Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy rekurzív függvény hívásnál, ahol a függvény paramétere egy tömb, ott miért módosul az eredeti tömb a rekurzióból visszatérés után? Elvileg úgy lenne logikus, hogy mivel azt a tömböt csak paraméterként átadom a függvénynek rekurzív hívásnál és az ott abban a fv-ben az újonnan létrehozok egy tömböt, akkor csak odafelé adom át az értékeket, visszafele nincs módosítás, és miután lefutott a rekurzív fv., akkor a felső szinten nem változik meg a tömb tartalma. Azért nem értem a dolgot, mert pont e-miatt kell ugye változó helyett pointert használnom, ha meg akarom tartani az értéket a rekurzióból visszatérés után is.
Ez most szerintem kicsit össze-vissza lett ezért írok inkább egy példát, hogy mire gondoltam:
void rekurzivfv(int tomb[][M]) { //definiálom a fv-t és megadom paraméternek a tömböt
...függvényen belüli műveletek amik módosítják a tömb tartalmát....
rekurzivfv(tomb); //meghívom a fv-t, ami megkapja a tömböt
...itt már a tömb elemeinek értéke módosult, ahhoz képest, ami a függvény elején volt, arra
amire a rekurzió alatt változott pedig elvileg nem szabadna, mert a rekurzív fv-nél a fv újra
létrehozza a tömböt és miután a végigfutott, az innen már nem lehetne elérhető, mert
semmilyen formában nem adtam vissza...
}
Az jutott az eszembe még, hogy a teljes tömb átadásakor ott igazából tömb elejére mutató címet adom csak át (ha jól tudom), szóval olyan mintha az egy pointer lenne elvileg. Lehet, hogy az miatt módosul?
Meg lehet valahogy azt oldani, hogy ne módosuljon a rekurzív meghívás alatt az alap függvényben a tömb? Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR
- 2027ig GYÁRI garancia Lenovo V14 / Ryzen3-7320 / 8gb DDR4 ram / 500gb NvMe SSD / WIN11
- Moza R5 bundle +brake kit + formula es wheel eladó
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő