Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz tomcsi23 #2325 üzenetére
jellemzően nem szoktam beszélgetni a telefonon, csak egyeztetni
amennyiszer tényleg beszélgetés lesz a dologból, az meg vagy belefér a 60+60 ingyen percbe, vagy sag' schon... kifizetem
nagyon vészes időkben 4500-5000 a számlám, de akkor abban van külföld is, meg a kocsival is volt valami, és egy óra felett beszélgettem okosemberekkel, normál hónapokban 3000-3500 max. 2700 a havidíjam, 60 perc bárhova + 60 perc voda irányba, + 150 mega interwebz... nekem így pont jó.
-
DeFranco
nagyúr
Srácok!
Dolgozik valaki Panama Jack bolt környékén? Onnan szeretnék venni cipőápoló méhviaszt, de amikor még volt a westendben (mostanában nem találjuk) akkor ott nem lehetett ilyet kapni... ha valaki jár ilyen bolt közelében belépne esetleg megkérdezni, hogy van-e?
-
DeFranco
nagyúr
Segítsetek csillagvirágszálaim:[link]
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #2406 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyivel volt jobb, nem én használtam, a kislány pedig hát... izé... más volt a háttér Érted.
De amúgy az én kezem alatt van a gép, én telepítettem rá a wint akkor is és most is. Annyi volt a hibajelentés, hogy mintha kevesebb ideig bírná az akksi, kb. egy órát... innen indultunk el, meg persze mondta a szervízt, meg hogy be lett adva az akku is "véletlenül", utólag tudta meg, hogy nem kellett volna.
Amúgy egy órája nyüstölöm, telepítem az utolsó látogatásom óta elmaradt 86 frissítést, meg fórumozok mellette, meg aida meg guglizás az akku miatt, egy óra alatt 98%-ról 62%-ra esett az akku és még 1 óra 28 percet becsül... tehát az akku most körülbelül 2 órás közepes használat mellett (14"-os képernyő 40%-on megy, de folyamatosan, hdd pörög folyamatosan a frissítések miatt, de nagy terhelés (játék video) nincs)
Szóval nem tudom mennyivel lehetett jobb az akku, női megérzés szerint valamennyivel jobb volt. A szervíz után újratelepítettem a wint (HDD-t gariztatott) és azt nem tudom, hogy az energiagazdálkodás anno hogy volt beállítva, most kiegyensúlyzotton találtam, takarékosra állítottam, a fenti fogyasztás adatok már így képződtek.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz bitpork #2409 üzenetére
svágerné a házassággal megnyertem a teljes család IT beszerzői és support pozícióját is. for free for sure
akku nem került ki hálózatról üzemeléskor sem, én sem javasoltam kifejezetten, mert annyi hátránya is van, mint előnye. de most szó volt róla, hogy el lehet játszani, lehet ez lesz.
@radi8tor1: nem tudom meddig volt bent, 2-3 napnál biztos több... hdd gariztatás volt.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz tomcsi23 #2411 üzenetére
Jó, akkor mi a helyes eljárás?
Van aki azt mondja, hogy a ciklusozás sem jó (használom akkuról amíg le nem merül majd tölt).
Van aki azt mondja, hogy nem jó folyamatosan tölteni (amortizál)
Van aki azt mondja, hogy nem jó az akkut kivenni (nem így van tervezve a lapos, szüksége van az akku puffer funkciójára, ilyenkor kvázi szünetmentesként funkcionál, nem is tolerál úgy egy esetleges áramszünetet az akku nélkül)Elvileg a vezérlésnek már nem volna szabad gondot jelentsen a csepptöltés, a töltő és az akku is tudja már, vannak annyira fejlettek, ellenben ezeknek az akkuk a folyamatos merítés-töltéssel is degradálódnak tehát az egyes opció sem jó... na és akkor most menjél el, hogy mit kellene csinálnod.
-
DeFranco
nagyúr
Kibontottunk egy üveg "Aranymetszés" nevű Irsai Olivért...
hááát... ne vegyetek ilyet.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #2424 üzenetére
Nekem ők lennének az etalon, ha lehetne kapni... ingszaggatóan hajtépően jó boruk van, csak épp nem árulják sehol a pincén és az esetleges vásári kitelepüléseken kívül...
Az a cabernet sauvignon barrique az... eh, mindegy, nem idegesítem magam... nem baj, van még egy üveggel, lemegy az államvizsga még a cipőt sem veszem le, és tépem fel a dugót.
-
DeFranco
nagyúr
válasz werszomjas #2434 üzenetére
fórumról gumispeti-t tudom, hogy nyomatékkulccsal dolgozik (pontosabban nem tudom, csak hallottam) de ő nem 9. ker.
viszont szerintem ha az elkövetkező két hétben kell a csere, akkor nem igazán tudsz válogatni, hogy hol van a gumis, örülhetsz, ha időpontot kapsz, most van a csúcs. én már két hete felrakattam, pont ezért.
amúgy a téma engem is érdekelne, mert felrakták a gumimat rendesen, de 100 km után is rá kellett húzni két vagy három anyára (ez még tök normális) és most hogy néztem 300 kilométer után, megint után kellett húzni 3 anyát (kb. 1/8 és 1/4 fordulat közötti mértékben).
kézzel húzogatni meg hát... nem pontos.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #2437 üzenetére
egyszer. de nekem másodszorra is rá kellett húzni, és ez ugye implikálja a harmadikat, etc... ez a gondom. Az első húzás benne van persze.
@werszomjas: nagyfalun kb. 1500 a szerelés kerekenként mindenhol, ha a felnin is ki kell cserélni a gumit... van ahol felnistől is ennyi, van ahol olcsóbb egy 500-assal. 100-200 Ft difi van, attól függően, hogy szelepet cserélnek-e, illetve hogy a centrírozást külön felszámolják-e.
-
DeFranco
nagyúr
Keresztapám egy dolog, ő 15 éve nem ült volán mögött... amikor a hivatásos airport shuttle sofőr fejti ki nekem hogy felesleges a téli ha nem megyek sokat, óvatosan el lehet menni a nyárival is (30 éve vezet) akkor ott azért már van baj....
de menj egy kört majd a tesco parkolóban egy hónap múlva...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #2448 üzenetére
hülyeség, nem kell menni százzal meg százhuuúúússzal aztán nincs baj... amúgy sem megyek télen akkor inkább sehova
csak karácsonykor a tántikához meg a hugiékhoz, meg lesz az a keresztelő, meg a disznóvágás két hét múlva, meg el kell hozni a tápot meg akkor már beugrunk a tesco-ba is (háromszor), szóval tulajdonképpen megyünk minden héten valahova 100 kilométeres körzetben, de majd vigyázunk, nem megyünk százzal meg százhuuuúúúússzal
(és a gyász az, hogy ez tényleg így van, már most is ez ment az utakon három centi esőben. M3-on két sáv volt, az egyik konstans 90 a másik konstans 150, mert kívül mentek a teherautók meg a nyárigumisok/koptatóigkivanfizetvegumisok/félősök, belül meg a baromállatja, akit mindenki föltart (aki a 90-eseket előzné) úgy hogy tolja le aki előtte van ezerrel... nem egy olyan rezesovás sávváltást láttam, amikor a belsőben az előzéskor bepánikolt a sofőr a mögötte villogó bömöstől, és a centi-vizes aszfalton pánikból kirántotta jobbra a kormányt, ha van mellette valaki ha nincs... a szerencsén múlt, hogy a mögötte jövő befékezett... és ilyen volt vagy 5)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Ott valami más gond is volt. Ha mostani árakkal számolunk, akkor a felső ár (mert ugye a mennyiség "tetejéből" jön le a megtakarítás) most nettó 20,16 Ft/kWh. Ez bruttó 25,6 Ft/kWh
Ezt 6000 forintra leosztva 234 kWh-s fogyasztást jelent havonta.
Innentől kezdve nem értek hozzá, csak próbálkozok, de ez azt jelenti, hogy 720 óra alatt 234 kW-ott evett meg, tehát 325W-os fogyasztása volt a hűtőnek konstans...
Egy a gorenje oldaláról kiválasztott legolcsóbb, 100k-s hűtőnek 309 kWh az éves fogyasztása.
szerk: amúgy a mi villanyfogyasztásunk átlaga két évre visszamenőleg 6500 Ft / hó mennyiségben 110 kWh/hó volt a mosogatógép és kenyérsütő előttig, azóta kb. 150 kWh
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Igaz, mi nem is gyúrtunk még rá nagyon az energiatakarékosságra olyan dolgokkal, mint pl. világítás.
Nappali 3x60 W
Háló 3x40W
Konyha 60W
Előszoba 60W
Fürdő 2x60W (?)Ezek azért esznek.
Plusz magunknak sütjük a kenyeret évek óta, az azért fogyaszt rendesen, meg a mosogatógép kétnaponta fut, meg az asztali gép is megy ha otthon vagyok és nem alszom...
-
DeFranco
nagyúr
Nem vagyok ma formában, igazad van. Van még egy ~17,8 Ft-os és egy ~1,5 Ft-os tétel amit a fogyasztásra vetítenek.
Így nem 25,6-tal, hanem 44,9-cel kell osztani, és 133 kWh jön ki, ami még mindig durván hatszorosa egy mai átlagos hűtőének...
Simán a számlát leosztani nem lehet, mert vannak a fogyasztástól független tételek (alapdíj) illetve a fogyasztást is két ársáv szerint számlázzák.
@Melack: energiatakarékosban én nem bízok, meggyőződésem, hogy vibrál, a led meg még sem tartósságban sem árban nem tart ott, hogy váltsak. Így marad a hagyományos, amíg kitart a felhalmozott készlet, és egy-két év múlva visszatérünk rá.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz werszomjas #2497 üzenetére
hogy mik vannak fenekedet nem törlik ki?
-
DeFranco
nagyúr
Lejárt az útlevelem, gondoltam megújíttatom. Foglaltam időpontot a neten, ügyfélkapun keresztül a II. kerületi okmányirodába, ma 10:00 órára.
Ez volt a menetrend:
9:58 jó napot DeFranco vagyok, útlevél ügyintézésre van időpontom 10:00-órára
9:59 tessék a sorszám, ott lehet várakozni
10:01 behívtak fotózni, ujjlenyomatozni
10:03 fotósarokbú' ki
10:06 ügyintézőhőz be
10:08 papírok kinyomtatva, ellenőrizzem, írjam alá
10:09 illeték kifizetése ott egy ültő helyemben bankkártyával, köszönöm, kész vagyunk, hova kéri az útlevelet, itt venné át soron kívül, vagy postázzuk ki? Itt venném át köszönöm. Kell majd sorbanállni? Nem, soron kívül kiadjuk. Köszönöm, viszlát.
10:09:30 ojjektum elhagyásaEurópa helló
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Nem vagy kerülethez kötve, én is a XIV. kerületbe vagyok bejelentve, mégis itt intézek mindent.
Mellesleg a II. kerületi ezen kívül ha jól tudom országos illetőségű is, tehát bárki beeshet amúgy is.
De amikor az autót írattuk át akkor a XIV. kerületben kb. ugyanez volt, 19:00-ra időpont, 19:03-kor be, 3 perc ügyintézés, ajjajjajj, elidegenítési van az autón, kéne a papír, OK, menjenek haza keressék meg jöjjenek vissza, 19:45-re okmányirodába vissza, 20:00-ra át van írva az autó.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #2527 üzenetére
wtf. csekkes trükk?
1: tudsz fizetni bankkártyával ott a néninél aki ügyintéz (II és XIV-ben biztosan, de szerintem Pesten és a nagyobb városokban rend szerint bárhol - de ez csak tipp és némi tapasztalás)
2: ha mégsem, akkor szintén mindkét helyen van pénztárosnéni, és ott be tudod fizetni a csekket (szintén szerintem ez az alap már nagyobb helyeken).Nem kell már postára rohangászni.
Mellesleg meg ügyfélkapu FTW, tudsz időpontot foglalni, online megy az adóbevallás, egy papírt nem kell hozzá a kezedbe venni, meg szól, ha lejár a dokument.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
XIII-at kollégám is szidja, de a VIII-at dícséri
Amúgy megfigyeltétek, hogy mennyire törvényszerű, hogy beírtam egy poiztív dolgot, és kapásból 3 demásholsz@r/deakkorissz@r/denekemsz@r jött?
Nem az, nekem sincsenek illúzióim, ez sajnos a kivétel, hogy valami ilyen jól működik, de jó egy kicsit kiélvezni a bizsergést, hogy jó szolgáltatást kapsz a pénzedért
Meg bónuszként annyi biometriát tartalmaz az útlevél lassan, hogy ha megsemmisülsz atomvillanásban, van biztonsági mentés, simán visszaklónoznak.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
ha egy általánosságban is érthető állítást te ellenpontozva pontosítasz, akkor ez implikálja hogy az általánosságban érthető állítást általánosítás minőségben értetted
(faszkodásban jó vagyok amúgy, volt egy disputaklubos lakótársam a koliban anno, akivel szemben nem állt meg senki a vitában pontosan azért, mert volt türelme és álhatatossága lényegtelen részletkérdéseken addig rugózni amíg a másik belefáradt, és ezzel érte el az amúgy vitatott alapállítás validálását is... egészen addig amíg velem nem találkozott, mert én meg hasonló makacs vagyok igény esetén... aztán inkább elköltözött... csak nem szívesen szeretek belemenni, mert értelme nem sok van, a lényeg teljesen erodálódik, mire kifárad az egyik fél, ezért is ignorálom többek közt az egyik fémösz linuxhuszárt is)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #2541 üzenetére
Ne vegyél műszálast, mert gombás lesz a mellbimbód.
(Amúgy tényleg ne vegyél műszálast, ennyire nem tombol a retróláz... meg is rohadsz benne, szúr is mint a fene (garbó! nyak!) meg nem is tartós, cserébe kényelmetlen, nem higiénikus, és még meg is fázol benne. C&A-ban nézz körül, szoktak lenni normális garbók viszonylag magas pamuttartalommal.)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #2545 üzenetére
Mocsok jó cuccokat vettem ott párszor, van onnan olyan késő-őszi kabátom, ami ránézésből 10+ évre van kalibrálva, zippzáras hoodie-m olyan vastag és puha, hogy feleségem utazáskor csak azt hajlandó párnának használni, vékony kardigán (szvetter LOL ) 5 éves és még simán nem nyúlt ki, de tény, hogy válogatni kell, mert van szemét is. De ki lehet fogni a minőséget még...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.