- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napkollektor - csak úgy
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alapz@j
tag
A NotePad++ és a Cygwin alapján feltételezem, hogy Windows OS alatt programozol - ebben az esetben a legújabb Microsoft Visual C Express-t vagy a PellesC-t ajánlanám, mindkettő ingyenes és nagyon jó fejlesztői közeg, ez utóbbi teljesen C11 konform és a resource editor is teljes benne (pl. van dialog builder, ami az msvce-ből pl. hiányzik).
-
bucsupeti
senior tag
Előszöris az igazzy C programozó, valamiféle Unix féle rendszert használ, természetesen c-shellel
De komolyra fordítva a szót. Szerintem először célszerű átlátni hogy a programozás egyes fázisaiban mi is történik, milyen programokat és miért kell futtatni. (szerkesztés, fordítás, futtatás, hibakeresés) Ezeket a részleteket az integrált fejlesztői környeztek jól eltakarják, ezzel "egyszerűsítve" a programozást.
Szóval az IDE-k használata (pl. Dev-C, Code-Blocks, Visual Studio, Netbeans, Eclipse) szerintem csak akkor jó ötlet ha tudod mi történik és hogyan. Ha ez a lépés kimarad akkor nagyon sok minden bonyolultnak, érthetetlennek tűnhet.Később valamelyik professzionális IDE megismerése mindenképp javasolt. Én az Eclipse mellett döntöttem, de van más lehetőség is.
-
Jester01
veterán
A beolvasás egyszerű feladatnak tűnik, mégis meglepően bonyolult jól csinálni.
Az fflush(stdin) nem szabványos, vagy működik vagy nem. Az ajánlott módszer teljes sorok olvasása fgets használatával, majd a beolvasott sor számmá alakítása strtol segítségével. A helyes megoldás a sor olvasásnál kezeli a túl hosszú sorokat, és az átalakítás után ellenőrzi, hogy maradt-e még feldogozatlan karakter.
Ennél egyszerűbb megoldás, ha az fflush(stdin) helyett egy fgetc(stdin) ciklussal kiolvasol mindent a sor (vagy a bemenet) végéig.
Az is rossz a kódban, hogy a scanf visszatérési értékét nem ellenőrzöd. Ha ugyanis nem számot írnak be, akkor nem tud mit konvertálni és az i értéke változatlan marad. Azt pedig nem is inicializáltad, tehát bármi lehet. Ha véletlenül 1 és 5 közé esik akkor a programod kilép a ciklusból.
-
Jester01
veterán
1. nem lehet tudni mit ír ki, mert nem definiált működés
2. itt nem kell az L, akkor kellene esetleg ha műveleteket végzel vele ami túlcsordulhat
3. nem tudjuk ennyiből megállapítani
5. a C ilyen buta
+1. ha nem az eredetit akarod módosítani, akkor foglalj dinamikusan memóriát (malloc)buherton:
-
Hani
aktív tag
Az előző végén persze nem figyeltem és átváltoztatta nekem a [ i ] -jeimet (i)-re meg jó kis dőlt betűre, szóval az utolsó rész még egyszer:
static char copystr[255];
strcpy(copystr, string);while(string[ i ] !='\0')
{
//Csak a kisbetuket valtoztatjuk, a tobbi marad
if ( string[ i ] >= 'a' && string[ i ] <= 'z' )
copystr[ i ] = string[ i ]-32;
i++;
}
return copystr;
}illetve
char* upper_string3(char str[])
{
int i=0;while(str[ i ] !='\0')
{
if ( str[ i ] >= 'a' && str[ i ] <= 'z' )
str[ i ] = str[ i ]-32;
i++;
}
return str;
} -
buherton
őstag
1.
Ezt ne is próbáld megfejteni, mert unspecified az inkrement és dekrement kiértékelési sorrendje ilyen esetekben.2.
Nem szükséges az L, mert a fordító castolni fogja, de ajánlott, mert így szép.3.
Ilyenekkel ki lehet kergetni a világból. Az elmúlt 4 évben egészen biztosan nem írtam le még gondolatban sem a scanf-t
.
4.
Nincs különbség. Az utóbbit ajánlatos használni, mert nem típus, hanem a változó lehet pointer.5.
Lehet, mert az enum egy számot reprezentál, viszont nem ajánlatos íly módon használni, mert nagyon megtudja keverni az embert.+1.
Erre van egy uppercase vagy milyen standard függvény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest