- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Blue Mobile
Aktív témák
-
havenday
tag
sziasztok, ezekbe a telefonokba bele lehet tenni T mob. kártyát, megy vele?
-
nightshadow
veterán
Szerintetek van rá esély, hogy a belépőkategóriás Sony Xperia Tipo bekerüljön a repertoárba?
-
István89
tag
válasz
jackbacsi87 #496 üzenetére
Nekem számít a percdíj is, de 490 Ft kicsit jobban hangzik a 600 Ft-nél.
Mondjuk ez a 33 MB nem tudom hogy jött ki, de lehetett volna már 35 is ennyi erővel.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
István89 #495 üzenetére
A percdíj szerencsére egyre kevésbé érdekel. Megvettem a mobilnetet, azóta csak 1-2 emberrel beszélek telefonon. Facebookon/viberen/gtalkon szinte mindenkit el tudok érni.
Környezetemben szinte mindenhol van wifi, szóval a 30mb-os elég. Korlátozással is egész jól megy, nekem nem kell nagyobb. -
István89
tag
válasz
jackbacsi87 #494 üzenetére
Ez jó hír, mert a t-mobilenál ha jól látom nem csökken a mobilinternet árai decembertől, viszont ez januárra eredményezhet percdíj drágulást, gondolom így akarnak kompenzálni.
-
jackbacsi87
senior tag
2012. december 1-jétől hatályos változások:
A Szolgáltató blue Net S adatdíjcsomag időszaki díját 600 Ft-ról 490 Ft-ra csökkenti (változás: - 110 Ft), egyidejűleg a bennefoglalt adatmennyiséget 30 MB-ról 33 MB-ra növeli. A blue Net M adatdíjcsomag időszaki díja 1000 Ft-ról 990 Ft-ra csökken (változás: - 10 Ft), a bennefoglalt adatmennyiség 100 MB-ról 133 MB-ra nő. A blue Net L adatdíjcsomag időszaki díja 2000 Ft-ról 1290-re csökken (változás: - 710 Ft), egyidejűleg a benne foglalt adatmennyiség 500 MB-ról 333 MB-ra csökken. blue mobile Díjszabás 2.1.2.1. pont
A szolgáltatás igénybevételének feltételeinek (így különösen a szolgáltatás díjainak, minőségi célértékeknek) Szolgáltató általi módosítása kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatnak minősül, az egyéb pontok az Eht. 132. (2) a), és c) alapján egyoldalúan kerülnek módosításra. Ha a módosításban foglaltakat nem kívánja elfogadni, úgy az erről tájékoztató SMS megérkezésétől számított 15 napon belül élhet felmondási jogával. Ha a fenti határidőben nem él felmondási jogával, úgy az, mint ráutaló magatartás az ÁSzF módosítások elfogadásának minősül.Emeltdíjas szolgáltatások alapértelmezett-, vagy előfizető által megrendelt státuszáról tájékoztatás, valamint díjmentes engedélyezés és tiltás a következő szolgáltatásokkal kapcsolatban (1. a 90/91 kezdetű hívószámokra kimenő emelt díjas SMS, MMS, hangszolgáltatás 2. adományvonal szolgáltatások 3. fogadott emelt díjas SMS szolgáltatás 4.fogadott emelt díjas MMS szolgáltatás esetén) elsődlegesen a blue mobile önkiszolgáló ügyfélszolgálatán (1777) illetve a blue mobile telefonos ügyfélszolgálatán (06-30-440-8400) igényelhető.
-
cocka
veterán
Inkább arról regéljen már valaki, ha tud, hogy a nem T-nél vásárolt Motorola Defyban megy-e.
-
válasz
mclaren777 #491 üzenetére
Nem.
-
mclaren777
senior tag
Ezek szerint egy anno T-től vásárolt SE K750i vagy K300i-vel sem menne a Blue SIM? :-)
-
viraga
tag
Tudomásom szerint minden defy független, így azon nincs mit függetleníteni. (Legalábbis amik hivatalos úton kerültek Mo-ra) Ha az elméletem igaz (lásd fentebb), akkor az imei szám alapján szűr a T-mobile, azaz egyetlen, T-nél vásárolt, majd függetlenített telefonban sem fog menni a blue sim kártya, amennyiben az imei számát a T nyilvántartja. Hogy az őskövület westeles telefonokkal mi a helyzet, passz, lehet, hogy azok imei száma is benne van abban az adatbázisban, de az is lehet, hogy ezekre legyintett a szolgáltató, tekintve hogy mára elenyésző számban vannak ilyen régi mobilok használatban.
Tehát anyukád függetlenített 6600-jával kapcs-ban az a kérdés, hogy eredetileg T függő volt-e. -
emcsabi
csendes tag
Hi all!
Anyám ma kapta meg blue mobile-tól a sim kártyáját, betette a régi Nokia 6600-ba (utólag függetlenített), aktiválta, majd betette a saját telefonjába (Motorola Defy, ez is utólag lett függetlenítve és hátlapot cserélt a fickó, akitől vettük annó, mert nincs rajta szolgáltatótól semmilyen jel) és nem működik, nincs hálózat. Fater N8-ában működik (független), én 2X-emben működik (szintén független). Az lehet probléma, hogy T-mobile-s volt a Defy és utólag lett függetlenítve?
-
gabo89
senior tag
Így van, a hangminőség nem igazán jó. Volt, hogy nem értettem mit mondanak. A mikrofonja nem tudom milyen, erről nem kérdeztem a vonal másik végén lévőket. Nekem ideiglenes telefonnak kellett. Arra jó volt. Most tartalék telefon, illetve ébresztőóraként szolgál.
Az akku idő viszont jó!
-
Sztbeni
őstag
t-mobile függő nokia 2700-ban működne a Blue Mobile sim?
-
viraga
tag
Az ilyen legolcsóbb telefonoktól márkától függetlenül tartózkodnék. Nekem még nem volt, de amelyik ismerősömnek ilyen van, vagy alig hallom amit ő mond, vagy ő nem hallja amit én mondok, vagy nincs térerő ott ahol másik mobillal van... Szóval csak az idegeskedés és kínlódás van miattuk. Sokkal inkább egy használt komolyabb mobil, ha az ár nagyon fontos.
-
zserrbo
aktív tag
-
arelim
tag
innen vidékről nem sok értelme van pestországba kapkodni, hogy vigyem fel/postázzam fel, várjak rá, stb. marad a pannonos 29 forintos percdíjas, amúgy sem használom a gprs-t, mióta kijött a telefonokban.
egyébként fentebb írta valaki a defy-jéről, ami motorola,és gyárilag független, hogy az sem veszi a blue-t. ergo ami okostelefont egyszer beregisztráltál sim-kártyával a t-s hálózatra, azzal így jártál.
-
arelim
tag
update: egy telenortól vásárolt és függetlenített zte blade viszont csont nélkül viszi a bluemobile-os sim kártyát.
bizonyosság: a t-mobile/magyar telekom/deutsche telekom imei alapján szűri a készülékeit, és nem ad térerőt, ha tőlük vásárolt, de akármilyen független készülékkel próbálkozunk. ez van. -
arelim
tag
már telefonon regisztrált és kódot beütött kártyát regizni online. ott lehet a csomagot módosítani, megnézni az egyenleget, stb.
érdekességként írtam.
a függetlenített, de nem működő telefon viszont aggasztó.
-
arelim
tag
a t-cégtől vásárolt, de legálisan függetlenített okostelefon - név szerint egy zte blade - sem megy a bluemobile-os kártyával. na erre varrjatok gombot.
a blue oldalán regisztráláskor az "elfogadom a szerződési feltételeket" gomb ide mutat: http://www.bluemobile.hu/under_construction/uc.html
aki regisztrált eddig, az azt fogadta el, hogy feltöltés alatt? vagy el sem olvasta a szerződést... -
gergo0007
tag
Valami elképesztően fos ez a blue mobile, képtelenek egy számhordozást normálisan végrehajtani. Nem baj, majd fizethetik a kötbéreket.
Aki akar 5 ezret keresni, az próbálja meg átvinni hozzájuk a telefonszámát, úgysem sikerül időben megcsinálni, aztán csak a kötbérre kell várni, miközben ajánlott még a MNHH-nál is felnyomni őket.
Nem értem, hogy a Magyar Telekom hogyan képes ennyire szar szolgáltatást nyujtani.
-
István89
tag
Novembertől se emelik a percdíjakat.
-
cocka
veterán
válasz
nightshadow #456 üzenetére
Erre nem kell várni, rögtön megkapod.
Azt te csak hiszed.
Én 5 percet vártam rá, mert jajj nincs jajj ki kell hozni a raktárból jajj ez jajj amaz, aztán végre előkerültek.
-
-
gabo89
senior tag
válasz
mclaren777 #451 üzenetére
Jövő hétvégén lehet találkozom egy barátommal, akinek T-mobilos Defy-je van. Ha így lesz, megnézem, majd megírom ide is, és privátba is az eredményt.
-
mclaren777
senior tag
T-s Defy + Blue Mobile SIM párosítás azóta sem jött össze senkinek?
-
Murphys2
tag
Egy kis új info azoknak, akiknek nem sikerül aktiválni az új SIM kártyájukat... mivel én is így jártam.
A hiba az volt, hogy nem lehetett a kártyát aktiválni a megadott telefonszámon, mivel nem lehetett kimenő hívást kezdeményezni (22-es csapdája). A *102# kódot elküldve visszakaptam az egyenleg infókat, és egyből megérkezett az SMS, amiben üdvözölnek a hálózaton. Ez után már sikerült az ingyenes számukat hívni, ahol sikeresen regisztráltam. Remélem tudtam segíteni.Vodafone-tól mentem át a Blue-hoz. A net ügyfélszolgálat is nagyon tetszik. A percdíjakról nem is beszélve...
-
Pikkolo^^
addikt
Elutasították a kérelmemet, mert "lejárt az engedélyezési időszak". Az engedély után 14 munkanapom (4+10) van leadni a másik szolgáltatónál a papírokat. Az egészben az a vicc, hogy 10.-én állították ki az engedélyt, 24.-én adtam le azaz a 10. munkanapon és a Voda elutasította, mert lejárt az X nap.
Ezután úgy döntöttem, hogy kihagyom a BM-et és inkább a T-hez megyek amit ma el is intéztem és mától számítva az 5. napon megtörténik a számhordozás.
-
club1
veterán
válasz
jackbacsi87 #440 üzenetére
Akkor tuti az a baj. Prepaid előfizetőknek roaminghoz nem elég néhány száz Ft!
-
1430
senior tag
válasz
jackbacsi87 #437 üzenetére
Csak hívást indítani nem tudsz vagy mást sem? Egyes hálózatokon a hívásindítás a *101*nemzetközi formátumú telefonszám# kódsorral lehetséges.
Egyenleged magasabb, mint 1125 Ft?
Egyáltalán melyik országban vagy? -
cocka
veterán
válasz
Pikkolo^^ #432 üzenetére
Tehát a gyárilag független, de szolgáltatótól vásárolt telefon az nem kártyafüggetlen.
Nem kártyafüggetlen, hanem gyanús és nem lehet az összes telefonra ezt a messzemenő következtetést levonni.
Talán egy olyan Defyban kéne tesztelni a blues kártyát, ami soha nem látott szolgáltatót vagy annak viszonteladóit. Ha abban megy, akkor a Defy sara.
Én a saját kártyám 2 független nokiában is próbáltam, semmi gond. Következésképp a Defy a hunyó.
-
jackbacsi87
senior tag
sziasztok!
Itt rohadok külföldön, a roaming meg nem megy.*104# a kód ha jól emléxem, de nem sikerült működésre bírni. Azt írja, a roaming aktiválva. Közben meg nem tudok továbbra se hívni. "Múkodj" parancsot is próbáltam, de semmi.
-
-
egykori
őstag
Még egy kérdés: a Blue Mobile tényleg nem tud adni micro simet?
-
DS39
nagyúr
miért lenne tévedés?
a mobilinternet tarifáit megtalálhatod a blue mobile oldalán. -
piki24
csendes tag
Ma este élesitették a blue kártyámat.
Mult honap 4.-én kértem ki a számhordozási engedélyt
és most (3.-án este) lett élesitve.Nekem ennyi idöbe teltBocs valamiért 2x ment
-
piki24
csendes tag
Ma este élesitették a blue kártyámat.
Mult honap 4.-én kértem ki a számhordozási engedélyt
és most (3.-án este) lett élesitve.Nekem ennyi idöbe telt -
Pikkolo^^
addikt
Még mindig nem csörögtek.
A honlapjukon sehol sem láttam, hogy csak és kizárólag gyárilag független telefonba lehet berakni. Egyébként pedig hűségidő után miért ne függetleníthetném ki a készüléket és tehetnék bele másik kártyát? Ha nem fog menni akkor váltok olyan helyre ahol normális áron van net, egy ügyféllel kevesebb.
-
kbn
csendes tag
Bár sehol nem reklámozzák, náluk is megvan a kis netcsomagokra ugyanaz az akció, mint a nagytesónál: netes ügyintézési felületen a 30MB és 100MB csomagokat 90Ft-ért, az 500 MB-ot 990Ft-ért lehet rendelni.
Azt nem írják, hány hónapig, de nagytesónál ugye 2.
Lényegében megéri 4 havonta belerakni a kocsiba az aktuális heti nagybevásárlásnál egy SIM-et pulyka felsőcomb és a trappista sajt mellé, és az olcsó net leketyegése után kidobni.
-
viraga
tag
A vodafone - tesco viszonylatról fogalmam sincs. A tesco virtuális, a lidl meg sajátmárkás, nem? Tudtommal nem uaz a kettő.
A mobilom független, de mivel a T-nél lett vásárolva, gondolom szerepel a T-nél egy listában, mint tőlük vásárolt teló. Ha vki pl a Motorola mo-i forgalmazójától, vagy MM-ban vagy akárhol vásárol mobilt, ami független, ahhoz nyilván semmi köze a T-nek, se senki másnak. Azt rak bele amit akar.
"Akkor a logikád mentén ha anno a vodától vettem volna a telót, majd függetlenítem és belerakok egy tescos kártyát, akkor azt nem engedné fel a hálózatra."
Ha a viszony uaz mint T-mobile és Blue között, akkor véleményem szerint így van. Nem engedné fel. Viszont kicsit ellentmondásos a hsz-ed, legalábbis első olvasatra:
"gyárilag független 1112-esem van <--> Ezt a telót csak a vodka árulta anno <--> Már számon sem tartom hány kártya fordult meg a telómban és mindet felengedte a hálózatra"
No offense, értem én amit írsz, de el kellett olvasni kétszer.
-
cocka
veterán
De egy kártyafüggetlen készülék imei száma, (amit tegyük fel, soha nem is árult egyik szolgáltató sem) mit keres a t-mobile-nál?
Nekem gyárilag független 1112-esem van és megy benne a blue-s kártya is. Ezt a telót csak a vodka árulta anno. Akkor a logikád mentén ha anno a vodától vettem volna a telót, majd függetlenítem és belerakok egy tescos kártyát, akkor azt nem engedné fel a hálózatra.
Már számon sem tartom hány kártya fordult meg a telómban és mindet felengedte a hálózatra, amelyik még aktív volt.
ha a T-nél vásárolták
Nem a T-nél kell vásárolni, ennyi.
Azt azért erősen kétlem, ha veszel valahol (szolgáltatók és viszonteladóik kizárva) egy kártyafüggetlen telefont, akkor az bizonyos kártyákra allergiás lesz.
-
viraga
tag
válasz
Pikkolo^^ #398 üzenetére
Megkaptam a szerződés-megerősítő postai levelet, a benne lévő kódot visszaküldtem. A blue kártya továbbra sem megy a Defyben, ami egyébként T-s, telenoros és vodás kártyát is elfogad. Ha a 3310-esből a Defybe rakom a kártyát, egy mp-re felvillan a blue mobil felirat, és van térerő, majd megszűnik. Pont ugyanúgy mint eddig.
Ezek és a többiek tapasztalatai alapján nekem úgy tűnik h IMEI alapján szűrnek. Magyarul lehet függetlenítve a mobil (az enyém nem lett, ilyen volt megvásárlásától kezdve), ha a T-nél vásárolták, az IMEI alapján hálózatra feljelentkezéskor azonosítják. És blue kártyával nem engedik fellépni. Ha ez így van (remélem vki majd megerősít vagy megcáfol), akkor tökmindegy mit machinál vki a mobiljával, ha az IMEI száma a T-s mobilok IMEI listájában szerepel, akkor nem fog menni benne a blue kártya.
-
viraga
tag
válasz
Core2duo6600 #404 üzenetére
A blue mobil túl erős konkurencia lenne a T-nek házon belül. Legalábbis azok számára akik nem akarnak előfizetést, és nem beszélnek túl sokat. A hivatalos állás tehát az, hogy blue kártya nem megy T-s mobilban (hiszen sokan vennének egy blue kártyát, beleraknák T-s mobiljukba, majd örülnének a percdíj-csökkenésnek), T-s kártya viszont megy blue mobil függő telefonban (hiszen a T-nek tökmindegy miben használja az előfizető, lényeg h a jó magas percdíjakat feléjük fizesse meg.) A T tehát azzal próbálja kordában tartani a blue-hoz való elvándorlást, hogy blue-nál nem ad normális készülék-választékot.
A te esetedben ki kell próbálni, de sztem nem fog működni.
Pikkolo^^
Ha megtörtént, írj. Sztem sok ember kíváncsi rá.
-
Core2duo6600
veterán
-
jackbacsi87
senior tag
-
Pikkolo^^
addikt
Számhordozás esetén a kártya megérkeztét követően mennyi idő múlva hívnak az aktiválás miatt? Az ügyfélszolgálat nem tud időpontot mondani.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- LG OLED 77 G1 4K Smart TV 120hz, 195cm
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések