Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balerik
aktív tag
Crimson drivernél hogyan lehet előcsalogatni a "régi" típusú beállító panelt?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Zoli2016
üzenetére
Ez teljesen okés szerintem, mivel a gpu 2 a második vga lenne ami crossfirebe menne, de mivel egy van neked ezért csak a gpu 1-et mutatja.
(#33790) Ciccuka: Szerintem ezért felesleges letörölni-e a drivert, ha csak nem más anomália lenne.
Ja és amit ajánlottál drivert az nem lenne jó, mivel az ő vga-ja már legacy státuszban van (nem GCN-es). Az a legfrissebb driver amit ő használ. -
Ciccuka
veterán
válasz
Zoli2016
üzenetére
Uninstaláld az összes AMD driver-t és a Rivatuner-t. Majd rakd fel ezt csak simán:
A Doomhoz készült az új Radeon Software -
Zoli2016
csendes tag
Sziasztok! Van egy 2GB-os Radeon HD 5970-es videokártyám amit Windows 10 64bit Pro rendszer alatt használok a 16.2.1-es AMD driver-el.
GTA V-öt és a rivatuner statistics server programot felfeleltetem a gépere és valamiért csak a GPU1-et hajlandó használni a játék a GPU 2 0% kihasználtság alatt van mindig, ez miért van. -
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Amit én észrevettem hibát nálam a clean install ellenére:
-Origin BF4-et hiába adom hozzá a játék listához, következő bekapcsoláskor nincs ott megint!
-Bármelyik játékhoz állítok venti profilt, szintén visszaáll alaphelyzetbe!
-Az eltérő venti profil hiába van beállítva, sz@rik rá alkalmazni!(DDU-t és AMD Clean Utility-t használom mindig)
-
Tomdriver
őstag
-
törölt tag
válasz
Tomdriver
üzenetére
Én felraktam az előző verzióra, baromi lassú lett a wingui, meg úgy kompletten az egész rendszer nyeklett-nyaklott. AMDCLeanup-al lepucoltam az egészet a p**tsáb@, clean installal feltelepítettem, azóta minden bársonyosan f@sz@ és igenigen kellemetes. Csak egy észrevétel
-
Dtomka
veterán
Sziasztok! A driver okoz6 red screen jelenséget? (280x)
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok, feltettem a legújabb 16.5.2 crimsont, de a driver beállításai között nem lelem a kijelzők gamma korrekcióját, úgy emlékszem ez korábban a spec. beállítások között volt, ha jól emlékszem az asztal színbeállításai alatt - most az sincs.
Ha valaki már használja a drivert, megmondaná ezt most tényleg kihagyták vagy csak én vagyok vak?
Köszi. -
Dtomka
veterán
Letölthető a Radeon Software 16.5.2 béta kiadása
Tudom linkeltétek, de nem ezt. Hátha vkit magyarul is érdekel, mit tartalmaz.

-
Harcsai
senior tag
A rendszerem:
Probook 4535s
Win10 home 64bit legális! nem tört!
Radeon HD 6520G, 7450M dual graphic
Kingston SSDNem jövök rá, mit kéne tennem, hogy a win indulás közben ne legyen több mint fél percig fekete képernyő a bejelentkezés előtt. Valami a catalyst, esetleg a vga driver környékén lehet. Van valakinek ötlete?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Egy és ugyan azt linkelte, csak felül a leírásba a whql leírás van, ezért van hotfix alatt a release notes amibe említik a verziószámot amit te is írtál.

Egyébként köszönet mindkettőtöknek a friss információt.

-
akb48b
csendes tag
Tegnap megjelent az új beta Crimson Edition 16.5.2 Hotfix.
-
-
Over567
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni illetve tapasztalatot.
Kérdésem az lenne hogy van e valaki Sapphire 7850-el vagy valami hasonlóval crimsonon? Minden rendben van?Ezen belül a kérdésem az lenne hogy:
1. OC megy e már ahogy kellene neki mivel legutóbb sajnos a memória órajelet amikor húztam rá ragadt fel ugrott alvóból arra a órajelre amit beállítottam és kész. Lejjebb sem tudtam vinni mert az lett az új minimum a túlhúzóban.....
2. Az alvó órajelek még mindig ugyanúgy ugrálnak össze vissza? Nekem most Catalyst alatt ha nem csinálok semmit 300/150 de ez utólag a Crimson alatt össze vissza ugrált sőt még volt hogy nem is akart beindulni.
Köszönöm a válaszokat észrevételeket előre is.

-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Cod2 játék alatt főleg,de más játék alatt is tapasztaltam... Driver hiba,vagy bug?
Hiba a következő: A gép lassan tölti be a textúrákat. Pl: messziről nem látom a füvet, fokozatosan tölti be ahogy közeledek, kocsinak a formája is változik ahogy közelebb megyek, kisebb tárgyakat is csak akkor tölt be ha közelebb megyek,kisebb tárgyaknak is változik a formája ahogy közelebb megyek, meg sorolhatnám még tovább. -
-
törölt tag
válasz
Lacccca87
üzenetére
Amit leírtál az nem "miért" hanem "hogyan". Esetleg idéznéd az "okot" is, ha már így összejöttünk (és ha már állításod szerint "párszor el lett mondva") vagy maradunk az okozatok felsorolásánál? Egyébként (egyelőre) nem tudom elképzelni, miféle logika alapján és melyik univerzumban követi az alacsonyabb számozású (vagyis a régebbi) verzió a magasabb számozású (újabb) verziójú drivert. akkor sem világos, ha az egyik "aláírt" MS által, a másik pedig nem. Megváltozik a matematika, vagy a jelek, vagy mi? Elég sok programot/drivert telepítettem életem során, legtöbb esetben ilyenkor maximum feltüntették, hogy a "stabil" verzió mellett saját felelősségre elérhető egy "béta" verzió is (természetesen a stabilnál magasabb verziószámmal, mivel későbbi fejlesztés, ha béta, ha WHQL, ha nem) Én maradi vagyok, úgyhogy számomra ezutánis az 5 követi a 3-at, nem pedig a 3 az 5-öt. Még akkor is, ha egy pár hónapos program fejlesztőjének a fordítottja tűnik logikusnak. De ha van rá valami értelmes magyarázat, arra nyitott vagyok. Egyelőre ilyet még nem láttam.
-
-
-
-
R3laX
addikt
Help!
Még mindig játék illetve 3D alkalmazások után szétszórja az ikonokat. Mi lehet a megoldás?
-
TIT
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Hát igen az baj.
-
TIT
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Jó neked,én inkább megvárom az újakat.
16.5.1-et szerintem,abba azért több hibát javítottak mint a 16.3.2-be. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Holnap r9 380 tulaj leszek.
16.3.2 vagy 16.5.1 -es hotfixet szedjem le hozzá drivernek? Na már csak azért kérdezem, mert a mostani kártyához, direkt egy régebbit szedtem le mert volt valami HDMI hang továbbítási hiba.
Köszi a választ.
-
Gabesz87
veterán
Igen, persze, a Supportnál az APU-knál választom ki. De manuálisan is próbáltam már, kiválasztva a terméket. A Driver Booster gondolom a legújabbat akarná feltenni, csak az meg nem kompatibilis elvileg ezzel az APU-val, vagy nem tudom. Mert amikor kiválasztottam manuálisan, a 15.7.1-et hozta ki. Az utána lévőknél ahogy elnéztem, már nincs is ott a HD 7xxx széria, csak a 8-as.
Venni fogok egy VGA-t, ha legközelebb megyünk haza a szüleimhez, nincs mese. -
Gabesz87
veterán
válasz
üzenetére
Nem tudom, én már nem kísérletezem többet most, nincs időm sem már rá. Mondjuk azt ostobaságnak tartom, hogy egy frissebb driverrel, ami kompatibilis az adott hardverrel, ne menne a videó normálisan. Mert még ha egy újabb drivernél becsúszik egy ilyen hiba, az OK, de a következővel javítják. Szóval nem hiszem, hogy ez segítene, de most már nem tudom kipróbálni (kedvem sincs már hozzá).
-
törölt tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Esetleg 15.6 Beta? Ugyanis: 15.7: DXVA hardware accelerated video playback not working anymore
-
Gabesz87
veterán
Igen, tudom, hogy elégnek kellene lennie az alapnak is, de nem akar az istenért normálisan működni. Az a furcsa, a tegnapi próbálkozásom alapján, hogy ha nincs fent VGA driver, akkor a videó megy normálisan. Ha a legújabbat teszem fel, egyszerűen nem tolja fel a drivert (a telepítőben a kiválasztható dolgoknál nem is szerepel a driver maga, meg a Crimson). A régebbi, Catalyst-osat felteszi, csak azzal meg van a videó lejátszási probléma. Szóval tanácstalan vagyok. Azért gondoltam, hogy ha veszek egy külön VGA-t, (és letiltom az integráltat), akkor arra talán felmegy gond nélkül a friss driver, és nem lesz vele probléma. Persze a gáz az, ha az sem lesz jó, akkor fölöslegesen dobok ki egy 10-est.
Driver probléma nem hiszem, hogy lenne, de mindjárt megnézem ezt a driverboostert. Meg esetleg megpróbálkozom a lentebb említett ddu-val. -
-
Gabesz87
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Nem értem. Olyan, mintha nem lenne feltelepítve a driver. Eszközkezelőben sem írja ki a VGA típusát, de még a képernyőkímélő sem jön be, azt írja, hogy nem futtatható, mert újabb D3D kompatibilis videókártyát igényel.
Na akkor a kezdetektől: itt ugye letöltöm a középsőt (a felső béta driver, ha jól sejtem!?):
Ha most elindítom a telepítőt, ez van ott:

Ezek közül a Gaming app kivételével minden telepítve van. A fura az, hogy nem látom a listában magát a drivert.
-
jel1
aktív tag
Ezzel mit lehetne kezdeni? :'(

Teljesen használhatatlan így a laptop, egy youtube videó lejátszására sem alkalmas a processzorba épített. A nagy teljesítményűt kellene a böngészőhöz meg flash playerhez rendelni. Mindegyik driverrel ilyen
azt írja, hogy kompatibilitási hiba megelőzése miatt nem engedélyezi beállítani a másikat. -
-
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek légyszi, mert hülyét kapok az AMD megoldásaitól. Nem vágom az ATI drivereket, csak azt tudom, hogy egy ideje a Catalyst Crimson lett!? Szüleim gépében egy AMD A6 APU van, dedikált VGA nélkül. Régóta probléma volt, hogy mindenféle videólejátszásnál (akár online, youtube, akár a gépen lévő videók) a kép szétesett, pixelesedett, kockásodott. Korábban is próbálkoztam feltenni a legfrissebb drivert, de nem segített. Aztán most csodálkoztam rá, hogy a Catalystban még mindig valami korábbi verziószámú van. Szóval ledöbbenve tapasztaltam, hogy ennél a nyomoréknál (már bocsánat) előbb le kell szedni a drivert totál, és úgy feltelepíteni az újat (nvidia-nál simán feltelepítem az újat, 'oszt kész). Na mindegy. A videólejátszás probléma meg is oldódott, de amit nem vágok, hogy most egyáltalán nincsen Catalyst. Sem más. Csak a Gaming App. Hol a fenében vannak most a beállítások, amik korábban a Catalystban voltak? Nem kéne lennie valami Crimsonnak akkor? Elméletileg feltettem a 16.3.2 Radeon Software-t. Bocs a hülye kérdésekért, de tényleg nem vagyok otthon ATI/AMD téren.
-
-
-
Hali
Melyik az a program amivel le tudom takarítani az összes amd vga fájlokat?

-
FragMaster
addikt
válasz
colossal89
üzenetére
Videólejátszásnál volt hasonló problémám, írtam -a gyártóm mivoltából kifolyólag- a Sapphire supportnak és kaptam tőlük egy frissebb vga biost, azóta minden minden helyzetben oké kop-kop-kop.
-
Csupingo
veterán
válasz
mesteruram
üzenetére
Némelyik driverben előfordult, hogy össze-vissza ugráltatta az órajelet, vagy terhelés után nem vette vissza. Gpu-z-vel, vagy aida-val megnézhetnéd. Vagy driverben van elállítódva teljesítménycentrikusra (vagy valami max.-ra) adaptív helyett. Amd-nél nem tudom hogy hívják, nvidia-nal így. Esetleg egy Malwarebytes-t lefuttathatsz, hátha használja valami a gépedet, bár mintha azt mondtad volna, hogy tiszta telepítésnél is előjön. 2-3 kijelző esetén is megemeli az órajeleket. Kipróbálhatnál régebbi drivereket is, pl. catalyst 15.7.1
-
mesteruram
tag
Bocs, de talán az a baj hogy ideges vagyok ez a sz...r videó kártya miatt napok óta keresem a hibát. Biztosan megtanulom-megszokom a fórumozás íratlan szabályait. Van ismerős szaküzlet és szerviz egyben és még ilyen hibával nem találkoztak sok év alatt, és nem is örülne ha oda vinném a gépet.
-
YAKEN
aktív tag
válasz
colossal89
üzenetére
Én is küszködök a black screenel egy 290x társaságában most. Nekem youtube és film alatt jön elő sokszor. Már cseréltem jó pár drivert de maradt a hiba. Hardveres gyorsítást is kinyomtam a chrome-nál, de a kezdeti öröm után mégsem javult a helyzet.
-
kstcsk
tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy pár perc játék után úgy "vibrál", meg tele lesz villogó vízszintes csikokkal a kijelző? Laptopról van szó. Már elég sok mindent kipróbáltunk, de valahogy jó lenne legalább a driverhibát kiszűrni..
-
colossal89
tag
2 éve hajtom a jelenlegi karit 290 azóta már jó párszor írtam ide és az előtte lévő két GCN-em ről is (7770, 260X). 16.4.2 van most fent nekem, egy újabb ajándékot szállított házhoz az AMD. Nem megoldásra várva írom be csak "érdekesség" gyanánt, a megoldás az az lenne ha nem AMD vga-m lenne.
Diagnózis.
Media player classic home cinema 1.7.10 sorozatok lejátszási listán pl 24db lejár a lista. A lista végére érve, néhány perc elteltével, de akár 1 óra is lehet. Csodálatos black screen-t kapok ajándékba. Ami után egy restart szükségeltetik.Kedves AMD Support várom a következő, nagy sikerű alkotásukat,
Üdvözlettel egy kedves veterán fogyasztójuk.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
mesteruram
üzenetére
Nem sértettél semmit, csak rutintalanul ugrottál olyanra, ami nem neked lett címezve

Gyakorlatilag válaszoltam a hozzászólásodra, majd mikor elküldtem láttam, hogy érkezett balazska92 részéről egy kérdés. Mivel bőven 5 percen belül voltam nem új hozzászólást írtam, hanem szerkesztettem a neked írt hsz-t és a végén jeleztem kinek fog szólni a további írás. Ennyi a történet
Idővel gyakorlatilag majd "rádragadnak" a fórumon bevett alapvető szokások
pl. smiley-t nem véletlenül raknak, dőlt betűs, félkövéres kiemelés, idézőjelbe tett szavak stb... mind-mind nem csak színesíti a fórum hozzászólást, hanem jelentőséggel is bírnak adott szövegkörnyezetben.
Most megtapasztaltad, hogy egy hozzászólásban nem csak egy embernek lehet írni, de ha több ember irányába érkezik valami, akkor illik azt jelezni kinek, pl. ahogy én is félkövérrel kiemeltem kinek szól onnantól a leírtak. -
AtHoS
nagyúr
válasz
mesteruram
üzenetére
Barátom (remélem nem veszed zokon a megszólítást) a fórumozás alapvető szabályai/berögződései nincsenek még meg számodra.
Az a rész nem neked szólt. Nem véletlenül tettem be félkövér kiemeléssel balazska92 fórum nicket, mivel neki írtam az utána lévő részt. Tettem ezt azért, mert nem hozzászólás vadász vagyok, aki 5 perc alatt (ennyi az adott hozzászólás szerkesztési ideje alap esetben) "ellő" minden egyes fórumtag részére külön-külön hozzászólásválaszt.Egyéb iránt teljesen igazad van, a Te problémádnál szó sincs lejátszásról, nem is kellett volna reagálnod arra a részre

-
AtHoS
nagyúr
válasz
mesteruram
üzenetére
Elméletileg nem kellene a VGA-t hajkurásznia, bár nem ismerem a win lelkivilágát annyira, hogy GPU gyorsítást eszközöl-e ilyen műveletekre.
Amúgy Aida64-el megnézheted, hogy IDLE állapotban milyen órajeleken, feszültségen működik a VGA. Több kijelző egyidejű használatakor magasabb órajeleken üzemelnek az AMD kártyák, az is melegíthet.
balazska92
Milyen lejátszót használsz filmezéshez az adott gépen?
Tegyél már be egy képet filmlejátszás közben az óra melletti hangszóróikonon - jobbklikk - lejátszóeszközök ablakról (ne desktop képet, ahogy az amatőrök szokták a huszonhárom desktopról, hanem alt+printscreen-t használva csak a kért ablakról)
-
balazska92
senior tag
válasz
balazska92
üzenetére
Srácok erre valamit esetleg? vagy hova írjak?

-
Viktor77
titán
Ha nekem 6520G-m van, és fent van hozzá a legutolsó legacy driver (az a tavalyi béta), akkor minek szól, hogy van újabb driver, és egyáltalán minek tölti le (úgysem rakom fel)?
Nem találtam opciót, hol lehet ezt kikapcsolni (ne szóljon, ne is ellenőrizze, főleg ne töltse le). -
Pokesz007
senior tag
Nem lehetne letiltani h ne frissìtse crimson driverre a win10?
Driver hiba lehet szerintetek h kicsit később töltődik be a grafika a hàttérbe a jatekoknal? Legyen cod2 vagy ujabb game. -
válasz
mesteruram
üzenetére
Tényleg off topik már, tettél fel utorrent-et pl?
Abba van miner vírus ami gpu-t dolgoztatja.
Malwarebytes-t és adwcleaner-t futtass le, majd utána nézd meg hajtja e valami a gpu-t
Athos által linkelt programot töltsd le, rakd fel, majd az egyik oszlopon jobb gombot nyomsz és kiválasztod hogy a select columns/ oszlopok kiválasztása majd a process gpu / gpu folyamatokat kipipálod hogy mutassa. Így látni fogod melyik folyamat használja a gpu-t ebből több mindenre lehet következtetni.
PL. ÍGY:
Ha megvan a processz, írj privátba, kibogarazzuk.
-
válasz
mesteruram
üzenetére
Jó lenne valami más programmal is átnézni a gépet, mert erős a gyanúm, hogy valami hasonló fut a háttérben
-
mesteruram
tag
Attól hogy a Windows frissitést keres attól megy fel a videó kártya 63 fokra? mert azt még értem a proci keresgél és az felmegy 40-re. És hangsúlyozom csa kizárólag a Catalyst távolítottam el azonnal megszünt . A proci 27-28 fokos a kártya meg 38 fokos. Nem okoskodni akarok mert vannak akik jobban értenek hozzá ezért vagyok itt.
-
mesteruram
tag
Nem hiszem hogy lenne bármi rajta mert ugyan régi de jó progi Loaris Trojan Removert lefuttatam az egész gépen és semmit nem talált.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
"Amúgy új telepítésnél lehet valami rendszerfolyamat dolgoztatja a gépet, windows frissítés stb."
Ez pontosan így van. A problémának semmi köze a VGA-hoz és annak driveréhez, tehát rossz a topikválasztás. Mindössze egy "szokványos" win telepítési folyamat játszódik le, mivel a frissen telepített Win7 éppen a WindowsUpdate-en kotorászik a szükséges frissítések után. Nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, de egy ideje win7 esetén az előbb említett problémával lehet összefutni.
A nálam járt pár régebbi kiépítésű gépnél (1magos) a procit 100% környékére sikerül terhelnie ezen időszakban. Az mondjuk megoldást jelentett, hogy újraindítottam a gépet és a következő indulást követően már nem 100% magasságában dolgozott a gép.Ezzel: Process Explorer meg tudod nézni mi fut és terhel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple MacBook
- Jövedelem
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700G / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Újra rakom a wint 16.3.2-vel.

Kérdésem az lenne hogy van e valaki Sapphire 7850-el vagy valami hasonlóval crimsonon? Minden rendben van?

Volt mar ra pelda, igaz, ő már nem tag.
Na akkor a kezdetektől: itt ugye letöltöm a középsőt (a felső béta driver, ha jól sejtem!?):