Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz kranazoli #13741 üzenetére
Bocsi, hogy beleszólok, csak látom a képen, hogy nálad be vannak kapcsolva a "Speciális videó színbeállítások". Szerintem nagyságrendekkel csúnyább a kép, ha ezek aktívak. Próbáld ki, HD videonál nagyon feltűnő, hogy ezeket kikapcsolod, nálam az automatikus deinterlacing, a pulldown észlelés, és az egyenletes videolejátszás van csak bekapcsolva. A többi nálam ront a képminőségen.
-
pete_21
addikt
-
kranazoli
senior tag
válasz laszlohu #13747 üzenetére
Kössz!
Erről se hallottam még.pete_21
What?!
"Bocsi, hogy beleszólok, csak látom a képen, hogy nálad be vannak kapcsolva a "Speciális videó színbeállítások"."
Mi van Nálam bekapcsolva?! Default érték minden. 1edül amit változtattam, hogy bekapcsoltam a videó beállítások érvényesítése az Internet-es videókra opciót.
Minden egyéb Cata alapértelmezett beállítás. Semmihez nem nyúltam. Ezt az egyet kivéve.
Közben megnéztem... Valóban be van kapcsolva, de azt nem Én tettem, hanem Cata telepítés után automatikusan ez lett. Miért, Nálatok nem?!
[ Szerkesztve ]
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
pete_21
addikt
válasz kranazoli #13755 üzenetére
Igen, automatikusan be vannak kapcsolva ezek az opciók. Pont ezért szívtam jópár órát annak idején, amikor ATI-ra váltottam. Feltűnően rosszabb volt a kép (dxva-val), és nem jöttem rá először, hogy miért. Azthittem, a lejátszóprogram kodekjével van valami gáz. Beletelt nem túl kis időmbe, mire rájöttem, hogy a Catalystban vannak ezek elállítva, és a mai napig nem jöttem rá, hogy alapból miért vannak engedélyezve...
Próbáld ki, hogy kikapcsolod őket, csak azt a hármat hagyod, amit írtam, nézd meg, jobb lesz-e úgy a képminőség (HD videónál)! -
azbest
félisten
válasz pete_21 #13756 üzenetére
Pár órája a 11,5 hotfix driverrel én is letiltittam ezt-azt... az életszerűbb bőr (flesh tune correction) csinálta a legtöbb bajt azzal hogy az eredeti barnás színvilágát rózsaszínbe hajlóvá tette a 9 trailernek, amin próbáltam. Jó ez a demó mód, mert látni az eredeti mellett, hogy mennyire rontja el az effektezés a képet.
-
pete_21
addikt
válasz azbest #13757 üzenetére
Igen, a demo módnál tényleg jól össze lehet hasonlítani. A bőrtónuskorrekció is sokat ront, de nekem a többi is csak gondot okozott. A kép elég sokat vesztett a részleteiből, tényleg szinte olyan volt, mintha nem is HD lenne. A dinamikus kontraszt meg egyszerűen idegesítő, hogy folyton villog a kép.
-
kranazoli
senior tag
válasz pete_21 #13754 üzenetére
Majd kipróbálom.
Nem szoktam állítgatni, csak annyit amit írtam, hogy Internet-es videókra is legyenek érvényesek a beállítások. Bár azt sem tudom, hogy ennek van-é vmi értelme...
Ha legközelebb filmet nézek, akkor majd kipróbálom.
btw: Ezek csak videó lejátszáskor érvényesek?! Ha igen, akkor gondolom a WMP-HC okés. Nem?!
Notice:
Igen, Nálam azért magyar nyelvű, mert a 11.5a van fent. (hotfix)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Steelmanus
addikt
válasz kranazoli #13755 üzenetére
Sziasztok!
laszlohu Errol mar regebben irt egy hsz.-t Abu linkelt is egy demot, meg is van a link (#13472) Abu85 de ha nem mondod eszembe sem jutott volna, hiszen arrol volt szo hogy csak a 5-6xxx karik tamogatjak, erre megjelent nalam is 4670 csak kiszurkulve.
Hallgass pete_21 -re igaza van mar regebben irtam en is de ha gondolog rakerdezhetsz a HD filmek lejátszása ott is mindenki kikapcsolja mert pl a HD film sokat veszt az eredeti szinvilagabol.
Kell 1:Ez a legfontosabb mert csak igy mennek a HD filmek DXVA uzemmodban jelentosen csokkentve a procihasznalatot.
Nem kell
Nem kell 2
Ez pedig foleg azert nem kell mert raakarsz kenyszeriteni egy gagyi netes videora olyat amin amugy sem kepes javitani javitani a falsh.
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Akkor most így good, vagy nem good?!
Ahol ellentmondásban vagytok az amit bekereteztem. Kell, vagy nem kell?!
Notice: Ezeket igazán tehették volna külön tabfülekre.
Akkor ez most így vundersőn, vagy kellene még változtatni rajta vmit?!
Ja, meg el lehet ezt menteni, vagy minden új driver esetén manuálisan kell beállítani?!
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
-
Steelmanus
addikt
válasz kranazoli #13766 üzenetére
Az Egyenletes video lejatszas kenyszeritese-t is siman kapcsold ki.
Jol neznenk ki ha egy vacak flash-t nem tudna lejatszani egy eromu.
Nem ezt megjegyzi a registry, csak az Alternative DVI-t szokta mindig visszakapcsolni ahanyszor telepitesz egy uj drivert. Erre mondtam en hogy a CCC csak addig kell amig ezeket beallitod, azutan mar nem kell betoltodnie, mert a registry-bol veszi a beallitasokat.
Am ha uj drivert teszel majd fell, leellenorzod hogy minden rendben utanna CCC Stop.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
No felraktam ezt a 11.5-öst, de nekem nem nagyon akar karattyolni mágyárul.
-
kranazoli
senior tag
válasz Steelmanus #13770 üzenetére
Ofkórz annyi kérdésem maradt, ha ez így okés, így baba, akkor miért nem legalább vmi hasonló módon állítják be a CCC alap profilt?!
-
pete_21
addikt
válasz Steelmanus #13770 üzenetére
Akkor én is kikapcsolom az egyenletes videolejátszást. Pár mondatban le tudod írni, hogy ez elvileg mit csinál?
kranazoli: Korábbi kérdésedre: biztos ugyanígy működik WMP-ben is, MPC-HC-ban néztem, meg PotPlayer-ben, és ha jól néztem, akkor DXVA-nál használta ezeket a beállításokat, nem DXVA-nál nem számítottak a CCC-s beállítások.
Utolsó kérdésedre: Azt én sem értem, alapból miért használja ezeket a beállításokat. Kár volt alapból ezeket a szűrőket, meg effekteket bekapcsolni. Sokan meg nem is tudnak erről, hogy át kéne állítani... Nem gondolták ezt át eléggé az AMD-nél...[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
válasz pete_21 #13777 üzenetére
CCC sugóban ennyi van róla:
A Videolejátszás területen válassza az alábbi beállításokat:
Egyenletes videolejátszás kényszerítése — Egyenletes videolejátszás biztosítása képkockakihagyás nélkül.
Ja, meg azt, hogy ezeket így a legjobb beállítani, ez honnan jön?!
Van erről vmi Logout cikk, vagy mi?![ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
válasz Steelmanus #13764 üzenetére
Steel!
Írtam egy hsz-t a link-elt, hogy topic-ba, hogy vki(vkik) nézzék át, hogy vundersőn-e a CCC videó beállítás.
Ezek az opciók tulajdonképp személyes tapasztalatokon nyugszanak?! Jó lenne ha vki készítene róla egy logout blog-ot (ha még nincs).
-
nagyúr
Mióta felraktam a 11.5-ös drivert azóta MSI Afterburner nem írja ki a Voltage-t.
-
Steelmanus
addikt
válasz kranazoli #13776 üzenetére
Sziasztok!
Erzesem szerint a jatekok miatt. A filmek azert nem igenylik mert azt a lejatszoban ugy allitod be a szinvilagot ahogy azt Te szeretned nezni, pl DVD, de mar egy BD filmet rendesen eltud ronditani mint ahogy feljebb irtak is. A netes filmekre pedig hiaba szeretned raeroszakolni azt a beallitast pl YT, amit alapbol beallitt a driver mert egy ilyen kari ha eldob egy filmkozkat a Flash-nal nem veszed eszre, esetleg az eroszak miatt lefagyhat ha egymas utan dobalja a frame-ket.
pete_21 Ha mar egy film dobalja a frame-ket az nem film hanem kokany dolog. Kell nezni egy masik jobban kodolt valtozatot. MPC-HC-t hasznalok filmek lejatszasara, abban nyomon lehet kovetni ha egy film dobja a frame-t, es probaltam ugy is hogy kenyszeritve volt az egyenletes filmlejatszas akkor is dobta a frame-t, Ami rossz az rossz.
Amugy siman kilehet probalni hagyni kell alapon es ugy nezni filmet, amugy azt nem tudom most megmondani hogy mikent mukodik a kenyszerites mibol szamitja ki a nem letezo frame-t ra kellene keresni csak hogy en sosem hagytam meg bekapcsolva, es nem volt gondom ilyen beallitas mellett sosem. A HD topikban sokkal jobban ertenek a sracok talan Ők tudjak, vagy az AMD oldalan rakeresni. -
nagyúr
11.5a fix sem javította. <3
-
nagyúr
ATI Catalyst pucolásánál kékhalál?...
-
nagyúr
Kieg: Mutatja, csak nem a real-time-osat.
-
kranazoli
senior tag
válasz Steelmanus #13782 üzenetére
De figyuka Én játszom is.
Ezek a beállítások nem csak videó lejátszáskor lépnek életbe?!
Mondjuk nem tudom, hogy játék közben ezt érzékelni-e, vagy sem... Ám, ha így szebbek a színek, kontrasztosabbak, sötöbö az már érdekesebb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest