Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz brd #3829 üzenetére

Igazad van, nem a felénél járunk, hanem már el is hagytuk azt. Nem a blokk és annak láncolata mutatja az aktuális forgalomban levő bitcoinok számát. Ha forgalomba kerül az összes létező bitcoin, utána is lesz újabb és újabb blokk, hiszen a tranzakciók remélhetőleg nem állnak le. Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha most már ennyinél járunk és "csak" 21 GB a jelenlegi lánc, akkor valószínűleg, nem kell nekünk terabájtokban gondolkodnunk, ha le szeretnénk tölteni minden információt. A 2-3 TB-os merevlemezek korszakában talán kibírunk pár száz gigabájtot erre a célra. Elég lesz a gyerekeinknek, vagy az unokáinknak komolyabban agyalniuk ezen a problémán. Illetve ha világszerte szinte minden cég elfogadja és lehet náluk fizetni bitcoinnal, akkor már nekünk is fájhat a fejünk miatta, de szerintem a lassú víz partot mos elv tényszerűbb a BTC jelenlegi helyzeténél.

Ezt a 21 GB-ot úgy néztem, hogy nem mentem bele a mappába, hanem nyomtam rá egy szóközt. Aztán most belelépve már látszik, hogy a blocks nevű könyvtár 11,1 GB, de akkor sem 11,4. Ugye, aki még az enterre is lusta... :U Bár a többi fájl nem tudom, miért ekkora, de lusta vagyok még annak is utánanézni. Így viszont még rózsásabb a helyzet, már ami a méretet illeti. Mert ugye most a méret a lényeg.

Új hozzászólás Aktív témák