Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg #47 üzenetére
Ha eljötettek volna fehérvárig megnéztem volna.
Sajnos nem tudtam hazamenni. Majd jövőre talizunk.
-
karib
addikt
Azért még megvárom, hogy Dodi kicsit részletesebben kifejtse az álláspontját ezekről
A Metabondnál említett égett szénkeféket én most nem tudom, hogy hogy értelmezzem - probléma, vagy még elmegy.
Pl. kérdés, hogy a turbós autóknál van-e valami speciális szempont, amit még figyelembe kell venni - lévén a turbót is az olaj keni, és az pörög ám rendesen. Egyelőre nem akarok egy turbófelújításnak nekiugrani -
válasz
God Vazzeg #45 üzenetére
Ez mikor volt? Csak nem a motoros találkozóra gondolsz?
-
Rebirth
tag
Hát srácok, ha egy üzemanyaglabortechnikusnak nem hiszitek el, hogy jó a prolong és a metabond, akkor nem tudok mit tenni!
Nekem már fél éve van az olajban és minden tankolásnál teszem a benzinbe is, és csak jó tapasztalataim vannak, és mindazonáltal nem támogat a cégtehát nem azért írom.
-
karib
addikt
Kellene gyártani valami gyorstesztelő készüléket. Az alkoholszonda mintájára benzinszondát
Vásárlás előtt ellenőrizhetnéd a benya minőségét
-
Scream007
őstag
a prolong vagy bejön vagy nem.
1. véglet nyersz +2 év hazsnálatot, meg kb -1 litert, máűsik véglet fél után motorgenerál.
Amugy ez a benzintéma tényleg érdekes.
Nekem shellessel eszik szintén a legtöbbet, és ezzel érezhetően szarabbul is megy.
Amik jók voltak, essos, agipos..omv, mol a legrosszabb fölött eggyel.
Auchan típusfüggő van mikor a legjobb van mikor legszarabb.
De ez nem is ennek a függvénye szerintem, hanem hogy épp melyik jkútnál hol tankoltál.
Én a bécsi útas essora mondom hogy jó.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nekem eddig a shelles benzinből kajált mindig a legtöbbet
Auchanos benzinbol viszont korrektul elfogadhatoan eszik.
Anno a szamara essos benzintol ment kevsebbel el.
nekem a prolongot es a metabondot ajanlottak, hogy probaljam ki , hiszen ugy nez ki , csapagyas az atuom, es ezzel talan amig ki nem lesz javitva, addig jobb lesz.
[Szerkesztve] -
karib
addikt
válasz
#00809728 #29 üzenetére
Én ódzkodok az adalékoktól. Elhiszem, hogy léteznek csodaszerek, amik akár hosszú távon is beválnak és nem károsítják a gépet, csak ném én akarom kikísérletezni, hogy melyik az
Az autógyártók pedig ugyebár önös érdekből és elővigyázatosságból nem ajánlják (tiltják) az adalékokat.
Szóval: benzinbe, motorolajba, váltóolajba mit kotyvasszunk, mester? -
Egy 130Km-es úton (Soltvadkert-Székesfehérvár) Skoda Fabia 1.2-es, az átlagfogy 5,2-5,5 (Klimával 5,5-5,7) között OMV benzinnel.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Amiota bejőtt én hoztam be magammal és itt csinálok rajtuk üzemanyagszivatyus teszteket.
Mindegyiket átjárattam különféle olajjal és metabondal ill prolongal.
Meta ill prolon jól birta a kiképzést de amikor szétszedtük a már majdnem megégett üzemanyagfuelpumpát akkor a prolongos pumpa belsejében nem volt abszolute semmilyen kárnak jele.
Metabondnál a szénkefe ill a komutátor körül enye égési nyomok jelentkeztek. -
raczger
őstag
nálunk a kis falusi kútban gyakran vizezik a benznit, és ezért már nem egyszer zárták be
és keveréket meg ott helyben állítanak elő, 2x annyi olajjal, mint amennyi kéne, ezért haver karbulátorja miinddig teli volt vízzel -
törölt tag
Simán anno nekem olyan dáciám volt amibe ugymond volt egy 5 literes müanyag vizes flaska bizonyos szögben megfurt karbi és már ment igy egy vékonyka kis réz cuccon befelé a vizecske.
Erről anno sokan írtak és a honvédség sok autójában rendszeresitette.Pld 1300-as ill 1500-as nagyfogyasztásu ladákba.
5liter vizecske + 1 teli tank ez igy volt mindig kiszámolva. -
KMan
őstag
elhiszem hogy te is sokat szivsz emiatt. legalabb estenken karpotol aza 136LE ha kihalt a varos
lassan mar ott tartok, hogy nappal nem megyek egyszeruen kocsival sehova hanem inkabb bkv rulz.
jobban kijovok idovel, mivel SOKKAL hamarabb odaerek es sporolok a benzinen(nem is kicsit) plusz nem kell park jegyet venni. Ja es berletet sem
-
törölt tag
Szasztok
Végre egy jó kis topik üzemanyaglabortechnikus vagyok ugyhogy sok dolgot fogok majd megosztani veletek. -
Rebirth
tag
Városban nem túl sokat mozgok, de azért igen
Faluban szoktam kavarni többet, de azért ott is van gáz-fék kereszteződés, kereszteződés hátán, meg csak 100m - 5km távolság intervallum, ami állítólag megint nem tesz túl jót a fogyasztásnak. Dugóban, lámpánál, sorompónál leállítom, ha tudom, hogy kb. 1 percnél tovább kell várni, hagyom kigurulni, vagyis ha lehet üres és hagy guruljon.
Megmondom őszintén, hogy Metabond van az olajban, és a benzinhez is mindig rakom! (ez itt a reklám helye)
Szóval így -
Totyi
őstag
Na jó,nem nagy szám;de 1 literes suzuki
nyáron agip kutas benzinnel 4.9.Ez eddig a legjobb átlag.egy tank(kb 28 liter;ekkor szoktam tankolni) kb 550-560 km-re elég.
Egyszer shell benzint kapott,és(már amennyire észre lehet venni egy ilyen kis kocsinál)jobban ment tőle.
tesco,auchan tényleg felejtős.Nem megy és többet is eszik belőle.Én nem tudom,de kollégám sokáig járt oda;aztán számolt és rájött... -
-
karib
addikt
-
Brae
őstag
Engem egyszer a Shellnél átbasztak valami 500ft-al(nem az összeg, hanem az elv), azóta nem nagyon szeretem őket. 9ezer valamennyit írt ki a kút és mikor bementem, a kasszánál más összeget mondtak(többet).Nem is tudtam mit tenni mert a kasszánál a f@sz aztmondta már lenullázta. Nem volt kedvem szarakodni, mert siettem úgyhogy kifizettem.
-
Vigneau
félisten
Nálam a Volán kút jött be eddig, ha hiszitek, ha nem. Olcsó és jó. Bár eléggé kiesik a mozgáskörzetemből - nehogy véletlenül minden tökéletes legyen...
-
Coyot
őstag
Első lépésként tesco kut felejtős.
-
KMan
őstag
En inkabb azt vettem eszre, hogy ha minosegi helyen tankolok, akkor abbol az ergo dragabb benzinbol bizony tobbet is megyek. 50 literes a tankom es ha 440km-t kihozok belole varoson belul a dugoban akkor az mar unnep. Viszont ha a dragabb benzint valasztom akkor nem ritka egy tankbol az 520 km sem.
erdekes. Mindenkepp megeri a minoseg. En ezekre a kutakra gondolok: OMV,MOL. Kevesebbet hozok ki pl. a Jet bol es az Agip bol. (Igen ez itt a reklam helye
, ha nem kellenek a nevek, vagy vki zavar egy modi szerkesztheti
)
Ja es hogy kerek legyen a tortenet, egy Nissan Primera 2.0i-rol van szo, benzines. a fenti eredmenyek ugy jottek ki, hogy semmi legkondi es semmi drages 2500 rpm-en shift. 95-os benzin. Tehat az atlagfogyasztas nalam 10-12 liter kornyeken van jo esetben.
[Szerkesztve] -
Rebirth
tag
Sajnos azt vettem észre, hogy egy pár benzinkútnál érdekes dolgokat árulnak benzin helyett. Jelen esetben ezt onnan vettem észre, hogy telivágtam a tankot 290 HUF-os 95-össel, erre most azt csinálja a verda, hogy leesik az alapjárati fordulat 500-ra is aztán fölpörög 1500-re kicsit gondolkozik, majd ismét kezdi. Pofám leszakad. Volt már olyan is, hogy egy ''jó'' kút után, ha elvettem a lábam a gázról, akkor a fordulatszám úgy maradt, vagyis, mintha el se vettem volna a gázt. Szerintem érdemes lenne összeírni, hogy hol ne tankoljunk! Peace! ha hülyeség, akkor bocsi Egyelőre várom a reakciókat, csak utána írok kutakat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Metal topik
- Politika
- DOOM - The Dark Ages
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AM 5 lapok
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest