Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Blue Mobile
Aktív témák
-
axioma
veterán
Ez korrekt! Mondjuk nekem ugye a feltoltesre egyaltalan nincs szuksegem, ugyhogy nem baj azert hogy megrendeltem a postafon-t (rohej, nem tudtak a postan - amelyik arusit - megmondani 10 perc keresgelessel, hogy most arusitanak-e ilyen termeket vagy nem, marad a netes rendeles, csak azt nem tudom mikor fogjak idehozni a kozeli postara ahova kertem).
Azert a linkbol is csak a netes - akciosnak mondott, gondolom evek ota az - ar korrekt csak, a bolti eleg durva itt is... -
cocka
veterán
Gondolom a T-mobile alapból vmi speckóbb hálózatzárat alkalmaz.
Itt van egy kis "szakirodalom":
http://www.option.com/en/support/faq/article/articleen-168
De a régi Trium telóm service manualjában pepitában ugyanez van leírva.
Network lock az sima MCC-MNC alapján zár.
Network subset az az MCC-MNC utáni első bájt alapján.
Serivce provider lock az GID1 alapján megy.
Corporate provider az meg GID2 alapján.
IMSI alapján meg adott kártyára zár.Szal lehet hogy a tré a fenti 2.- 4. alapján zár, a blue meg az 1. alapján. Bár szvsz fordítva lenne logikus, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
A (#88) -ba meg azt írja, hogy elfogadta.
A weblapon a dokumentumtárban a számhordozásos papír alapján nem szabadna, ha jól értelmeztem:
"a T-Mobile által kedvezménnyel értékesített, hálózati zárral ellátott készülék kizárólag akkor használható a Magyar Telekom Nyrt. hálózatában, ha
a kedvezmény nélküli ellenértékét az előfizető kiegyenlítette és ezt követően az átadó szolgáltató a hálózati zárat feloldotta.
Márkaváltásom állapotával kapcsolatban, a +36 30 440 8400-as ügyfélszolgálati számon tájékozódhatom." [link] -
Hold
őstag
Hírdették hogy számhordozás is lehetséges, na ilyenkor mi van, dobod ki a régi sim kártyát és adnak a BM-nél újat a régi számoddal, ez oké de akkor telefont is venni kell mert BM-est nem fogadja el a régi teló, ördögi kör ez..
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
klepto
addikt
Ezt próbáltad?
Sajnos bedöglött a t-s telefonom, és szeretnék olcsón egy készüléket, viszont jelenleg csak a Lidl kínálatában találtam elfogadható ár/érték arányú telefont. Én is úgy gondoltam, hogy működnie kéne a T-mobile kártyának a Blue Mobile készülékben, de a T pontban személyesen érdeklődve közölték, hogy nem fog működni a T-s sim kártya a Blue Mobil készülékeiben
Ha próbáltad, és működött, akkor holnap veszek egy B telefontHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
Na megvettem a Lild mobilt, és működik benne a T-s kártyám, úgyhogy a hír valóban igaz
De kissé átverve érzem magam a telefon kapcsán
Azért a B-s 1230-as Samsungra esett a választásom, mert azt hittem, lesz benne headset, és máshol azt olvastam, hogy Bluetooth kompatibilis...
Erre egyik sem jött be, se headset, se kékfog, és még azt sem tudom benne állítani, hogy kiírja a számomat a hívott félnél...
A *31# kódot ismerem, de alapból nem lehet engedélyezni a szám elküldését
Szóval alighanem lesz egy eladó telefonom, és megveszem inkább a Nokia 100-astHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
őstag
Sajnos ez így van link: "Ezek és a többiek tapasztalatai alapján nekem úgy tűnik h IMEI alapján szűrnek. Magyarul lehet függetlenítve a mobil (az enyém nem lett, ilyen volt megvásárlásától kezdve), ha a T-nél vásárolták, az IMEI alapján hálózatra feljelentkezéskor azonosítják. És blue kártyával nem engedik fellépni. Ha ez így van (remélem vki majd megerősít vagy megcáfol), akkor tökmindegy mit machinál vki a mobiljával, ha az IMEI száma a T-s mobilok IMEI listájában szerepel, akkor nem fog menni benne a blue kártya."
link: "a t-cégtől vásárolt, de legálisan függetlenített okostelefon - név szerint egy zte blade - sem megy a bluemobile-os kártyával. na erre varrjatok gombot." - Kifizet valaki x ezer forintot, onnantól a világ minden sim kártyáját elfogadja a telefon, kivéve a Blue Mobilét.
Szerk: Első hsz-ba érdemes lenne ezt az infót berakatni, mert sajnos páran már rosszul jártak emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ha blue mobil kártyát vesz, és nem tartja meg a régi számát, akkor 30-as előhívót kap
így jó lesz:
....ha valaki nem számhordozással viszi a számát a blue-hoz, hanem új számot kér a blue mobile-tól, akkor 30-as előhívót kapmost nagyon vicces akartál lenni, vagy hsz gyűjtő vagy?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
István89
tag
A múlt héten írtam ide másodjára, előtte 4 évig semmi, hiszen a kezdeti nehézségek ellenére nem volt gondom, viszont ezek a problémák amiket most tapasztaltam azoknak sok köze nem volt hozzám. Igen, a hárítás könnyebb, mint a beismerés, viszont ez a szolgáltatókra is igaz.
-
István89
tag
Utána nézek, de nem tudom már minek is kellene.
kovlaj122: Igen, valahogy én is így érzem. Ma megkaptam az 5000 Ft-os jóváírást vagyis nem én, hanem akinek a számhordozását intéztem, így elismerték a hibáikat.
A belépési problémán elvileg dolgoznak:
"Weboldalunk javítása folyamatban van, műszaki kollégáink visszajelzésére várunk."
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest