Aktív témák

• marcee

addikt

Egy Wajet Mpeg TV Station PCI tuner + iuVCR comboval vettem fel néhány párperces jelenetet egy barátomnál a próba kedvéért, hogy megnézzem a minőséget, ill. hogy mit bír a gépe. (felbontás-codec kombinációk). Nem volt rá sok időm, így amikor a fentlévő mpeg2 codec-kel nem funkcionált, akkor divx3 low-fast, divx5.0.5 és xvid codec-ekkel próbálkoztam, ezekkkel nagyon szépen ment a felvétel, megfelelően magas bitráta esetén szép is lett. A probléma az, hogy a felvett anyag a VirtualDub szerint hibás: megnyitja szó nélkül, jól látja a felbontást, de nem jeleníti meg a képet: Error decompressing video frame 0. Unknow error (error code -100). Amit elfelejtettem, hogy a világon mindennel le tudom játszani probéma nélkül! „Scan video stream for errors” parancsra azt állítja, hogy a kulcskockák rosszak, a többi jó, de decompresszálhatatlan.
    A divxfix, divxrepair, .. programok is hibásnak mondják, javítással használhatatlant csinálnak belőle.
    Nincs most más szerkesztő a gépen csak a Windows Movie Maker, annak nem volt problémája, le tudtam menteni .wmv-be, de nekem ez nem elég, én 2-pass virtualdub utómunkát szeretnék.

Aktív témák

Hirdetés