- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Blue Mobile
Aktív témák
-
Immáron kér márkaváltás ( T-Mobile --> Blue Mobile ) is sikeresen lezajlott nálunk, mindegyik átfutási ideje nagyjából 1 hét volt. Fennakadás nem volt, minden korretkül ment.
Kiszámoltam, hogy ha ~46 Ft-os percdíjjal számolunk ( nagyjából mindegyik szolgáltatónál ennyi a percdíj ), akkor egyetlen feltöltés lebeszélése után spóroltunk 1100 Ft-ot.
Főleg úgy, hogy számhordozás ingyenes csak a SIM-et kell kifizetni, ami csak 990 Ft, ebből 600 Ft lebeszélhető
-
club1
veterán
válasz
neil_mullen #1393 üzenetére
Weblap, jobb felső fül (ügyintézés).
-
club1
veterán
válasz
neil_mullen #1391 üzenetére
Küldenek, meg az online ügyfélszolgálaton is látod. Meg úgyis rájössz, a 32 kbps nem egy hasítós sebesség...
-
club1
veterán
válasz
neil_mullen #1389 üzenetére
De létre tudsz hozni. Felhasználói útmutató 28-29. oldal.
-
club1
veterán
válasz
neil_mullen #1387 üzenetére
APN (access point name) = hozzáférési pont név
-
club1
veterán
válasz
neil_mullen #1385 üzenetére
Az apn név internet legyen. Ez a lényeg, a többi maradhat alapon/üresen.
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! pár napja vettem egy blue-s sim kártyát, beüzemeltem, net s dijcsomagot megrendeltem, viszont az internetbeállításokat nem tudta letölteni a telefonom. (xperia ray) honnan tudom megszerezni, mert így használhatatlan a net...
köszi
-
Mert a futár megbizonyosodik róla, hogy tényleg az a személy veszi-e át, akivel szerződik a BM. Személyi számot egyeztet, stb. Postai kiküldéssel ezt nem lehet megoldani. Na meg egy futár megbízhatóbb ( saját vélemény ), mint a Magyar Posta.
Egy hete hordoztam számot, akkor már microSIM-et küldtek ( ki lehet úgy is pattintani, hogy az legyen ).
-
otps
aktív tag
Valaki olvasta már az augusztus 1-től érvényes ÁSZF-et? Rászűrtem a 'micro' kulcsszóra és semmi.
Amúgy szerintetek hogy van ez: gondolom, még van egy rakat normál SIM-jük, azt kiszórják, aztán már a Lidl-ben is a microSIM lesz? Vagy minek a bonyolítás a futárral (új szám esetén)?
Másrészt nem olcsóbb nekik futár helyett a SIM-et levélben küldeni? Mint az aktiváló kódot. Mondjuk egy már aktivált normálról micro SIM-re csere esetén.
A bankokon kívül csak a telefonszolgáltatókat nem szoktam érteni.
-
zoetsa
tag
Múlt hét: ápr-máj vmikor áthozott számomra kaptam sms-t a telenyomortól vmi alternatív roamingszolgáltatókról. Nem kicsit meglepődtem, h aktív előfizetőként tartanak még mindig számon (mikor az online üfsz-ba már rég nem enged be), de másrészt van ilyen a bluenak, és mit jelent ez a gyakorlatban???
-
otps
aktív tag
Mit vársz egyáltalán a low-cost üzletágtól?
Én? Semmit. Ők gondolom, piacot: http://www.hwsw.hu/hirek/48505/tesco-mobile-mvno-virtualis-mobilszolgaltatas-mobilszolgaltato-operator.html
Meg gondoltam, ha a faéknél egy fokkal bonyolultabb a szolgáltatásuk, esetleg segíti a piaci sikerüket, ha a support is megüti azt a szintet.
Ill., hogy magamat ismételjem:
(A Tesco Mobile ügyfélszolgálat ehhez képest van olyan szintű, mintha 'rendes' szolgáltatót hívtam volna)
Ezekért amúgy minek az ügyfélszolgálatot hívni?
Nem ezért hívtam.
Tudom, hogy az ügyfélszolgálatoknál nem atomfizikusok dolgoznak, de általában nem szokott probléma lenni / ez tényleg kritikán aluli volt.
-
McLaca
őstag
Közel 8 éve gyári független telefonjaim vannak (és nem dzsunkagsm-ebkől), és fel sem merült bennem a kérdés, hogy nem fog benne menni egy Blue SIM.
Amúgy meg az ország 95%-a a fenti értelmi szinten van, nem kell csodálkozni, hogy bárhol beleakad az ember. Bizonyos "kasztok" azt sem tudják, hogy létezik olyan telefon, ami sosem volt zárva, csak korábban zárt, de már függetlenítettben tudnak gondolkodni.
Egyébként meg lehet, hogy nem értette a "gyártótól függetlent" kifejezést, de a "gyári függetlent" felfogta volna.
Ez már a játék a nyelvvel.Club1: nem hiszem, hogy - műszakpótlékkal együtt - eléri a fizujuk a 140-es szintet. A Vodánál biztosan nem, ezt első kézből tudom.
Üdv!
-
Misi 007
őstag
Ezekért amúgy minek az ügyfélszolgálatot hívni?
Ki lett már párszor tárgyalva itt a téma. -
otps
aktív tag
Ma beszéltem 2 fogyatékossal:
Az egyik: Blue ügyfélszolgálat
- Azt mondja, kártyafüggetlen telóba nem megy a Blue SIM. Na mondom, ilyet még nem pipáltam.
A másik: Té ügyfélszolgálat, ahova átirányított (ha közvetlenül a Tét hívom, az más szokott lenni; jobb)
- Mondom neki, telefongyártótól veszek független telefont; de csak azt képes hajtogatni, hogy 'attól függ, mikor lett függetlenítve'(!?) - mármint, hogy a telefon elfogadja-e a Blue SIM-et. Szövegértés, általános 1. osztály: egyes.
Ez tényleg ilyen?
(A Tesco Mobile ügyfélszolgálat ehhez képest van olyan szintű, mintha 'rendes' szolgáltatót hívtam volna)
-
Murphys2
tag
Sziasztok! Az akciós netet online is lehet rendelni, én is úgy rendeltem. A rendes árat írja a rendszer, de az akciósat vonja le.
-
McLaca
őstag
válasz
Fecogame #1369 üzenetére
Csak márkát váltottam, ami tulajdonképpen technikailag számhordozás, te a telekomtól a telekomhoz.
Felhívtak, hogy akkor aktiválhatják-e? Mondtam, hogy igen, elbúcsúztunk, és 1 percen belül a telóm már dobta is el a hálót, és jött a "sim kártya regisztrációja sikertelen" üzenet.
A 4 órás időablak "rendes" számhordozásnál van (kétszer már eljátszottam), de az is csak annyit jelent, hogy azon az intervallumon belül valamikor inaktiválják a régi, és aktiválják az új kártyát, de ez rögtön egymás után történik, maga a folyamat 5 percen belül lezajlik (nekem mindkét korábbi esetben ahogy lelőtték a régi kártyát, egyből élt az új).Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
_csocso_ #1367 üzenetére
Ok., köszi!
Az alapnet csak azért érdekelt, hogy mennyire figyeljek a forgalomra, és meddig várjak egy rendesebb csomag megrendelésével, mert ha a forgalom elhasználása után elvágják a netet, az annyira nem bejövős.Igaz, SMS-ben is meg lehet rendelni. Viszont az oldalról maximum kilogikázni lehet erősen belemagyarázva, hogy csak SMS-ben, vagy önkiszolgálón akciós az ár.
Üdv!
-
_csocso_
senior tag
Utánanéztem, és asszem már emlékszem is, nincs 32kb/s a 15MB felhasználása után, csak következő hónapban tudod tovább használni a netet.
-
_csocso_
senior tag
Nem is próbáltam online rendelni, mivel ott nem írja, hogy az első két hónap az akciós, csak az önkiszolgáló üfsz.-en keresztül, és úgy akciós volt. Ez nincs így leírva szájbarágósan a honlapon, de ez jön le a leírásból is. Az alapnet asszem megy tovább 32kb/s-mal ha jól emlékszem, de ez nem 100%. Hat hónapon keresztül tudod használni, ha nem váltasz másra. Amennyiben rendelsz másik netet, akkor a 15MB-osat buktad, többet nem tudod megrendelni.
-
McLaca
őstag
No, ma hívtak, aktiválták a kártyát, rendben ment minden.
Viszont - legalábbis egyelőre - nem akciós áron kínálja a weboldal a mobilnetet, pedig egészen biztos, hogy egyik csomag sem volt megrendelve 90 napon belül.
Kíváncsi vagyok, később változik-e...
Apropó, ez a 15 megányi "alapnet" gondolom megszűnik, ha elfogy.Üdv!
-
club1
veterán
Új szám igényléséről nem tudok.
A micro-sim csere ingyenes. A telefonos ügyfélszolgálattól rendeltem, rá két napra futár hozta, személyesen kell átvenned. Engem megszívattak, mert amikor feladták, aktiválták az új kártyát, így a nálam lévőt inaktiválták. Inaktivált kártyát a rendszerbe nem lehet visszakapcsolni. Amíg tehát át nem vettem a micro-sim-et addig nem élt a számom. Hivatalosan persze az átvétel után neked kell aktiválni az új kártyát a blue mobile aktivációs szám felhívásával. -
otps
aktív tag
[Új szám igénylése + micro-SIM]
Nem tiszta. Olyan is van, hogy csak rendelek egy futárt és hozza a micro-SIM-et, egyben be is azonosít, és minden mehet? A honlapon nem találtam semmi hasznos infót.
-
McLaca
őstag
Engem is megtalált ma a futár, igaz, már tegnap is jött volna, ha hagyom.
Ha jól csalódom, jövő héten át is "igazolnak".
A számom lassan állatorvosi ló lesz. Átélt eddig két számhordozást (20-as, és a Telekomhoz a Vodától vittem), meg most a márkaváltást, ami eddig eléggé gördülékeny.
Meglátjuk, bejönnek-e vele a számításaim.Üdv!
-
club1
veterán
válasz
szuszinho #1357 üzenetére
Remélem nekem is hozza, mert az idétlen ügyfélszolgálatos amikor feladta a futárszolgálat felé a micro-simet, inaktiválta a mostani kártyát. Vissza viszont nem engedi nekik a rendszer aktiválni a kártyát, mert "az már kikerült a rendszerből". Ha csak hétfőn ér ide a futár, kötbér lesz belőle...
-
válasz
dragon1993 #1355 üzenetére
Ha már van működő microSIM-ed, akkor miért kérsz egy másikat? Főleg, ha a mostani is működik.
-
_csocso_
senior tag
válasz
dragon1993 #1352 üzenetére
Kuka.
-
zoetsa
tag
válasz
dragon1993 #1352 üzenetére
Nem hiszem. Sztem csak működésképtelenné válik, amikor az új életbe lép. Ez van a sima sim-cserénél is.
-
Misi 007
őstag
Én már kivágtam magamnak, szóval nem kell microSIM.
De azért jó tudni, hogy a sok könyörgésnek lett eredménye. -
szuszinho
őstag
Tegnap kértem mikro SIM-et, ma jött sms, hogy pár nap és hozza a futár.
-
club1
veterán
Na így legyen ötösöm a lottón...
Természetesen az ügyfélszolgálatos hüleséget mondott. Futárral is működik a sim csere, viszont T pontokon tutira nem.
A Blue 440-8400-ás számán egyébként először a lakossági vezetékes csoport jelentkezett. Aztán átkapcsoltak a T ügyfélszolgálatára, ahol semmit nem tudtak a sim cseréről. De azért az ászf-re való hivatkozásom hatására a tudásbázisban megtalálta a hölgy az ügymenetet, azaz futár fogja hozni az inaktiv kártyát...
Azért itt is elég nagy szemétdomb van... -
McLaca
őstag
Nnna, márkaváltás elindítva, késő éjjel ment a mail nekik, korán reggel vissza is igazolták, hogy indítják. Aki mostanában váltott, az meg tudja mondani, hogy kb. mennyi idő? Nem lenne hátrány, ha 2 héten belül átfutna.
Üdv!
-
Telekom Hoppá előfizetéssel díjmentesen hívhatóak a Blue Mobile telefonszámok ( hasonlóan a T-Mobile számokhoz )?
A T-Home válasza:
Kedves Ferenc! Azon kedvezmények, amelyek Telekom irányba adnak kedvezményt, blue mobile irányba is érvényesek. Például Hoppá díjcsomagban ingyenes a blue mobile előfizető hívása.
Vagyis akár az ajándékba adott T-Percekkel is fel lehet ingyen hívni a BM-osokat. Ez remek infó
És ha már itt tartunk, T-Mobileként is feltölthetőek online a Blue Mobile-os számok, tesztelve többször is, 3000 Ft-os összeggel.
Javítva
-
szuszinho
őstag
Igényeltem mikro simet. Cirka 15 percbe tellett, mert szerencsétlen ügyintéző sem tudta, hogy már lehet ilyet. Azt mondta, hogy ez még Neki is annyira új, utána kell néznie, addig hallgassak zenét
, majd átkapcsolt egy másik ügyintézőhöz...
-
McLaca
őstag
válasz
KurtCobain #1334 üzenetére
Igaz, a nanoval kevertem,a telómba pedig mikro kell.
Köszi!Üdv!
-
McLaca
őstag
És csak normál-mikro? Mert nekem mini sim kell a telómba. Mondjuk van kivágóm és mikro-mini adapterem.
Apropó, most vált aktuálissá a márkaváltás. Jól értelmezem, hogy a letölthető nyilatkozatot ÉS a letölthető szerződést kell kitölteni, scannelni és mailben elküldeni? Mert az oldalon egyedi előfiz. szerződést írnak márkaváltásra, abból nem egyértelmű, hogy ez a letölthetőt jelenti-e...Üdv!
-
zoetsa
tag
Ma jött az sms, h az ászf módosul, utánanézek. És mit látok????
"SMS küldés díja az Európai Unió tagállamaiból 23,5 Ft/db-ra módosul (díjcsökkentés mértéke 6,9 Ft)"Öööö, Mo nem EU-tag? V akkor miért 33? Máshol meg még több...
Miért csak a roamingra vonatkozik ez az ár?
Hasznos viszont:
"A blue mobile Díjszabásba új szolgatáltás kerül bevezésre: normál SIM kártya/micro SIM kártya csere. A szolgáltatás díja 0 Ft/alkalom."
Vajon visszafelé is, ha az ember úgy vált telót? -
timea1991
tag
Blue mobilosba tehetsz t mobilost de forditva a 4év nél ujabb telefonnál nem müködik
-
8th
addikt
-
8th
addikt
Ma bluemobile-os lettem. Hurrá. Hazahoztam a cuccot összeraktam, a sim-et aktiváltam majd amikor telefonálni szerettem volna... na akkor tudatosult bennem, hogy a blue mobile telekom hálózaton fut. Hogy az a rohadt #&@! (és mindenki képzeljen ide egy 2perces R2D2 monológot). Anno 2002-ben pont azért mentem át a vodához mert itt (az akkor még) westel900 által nyújtott szolgáltatás kritikán aluli volt. A területi lefedettség botrányos volt szabályosan az udvaron kellett fel-alá futkosni térerőre vadászva. Eltelt 12 azaz tizenkét év és nem változott semmi. Gyááá... mod: Nem akar valaki átvenni egy friss ropogós ma vásárolt Samsung GT-E2200-at?
-
otps
aktív tag
2 kerdes: bocs, mindig elfelejtem, hogy a Blue-fuggo telefonba lehet tenni Te kartyat, vagy forditva? (Ill. ugyanez Voda <> Tesco vonatkozasaban - ugyanaz?)
A masik, hogy hogy lehet sakkozni a kedvezmenyes honapokkal a Blue mobilnettel, hany havonta hivhatsz le egy akciot (a 90 Ft-os, 33, vagy 133 megas ajanlatra gondoltam), ill. ez csak egyszer mukodik, vagy a masodik evtol is? All in all, mennyi a mobilnet koltseg a teljes evre, (2. evtol), ha eleg a minimum csomag, csak hogy legyen, adatokat szinkronizalni?
-
válasz
Fecogame #1314 üzenetére
Írtam nekik kb. 1 órája, most ( 20:35-kor! ) válaszoltak is:
Tájékoztatjuk, hogy márkaváltáskor az egyenlegén található összeg elveszne, azonban tudjuk később is aktiválni Önnek az új Blue mobile-os kártyáját, amikor a kártyájáról már lefogyott a fennmaradt összeg.
Átváltás előtt mindenképp értesítjük Önt hívószámán.Az új kártyáján 600Ft lebeszélhetőség lesz a márkaváltást követően.
-
Márkaváltás esetén ( T-Mobile --> Blue Mobile ) a kártyán lévő összeg elveszik vagy rajta marad a kártyán? Mivel a szám ugye ugyanaz marad, sőt az alap szolgáltató is
-
mickemoto
őstag
Tudom nem blue mobile, de azért megkérdem.
Van olyan t-mobile feltöltőkártyás szám esetén hogy hűségkedvezmény telefon vásárlásánál? Vagy esetleg olyan mint az aranykártya, platina meg hasonlók, vagy csak előfizetéses számnál?
Azért kérdem mert van egy szám a családban ami már megvan 15 éve.Ebből 12 előfizetéssel majd át lett téve feltöltésesre. -
dragon1993
őstag
K&H-nál webbankon keresztül T-Mobileos felöltéssel megy a Blue is
-
zoetsa
tag
válasz
pinnacle #1294 üzenetére
Az én fiókomat nem törik fel, már csak azért sem, mert nem használok gmail-féle gagyikat
Közben eljutottam az első feltöltésig, és rájöttem, h tkp tetszik ez a rendszer, h a blokkon van rajta minden adat, és nem nyomtatnak kismillió kártyát feleslegesen, amit aztán kapargatni kell. Egyedüli hátránya, h el kell érte menni, de azt meg a többihez, pl a tés gépeshez is.
És aminek megörültem, és az üfsz-tól kellett megtudni, mert sehol nem láttam leírva, itt is müksz a *102++
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Hobby elektronika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bluetooth hangszórók
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- VoLTE/VoWiFi
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest