Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Penge_4 #9466 üzenetére

Sok helyeken szolidan csinálják, pl. egyéb okból is eleve a pult síkja alatt, vagy egy kiemelkedő könyöklő asztalka takarásában van a pénztárgép tálcája, vagy egy kis terület, ahova átmenetileg leteheti a pénz, így ha csak szemmagasságba, vagy akár az asztallap közepére nézel, nagyjából rá tud gyorsan pislantani UV fény alatt is anélkül, hogy neked ez feltűnne (időben, vagy akár felkar/szem mozgásban, ha nem direkt erre figyelsz). Szerencsére a másik oldalon is tudják, hogy kellemetlen lehet, ha az orrod előtt látványosan vizsgálgatják, mert az kicsit olyan érzést kelthet, mint ha alapfeltevés lenne, hogy hamis pénzzel próbálkozol és most vizsgálják, hogy talán mégsem. De ha nem az orrodba nyomják az UV fényt és fél percig vizsgálgatnak minden fecnit a szemed előtt, addig nem zavaró és a nagyját talán ki tudják szűrni (esetleg, ha gyors ránézésre fura, akkor megnézi alaposabban is).

• Cathfaern

nagyúr

válasz Penge_4 #9466 üzenetére

"2. Hány olyan helyet láttál, most úgy őszintén, ahol UV lámpának vetették alá az általad adott pénzeket (legyen az akár 10 vagy 20 ezres)?"
    Élelmiszer áruházláncokban (Tesco, Penny, Spar, stb.) én akárhányszor vásároltam 10ezressel vagy 20ezressel, mindig megnézték UV lámpa alatt.

"Akár globális valutának az egész világon. Azzal a volatilitása is megszűnne."
    A globális valuta nem fizetőeszköz? :) Azt állítottad, hogy a blockchain technológia gyakorlati életben másra is használható. Erre írtam, hogy szerintem a gyakorlati életben valós felhasználása csak a fizetőeszköz kezelés (legyen az BTC vagy akármi más).

"Hamarabb ugranak a szakértők, minthogy sikerülne elterjesztened"
    Szakértők csak azt tudnák mondani, hogy gyanús, hogy zárt forráskódú a rendszer. Amire én arra vágnék vissza, hogy ez biztonsági okokból van így, amit a laikusok el is hinnének :) Annyi ember van, aki a látványos átveréseknek is bedől, hogy a kevésbé látványosra is bőven lenne "jelentkező".

"A matematika garantálja. Én abban jobban bízom, mint bármilyen centralizált felügyeleti rendszerben."
    Ugye épp arról volt szó, hogy ha rosszul generáltak a prímszámok, akkor relatív könnyen ki lehet találni a kulcsot. Ez ellen nem véd a blockchain algoritmus (gondolom erre gondolsz matematika alatt). Olvasd vissza miről volt szó.

Új hozzászólás Aktív témák