondtak kb. semmit se én nagyjából egy tavaszi paper launch-ot, és nyári store launch-ot jósolok. Addigra már mindenki bevásárol RTX 5000 szériából, aki videokártya cserét tervezett, szóval biztos eladási rekordokat döntöget majd ez a
87009070...Turenkarn
-
Busterftw
nagyúr
"holott ezekre sokan várnak"
Forrás?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Facebook és Messenger
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest