Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Borderlands 2

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-13 23:47:41

LOGOUT.hu

A Borderlands 2 egy cel-shaded grafikájú rpg elemeket tartalmazó fps. A játék folyamán küldetéseket kell teljesíteni (a Pandora nevű bolygón) a kiválasztott karakterrel, egy úgynevezett Vault Hunterrel. Ezek a küldetések lehetnek a főszálhoz tartozóak, illetve opcionálisan teljesíthető mellékküldetések.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12001) pohár válasza gbors (#11998) üzenetére


pohár
félisten

én meg leszarom, mert sokszor nem is látom őket :DDD :DDD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#12002) [Prolixus] válasza pohár (#12001) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ez az "eltűnő ellenfelek glicth" még mindig überelhetetlen. :DD

gbors: Há persze hogy szívesen segítek, láttad mennyire próbáltam rábeszélni a kollégát, hogy igenis menjen Dexire ezerrel. :) Iróniát félretéve: Én disztingválom az unalmast a szartól, mert nem következik egyikből a másik nálam. Dexi alapötlete szerintem kifejezetten jó (mámint hogy ide-oda kell kolbászolni a pályán már csak azért is, hogy meg lehessen idézni). A boss maga ha a kurva nagy health-jét nem számolom akkor meg olyan, "meh". A kurva nagy health miatt persze baromi unalmas, amitt nem ajánlom senkinek. De még így sem kifejezetten szar, ezért nem is utálom. Terra kilökősdije meg csak akkor gáz, ha egyedül vagy ketten vagytok, ha már hárman mentek azért nem olyan nehéz elérni, hogy mindig legyen valaki az "arénában".

Vora-t meg Gee-t a hülye mechanikájuk miatt viszont kifejezetten utálom. Pedig mindkét harc minden, csak nem unalmas. :)

Solo vs Raid boss téma: Hát igen, ha normálisan lenne egyensúlyozva a játék, akkor egyik karakterrel sem lehetne megcsinálni őket, vagy csak komoly szenvedések árán (cserébe viszont a loot lehetne fejedelmi, nem oylan vicc kategória, mint amit mondjuk Dexi vagy Gee dob), hanem csak minimum duóban vagy trióban. Az, hogy a Gunzival relatíve jól lehet boldogulni egyedül, szerintem inkább annak a számlájára írható, hogy a Gunzi kurvára OP az összes karakter között, raid boss-ok ellen meg különösen.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12003) gbors válasza [Prolixus] (#12002) üzenetére


gbors
nagyúr

Én is disztingválok, méghozza hierarchikusan - az unalmas a szar egyik vállfaja :D A megidézéssel egyetértek, az tényleg jó ötlet, bár nem 100 Eridiummal, és nem úgy, hogy pályaelhagyás esetén elölről kell kezdeni. A harcnak meg rossz az alapötlete - a regenerálódó crit pontok szerintem über hülyeség. Persze, ha fixek lennének, akkor Crawmerax drifter edition lenne :)

Terrával kapcsolatban nekem rosszul viseli az egóm, hogy meghalok, és vissza kell menni :DDD

Gee az nagyon érdekes. Pár hete már fejtegettem itt, hogy mi a más benne, a múltkori szenvedésünk lvl72-n meg olyan tanulságos volt teamwork szempontból, hogy azon gondolkodom, hogy írok belőle egy rövid esszét, sztem tetszőleges menedzsment újságban lemehetne. Nem viccelek.

Raid boss téma: almost fully agreed. A sárkányokat szerintem bármelyik karakterrel tűrhetően el lehet intézni, mert nem eszkalálódik a veszélyességük. Gee hasonlóan, bár ott a health regen fontos. Pete-nél a lőszer gond lehet, és ha a ládákat kell farmolni, akkor az egyre erősebb novák és spiderantok miatt előbb-utóbb gond van. Hyphez muszáj a nagy DPS a legjobb taktika mellett is.

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12004) #75376384 válasza gbors (#12003) üzenetére


#75376384
törölt tag

Ha annyira rossz lett volna a csapatmunka akkor egész este szenvedtünk volna. Szerintem ott a legnagyobb gond az volt, hogy tökéletesen előjött a kasztok közötti "balansz". Mondtad, hogy kövessünk és mindig csak egy kukacot kell lőni én személy szerint így is tettem, azt egyszer csak tele lett minden kukaccal/savval. :D 2 gunzi 2 siren felállás szerintem teljesen mást hozott volna hatékonyság szempontjából.
Axton ugye eléggé ráépít az ágyúkra és az a készítők hülyesége, hogy egy ellenfél, egy adott kaszt képességét tulajdonképpen ellene fordítja. Ez amúgy tökéletesen előjött vmelyik nap vora esetében is.
Jó pár olyan skill-je van commando-nak, ami akkor élesedik, ha lent van ágyú.

[ Szerkesztve ]

(#12005) [Prolixus] válasza #75376384 (#12004) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Náh, szvsz nem arra utalt a mester úr, hogy rossz volt a csapatmunka, de majd a tűkön ülve várt doktori disszertációjában remélhetőleg hamarosan kifejti. :DDD

Amúgy szerintem az a fajta taktika, ahogy Gee ellen nyertünk végül a múltkoriban, pont a legkevésbé szólt a kasztok között általános egyenlőtlenségekről. Szvsz túl nagy csapatmunkáról sem lehetett beszélni (azok kedvéért akiket érdekel miről van szó: Gee-t úgy nyírtuk ki, hogy gbors egy gunzival egyedül volt az arénában és terelgette Gee-t, a másik 3 játékos meg elbújt a kapu előtt a sziklák mögé aztán lőtte a kukacokat amikor kellett), lévén a mi feladatunk annyi volt, hogy maradjunk életben, meg lőjük a kukacokat ha éppen Gee már beszívta az aktuális savadagját. A kukacoknak nincs valami nagy health-je, azokat mindenféle damage buff nélkül sem nehéz kinyírni. Gee-t meg nagyrészt nem mi öltük meg (gondolok itt minden játékosra), hiába lőttük akkor, amikor már nem volt rajta pajzs, hanem az a jópár savdózis, amit felszipkázott.

Ezzel a taktikával jórészt egy játékoson múlt az egész, azon aki bent volt az arénában és terelgette Gee-t, miközben próbált nem megdögleni. Ennek nyilván egy olyan karakternek kell lennie, akinek nagyon jó a health regen-je, erre a gunzi jó választás. Még egy siren sem árt a távoli Res miatt, de az sem volt feltétlen létszükséglet szerintem. Nyilván a legoptimálisabb az lett volna, ha 2 gunzi + 2 siren van, vagy 1 gunzi + 3 siren, de szerintem ha már van 1 gunzi + 1 siren, az már bőven elég ehhez a taktikához, az hogy a másik két kari is "raid boss" kompatibilis-e vagy sem, már nem változtat sokat a csapat effektivitásán (és ahogy írtam, szvsz még a siren sem létfontosságú, legalábbis ha ügyes a gunzis játékos, és nem kell állandóan Res-elni). Szóval summa-summarum, a karakterek közötti balansz köztudottan szar UVHM-ben már, de ebben a harcban, ezzel a taktikával szerintem ez pont nem számít, lévén a munka nagy részét egy játékos végzi, a boss-t megelsősorban nem a játékosok sebzik, hanem a sav.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12006) messi6502 válasza [Prolixus] (#12005) üzenetére


messi6502
tag

Jövőhétre ha mindenigaz kész lesz a deszkám javítása, utána lenne kedvetek majd zúzni egy kicsit? Hiányzik már a játék és coop-ban nem sokat toltam vele, viszont élvezet olvasni is az élményeiteket.
Melee zer0-val jönnék, ha nektek az úgy jó. :)

(#12007) gbors válasza #75376384 (#12004) üzenetére


gbors
nagyúr

Ó, én azt egy szóval sem mondtam, hogy rossz volt a csapatmunka! A gond az volt, hogy statikus volt, és semmi nem volt egyeztetve menet közben - merthogy nem volt megfelelő kommunikációs csatorna (innen a menedzsmentes párhuzam amúgy - tipikus gond nagy projektekben).

Igen, igyekezett mindenki aszerint haladni, amit az elején kértem, viszont mivel menet közben nem tudtam változtatni a taktikán, és az egész battle plan az én fejemben volt meg (újabb kommunikációs issue), Ti nem tudtátok, merre érdemes mozdulni, amikor változott a helyzet.
A csupa kukac + minden sav pedig összesen két forrás volt, amik jól megnőttek, mert a nyüves Gee-t sehogy nem bírtuk beterelni. Két nem megfelelően kezelt forrásból kritikus problémák - tipikus.

De a legérdekesebb az utolsó harc volt, ami végül sikerült. A közepére sikerült annyira elszúrni, hogy egy lyukas garast nem adtam volna szerencsétlen Gunzerkerért - az elszúrás pedig egy kitűnő ötletből fakadt, amin aztán csak egy egy kicsit kellett hangolni, és máris működött. Ez ugye az volt, amikor bedobtad az ágyút, hogy arra menjen Gee. Így is történt, láttam, hogy elkezd küzdeni vele, gondoltam, frankó, én addig elintézem a következő kukacot. Igen ám, csak mivel az ágyú pont a forrás közepén állt, Gee nem tudott elég közel menni a forráshoz, és nem szívta fel. Úgyhogy ott álltunk két forrással, Gee-t nem bírtam leimádkozni az ágyúról, a tócsák meg csak nőttek. Abban a helyzetben soloban már reménytelen lett volna. (vö. jellemző szoftverfejlesztési problémák :D )

Ehhez képest mégis meglett, mert erre szituációra meg mindenki jól reagált. [Prolixus] szórta a Res-eket a nyakamba, jöttetek éleszteni (bele a savba), és senki nem lőtte a kukacokat - még én sem. Te pedig a 3. vagy 4. ágyútól kezdve már a tócsa mellé pakoltad őket. Amikor azt a tócsát megette az ágyú ütlegelése közben, az volt a fordulópont - a másik tócsa 3/4-ét felnyaltam én, és a végére sikerült belecsalnom barátunkat. Látnotok kellett volna, milyen meglepett fejet vágtam, hogy elfogyott a sav, és már nem zöld a képernyőm :D
Onnan meg már plain sailing volt. Szóval, a harc második fele pont szép példája volt a csapatmunkának :)

Huhh, de hosszú lett... Zárásként: szerintem ez akkor ment volna sokkal jobban, ha beszélős kommunikációnk van (párhuzam - geographically dispersed projects :) ). Axton ágyúi nagyon hasznosak (nem csak a karakterre vonatkozó bónuszok miatt), viszont ha nem Axton irányítja a harcot, akkor előfordul, hogy az ellenkező hatást érik el. A legtöbb raid boss fight a koncentrált aggresszióval oldható meg - ez pont nem :)

(#12005) [Prolixus]: na, annyira sokáig írtam, hogy közben Te is válaszoltál :) Itt ugye az a kihívás, hogy hogyan nem lesz nehezebb teamben, mint egyedül. A Siren is csak akkor segítség, ha nem kezd el utána loholni Gee.

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12008) [Prolixus] válasza gbors (#12007) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hahh, azt láttam hogy az ágyúk segítenek, de az nem tűnt fel, miközben állandóan azt figyeltem, hogy mindenki életben maradjon, hogy ennyire fontosak voltak. Mea cupla, ebben az esetben már nem teljesen igaz, amit a fenti litániában írtam. :)

messi6502 Hát én csak péntek-szombat tudok játszani valamennyit, szóval rám nem lehet számítani mint rendszeres co-op partnerre. De az említett napokon estefelé szívesen beszállok majd.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12009) messi6502 válasza [Prolixus] (#12008) üzenetére


messi6502
tag

Nekem az jó lesz, remélem jövőhéten összetudom szerelni a gépet. Majd beírok ide ha megvan és utána pontosítunk. De örülök, hogy még aktív a játék itt. :)

(#12010) #75376384


#75376384
törölt tag

Akinek van kedve egy kis Tina dlc-hez az szóljon. Tegnap este Prolixus már csatlakozott és elvileg ma 10-től folytatjuk. :D Most járunk ott, hogy valami királynőt kell felkeresni.
Egy szabály van, semmi OP cucc nem lehet (bár úgy se látja senki, de azért na). Ez ugye lvl72 sima uvhm lesz továbbra is.
Egyébként a gördülékenyebb kommunikáció miatt felőlem legközelebb mehet akár Skype is.

(#12011) gbors


gbors
nagyúr

Tegnap megteszteltük Edem05 Krieg buildjét, és OP8-on a Siren + Psycho párosítás nagyon jól működött - a Redeem the Soul / Res ide-oda dobálás pedig kifejezetten gonosz. Olyan pörgős lett az event, hogy azon gondolkodom, megint visszateszem a Subsequence skillt :) Az látszik, hogy bármennyire is szeressük Salvadort, kissé unalmassá teszi a játékot :DDD Van kedve valakinek még csatlakozni? 2 instant élesztős karakter mellett már egy Mechroval is lehetne boldogulni (ugye ott szívás, ha sokáig FFYL, mert lemegy az Anarchy), ill. bármilyen más karakter is tud csatlakozni, mert mind a Siren, mind a Psycho elég jó DPS-sel rendelkezik, ill. a Psycho tankként is bírja a strapát.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12012) Yutani válasza gbors (#12011) üzenetére


Yutani
nagyúr

...És továbbra is azon gondolkodom, mi értelme Zer0nak ezek mellett... :F

#tarcsad

(#12013) Edem05 válasza gbors (#12011) üzenetére


Edem05
őstag

"Who's ready to flay some scalps?!" Ha ráérsz ma is, akkor folytassuk!!! :DDD
De amúgy eléggé adja ez a build. A Hellborn fa se rossz a Firehawk pajzzsal , csak az igazán bosszantó lehet számotokra. :D

(#12012) Yutani: Pont most néztem egy Zer0 Melee Build-es videót. Tény, hogy nem olyan mint Krieg de azért a pali elég jól elvan vele.

[ Szerkesztve ]

(#12014) gbors válasza Edem05 (#12013) üzenetére


gbors
nagyúr

Naná! :D Szokásos 10 órás kezdés?

(#12012) Yutani: ne gondolkodj, kísérletezz! :) Másold le a karaktert, húzd fel a copy-t OP8-ra, aztán szállj be. Az elején sokat fogsz hullani, de no worries, majd összeszedünk / respawnolsz és visszajössz :D Miután Zer0 egyébként sem front karakter, sztem fogod látni, hogy a Psycho / Siren warfare-t hogyan lehet támogatni. Vagy ha nem, akkor operáld át valaki másra :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12015) vitaro válasza gbors (#12014) üzenetére


vitaro
senior tag

Lehet jönnék egy Mechroval, ha beférek. :)

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#12016) gbors válasza vitaro (#12015) üzenetére


gbors
nagyúr

Yeah! 20 percig figyelünk rá, hogy ne legyél FFYL, aztán elmegyünk sörözni, amíg Te a 600-as Anarchy-val takarítasz :D

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12017) gbors válasza vitaro (#12015) üzenetére


gbors
nagyúr

Most kezdünk, most látom, hogy steamen nem ismerjük egymást. gbors néven futok ott is.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12018) gbors


gbors
nagyúr

Urak, ma este is party time?

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12019) Edem05 válasza gbors (#12018) üzenetére


Edem05
őstag

Felőlem mehet! "My axe is thirsty!" :DDD

(#12020) gbors válasza Edem05 (#12019) üzenetére


gbors
nagyúr

Akkor 10kor :)

"THAT SENTENCE HAD TOO MANY SYLLABLES! APOLOGIZE!"

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12021) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Holnap fog játszani valaki akinek besegíthet egy siren? :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12022) Yutani válasza [Prolixus] (#12021) üzenetére


Yutani
nagyúr

Elvileg tudok jönni a nyomorék 72-es Zérómmal. :DDD

#tarcsad

(#12023) gbors válasza [Prolixus] (#12021) üzenetére


gbors
nagyúr

Nekem támadt egy teljesen perverz ötletem - viszek egy Gunzit Money Shot és Get Some nélkül. Aaaaaagggghhh :DDD

De komolyan, megpróbálok csapatjátékost faragni Salvadorból. Hoarder class moddal és jól megpakolt Brawn treevel korrekt ammo regen tank lehet anélkül, hogy mindenki elől lelövöldözné az ellenfeleket, és elrontaná a funt :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12024) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Király, akkor már csak egy host kell akinek van aktív küldije ezen a szinten. :DDD

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12025) Edem05 válasza [Prolixus] (#12024) üzenetére


Edem05
őstag

Megoldjuk! ;)

(#12026) Yutani válasza [Prolixus] (#12024) üzenetére


Yutani
nagyúr

Őőő, melyik szinten? :)

#tarcsad

(#12027) gbors válasza [Prolixus] (#12024) üzenetére


gbors
nagyúr

Melyiket reseteljem a 15 OP8-as karakter közül? :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12028) [Prolixus] válasza Yutani (#12026) üzenetére


[Prolixus]
addikt

72+ szinten. Nekem csak egy olyan karakterem van, amelyiket ténylegesen elvittem idáig (meg persze van az editorral szétmókolt klónja), de össz-vissz a Torgue DLC van neki hátra, azt viszont nemrég játszottuk, nincs kedvem újra. Szóval nem nagyon van mit csinálni ha én lennék a host, max resetelni lehetne a karaktert, vagy editorral a semmiből csinálni egy újat.

gbors: Nekem aztán teljesen mindegy. Amelyiket szeretnéd. :)

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12029) gbors válasza [Prolixus] (#12028) üzenetére


gbors
nagyúr

Még kitalálom, hogy a hátrakötött kezű gunzi legyen, vagy hozzak egy mechrot :) 72-es szinten nem téma a lőszer, Gaige-ben meg sztem több van, mint amennyit eddig kihoztam belőle. Csak el ne felejtsem kitörölni a reload gombot a konfigban :DDD

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12030) [Prolixus] válasza gbors (#12029) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Legyen akkor inkább Gaige, az "Akimbooooooooooooo"-t már sokszor hallottam. :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12031) #75376384


#75376384
törölt tag

Nekem van egy teljesen "csupasz", 72es szirénem. Valahol ott tart küldetésben, hogy claptrap most kapta vissza a szemét. :D
Amennyiben az megfelel, akkor vállalom a host szerepét.
Ja meg van ugye axton, akinek megtaláltam a helyet, ahol ogret lehet farmolni. :D
Flamerock alatt van egyébként, moxxi adja a küldetést. Bár ogre elég lesz csak op8 szinten, amennyiben egyszer eljutok oda.
Este, ha nem is pont 10-től, de ráérek.

(#12032) gbors válasza [Prolixus] (#12030) üzenetére


gbors
nagyúr

"Accuracy is overrated!" :D

Nem lesz könnyű átállni amúgy Gaige-re, mert Salvador egyértelműen front karakter, és én általában Maya-val is úgy játszom, mintha gunzerker lenne. - amióta megvilágosodtam SMG ügyben, és hordok magamnál egy savas meg egy tüzes Tattlert, azóta pláne. Viszont ha Gaige-dzsel nagyon bevetem magam a frontvonalba, akkor sok FFYL -> kevés Anarchy. Mondjuk ha Edem05 is jön a mega mutant badass psycho-val, akkor tank kérdés megoldva :D

Ui: savas Tattlerrel Saturn a multkori mérés körülményei között 24 sec. the poor bastard... :D

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12033) [Prolixus] válasza gbors (#12032) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Vettem észre, a legtöbbet szerintem téged kellett Res-elni amikor a múltkor nyomtuk és sirennel voltál. És amikor kellett, mindig a sűrűjében térdeltél. :) De amúgy nincs ezzel baj, nem azért írom. Néha is ráunok hogy inkább hátrébb vagyok, aztán belerongyolok a közepébe. Persze általában FFYL az eredmény. :)

Saturn kapcsán szerintem a 24 sec annyira nem is jó, legalábbis a Plazma 35 másodpercéhez képest. Úgy tippeltem volna hogy 20 +/- 1 sec lesz.

***

Viszont így már 5-en vagyunk, de sajnos csak 4-en tudunk játszani. :((

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12034) #75376384 válasza [Prolixus] (#12033) üzenetére


#75376384
törölt tag

Akkor vissza is mondom, nem számoltam bevallom és úgy is én jelentkeztem utoljára. :)
Amennyiben mégis úgy alakul és steamen is leszek, szóljatok mindenképp.

(#12035) gbors válasza [Prolixus] (#12033) üzenetére


gbors
nagyúr

Ja, volt egy-két periódus, amikor többet voltam térden, mint két lábon :DDD Ez az egy bajom a Sirennel (vagy a Sirennek velem), ha egyszer kiesek a ritmusból, akkor baromi nehezen találok vissza. Ráadásul erősek a single beidegződéseim, simán belemegyek olyan helyzetekbe, ahol tudom, hogy térdelés lesz, de nem gond, mert ott van előttem egy csóka nyúlfingnyi health-tel... akit aztán valamelyik csapattárs offhand el is takarít, mire én újra lőni tudok. More coop skill required, asszem :DDD

Megnéztem a számokat, papíron cca. 80%-kal több a Tattler DPS-e, bár ebben nincsen benne a sokkal hosszabb reload, az valamit ronthat az ügyön.

(#12034) vzarmo: kis szerencsével lesz két csapatnyi játékos :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12036) [Prolixus] válasza #75376384 (#12034) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Rendben. Esetleg holnap "veled folytatjuk", pl. a sirent lehetne tovább nyomni op4-ről, ha jól emlékszem ott hagytuk abba.

gbors: Ok, de sokkal nagyobb a Tattler tára, kérdés hogy menniy idő ment el ténylegesen az összes reloadra a 2 kill alatt. "Trú" DPS-t nyilván úgy lehetne számolni, hogy mondjuk másfél percig folyamatosan lőnél a stukkerrel, aztán osztanád a sum. sebzést 90-nel. Így biztosan lenne benne pár reload.

Amúgy a siren az mindenkinek ilyen, "fizikailaig" gyenge mint a verébfing UVHM-ben. :) Én is csak azért nem térdelek állandóan, mert sokszor vagyok hátul.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12037) Yutani


Yutani
nagyúr

Off: TPS-ben melyik karakterrel érdemes játszani? Én elkezdtem Athenával és Wilhelmmel, de nem tudom, jól választottam-e? Mert hogy mindig beleválasztok. BL1-et Rolanddal toltam végig, BL2-t Zeróval, és mint kiderült, mindkettő pont a legrosszabb karakter. :(

#tarcsad

(#12038) [Prolixus] válasza Yutani (#12037) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Most is részben sikerült, mert Athena-val talán a legnehezebb játszani. :) Wilhelmet nem nyomtam sokáig, állítólag nem rossz, csak unalmas. A leginkább OP karakter egyértelműen Nisha, de Jack is nagyon erős tud lenni a digitális klónokkal. Ha éppen két badass verzió spawnol belőlük, akkor ha nincs valami boss a téren, elég csak ülni és nézni ahogy a klónok dolgoznak. :)

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12039) gbors válasza [Prolixus] (#12036) üzenetére


gbors
nagyúr

True DPS-t pont most mértem, ha valaki kivadássza Saturn health-jét a játékból, akkor meg is van. Bár a Tattler elég gyenge accuracy-ben, olyan közelről lőttem a srácot, hogy sokminden aligha mehetett mellé. Amúgy az a furcsa érzésem volt, hogy amíg a Wreck altív volt, addig kicsit lassan ment lefelé a health, amikor meg nem volt aktív, akkor gyorsan (ie. alig lassabban). Lehet, hogy itt is van valami tréfa.
Igen, tényleg nagyobb a tára, csak arra nem emlékszem, hogy hány bulletet használ egy lövés. Ha hármat, akkor effektíve alig nagyobb (a Plasma Caster kettőt, az tuti). Ha egyet, akkor tényleg sokkal nagyobb.

(#12037) Yutani: Nisha és Jack-2 a legerősebbek, ill. nem fagyálló áldozatok ellen Aurelia. Wilhelmmel viszont szerintem kifejezetten vicces játszani - a robottá alakulós hülyesége nagyon jópofa, a Termination Protocols skill pedig az egyik kedvencem az egész TPS-ben.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12040) [Prolixus] válasza gbors (#12039) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Fires three slow-moving projectiles at the cost of one ammo". Accurate quote from the bible.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12041) dioka7


dioka7
senior tag

Hahó
hányan vagytok már, és kb. meddig lesztek?
Tippre kb fél11-11től tudnék jönni szinte bármivel :D
Rég BL-eztem már egy jót. És 99%-ban másodmagammal, csapattal (pláne magyarokkal) még sosem.
Ha megvagytok már akkor erről megint lecsúsztam :O :O

(#12042) gbors válasza dioka7 (#12041) üzenetére


gbors
nagyúr

Egyre inkább úgy fest, hogy lesz két partira való ember - ha úgy alakul, akkor sztem egy lvl72-es és egy OP8-as túra indul. Jellemzően 10 körül szoktunk kezdeni, gyűljünk össze oszt' meglássuk :)
Ha később jössz, akkor írj pl. rám Steamen.

(#12040) [Prolixus]: yarp, de nekem annyira nagy tára volt, hogy nem akartam ezt elhinni :D De kipróbáltam, és tényleg. Szóval itt van még valami titok...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12043) gbors


gbors
nagyúr

Gondolatok a kasztrált Gunzerkerről (long ass post incoming :) ) :
A tegnapi meccsen megpróbálkoztam egy alternatív Gunzerker builddel, azért, hogy:
- Csökkentsem azt az irtózatos DPS-t, ami miatt lassan már az OP8 is túl könnyű lesz
- Próbáljak több (vagy inkább másféle) hasznot hajtani, mint csapattag

Intézkedések:
- Nincs Money Shot
- Nincs a Rampage fa teteje (Get Some csak 1-es szint, semmi Keep Firing)
- Nincs offhand Rubi / Grog Nozzle
- Van Sexual Tyrannosaurus és Just Got Real (dmg reduction és túlélés)
- Van Come At Me Bro (aggro teljes elhúzása Gunzerkenként egyszer)
- Legendary Hoarder class mod (team bullet regen)

Eredmény, amit belülről láttam:
- A damage-em valóban jelentősen csökkent. Halleluja
- Valamivel többet mentem FFYL-ba (gyakorlatilag a Brawn fa nem tudta kompenzálni az amúgy nem túl sűrűn használt Rubit)
- FFYL-ből kijönni sokkal nehezebb volt, ezért (sztem) az élesztésemmel is többet kellett foglalkozni
- Az aggro elhúzásból sokat nem vettem észre - az biztos, hogy a komplett ellenséges hadsereg egyszer sem indult meg felém

Urak, Ti mit láttatok kívülről?
- Gondolom, a bullet regen az nem volt rossz :)
- Az aggro elhúzásból látszott valami?
- (ez főleg [Prolixus]-nak) Jól éreztem, hogy jelentősen többet kell a hullámat rugdosni? :)

Még gondolkodom, mit lehetne ezzel a builddel csinálni...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12044) [Prolixus] válasza gbors (#12043) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Aggro-ból szerintem semmi, bár ez nem jelenti azt, hogy nem működött. Amikor 3-4 játékos van a pályán, akkor olyan kavalkád van a különböző grafikai elemek miatt, hogy szerintem könnyű lehet egy ilyen "eseményt" elmulasztani. Rráadásul ebből 2 eleve Psycho volt most, akik, mint tudjuk, szeretik közelről püfölni az ellenfeleket, ilyenkor aztán mond meg hogy alapvetően ki támad kit... Olyat biztosan nem vettem észre, hogy valamikor hirtelen minden ellenfél elindult volna feléd mint valami zombisereg amelyik hirtelen szagot fogott. De számold bele, hogy pl sokszor voltunk olyan szakaszon ahol tresherek voltak, ezeknél mjeg a jóég mondja meg, hogy merre mennek.

Ammo regen jó volt, de nem volt olyan létszükséglet, mint mondjuk egy DigiPeak menetnél.

Többet élesztettelek az tuti, de hogy JELENTŐSEN többet-e, na arról fogalmam nincsen. :) Nem igazán figyeltem sokszor, hogy ki térdel, az fontosabb infó volt, hogy hol van az aki térdel. :) Szerintem a fő különbség ott volt (ha volt), hogy nehezebben tudtál felállni. Mert korábban azért jellemző volt, hogy látom lemész, de mire odaszaladok vagy olyan pozícióba kerülök hogy van némi esélyem a Res nem elbaszására ( :DDD ), már talpon is vagy. Most ilyen nem nagyon fordult elő velem, ergo veled kapcsolatban sem történhetett meg (feltéve, hogy erre legalább jól emlékszem).

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12045) gbors válasza [Prolixus] (#12044) üzenetére


gbors
nagyúr

Igazából csak a Natural Selection Annexben tűnt fel, hogy a dupla bemutatásnak nemigen van eredménye. Lehet, hogy a Varkidek immunisak rá. Az a nyüves Ultimate Badass sem jött le annak hatására a levegőből (pedig milyen látvány lehetett, amikor Salvador meredten felfelé bámul, és rázza az ég felé a két középső ujját :D ).

Az ammo regen jó feedback, mert a shotgunos buildem csak a 11-es Money Shottal igazán fun. Az nagyon hiányzott :)

Jól emlékszel, nem mentek ezek a felpattanós mókák. Azon a részén még dolgozni kell.

Edem05, colomb2 ?

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12046) [Prolixus] válasza gbors (#12045) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ne agyalj szerintem ezen ennyit. Egy olyan Salvadort akartál ami nem elpusztíthatlan és nem brutálisan OP. Tessék, megkaptad. :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#12047) gbors válasza [Prolixus] (#12046) üzenetére


gbors
nagyúr

Olyat akartam, ami nem unkillable és nem brutálisan OP, viszont továbbra is fun vele játszani :) A harmadik nem teljesült, úgyhogy még vakargatom egy kicsit. Igazából vagy Gunzi, vagy Siren, mert a Mechrot multiban nem tudom működésre bírni, soloban meg már nemigen fogok vele játszani.

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12048) Edem05 válasza gbors (#12047) üzenetére


Edem05
őstag

A "Fun" dolog nálam is néha nem fun. Krieg-nél mikor fejbe kólintja magát. Egyszer még elmegy az oké, de ez a randomitás mindig akkor szívat meg mikor már csak egy ütés kéne az enemy-re és kevés a HP. Szóval ott állok az ellenséggel szemben erre fejbe csapom magam 1x, 2x, és 3x is. :D CONFUSION!!

[ Szerkesztve ]

(#12049) gbors válasza Edem05 (#12048) üzenetére


gbors
nagyúr

Már látom előre, hétvégén 3 Sirennel fogjuk tolni... Jól fog kinézni, ahogy a 3 Phaselock Orb röpköd ide oda a levegőben, ill. a 3 Converge miatt úgy röpködnek a srácok, mint egy rakás lila papírsárkány :D

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#12050) tonermagus


tonermagus
aktív tag

Halihó!

Hűűűűha.. látom sok mindent nem tudok még a játékról. Én nemrég vetettem magam bele, most értem át a TVHM-ba. Van esetleg valaki ezen a szinten? Esetleg van valami LVLUP run, amivel hamarabb elérem az UVHM-ot?

Nekem az is fura volt, hogy valamelyikőtök azt írta, hogy azon dolgozik, hogy minél kisebb legyen a DPS-e a Gunzerkernek... Ez miért fontos? Aggro miatta, vagy hogy "nehezebb" legyen a játék?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Borderlands 2
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.