- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Celeron tuning de hogyan?
- (téma lezárva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
hcol7
senior tag
lehet egy biosfless megoldja az allithatatlansagi problemakat
-
D1sZpY
csendes tag
hi!szerintem a procid van tulhuzva és azért ir memoria hibát, mert elöfordulhat hogy mem hibát ir de mégis a procid van tulhuzva
-
süti5
őstag
Még egyszer megkérdem:
ha Manualban 200 Mhz fixre veszem a memókat, akkor ugye FSB emeléssel ezek nem emelkednek... Mert emelem az FSB-t, nem melegszik semmi, és mégis memória hibát ír az XP.
előre is köszi a válaszokat -
süti5
őstag
Még valami.
Fsb-t 110-re állítottam BIOS-ban.
Aida kiírja 110-nek
Aztán bemegyek a BIOS-ba, és a DRAM clock/timing menü elején azt írja:
Current FSB Frequency: 100 Mhz
Current DRAM Frequency: 200 Mhz.
Ezeken nem tudok ott változtatni, csak írja.
De azt én felemeltem 110-re, nem????
Aztán:
DRAM clock: by SPD
Ezt ha átállítom manualra 200-ra - 400-as memóim vannak - akkor az FSB léptetés ugye nem húzza magával a memókat? -
süti5
őstag
Ebben lehet valami, mert valami memória-kiírási hibát írt ki az XP, ami miatt le kell állnia. Megpróbálom azt fixre venni. Köszi.
-
Lortech
addikt
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy 2 Ghz-es cerkát szeretnék húzni. 2.3-on még teljesen stabil, megfelelő a hűtése, 1 fokkal melegszik jobban, mint előtte. De 2.4-en már nem fut le pl. a 3dmark2001, hibát ír ki, kikapcsol a gép.
Van a BIOS-ban egy menü, CPU voltage regulator.
Itt van: 1., Default
2., +2%
3., +4%
3., +6%
Ha mondjuk +2-re álítom ezt, akkor megoldódna a problémám??Ha kipróbálod, akkor biztos kiderül :)
Hát nem tudom, ezek azért alapon is többet szoktak vinni, nekem (northwood128-2Ghz) pl 2.8 alapfeszen...
Ezért javaslom, hogy nézz szét a memória körül, mert vsz, hogy fsb emelésénél emeled annak órajelét is, így ott is lehet esetleg gond.
Ha így van, akkor vedd fixre a memória órajelét, vagy emeld a késleltetését. -
süti5
őstag
Akkor ezt a voltage-t ne buzeráljam?
-
Lortech
addikt
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy 2 Ghz-es cerkát szeretnék húzni. 2.3-on még teljesen stabil, megfelelő a hűtése, 1 fokkal melegszik jobban, mint előtte. De 2.4-en már nem fut le pl. a 3dmark2001, hibát ír ki, kikapcsol a gép.
2., +2%
3., +4%
3., +6%
Ha mondjuk +2-re álítom ezt, akkor megoldódna a problémám??Ha kipróbálod, akkor biztos kiderül :)
Hát nem tudom, ezek azért alapon is többet szoktak vinni, nekem (northwood128-2Ghz) pl 2.8 alapfeszen...
Ezért javaslom, hogy nézz szét a memória körül, mert vsz, hogy fsb emelésénél emeled annak órajelét is, így ott is lehet esetleg gond.
Ha így van, akkor vedd fixre a memória órajelét, vagy emeld a késleltetését. -
Goose-T
veterán
Sziasztok
2., +2%
3., +4%
3., +6%
Ha mondjuk +2-re álítom ezt, akkor megoldódna a problémám??Esetleg megpróbálhatnál fix AGP/PCI frekit beállítani. Ha ezt nem támogatja az alaplapod, akkor így jártál. Esetleg megpróbálhatnád a memória-idôzítéseket nagyobbra venni.
OFF
Végre egy újonc, aki használja a keresôt! :C
ON
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Sziasztok
2., +2%
3., +4%
3., +6%
Ha mondjuk +2-re álítom ezt, akkor megoldódna a problémám?? -
Hequila
őstag
A szorzot nem tudod valtoztatni, se labfestessel, se anelkul, se biosbol.
Az utolso intel, aminel lehetett valtoztatni az szorzot az az MMX volt.
A feszultseget tudod labdrotozassal novelni. Hutesre figyelni kell!
Elvileg megy 83 Mhz-en, lehet hogy 100 Mhz-is, efolott mar jo alaplap es szerencses proci kell.Egy példa arra, hogy a témában lévő gépek idejében mennyire nem volt szabvány (vagy kurv@ sok féle volt):
Havernak 433-asa van, biosból állítható a szorzó (és a beállított értéken is megy), de nem lehet biosból peckelni az FSB -t. Na erre varjatok gombot! -
Il Padrone
senior tag
Első lépésként a biosnak lehet nekiugrani, az fsb-t szinte biztos lehet ott álítani, a szórzó más tészta, lehet hogy a proci szorzó lock-os, ezen némi lábfestéssel lehetett segíteni ha minden igaz.
Amúgy szerintem az is egy jó kérdés, hogy van-e rendes bios-a, mármint ezeknél a komplett gépeknél ezt gyakran felülírják valami gagyisággal.
Az fsb-t 83MHz-ig biztos lehet emelni ezt már az lx-es alaplapok is tudták, és az úgy már 500Mhz, ami nem is olyan rossz...A szorzot nem tudod valtoztatni, se labfestessel, se anelkul, se biosbol.
Az utolso intel, aminel lehetett valtoztatni az szorzot az az MMX volt.
A feszultseget tudod labdrotozassal novelni. Hutesre figyelni kell!
Elvileg megy 83 Mhz-en, lehet hogy 100 Mhz-is, efolott mar jo alaplap es szerencses proci kell. -
[lAyCsI]
addikt
Ritka olyan szar?
Miért is? Mert:
1, Stabil
2, Válogatott alkatrészekből van
3, Ingyen x év szupport
4, Cseregarancia (nem elvisszük megjavítani, azt meglássuk mi lesz vele)
5, Csendes
6, Kis helyen is elfér
7, Igényes külsejű
8, stb.
Ellenérv:
Nem bővíthető: De, szépen megkéred őket, hogy rakjanak má bele ezt és azt...
Nem tuningolható: Mi a fenének akarod tuningolni??? NEM ARRA VALÓ!
Kihagytam valamit?Nekem 1 Compaq Prosignia-m volt 466-os Cerkával, 64 Mb rammal, és egy 4Mb-os Ati Rage II C-vel,
ehhez képest kapott 1 PIII 700-at, 384 Mb ramot, meg 1 GeF 3 Ti 200-ast
asszem ezt nyugodtan nevezhetjük bővítésnek nem?:U -
hobizoli
nagyúr
Ritka olyan szar?
Miért is? Mert:
1, Stabil
3, Ingyen x év szupport
5, Csendes
6, Kis helyen is elfér
7, Igényes külsejű
8, stb.
Ellenérv:
Kihagytam valamit?SZVSZ
1. Instabil...meg egy lajhar hozza kepst kapkodo idegbeteg :DD
2. Abbol hat...Quantum lct HDD, Sony CDU4811 CDROM...:DD
hobizoli -
cyberdog
tag
Ritka olyan szar?
Miért is? Mert:
1, Stabil
3, Ingyen x év szupport
5, Csendes
6, Kis helyen is elfér
7, Igényes külsejű
8, stb.
Ellenérv:
Kihagytam valamit?mar meg bocsas de milyen gep az ami nem bovitheto azert egy irodaban is kellhet bele mondjuk egy jobb hangartya vagy halo kartya de nem vagyonoker mert a normal a dolgokat szereti mi probaltunk bele rakni egy halo kartyat es modemet de persze egyiket sem ismerte fel,persze valogatott alkatreszek kompatibilitas nelkul
Ja es persze elony hogy csendes es kis helyen is elfer ez tetszik benne de szerintem Sz*rt sem er. -
LordX
veterán
Ritka olyan szar?
Miért is? Mert:
1, Stabil
3, Ingyen x év szupport
5, Csendes
6, Kis helyen is elfér
7, Igényes külsejű
8, stb.
Ellenérv:
Kihagytam valamit? -
Drizzt
nagyúr
LORDX mondja helyesen, nem vagyok abban biztos, amit mondtam, de szerintem leges-legfeljebb jumperrel lehet.
Hacverom procomp alapja le se szarjy pl. ha berakjuk az fsb-t 83-ra, 66-tal bootol. -
cyberdog
tag
bocs de en ugy tudtam hogy csodbe ment es meg vette a HP es azutan a Compaq Hp lett.
De lehet hogy en tudom roszul
speciel nem banam ha eltune e compaq vegleg mert ritka olyan szar dolgott mint a Compaq gyartott meg nem lattam :O -
LordX
veterán
-
cyberdog
tag
-
Drizzt
nagyúr
Hát, annál fsb 66 mhz, nyugodtan mehet 83-ig, ha nem forró(kézrátét), akkor szerintem fog az menni százas fsb-vel is\felette. Igen jó tuning proc. volt az.
-
Drizzt
nagyúr
Első lépésként a biosnak lehet nekiugrani, az fsb-t szinte biztos lehet ott álítani, a szórzó más tészta, lehet hogy a proci szorzó lock-os, ezen némi lábfestéssel lehetett segíteni ha minden igaz.
Amúgy szerintem az is egy jó kérdés, hogy van-e rendes bios-a, mármint ezeknél a komplett gépeknél ezt gyakran felülírják valami gagyisággal.
Az fsb-t 83MHz-ig biztos lehet emelni ezt már az lx-es alaplapok is tudták, és az úgy már 500Mhz, ami nem is olyan rossz...Bocs, de szerintem ezt nem lehet komplett compaq géppel megcsinálni!
-
NE0
csendes tag
Ez engem is érdekelne. 566 p3 celeron + valami gány biosú epox.
Csak jumperolni lehet, de vajon meddig? Nem akarom leégetni, mert még max 1 hónapig ez lesz. -
bazs
aktív tag
Van egy haverem aki szeretne egy kicsitt tuningolni a gepet a baj csak az hogy en en Athlont nyuzok es nem sokat ertek a celeronokhoz:) a gep egy celeron 400 as gozom sincs hogy milyen alaplap csak anyit tudok hogy az egesz eredeti Compaq amit meg jo szandekal sem nevezhetnek tuning baratnak.
Esetleg ha tudna valaki valami kezelfoghatot mondani hogy hogyan is induljak el a tuning gorongyos utjain, az ne tartsa magaba.Első lépésként a biosnak lehet nekiugrani, az fsb-t szinte biztos lehet ott álítani, a szórzó más tészta, lehet hogy a proci szorzó lock-os, ezen némi lábfestéssel lehetett segíteni ha minden igaz.
Az fsb-t 83MHz-ig biztos lehet emelni ezt már az lx-es alaplapok is tudták, és az úgy már 500Mhz, ami nem is olyan rossz... -
cyberdog
tag
Van egy haverem aki szeretne egy kicsitt tuningolni a gepet a baj csak az hogy en en Athlont nyuzok es nem sokat ertek a celeronokhoz:) a gep egy celeron 400 as gozom sincs hogy milyen alaplap csak anyit tudok hogy az egesz eredeti Compaq amit meg jo szandekal sem nevezhetnek tuning baratnak.
Esetleg ha tudna valaki valami kezelfoghatot mondani hogy hogyan is induljak el a tuning gorongyos utjain, az ne tartsa magaba.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Celeron tuning de hogyan?
- (téma lezárva)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen Threadripper 7960X + ASUS Pro WS TRX50-SAGE +128GB 6400MHz DDR5 garanciával
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel i7 - 8700K 3,7GHz - LGA 1151 - OEM
- HIBÁTLAN iPhone 16E 256GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5607, 100% AKKSI
- OnePlus Nord 4 512GB 16GB RAM Mercurial Silver 100% Akkumulátor 6 hónap garanciával
- 27% - GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 Alaplap
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Akció! Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 5070 / 32GB RAM / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest