Új hozzászólás Aktív témák

• Neil Watts

veterán

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy fájlom, benne jó nagy számokkal, melyek előjellel együtt 100 karakternél nem hosszabbak, ám így az összes, C-ben előforduló default típusnál nagyobbak. A sorok végét végjel (gondolom \n) jelzi.

A fájlban egy sorban egy érték szerepel. Újabb sorban a műveleti (összeadás vagy kivonás) jel. Előjeltelenül szerepelnek a pozitiv számok, illetve előjelesen a negatívak. A műveletsor végét egy = jel zárja.

Ami hirtelen eszembe jutott a megoldást illetően:

Karaktertömbben tárolni a számjegyeket, ám ekkor azzal a problémával találtam szembe magam, hogy a karakterek ASCII kódja tárolódik, magyarán ha jól gondolom el kell az egészet tolnom 48-cal, hogy megkapjam a valódi számokat.

Összeadás: Tfh. fel van töltve a két karaktertömböm. Hogyan tovább? Félreértés ne essék, tudok írásban összeadni és kivonni, ám még ez a mezei C kissé új nekem. Valami olyat gondoltam ki, hogy indítok egy for-t a 100-as sorhossztól 0-ig, majd ött jegyenként összeadom őket. Ha nagyobb mint 10 akkor letárolom az utolsó jegyet, a maradékot meg továbbviszem.

Kivonás: -||-

Nyilvánvalóan a teljesen saját megoldás a célom, csupán egy kis gondolatébresztőt kérnék, hogy miként kezdenétek neki. Ez annyira alap, hogy félek túlkomplikálom.

Köszi!

Üdv. core2

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés