- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Capture probléma
- (téma lezárva)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
DcsabaS
senior tag
Köszönöm a segítséget, még nem voltam azóta a cimbinél, de kipróbáljuk amit írtál.
Eddig nem tudtunk virtualdub-bal felévenni, de talán majd azzal WDM-VFW átalakítóval sikerül.
Az eredeti kérdére nincs ötleted?
Azt írtam már, hogy divx-ben azért otthon vagyok, így az ingyenességi kérdés az említett mjpeg codec-ekre vonatkoztt. Azóta leszedtem a PICVideo codece-ket és konvertálgattam velük meglévő nagyobb felbontású videóimat, hát elszomorodtam, a jó minőséghez bitang nagyok lettek. Meg persze befigyelt e PICVideo internet címe a képre, ergo arrra is sikerült rájönni, hogy nem ingyenes :O''Azóta leszedtem a PICVideo codece-ket és konvertálgattam velük meglévő nagyobb felbontású videóimat, hát elszomorodtam, a jó minőséghez bitang nagyok lettek.''
Az M-JPEG formátum arra való, hogy abba digitalizáljunk (18-19-20-as minőségi paraméterrel). Máshonna ide konvertálni csak átmeneti célra érdemes, mert a méretek tényleg nagyok.
''Meg persze befigyelt e PICVideo internet címe a képre, ergo arrra is sikerült rájönni, hogy nem ingyenes''
Valóban, de az internet korában a vízjel nem lehet probléma... -
marcee
addikt
Kedves (#11) marcee!
''...csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők...''
Ha VirtualDub-bal digitalizálsz, akkor nem lesz ilyen probléma. (Amúgy ha a frame pontos szerkeszthetőség kell, akkor a key frame távolságot a DivX codec-ben értelemszerűen 1-re kell állítani. De ekkor sajnos csökken a DivX codec hatékonysága.)
''Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).''
Felesleges maximális sávszélességet adni, azt ugyanis csak a HDTV felbontások miatt támogatja a DivX. Ráadásul nem is használja ki mindaddig, amíg nem csökkented a maximum quantizer-t. Sajnos az 5.03, 5.04 és 5.05 verziókban ez csak a registry b*gatásán keresztül lehetséges, ezért én az 5.02-es verziót javaslom.
Az n-pass tömörítés a várakozásokkal szemben egy hülyeség. Elvileg elősegítené a sávszélesség okosabb elosztását, de gyakorlatilag pont arra vezet, hogy olyan helyekről veszi el a sávszélességet, ahonnan nem szabadna, mert az csúnya artifact-ekre vezet. Így az egyetlen előnye az, hogy pontosabban lehet beállítani a végső file méretet. (De nélküle is megoldható 1-3 MByte pontossággal, így nincs nagy jelentősége.)
Az 5.03-as verziótól kezdve a tömörítés gyorsasága is javult (10-20 százalékkal), így sajnálom, hogy az 5.02-es verziót kell használnunk (minőségi munkához).
Amikor a végleges tömörítést végezzük, akkor 720x576-os felbontásban minimum 2000 kbit/s-os sávszélességre, 512x384-as felbontásban pedig minimum 1000 kbit/s-ra kell törekednünk. Hosszabb játékidő esetén ezek csökkenthetők akár a felükre is, de artifact-ek fognak megjelenni. Nagyobb sávszélességet adva picit még javul a képminőség, de tényleg nem sokat.
A digitalizálásnál ez annyiban módosul, hogy mert nem tudunk 2-menetes kódolást használni (ez kb. 30 százalékos veszteség), és mert csökkentenünk kell a key frame távolságot (250-300-ról 5-10-re, kb. 50 százalékos veszteség), és mert esetleg a B-frame-es kódolás sem megy (kb. 30 százalékos veszteség), kénytelenek vagyunk növelni a sávszélességet, úgy a 3-4-szeresére, vagyis 720x576-ban mondjuk 8000 kbit/s-ra, ha pedig mondjuk 512x576-ban digitalizálunk, durván 5000 kbit/s-ra. (352x288-ban pedig kb. 2000 kbit/s-ra.)
Ha a maximum quantizert megfelelően beállítottuk (digitalizálásnál maximum 4-re), akkor nem kell vacakolnunk az elvárt sávszélesség pontos beállításával, ugyanis a maximum quantizer-nek magasabb a prioritása, így ha szükségesnek látja, mindenképp megnöveli a sávszélességet.
''Ezek a codec-ek ingyenesek?''
A DivX codec egyszerűbb verziója ingyenes, és már az is lejátszik mindent. Kódoláshoz viszont az okos (''Gain'') verzió sokkal hatékonyabb. Ennek is van 2 külön verziója, az egyikért fizetni kell, a másikért viszont nem, de cserében el kell tűrnünk, hogy ha rajta vagyunk az interneten, akkor kéretlen reklámok bukkanhatnak fel az IExplorerben, vagy a Netscape-ben.
''a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba.''
M-JPEG-ben sajnos ennyi kell a jó minőséghez. De ahogy írtam, létezik ennél hatékonyabb codec is, a JPG2000/Wavelet2000 személyében. Ez a közönséges JPEG-nél is vagy 4-szer hatékonyabb (amelyik szintén vagy 2-szer hatékonyabb az M-JPEG-nél), így eredőben egy teljes film elfér 3-4 GByte-ban, kiváló minőségben!
A baj csak az, hogy ehhez nagyon erős proci kell. 512x576-os felbontásban 2200 MHz körül van az abszolút minimum (időnkénti frame drop-okkal), 768x576-ban pedig 3200 MHz körül. (És ugye a lejátszáshoz is kell majd ugyanez az erőmű.)
Ezért egyelőre jobb M-JPEG-et és nagy 7200-as HDD-ket használni.Köszönöm a segítséget, még nem voltam azóta a cimbinél, de kipróbáljuk amit írtál.
Eddig nem tudtunk virtualdub-bal felévenni, de talán majd azzal WDM-VFW átalakítóval sikerül.
Az eredeti kérdére nincs ötleted?
Azt írtam már, hogy divx-ben azért otthon vagyok, így az ingyenességi kérdés az említett mjpeg codec-ekre vonatkoztt. Azóta leszedtem a PICVideo codece-ket és konvertálgattam velük meglévő nagyobb felbontású videóimat, hát elszomorodtam, a jó minőséghez bitang nagyok lettek. Meg persze befigyelt e PICVideo internet címe a képre, ergo arrra is sikerült rájönni, hogy nem ingyenes :O -
DcsabaS
senior tag
Nem nagyon értek egyelőre a cepture-öléshez (digi video vágás/konvertálásból azért már van tapasztalat), de én is ismertem az alapszabájt, hogy nem divx-be digizünk, csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők (az eredeti kérdés erre vonatkozott :D).
Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).
Ezek a codec-ek ingyenesek?
a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba.Kedves (#11) marcee!
''...csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők...''
Ha VirtualDub-bal digitalizálsz, akkor nem lesz ilyen probléma. (Amúgy ha a frame pontos szerkeszthetőség kell, akkor a key frame távolságot a DivX codec-ben értelemszerűen 1-re kell állítani. De ekkor sajnos csökken a DivX codec hatékonysága.)
''Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).''
Felesleges maximális sávszélességet adni, azt ugyanis csak a HDTV felbontások miatt támogatja a DivX. Ráadásul nem is használja ki mindaddig, amíg nem csökkented a maximum quantizer-t. Sajnos az 5.03, 5.04 és 5.05 verziókban ez csak a registry b*gatásán keresztül lehetséges, ezért én az 5.02-es verziót javaslom.
Az n-pass tömörítés a várakozásokkal szemben egy hülyeség. Elvileg elősegítené a sávszélesség okosabb elosztását, de gyakorlatilag pont arra vezet, hogy olyan helyekről veszi el a sávszélességet, ahonnan nem szabadna, mert az csúnya artifact-ekre vezet. Így az egyetlen előnye az, hogy pontosabban lehet beállítani a végső file méretet. (De nélküle is megoldható 1-3 MByte pontossággal, így nincs nagy jelentősége.)
Az 5.03-as verziótól kezdve a tömörítés gyorsasága is javult (10-20 százalékkal), így sajnálom, hogy az 5.02-es verziót kell használnunk (minőségi munkához).
Amikor a végleges tömörítést végezzük, akkor 720x576-os felbontásban minimum 2000 kbit/s-os sávszélességre, 512x384-as felbontásban pedig minimum 1000 kbit/s-ra kell törekednünk. Hosszabb játékidő esetén ezek csökkenthetők akár a felükre is, de artifact-ek fognak megjelenni. Nagyobb sávszélességet adva picit még javul a képminőség, de tényleg nem sokat.
A digitalizálásnál ez annyiban módosul, hogy mert nem tudunk 2-menetes kódolást használni (ez kb. 30 százalékos veszteség), és mert csökkentenünk kell a key frame távolságot (250-300-ról 5-10-re, kb. 50 százalékos veszteség), és mert esetleg a B-frame-es kódolás sem megy (kb. 30 százalékos veszteség), kénytelenek vagyunk növelni a sávszélességet, úgy a 3-4-szeresére, vagyis 720x576-ban mondjuk 8000 kbit/s-ra, ha pedig mondjuk 512x576-ban digitalizálunk, durván 5000 kbit/s-ra. (352x288-ban pedig kb. 2000 kbit/s-ra.)
Ha a maximum quantizert megfelelően beállítottuk (digitalizálásnál maximum 4-re), akkor nem kell vacakolnunk az elvárt sávszélesség pontos beállításával, ugyanis a maximum quantizer-nek magasabb a prioritása, így ha szükségesnek látja, mindenképp megnöveli a sávszélességet.
''Ezek a codec-ek ingyenesek?''
A DivX codec egyszerűbb verziója ingyenes, és már az is lejátszik mindent. Kódoláshoz viszont az okos (''Gain'') verzió sokkal hatékonyabb. Ennek is van 2 külön verziója, az egyikért fizetni kell, a másikért viszont nem, de cserében el kell tűrnünk, hogy ha rajta vagyunk az interneten, akkor kéretlen reklámok bukkanhatnak fel az IExplorerben, vagy a Netscape-ben.
''a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba.''
M-JPEG-ben sajnos ennyi kell a jó minőséghez. De ahogy írtam, létezik ennél hatékonyabb codec is, a JPG2000/Wavelet2000 személyében. Ez a közönséges JPEG-nél is vagy 4-szer hatékonyabb (amelyik szintén vagy 2-szer hatékonyabb az M-JPEG-nél), így eredőben egy teljes film elfér 3-4 GByte-ban, kiváló minőségben!
A baj csak az, hogy ehhez nagyon erős proci kell. 512x576-os felbontásban 2200 MHz körül van az abszolút minimum (időnkénti frame drop-okkal), 768x576-ban pedig 3200 MHz körül. (És ugye a lejátszáshoz is kell majd ugyanez az erőmű.)
Ezért egyelőre jobb M-JPEG-et és nagy 7200-as HDD-ket használni. -
marcee
addikt
Kedves (#8) marcee!
Amikor közvetlenül DivX-be digitalizálunk, akkor a probléma nem az szokott lenni, hogy sosem sikerül elkapni szép (álló)képeket, hanem hogy gond lesz a gyorsan mozgó jeleneteknél (keverednek a field-ek, lehetetlenné válik a deinterlace-elés, ráadásul a sávszélesség is kevés lesz, ezért kockásodás léphet fel), és a hang elcsúszhat a képhez képest, főleg hosszabb idejű digitalizálásnál.
Kedves (#9) And!
A közvetlen DivX-be digitalizálás szerintem jó módszer 352x288-as felbontásban, és megfelelő beállítás mellett, valamint > 2 GHz-es prociknál tűrhető eredményt ad nagyobb felbontásoknál is.
Amúgy, ha minimum 2.4 GHz-es procink van, akkor már JPG2000-be (Wavelet2000) is digitalizálhatunk! Ez majdnem olyan hatékony, mint az MPEG-2, és félelmenetesen jó minőségű, miközben minden frame független marad, vagyis az editálhatóság remek. (Remekül felhasználható mondjuk digitális fényképek AVI file-ban való tárolásához is.)Nem nagyon értek egyelőre a cepture-öléshez (digi video vágás/konvertálásból azért már van tapasztalat), de én is ismertem az alapszabájt, hogy nem divx-be digizünk, csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők (az eredeti kérdés erre vonatkozott :D).
Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).
Ezek a codec-ek ingyenesek?
a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba. -
DcsabaS
senior tag
Kedves (#8) marcee!
Amikor közvetlenül DivX-be digitalizálunk, akkor a probléma nem az szokott lenni, hogy sosem sikerül elkapni szép (álló)képeket, hanem hogy gond lesz a gyorsan mozgó jeleneteknél (keverednek a field-ek, lehetetlenné válik a deinterlace-elés, ráadásul a sávszélesség is kevés lesz, ezért kockásodás léphet fel), és a hang elcsúszhat a képhez képest, főleg hosszabb idejű digitalizálásnál.
Kedves (#9) And!
A közvetlen DivX-be digitalizálás szerintem jó módszer 352x288-as felbontásban, és megfelelő beállítás mellett, valamint > 2 GHz-es prociknál tűrhető eredményt ad nagyobb felbontásoknál is.
Amúgy, ha minimum 2.4 GHz-es procink van, akkor már JPG2000-be (Wavelet2000) is digitalizálhatunk! Ez majdnem olyan hatékony, mint az MPEG-2, és félelmenetesen jó minőségű, miközben minden frame független marad, vagyis az editálhatóság remek. (Remekül felhasználható mondjuk digitális fényképek AVI file-ban való tárolásához is.) -
And
veterán
Az ''elég szépen ment'' az meglehetősen szubjektív. Az én tapasztalataim szerint, ha a proci nincs meg legalább 2200+-os, akkor nem lehetséges közvetlenül DivX-be teljes PAL felbontásban jól (tünetmentesen) digitalizálni. De ha valakinek gyorsabb is a procija, akkor sem ez a közvetlen DivX-be digitalizálás adja a legjobb minőséget.
Persze, ha valakinek megfelel a 352x288-as (VCD) felbontás, azzal nem lesz gond.
Aztán lehet olyasmikkel is kísérletezni, hogy mondjuk 520x576 pixelben digitalizálunk, aztán a DivX codec-ben elvégeztetjük a deinterlace-elést, a crop-olást, és az átméretezést (512x384-ba), és csak ezután tömörítünk 1-menetes módszerrel, max. 5-10 keyframe távolsággal, és maximum 4-es kvantálóval. Minthogy így kevesebb adatot kell DivX-bve tömöríteni, egy 2000+-os procival is elfogadható eredményt érhetünk el. De a minőség így még mindig nem lesz az elérhető legjobb, ugyanis a DivX codec-be épített deinterlace-elő nem a legtökéletesebb, és a 2-menetes kódolás lenne az igazi.
A profi megoldás az, ha pl. PICVideo féle M-JPEG codec-kel tömörítetlen, vagy nagyon kis tömörítettségű AVI-ba digitalizálunk, 720x576 pixeles felbontásban, a VirtualDub segítségével multisegment formátumban, majd a filmenként kapott 15-25 GByte anyagot utólagosan (megfelelő filterekkel) processzáljuk és 2-menetes módszerrel, B-frame-ekkel DivX5.02-tel tömörítjük (max. quantizer 8!).
A közvetlen MPEG-1/MPEG-2 digitalizálás akkor jó, ha nem akarjuk később sem eltenni, sem tovább processzálni az anyagokat. (Ugyanis editálásra egyik formátum sem jó, archívnak meg nem elég tömör.)Üdv!
Hasonló a véleményem: nem érdemes erőltetni a közvetlen DivX-digizést.
Nekem a Morgan-féle MJPEG codec (szintén WayJet-PCI tunerrel, iuvcr-rel)
vált be. Sajna a capture mérete a fentebb említett lesz, viszont könnyen
editálható. A DivX deinterlace tényleg nem túl jó, de ha a végeredményt
TV-re szánjuk (mondjuk MPEG2-ben), meg is hagyhatjuk az anyagot
intertlaced-módban. Egy kapcsolódó fórum:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=10723[/L] -
marcee
addikt
Az ''elég szépen ment'' az meglehetősen szubjektív. Az én tapasztalataim szerint, ha a proci nincs meg legalább 2200+-os, akkor nem lehetséges közvetlenül DivX-be teljes PAL felbontásban jól (tünetmentesen) digitalizálni. De ha valakinek gyorsabb is a procija, akkor sem ez a közvetlen DivX-be digitalizálás adja a legjobb minőséget.
Persze, ha valakinek megfelel a 352x288-as (VCD) felbontás, azzal nem lesz gond.
Aztán lehet olyasmikkel is kísérletezni, hogy mondjuk 520x576 pixelben digitalizálunk, aztán a DivX codec-ben elvégeztetjük a deinterlace-elést, a crop-olást, és az átméretezést (512x384-ba), és csak ezután tömörítünk 1-menetes módszerrel, max. 5-10 keyframe távolsággal, és maximum 4-es kvantálóval. Minthogy így kevesebb adatot kell DivX-bve tömöríteni, egy 2000+-os procival is elfogadható eredményt érhetünk el. De a minőség így még mindig nem lesz az elérhető legjobb, ugyanis a DivX codec-be épített deinterlace-elő nem a legtökéletesebb, és a 2-menetes kódolás lenne az igazi.
A profi megoldás az, ha pl. PICVideo féle M-JPEG codec-kel tömörítetlen, vagy nagyon kis tömörítettségű AVI-ba digitalizálunk, 720x576 pixeles felbontásban, a VirtualDub segítségével multisegment formátumban, majd a filmenként kapott 15-25 GByte anyagot utólagosan (megfelelő filterekkel) processzáljuk és 2-menetes módszerrel, B-frame-ekkel DivX5.02-tel tömörítjük (max. quantizer 8!).
A közvetlen MPEG-1/MPEG-2 digitalizálás akkor jó, ha nem akarjuk később sem eltenni, sem tovább processzálni az anyagokat. (Ugyanis editálásra egyik formátum sem jó, archívnak meg nem elég tömör.)Az ''elég szépen ment'' az meglehetősen szubjektív.
Ezt tudom, de álljon itt egy példa, nekem ez tetszik, 1800+, 768MB, 768x576, divx5, sajnos ez már kb 5% framedrop-os
-
DcsabaS
senior tag
Sajnos nekem nincs tuner kártyám, a fent említett kártya egy barátomé, ha járok nála feltétlenül kipróbálom a javaslataidat.
Mpeg codec-kel nem vett fel semmit az iuvcr, erre rögtön kipróbáltam az mpeg4 codec-eket és azokkal nagyon szépen ment. De akkor ezt is megpróbáljuk. Eredetileg a kártyához windvr járt azzal vettünk fel mpeg2-t, de nem voltunk elégedettek a minőséggel, igaz mások lakásban/tv rendszeren próbáltuk utoljára.Az ''elég szépen ment'' az meglehetősen szubjektív. Az én tapasztalataim szerint, ha a proci nincs meg legalább 2200+-os, akkor nem lehetséges közvetlenül DivX-be teljes PAL felbontásban jól (tünetmentesen) digitalizálni. De ha valakinek gyorsabb is a procija, akkor sem ez a közvetlen DivX-be digitalizálás adja a legjobb minőséget.
A közvetlen MPEG-1/MPEG-2 digitalizálás akkor jó, ha nem akarjuk később sem eltenni, sem tovább processzálni az anyagokat. (Ugyanis editálásra egyik formátum sem jó, archívnak meg nem elég tömör.) -
marcee
addikt
Az iuVCR-ben elég sok hiba van (instabilitásokra is vezethet), úgyhogy én azok közé tartozom, akik nem nagyon ajánlják. Ha a TV kártyádhoz csak DirectShow kompatibilis capture driver-t adtak, akkor persze közvetlenül nem tudod használni a csak Video for Windows-zal kompatibilis programokkal (mint a VirtualDub), de szerencsére létezik olyan mapper, ami megoldja a kérdést. Ez lefordítja a WDM utasításokat VFW-re, így használható lesz a VirtualDub is:
[L]http://download.capturix.com/vfwupd.exe[/L]
Ha az időzítés, vagy a TV tuner kezelése a probléma, ahhoz léteznek a VirtualDub-nak megfelelő módosításai:
[L]http://www.virtualdub.net/download.htm[/L]
[L]http://www-user.rhrk.uni-kl.de/~dittrich/sync/[/L]
Kérdés: miért nem M-JPEG-ben digitalizálsz?Sajnos nekem nincs tuner kártyám, a fent említett kártya egy barátomé, ha járok nála feltétlenül kipróbálom a javaslataidat.
Mpeg codec-kel nem vett fel semmit az iuvcr, erre rögtön kipróbáltam az mpeg4 codec-eket és azokkal nagyon szépen ment. De akkor ezt is megpróbáljuk. Eredetileg a kártyához windvr járt azzal vettünk fel mpeg2-t, de nem voltunk elégedettek a minőséggel, igaz mások lakásban/tv rendszeren próbáltuk utoljára. -
DcsabaS
senior tag
Benne van a kérdésben, hogy iuVCR-t használtam. Nagyon jó programnak tűnik és mindenki csak ezt ajánlja, ezért ha egy mód van rá, ezt szeretném használni.
A virtualdub-bal nem működött a capture, de az amúgy is elég fapados lenne.
Videószerkesztésben/tömörítésben nem vagyok már kezdő, biztosan nem a codec beállításokat toltam el.Az iuVCR-ben elég sok hiba van (instabilitásokra is vezethet), úgyhogy én azok közé tartozom, akik nem nagyon ajánlják. Ha a TV kártyádhoz csak DirectShow kompatibilis capture driver-t adtak, akkor persze közvetlenül nem tudod használni a csak Video for Windows-zal kompatibilis programokkal (mint a VirtualDub), de szerencsére létezik olyan mapper, ami megoldja a kérdést. Ez lefordítja a WDM utasításokat VFW-re, így használható lesz a VirtualDub is:
[L]http://download.capturix.com/vfwupd.exe[/L]
Ha az időzítés, vagy a TV tuner kezelése a probléma, ahhoz léteznek a VirtualDub-nak megfelelő módosításai:
[L]http://www.virtualdub.net/download.htm[/L]
[L]http://www-user.rhrk.uni-kl.de/~dittrich/sync/[/L]
Kérdés: miért nem M-JPEG-ben digitalizálsz? -
marcee
addikt
Én sem vagyok túl profi a témában, de megpróbálok ötleteket adni.
1. Milyen programmal vettél fel? Ha már úgyis Virtualdub-ot használsz, ajánlom annak a felvevőjét, önmagával kompatibilis szokott lenni...
2. Ha be lehetett állítani a codecet, akkor annak a tulajdonságait is be lehet állítani. Mindent beállítottál? (főleg a keyframe-re gondolok, mert azzal volt a baj)
3. Keress más videoszerkesztőket a neten/haveroknál, hátha valamelyik működik!
Jó keresgélést/felvételt:
PiSoftBenne van a kérdésben, hogy iuVCR-t használtam. Nagyon jó programnak tűnik és mindenki csak ezt ajánlja, ezért ha egy mód van rá, ezt szeretném használni.
A virtualdub-bal nem működött a capture, de az amúgy is elég fapados lenne.
Videószerkesztésben/tömörítésben nem vagyok már kezdő, biztosan nem a codec beállításokat toltam el. -
PiSoft
tag
Én sem vagyok túl profi a témában, de megpróbálok ötleteket adni.
1. Milyen programmal vettél fel? Ha már úgyis Virtualdub-ot használsz, ajánlom annak a felvevőjét, önmagával kompatibilis szokott lenni...
2. Ha be lehetett állítani a codecet, akkor annak a tulajdonságait is be lehet állítani. Mindent beállítottál? (főleg a keyframe-re gondolok, mert azzal volt a baj)
3. Keress más videoszerkesztőket a neten/haveroknál, hátha valamelyik működik!
Jó keresgélést/felvételt:
PiSoft -
marcee
addikt
Egy Wajet Mpeg TV Station PCI tuner + iuVCR comboval vettem fel néhány párperces jelenetet egy barátomnál a próba kedvéért, hogy megnézzem a minőséget, ill. hogy mit bír a gépe. (felbontás-codec kombinációk). Nem volt rá sok időm, így amikor a fentlévő mpeg2 codec-kel nem funkcionált, akkor divx3 low-fast, divx5.0.5 és xvid codec-ekkel próbálkoztam, ezekkkel nagyon szépen ment a felvétel, megfelelően magas bitráta esetén szép is lett. A probléma az, hogy a felvett anyag a VirtualDub szerint hibás: megnyitja szó nélkül, jól látja a felbontást, de nem jeleníti meg a képet: Error decompressing video frame 0. Unknow error (error code -100). Amit elfelejtettem, hogy a világon mindennel le tudom játszani probéma nélkül! „Scan video stream for errors” parancsra azt állítja, hogy a kulcskockák rosszak, a többi jó, de decompresszálhatatlan.
A divxfix, divxrepair, .. programok is hibásnak mondják, javítással használhatatlant csinálnak belőle.
Nincs most más szerkesztő a gépen csak a Windows Movie Maker, annak nem volt problémája, le tudtam menteni .wmv-be, de nekem ez nem elég, én 2-pass virtualdub utómunkát szeretnék.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Capture probléma
- (téma lezárva)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone-t használók OFF topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming FX505DT (Ryzen 7, 32GB RAM
- szinte új iPhone 17 Pro 256GB cosmic orange kozmosznarancs Apple 3 év garancia iStlye vásárlás
- új Apple Watch Series 11 GPS 42mm rozéarany alumíniumtok Apple 1 év garancia
- újszerű iPad Air (5. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke Apple 1 év garancia ajándék tok
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white fehér titán független Apple 1,5 év garancia ajándék tok
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 4 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -Gari
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion Pro 5 GAMER notebook - R9 8945HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd I i5-5G I 8GB I 180SSD I 14" QHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest