- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Akkor jó eséllyel ugyanazt a kártyát használjuk.
Volt korábban amikor ránéztem és valóban álltak a ventik. Nem tudom hogy ez régebbi cata-val volt, vagy még ezzel is, de tény hogy pár hete kezdtem el ismét nézegetni, és nem állnak már le.
Csak annyi szenvedést olvasni itt a fórumon a Crimson szoftról, hogy kevés a bizodalmam benne
-
mmdms
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Nekem is giga 7850-em van, nem tudom neked melyik verzió, nálam a widforce2 oc. De sose állt még le a ventije. Nem hinném hogy ez a széria leállítja.
A teljesítményre vonatkozóan meg, a cpu igényesebb játékok lényegesen jobban futnak nálam az új driverekkel, de ugye nálad inkább a vga a limitáló tényező. Azért a helyedben kipróbálnám a legújabbat, hátha hoz valamit... -
Yutani
nagyúr
Másnak is csinál olyat a non-whql 16.5.3, hogy aláírás hiánya miatt nem telepít összetevőket és nem is használható az egész rakás sz*r?

-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Korábban volt egy olyan szokása a vga ventiknek hogy ha nem volt terhelés, akkor teljesen leálltak. Most felfigyeltem arra hogy ezek nem hajlandóak állni, csak forognak és forognak. Emelet órajelen járattam a kártyát, visszaállítottam alap értékre, de így sem állnak le. Két kérdésem volna:
1: Ez most már a normális, vagyis állandóan pörögnek terheléstől függetlenül másoknak is?
2: Ha frissíteném a drivert, akkor a 7850-re van valami jótékony hatása? -
Recipro
tag
sziasztok van egy MSI Lighting R7970 3gb kártyám és a következő hiba vele... játék közben egyszer csak elkezd Grafika hibákat produkálni elkezd villodzni a kép GTA 5 közbe PL.
de más játékoknál is.
mi lehet a gond vele? ovlastam már sokat hallottam olyat hogy széria hiba nincs rá megoldás..
esetleg valaki tapasztalat?
-Nincs túlmelegedés
-Driver csere volt régi új...
-Clock Vissza vétel is volt de semmi se segit neki..
Még van rá érvényes garanciám. -
Balerik
aktív tag
válasz
Recipro
üzenetére
Nálam is ez volt a gond, de @Popes segített:
1. Windows 10: Szabaduljunk meg a nyomulós illesztőprogramoktól
2. Evvel távolítsd el a video drivert: Display Driver Uninstaller
3. Telepítheted az új drivert.
-
Recipro
tag
sziasztok hányas Driver most a legjobb szerintetek?
(MSI Lighting 7970)van vagy 20 driver most de láttam egy kettőbe hibát.
-
-
zolee0307
őstag
A Vulcan API régebbi verziói uninstallálhatóak? Már 3 verzió van a telepített programok listájában.
-
totyino77
tag
hello miért nem tudom frissiteni a drivert , ha eltávolitom a régit meg nem telepiti fel az ujat csak az audiot? friss win telepitéskor meg feltudom tenni az új drivert hohy van ez?előrre is köszi
-
Recipro
tag
sziasztok feltettem a 7970 kártyámhoz a legujabb drivert 16.5.3 és azóta nem tudok be menni a további beállitsáokhoz hogy a szint megcsináljam mert HDMI porton nagyon élénkek és zavarnak eddig ilyen nem volt vele rá megyek és semmit se csinál mi lehet a gond?
-
mtomi95
senior tag
Valaki találkozott már olyannal, hogy a Windows le-le törli a Criminsont?
Harmadjára fordul elő. Nagyon kellemetlen, mitől van ez???
Win 10 x64 .312
R7 260X -
csabi0805
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Köszönöm a segítségedet, de letöröltem mindent a C-ről aztán úgy minden gond nélkül sikerült.
Szerintem valami összeakadás volt.
Köszönöm még egyszer azért.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
csabi0805
üzenetére
Szerencséd van, mert én is így jártam először (azóta meg nem telepítettm drivert pont ilyen gondok miatt). Nehézkesen ment, de tudom a megoldást.
Ahova a telepítő kicsomagolja a dolgait, alapértelmezetten C:\ AMD... ott megkeresed a Config mappán belül a InstallManager.cfg fájlt. Jegyzettömbbel megnyitod. Megkeresed a "WorkaroundInstall" sort és az utánalévő False bejegyzést átírod True-ra és mentés. Utána indítod a C:\Amd\ Crimson mappából a Setup-ot. (azért szerencse, mert mikor ugyanezt kérdeztem, nem volt innen megoldás, -bár azóta leírtam-, de most már van némi támpont)(#33857) Tomdriver: köszi szépen, megtettem! Bár sikerült normál módban indítani, miután csökkentettben kilőttem az AMD program auto indítását. Már új drivert is használok legalább.
-
gyiku
nagyúr
-
Tomdriver
őstag
válasz
csabi0805
üzenetére
Szia,
drivert AMD oldaláról szedted le?
Ha igen, próbáld meg újra, hátha valami a letöltés közben sérült.
Ha így sem megy és még nagyon friss az az oprendszer telepítés, engedd hogy a win. letöltse és telepítse a frissítéseket, utána próbáld meg a drivert telepíteni.
Ha már ez is megtörtént, akkor passz.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Teljesen új Windowsra a legújabb driver telepítése közben ez az üzenet jön ki:Alkalmazás telepítés: telepítőcsomag hiba!
Ez mi?

-
Tomdriver
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Ha csökkentett módban elindul, DDU-val le tudod törölni a drivert, majd újra tudod telepíteni. Telepítés a kártya alapbeállításait adja vissza, így az órajelek is a gyári értékre állnak vissza.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Arra nincs tippje, megoldása valakinek, hogy a Crimsonban rossz frekvencia állítás után, ha a rendszer nem működőképes csak csökkentett módban, akkor miként lehet azt visszaállítani. A memória frekvenciáját állítottam lefele, sajnos túl sokat és a rendszer leállt és nem is képes elindulni. Vagyis a felhasználói profil betöltése közben/után hal le. Nem találtam semmi beállításfilet, meg ötletem nincs.
Van szombati rendszermentésem, de az kicsit körülményes. Szét kellene húzgálnom a gépet a sok merevlemez miatt, amin szintén mentések is vannak. -
Radeon Software Crimson Edition 16.5.3:
Support for:
Total War: Warhammer™
Overwatch™
Dota™2 (with Vulkan™ API)New AMD Crossfire profile available for:
Total War: Warhammer™
Overwatch™Fixed Issues
Fallout 4™ may experience minor stuttering in AMD Crossfire™ technology mode
Radeon Settings may be removed from the system if the Radeon Software installer is launched while Radeon Settings is open.
Radeon Settings "Additional Settings" option may intermittently fail to launch.
Users in Quad AMD Crossfire technology configurations may be unable to re-enable AMD Crossfire mode when using the global AMD Crossfire option in the "Gaming" tab and toggling it from on to off.
Some game textures in The Division™ exhibit flickering in AMD Crossfire™ mode.
Intermittent stability issues with Intel Skull Canyon NUC (NUC6i7KYK) using AMD XConnect™ Technology are no longer observed.
Safe unplugging for AMD XConnect™ Technology no longer results in a random BSOD. -
Tomdriver
őstag
válasz
csabi0805
üzenetére
A driver spec. beállításaiban, a felugró ablakban alul ott vannak az audió beállításai, nézd meg, hogy a forrás amire a hangfalat / fülest kötötted aktív e? Ha nem, az legyen az elsődleges hangeszköz.
(#33851) csabi0805: Elképzelhető, hogy újraindításnál ez megint előjön, akkor azt próbáld meg amit írtam.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Még így sosem jártam.
Leszedtem a régi driveremet a DDu-val és felraktam az újat,erre nincs hang a gépemen.
Mitől van ez?
-
R3laX
addikt
Tudom, hogy sokan foglalkoznak vele, de akkor még mindig nem vergődtek zöld ágra ezek szerint... Támogatja a triple buffert, csak nem AMD-n.. ez volt amúgy az első, amit bekapcsoltam a driverben, persze fölöslegesen. Alig megy nagy harcoknál 50 alá, nem adom lejjebb a grafit, inkább izzasztom szegény kártyát, mig nem orvosolják vmi patch-el a dolgot. Egyébként nem is törik túl agresszívan meg a kép sem, de mivel 60Hz-es az Asus VX239H-m, ezért csak folyamatosabban futna, mivel átlagban tényleg 70-80-90-100(+30)FPS-el fut.
-
AtHoS
nagyúr
Kicsit jobban utána kellene olvasnod a PROBLÉMÁDNAK, mert ami számodra nem természetes az nem biztos, hogy nem úgy van, ahogy írják számodra a miértjét.
De az oka mindössze annyi, hogy a Doom nem tud triple buffert, míg a többi felsorolt játék pedig tud, ezért nincs velük ez a probléma.
Szerk.
Itt a google első találata a problémád taglalásával [link], ahol szépen kifejtik mi a probléma oka (felülről a 3. válasz) Aki kérdezett, annál 390-el jött a probléma

Szóval relax
és vegyél vissza a minden ultra-ból, hogy ne essen be sehol 60 alá -
R3laX
addikt
Nem hiszem, hogy túlságosan természetes. Furcsa a Battlefield 4, Rise of The Tomb Raider, GTAV, Assassins Creed ect.... tud úgy Vsync-et, hogy ha 60 alá menne, akkor nem áll be stabil 30FPS-re. Általában Doomban 70-80-90-100-al megy, durva részeken eszi kb be 45-re(fullhd minden ultra, kivéve shadow high, FXAA1x, 16Xaniso), ez nem indokolja, hogy én 30FPS-t kapjak. + még szerencsétlen kártya 99%-on megy, 1200/1750-el, felmegy így a hőfok 78 fokra is... ventik meg ordítanak persze. 60FPS korláttal max 68fok kb.
-
R3laX
addikt
Haley!
Gondoltam itt is felteszem a kérdést, akár driveres probléma is lehet
. Vkinek sikerült már megoldani Doom-ban a vsync problémát, amit ha bekapcsolsz, terhelésnél lekorlátoz 30FPS-re? -
-
Zoli2016
csendes tag
Sziasztok! A Catalyst 15.7.1-ben hogyan tudom előhozni a CrossFireX beállitást mert nem találom.
Hiányzik a CrossFireX beállítás:[link] -
törölt tag
válasz
teko99
üzenetére
Ha még sosem csináltál hasonlót szerintem ne próbáld meg első körben.. Legrosszabb esetben téglát csinálhatsz belőle.
Amúgy a KB# 3033929 és KB# 3035131 fent vannak? Asus oldalán írják, hogy kell hozzá
-
irhejja
tag
válasz
teko99
üzenetére
Nekem "sima mezei" ASUS R9 290X OC-m van, de semmi bajom az új driverekkel, sőt húzva is van a videokártya de soha nem volt kék/feket halál és hasonlóak. Haveromnak viszont konkrétan Matrix Platinum R9 290X-e van és neki sincsenek gondok az új driverekkel. Nekem Win 8.1 haveromnak Win 7.
Szerintem ott magával a videokártyával lesz valami baj, vagy ahogy a kolléga is írta a BIOS-al.
-
teko99
tag
Sziasztok.
Valaki találkozott már olyan dologgal hogy csak a gyári catalysttel megy a vga "tökéletesen"?
a Matrix r9 290x-em csak a gyári 2013as catalysttel megy jól,mármint inkább stabilan. játékok fele olyan jól mennek ezzel a régi catalysttel mint az újakkal,csakhát az újabbakkal mind fekete kép,géprestart,kékhalál és miegyéb gondjaim voltak idáig.. beelégeltem és feltettem a gyárit,de addíg nemigen van játszás mert ez meg ahogy írtam régi és nem annyira frankó az új gammákhoz.
Nincs ötletetek hogy mi a fenéért nem bírja a vga az újakat?
-
zodo
nagyúr
válasz
Thrawn
üzenetére
Igen lesz szoktam szedni a fent lévőt.
Korábban sem volt jellemző hogy rendszeresen váltogattam vagy a legfrissebbet használtam volna.
Anno volt egy korszak mikor mindenki egy jóval korábbi drivert használt pl 13.2 vagy épp a 14.4 és csak ezért kérdeztem rá nehogy feleslegesen küzdjek aztán black sreen stb lesz a vége.
Köszi akkor a legújabbal kezdek. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy a hétvégén hd 7770-ről r9 270x-re váltok.
Jelenleg catalyst 14.4 driver van fent és az új Crimson driverekről még csak nem is olvastam max futólag és azon belül is csak problémákról.Win 7 64 bit, A10 5800k proci és MSI r9 270x Hawk kártya alá melyik driver ajánlott?
-
TIT
veterán
Pontosabban 390X.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Minket nem nagyon érint 380x tulajokat szerintem, de köszi!

-
Malibutomi
nagyúr
Itt az uj AMD driver a Doom-hoz [link]
16.5.2.1
Up to 35% increase on 390 series -
dzoli87
aktív tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igazán nincs mit!

-
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Azért mert te eyefinity-t állítottál be, azt töröld!
-
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Asztalra jobb katt - Képernyőfelbontás és ott kiválasztott a elsődleges kijelzőt, majd abból ott lejjebb lesz olyan rész hogy -több képernyő azon belül lesz olyan hogy -E képernyők tartalmának másolása és alkalmazni a többi meg egyértelmű lesz.
-
Részletesebben leírom, mi most a helyzet.
Ahogy bekapcsolom a tevét, azonnal átvált kiterjesztett módra (lásd a képen).
Ezt szeretném megszüntetni, és klónozni mindkettőre a képet. De azt sem tudom egyelőre, hogyan lehet megszüntetni a kiterjesztettet, pedig már nyomogatom egy ideje.
Várom a segítséget, köszönöm!
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
billentyűzeten WIN PÉÉÉ
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Konkrétan nem tudom hogy kell mert sosem volt rá szükségem, de ha jól emlékszem legutóbb arról volt itt szó hogy a WIN saját beállításaiban tudod ezt beállítani / talán /
Aztán majd jön valaki és jól megmondja ha nem így van
-
Légyszi segítsen valaki!
Hogy kell beállítani a Radeon Catalystban, hogy klónozza az asztalt a kijelzőre meg a tévére?
Köszi!
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az Asus Sonic Studio-t felraktad a kártyádhoz? Ha igen akkor meg is van a baj remélhetőleg.
-
-
Rojik
tag
Lenne egy problémám. A 390X kártyámhoz felraktam a 16.3.2-es Crimson drivert, de véletlenszerűen összeomlik a RadeonSettings.exe. Ennek mi lehet az oka? Esetleg tudtok ajánlani másik drivert vagy valami megoldást? A legújabb béta Crimson nem jó, ott más hibaüzenetet hozott fel.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- További aktív témák...
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Harmadjára fordul elő. Nagyon kellemetlen, mitől van ez???

elég a Crimsont.