- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Hogyan legyek író? Ha érzem magamban az írói vénát.....
- Ivqkzy-: Eddig
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbit_
csendes tag
Sziasztok!
Az KVK-s előtanulmányi rendeknek van valamilyen stilizált ábrája, ahol folyamatábra szerűen vannak feltüntetve a tárgyak, és az előkövetelményeik? Főleg automatizálás érdekel.
Lehetne könnyebben áttekinthető, az excel táblázatok itt elég bogarászósak...
Lustaság fél egészség...Ha nincs akkor leülök és végignézem, hogy mely tárgyakra mi épül...
-
Merestech laborbol ha csak beugrom nem sikerult (maga a meres megvan), es jelentkeztem potmeresre csak beugrot potolni, akkor is ugyanugy be kell fizetni neptunon az 1k-t ugye?
-
buherton
őstag
válasz
Studiossrác #2295 üzenetére
Hogy érted?
-
buherton
őstag
válasz
Studiossrác #2293 üzenetére
Az ilyet tudom értékelni, amikor tisztában a tanár a tárgya súlyával, és ahhoz igazítja a követelményt. Mert itt tényleg csak az alapvető fogásokat fogják megtanítani, amit valamelyest mérnöknek ismernie kell, ahogy elhallgattam a tanárt. ÁMI-ról már nem hallottam ilyen jókat
.
-
buherton
őstag
De wazze, ennek az embernek tuti van valami protekciója felsőbb körökből. Szerintem ha Barótin múlna páros lábbal rúgnák ki a p*csába.
Kupás-Deák Béla műszaki dokumentációs tanár, aki a CAD-et tartja, irtó jó fej. Öröm bemenni az órájára. Bugyjásra leszek kíváncsi aki a rajzot tartja, ő róla is csak jókat hallottam.
-
Tomics
addikt
válasz
Studiossrác #2290 üzenetére
csak a szokásos. a legalapvetőbb első példában vagy 5x rontott a bonyolultabbakról nem is beszélve, majdnem kitéptem az összes lapot a füzetből idegességembe.
össze vissza magyarázott, olyan feladatokat gyakorolt, amikről előadáson szó se volt. megoldja magának a példát, semmi magyarázat közben, majd a végén kérdezi érthető volt-e... olyan szakszavakat használt amiről ugyancsak nem volt szó előadáson, belekezdett új anyag gyakorlásába amit még nem vettünk előadáson (pedig előtte bent ült ő is előadáson
)
valaki megkérdezte mégis mi a menete a feladatnak érthetetlenül mondta el értelmetlen mondatokat kreálva. a fénypont az volt amikor lehagyott egy négyzetet, odaírta és kérdezte hogy, na így érted már? fél C épület a röhögéstől zenghetett
úgy beszél, mozog, mintha egy kabaréban tartana előadást, már fájt a hasam a röhögés visszatartásától.aztán mint volt miniszterelnökünk nem tudott kimondani egy szót, az se volt semmi.
ja és előtte végigülte az előadást amit baróti tartott és bőszen jegyzetelt velünk. fel is tett egy oda nem illő kérdést (régi szakkönyvben miért nem így van írva) jó hangosan, tette a fejét
csak ennyi
kíváncsi vagyok zh-n milyen szigorú lesz állítólag megjegyzi a dumálgató, kigúnyoló alakokat és aszerint javítja...
-
Tomics
addikt
Farkas ma megint alkotott
Azt hittem a múlt hetinél nincs lejjebb, de van...
-
Csak megijedtem, mikor meglattam a potmeresek idopontjat moodle-ban. Hirtelen az a gondolatom tamadt, hogy az biztos csak azoknak latszik, akiknek szuksege van ra.
De csakta'n nem.
Mas: Nekem meg merestechem nem volt me'g. Majd hetfon.
Ma volt anyagismeret laborom Meszle'nyine'l. Meg kell hagyni kellemes csalodas volt.Meszlenyi segitokesz, meg az adott me're's is ~ e'rtheto volt. Ertettem mit csinalunk, meg hogy mi az ertelme annak amit csinalunk. (nem ugy mint elektro laboron ...
)
-
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2286 üzenetére
hmm az érdekes tavaly még rögtön kijavították és az mehetett is
godnolom moodleba majd felrakják
nekem csak jövő héten lesz elektróma méréstechnika volt, hát a beugróm az nem sikerült, de a jegyzőkönyvet elfogadta így csak beugrót kell pótolnom. sajna csak 1 napot azaz 1 éjszakát foglalkoztam vele.
a kövire már többet kell
-
Ujabb kerdes
Pl.: Elektronika I. laborbol honnan a fra'szbo'l tudom, hogy esetleg nem sikerult adott meresem, es mennem kell potmeresre? (mert ott helybe nem lettek kijavitva beugrok...) -
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2284 üzenetére
Méréstechnikából szerintem még érdemes a távoktatásos (főleg mert ez a vastag nagyon száraz) kis füzetet abba van jó pár példa elvileg, csak én ma akartam venni és nem volt, a héten lesz valamikor, pár100 forintot megér.
Elektróból Elektronikus Áramkörök 1/A-t ajánlják, elég jó kis könyv olvasmányos, ha ilyesmi szakirány érdekel hasznos lehet. 2-3 ezer körül van szal neked kell mérlegelned kell-e. Ahhoz, hogy levizsgázz biztos elég az előadáson elhangzottak.Elektrós útmutató kódja valami 2005, de a jegyzetboltos tudni fogja úgyis.
-
Udv!
Holnap megyek jegyzetboltba. Normalis jegyzettervet nem talaltam.
Demeter - Szekér: Villamosságtan II. 3. (2001/51)
Demeter - Dén: Villamosságtan III. (173/2001)
Szekér Károly: Bode-diagramokMéréstechnika I (1161)
Ezeket veszem. Elektronikabol ugye csak a meresi utmutato kell? Valaki obudas legyen szives irja meg nekem annak a kodjat.
koszi
Szerk: Kell meg valami ezeken kivul?
-
Nem tudja esetleg valaki, hogy MSDNAA hozzaferest csak NIK-esek kapnak? KVK-sok nem?
-
buherton
őstag
válasz
proradeon #2278 üzenetére
Ez nem nehéz feladat, mondom én, aki már megcsinálta a méréstech I-et. Itt jó formán előjeles összeadást kell alkalmazni (25V adja magát, 10V-hoz a 15V +, és az 5V - kötöd össze, másik pólusokat pedig a 0V-ra, -5V-hez pedig szimplán kivezeted az 5V + -t, földeket nem kell sehova kötni, én spec ezt pont méréstechen tanultam, és ez a feladat meg pont ennek feltétele
). De ezt nem tudom hogy a villanytanból hogyan lehet erre rá jönni. Hisz aki gimiből jött, az itt szagolt bele először a villamos dolgokba
. Ez olyan, hogy az aki ismeri a számokat, de nem tud számolni pl kis gyerek. Az úgy mehet be matekra hogy már tud összeadni, kivonni, ahol meg pont ezt kellene megtanulniuk többek között. Vicc... Akkor még elfogadható lenne, ha villamosságtanból már első félévben lenne labor, és ott rögtön megismerkednének, a kettős táp készítéssel, meg a többi kapcsolással...
-
Csak en nem talalom ebbe a Moodle-be az Elektronika I. nappalis labor-t?
Laborismerteton azt mondtak pentekre fentlesz rajta az Elektronika I. laborhoz szukseges anyag (jegyzokonyv fedolap stb...), de rohadtul nincs ahogy elnezem.
-
válasz
buherton #2277 üzenetére
Ha jol emlekszem EZ volt. A bal oldali feszforrasokat kellett ugy osszekotogetni, hogy kapjunk 25, 10, es -5 voltot. (feltetelezem ugy, hogy egyszerre, kulon-kulon voltmerokkel merhessuk ezeket az ertekeket)
Merestech nyilt laboron csinaltunk ilyet, de csak ket feszforrassal. Mint emlitettem, en nem technikumrol jottem, rohadtul meglepodtem a 3 feszforrason, es ZH-n nem igen tudtam mit kezdeni vele.
-
Nekem se ment a 3 tapegyseges, de a tobbi feladattal nem volt gondom (elvileg).
Amugy en is gimnaziumbol jottem, eletembe nem lattam ezelott ilyen muszereket. O"k meg azert elvarnak, hogy tudjuk mi micsoda meg ilyenek. Elektronika I. lesz vicces, hogy a "laborismerteto"-n semmit nem mutatott, csak mondta, hogy ez igy meg ugy lesz, hetfon meg meres. (De jo lesz zh utan, bar meg mindig jobb, mintha hetfon lenne merestechnikam, megcsinalnam a jegyzokonyvet hetfore, erre hetfo reggel nem sikerulne megint zh-m)Majd lesz valami, ha nem mas, nem mehetek merestech laborra. Ezzel tenyleg nem tudok mit kezdeni. Hetfoi potZH-ra max annyival tudok tobbet tenni, hogy addig rajovok a 3 tapegyseges feladat logikajara...
-
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2274 üzenetére
nekem a 3 tápegységes nem ment, nem is volt ilyen példa csak 2-re. most mérek először, szakközépbe más voltam, szóval nekem nem volt világos hogy lehetne azt megoldani. Többi feladat megyegetett, bár nem éreztem erősnek, lehet még én is kapok holnap délig egy üzenetet, nem reménykedek még.
ja a terhelő ellenásost se tudtammég nem kaptam üzit
digit gyak se nyerte el a tetszésem
látszik hogy energetikára készülök
csak jussak el addig
-
"Tisztelt Hallgató!
Sajnos a mai méréstechnika labor ZH-ja nem sikerült. Hétfőn reggel 7.30-kor a C épület 201-2 termében lesz a pótlás.
Üdvözlettel Mersichné "Hat ez szanalmas. Foleg az, hogy nem pontozott ZH, ergo soha nem fogom mar megtudni, mennyire benaztam. De 1 feladatot nem tudtam, a tobbibe meg eleg biztos voltam .... szanalmas szar
-
Ja en is reggel 8-tol 6-ig voltam ma bent...
Amugy igen, Farkas most enyhen szolva szetszort. Minden kurzusrol hallom, hogy elrondja a peldakat .. stb.
A mi matek gyakunkon ~1 A4-es lapra kifero integralas vegen vette eszre, hogy elrontotta az elejen.Aztan tablakapcsoloval szorakozott egy sort. Fel-Le-Fel-Le-Stop
Mar rohogtem rendesen
-
Tomics
addikt
válasz
Xantomas #2271 üzenetére
nem figyeltem, de a gatyáját folyamatosan rángatja, nem tud egy normális övet venni vagy nemtom. eleve úgy mutatkozott be az újaknak hogy közbe matatott a gatyájába szinte...
olyan volt mint aki lámpalázas, mindent levert, nem nagyon tudta koordinálni a mozgását, összeakadt a nyelve.
-
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2268 üzenetére
Nincsmit, legalább mi hallgatók segítsük egymást ha szar a rendszer
Mai nap kegyetlen volt. 8tól anyag labor eligazítás, 12-17ig matek elmélet+gyakorlat 18-20ig digit gyak. matek egy vicc volt. farkas minden példát elrontott, össze vissza hablatyolt...tavaly még csak a matek1et tartotta...
na megyek is aludnibuhetron: Köszi!
-
Nah, csereltem kurzust
Most mar elvileg minden rendben. (bar az utolso elektro "laborismerteto" pont ma volt, utkozott digtechemmel.Bementem digtechre, aztan at elektrora, aztan vissza digtechre. Fel oranyi digtech labor anyagrol maradtam le. Hat remelem nem sok eletbevago dolog hangzott el ez ido alatt...)
Szerk.: Ja es kosz a segitseget, meg hogy egyaltalan beirtad ide forumba. Ha nem irtad volna, valoszinuleg meg most se tudnek az egesz dologrol.
-
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2266 üzenetére
Nincs szükség partnerre, csak bízz benne hogy mire odamész ne teljen be. Nem kerül semmibe, 2 perc alatt elintézi. Úgy rémlik egész nap ott van, délután 5ig.
Van egy táblázat az ajtóra kifüggesztve, hogy melyik kurzus mikor mit mér. Fel van cserélve. 5x néztem meg mondom biztos elnéztem valamit, ilyen hülyék nem lehetnek hogy ~150 embernek elcsesszék az órarendét, de nem -
Azt nem ertem, hogy en most 21b kurzusra vagyok feliratkozva, es 21a-ba van meg 3 szabad hely. Ezesetben gondolom nincs szukseg cserepartnerre?
(a csere ingyenes? valamint nem tudod esetleg, hogy ez a Katalin mindig ott van vagy csak bizonyos idoben?)
Masik kerdes: Amugy eleve honnan indult ez az egesz? Hol lattad, hogy forditva vannak a kurzusok kiirva, mint neptunon?
-
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2264 üzenetére
Így lesz, szerintem ne várj, írj levlistára valaki csak cserél. Én is néztem nagyokat, még hétfőn kompromisszumképes volt... De úgyis mindenki cserélni fog, szóval nem fogsz lecsúszni róla, csak ugye már jövő héten kezdődik...
Azt nem értem minek van a reghét, akkor lehetne ezeket a tájékoztatókat megtartani és nem kéne ezzel cseszni az időt... -
Huzzon mar a ....
Neptun hibaja? Akkor mi a francert nem volt hajlando eddig szolni a neptun csoportnak, hogy javitsak?!Meg mi vagyunk a hulyek? Na elhuz a ...
Azert megvarom a penteki eloadast... De ha valoban ugy lesz, akkor baszhatom... Nincs hova tennem elektrot ...
Ahhh... szanalmas.
A legjobban nem is ez idegesit, hanem az, hogy meg a tanar van felhaborodva, meg mi vagyunk a hulyek...
-
Tomics
addikt
válasz
proradeon #2257 üzenetére
Fejlemények: ma megint mondtuk neki (Franciskának), azt mondta ez a mi nyomorunk(szó szerint így..), intézzük el ahogy tudjuk, ők nem fognak változtatni rajta, ez a neptun hibája (meg a miénk, hogy mi idióta barmok össze vissza vesszük fel a tárgyakat, mert úgy kellene hogy ha egyik labor 24a akkor a többi tárgyat is 24aval kell felvenni, 2 év alatt most hallok ilyet először
). mozdonyos épületben a 3. emeleten a lifttel szembeni ablak mellett lévő helyiségben kell jelezni ha kurzust akarsz változtatni, valamilyen Katalin az ügyintéző (ki van írva). Én ma jelentkeztem át 24a-ból b-be, még 1-2 hely maradt. Olyat is lehet hogy megkeresel valakit és cserélsz vele.
Farkas Zoli és Csiszár mellett megvan a következő tanerő is aki elnyerte a "tetszésemet" -
Tomics
addikt
Műszaki dokumentáció 2 kredites szabvál tárgyért mit össze kell szenvedni hihetetlen
Vegyek 5 fajta ceruzát, 3 ezres könyveket, 5 zh, 6 beadandó. Szép lesz ez a félév és még nem volt a héten matek2, elektro -
Doro
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy a diplomaosztó az összes karnak együtt van? Talárrendelés miatt érdekelne. -
Tomics
addikt
Elektro labort jól megvariálták
nem a neptuni órarend szerint van jelenleg kiírva hanem felcserélve (ami páros héten van az páratlan). szóltam az egyik gyakvezetőnek hogy mivan, mert nekem így pont ütközik mértech laborral, azt mondta majd a pénteki előadáson elmondják hogy hogy döntöttek
kezd nagyon elegem lenni -
Tomics
addikt
Infó labor már jövőhéttől lesz (kiscelliben)? Mert tavaly is első alkalom nem volt, hiába mentem el, csak a 3. héttől indult. De nem mondtak ezzel kapcsolatban semmit a tájékoztatón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Renault, Dacia topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged