- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
dabadab #4569 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást.
Gondolom én voltam félreérthető az első bejegyzésemben."#define FIRST_ROW_BIT_POSITION 4"
Így gyakorlatilag csak egy értéket adunk FIRST_ROW_BIT_POSITION nak és nem tudjuk később léptetni a mikrocsip lábait.
Tehát ez "SOROK = (1 >> ( FIRST_ROW_BIT_POSITION + i ) ); " helyett az kell amit eredetileg is írtam.
SOROK = (0x08>>i); Ezzel gyakorlatilag a mikrocsip B portjának lábaira adunk magas szintet."int oszlopok[] = { PORT_B4, PORT_B5, PORT_B6, PORT_B7 };"
Ezt ugyan nem próbáltam még ilyen formában, de van egy sejtésem, hogy nem jó mivel értéknét adjuk át a az egyes portok egyes lábait.
Bár elképzelhető, hogy ha minden ciklusba adom át a tömbnek az értékeket akkor elvileg működhet is."#define NO_KEY 0"
Gyakorlatilag ugyan az mint az én
"#define ALACSONY 0" definícióm."A k-t állítgató résznek semmi értelme"
A ciklus végtelen pergésben van és ha nem érkezik gombnyomás akkor a 4 ciklusonként nullázni kell az értékét hiszen 4x4 vagy is 16gomb van.Egyszóval, ha sima C programnak tekintjük akkor tökéletes a példád, de sajnos itt figyelembe kell venni, hogy mikrokontrollert programozunk fel illetve a lábak szintjeit ellenőriztük.
Azt hiszem erre irányuló kérdésem a C topikban nem állja meg a helyét.
Köszönöm ettől függetlenül a segítőkészséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest