Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Met: Metallica: M72 World Tour
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
sziasztok,
még csak ismerkedek a C programozási nyelvvel (bár nem ez az első nekifutásom) - egyszer már elolvastam a Kernighan-Ritchie féle könyvet, most elölről kezdtem és a példákon is végig megyek.
van (még egészen az elején) egy példakód, aminek egy "aprócska" része nem igazán világos számomra: 1.5.4. Szavak számlálása fejezet példakódjáról van szó.
az egészből egész pontosan ezt a kódrészletet nem értem:
if (c == ' ' || c == '\n' || c == '\t')
allapot = KINT;
else if (allapot == KINT) {
allapot = BENN;
++nw;
}egész konkrétan az else if ágat nem értem belőle. az megvan, hogy a két állapot (KINT/BENN) között kell váltogatni, de miért így van megírva az else if feltétele? ha jól értem, csak azért, hogy beugorjon abba az ágba, átváltson BENN értékre és növelje az nw változó értékét...jól értem? csak mert ülök már felette jónéhány perce

egyébként mire leírtam mégis csak koppanni látszik...na de akkor annyit ha segítenétek, hogy miért nem lehet a helyén egy sima else ág? vagy az allapot == KINT feltétel helyén egy akármilyen igaz feltétel?
köszi előre is a segítő szavakat
(remélem, nem kérdezek nagy baromságot)üdv,
bepken
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Autós topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 26
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 256GB WiFi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2022 M2 8GB 512GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX9060XT 8GB!
- Lenovo LOQ alig használt állapotban, garanciával
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(remélem, nem kérdezek nagy baromságot)