Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- VHS digitalizálás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.kristof
őstag
Úgy látom még nem volt szó az Insane Coding blogról. C/C++ témakörben vannak jó írások, nemrég találtam a linket.
A legújabb a Memory management in C and auto allocating sprintf() - asprintf().
-
k.kristof
őstag
válasz
buherton
üzenetére
Valószínűleg azért, mert nem része a C szabványnak, ennek ellenére elég széles körben támogatott a Wikipedia szerint. Egyetemen C++-nál tanította a gyakorlatvezető, de azon kívül én se emlékszem, hogy láttam volna.
-
k.kristof
őstag
válasz
lockdown90
üzenetére
Az f() függvény egy paraméter értékével és kettőnek a címével dolgozik. Így lesz egy lokális másolata 4 értékkel, ezt megnöveli eggyel, és lesz két hivatkozása az x-re, amit csökkent eggyel, kétszer is. Ha jobban olvashatóan akarnád írni, akkor így nézne ki:
return i*(*k)*(*j);
-
k.kristof
őstag
Igen. Elég, ha tizenegyet írok be, és máris túlindexeltem a tömböt, ami miatt segfaultolni fog.
#Karma: igazad van, ha a feladat megmondja, mi a maximális érték, akkor nem okoz bajt, de jó ha tudja, hogy mikre kell készülnie a való életben. Saját tapasztalat, hogy nagyon figyelni kell az ilyenekre

-
k.kristof
őstag
Szerintem:
for (i = 0; i < o; i++)
{
for (j = 0; j < s; j++)
{
if ((matrix[I][j] % 2) != 0)
{
printf("%d ",matrix(i)[j]);
}
}
}Végigmész a mátrix elemein balról-jobbra, fentről lefelé, és ha páratlan az elem, kiírod egy szóközzel. A kódban egyébként van egy komoly hiba: mi van, ha a felhasználó nagyobb számot ír be, mint a mátrix előre lefoglalt mérete?
-
k.kristof
őstag
válasz
Dave-11
üzenetére
Egyik kolléga foglalkozik mikrovezérlőkkel, ő a ChipCAD-től (is) szokott rendelni alkatrészeket. Tőlük könyveket is lehet rendelni, ha az elmélet érdekel.
-
k.kristof
őstag
válasz
don_peter
üzenetére
A char típus mérete 1 bájt, azaz 8 bit, ez maximálisan 256-féle érték tárolására képes. Alapértelmezetten signed char a típus, ekkor [-128,+127] az ábrázolható tartomány, ha unsigned chart használsz, akkor pedig [0,255].
Ajánlom ezt a linket neked: Difference between signed / unsigned char.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest