Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totyi
őstag
És az enyémet minek nevezed?
Megtett km és az elfogyasztott üzemanyag szted nincs arányban ha rosszabb minőségű a benzin?Ne ugrasszál mán' rá a wc-re;mert rögtön bilibe dugom a fejem.Akkor Te mivel magyarázod az én esetemet?
Mivel fűtötök?Gázzal?Megnézted már milyen szép sárga lánggal ég?A kék helyett...Igen;azért mert a minősége egy nagy szar.Égetheted reggelig...ha szar akkor szar.Nincs égésője...vagy hogy híják...
Szted minden benzin tök egyforma amit veszel a kúton?
Ha csak 10% rosszabb az is 600km-en 60 km-ert jelent.
Dodi vmi ilyesmit tanul;vagy dolgozik vagy mittomén ;Ő is igazol ilyesmit;amit a tapasztalat mutat.
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
Köszi a reagálást
Eddig semmi bajom nem volt az agip-os nyállal.Most hogy az omv-nél tankoltam;gondoltam kipróbálom a carrera-t;de előtte érdeklődöm egy kiscit.Az a 6 forint nem túl nagy különbség;40 liternél 240 forint;igazán nem sok;ha tényleg jobb.
Mindenesetre várom;hogy kifogyjon;még van vagy 300 km-re való benne;ez legalább még 1 hét kocsikázás.Szinte teljesen ki akarom fogyasztani a benzint;hogy csak az legyen benne.Biztos,hogy van különbség benzin és benzin között;érzem a saját példámon.Igazából számadatok csak tankoláskor lesznek;de a mutató alapján tényleg jobb lehet az omv-s 95-ös minősége.Mindenesetre majd írok;hogy én mit tapasztaltam. -
Totyi
őstag
válasz #00809728 #206 üzenetére
Ha Te mondod;elhiszem.
Egyre jobban hajlok rá(eddig csak gyanús volt);hogy tényleg a nyállal van a baj.Most 299 km-nél vagyok;és még egy pin@hajszálnyival feljebb van a mutató;mint a múltkor.
Egyenlőre ki akarom próbálni a carrerát az omv-től;de nagyon sokmindent egyenlőre nem találtam róla.Dupla adalékos;ennyit megtudtam...de semmi többet.Miért;hogy;mennyit...csak ezt. -
Totyi
őstag
Pedig elhiheted;hogy minden kútnak megvan a maga adalékja.Az OMV kivételével mindenhová a mol szállít benzint és minden kút ahogy kariib is írta saját recept szerint ad hozzá vmit.Mit gondolsz miért olcsóbb a tescos kút?Mert vmi nincs benne;vagy olcsóbb mint máshol.Lásd az én példámat.Évekig semmi bajom nem volt az agip-os benzinnel;de az utóbbi 2 tanknál vmi nem volt kóser.Most omv-s van benne;30 liter és 10 liter az agiposból.A múltkor 250-nél félig volt a mutató...pont félig...és most 270-nél járok;de még mindíg fölötte van a félnek.Akkor most álmodom?Nem hinném...vagy csalnak;vagy vizes vagy szarabb mint volt.
Kollégám mesélte hogy szerzett egyszer vmilyn 95-ös vagy ukrán vagy orosz benzint...na attól aztán füstölt és alig ment.Biztos hogy van különbség kút és kút között minőségre.
De erről dodit kéne kérdezni;Ő vmi üzemanyag;olajmágus vagy mi
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
Az nem gond...de a 480 km/28 már igen;ha figyelembe vesszük azt;hogy eddig nem volt ennyi.Így némi nyugtalanságra ad okot. Az eddigi legjobb fogyim 4.8 volt;nagyrészt országúton.
Szted milyen? 1 literes gls swift.
Megnött a fogyi és némileg nyugatalított;de úgy látom a benzinnel volt a probléma. -
Totyi
őstag
Tapasztalat a következő(kicsit felrángatom a topicot )
Eddig agip kútnál tankoltam;semmi baj nem volt;soha...simán ment 28 literrel az 540 km.Náyron felrakattam egy sport dobot és megnőtt a fogyasztás.DE nem azonnal;a második tankra kezdett többet enni.A szokásos 540 helyett 480 lett a megtett km.Pedig elvileg ilyen nem csinálhat egy sport dob.Tehát : szerelés után első tank:minden oké...atána lévő 2 tank benzin...rosszabb eredmény született.Megjegyeztem a legutóbbi fél tank állást.250 km-nél pont félig volt a mutató.Most 255-nél járok és a fél fölött van még jóval;pedig 30 litert tankoltam rá;elvileg maradt az agiposból is benne még egy jó tizes.Rosszabb lenne az agipos mint eddig?Semmi gondom nem volt vele;több mint 3 éve tankolok ott.De ha most többet megyek el az OMV-s nyálllal;akkor csak ott fogok benzint venni.
És mi ez a carrera?Változik tőle vmi?
Kicsit beszélgessünk erről is -
Totyi
őstag
Na jó,nem nagy szám;de 1 literes suzuki nyáron agip kutas benzinnel 4.9.Ez eddig a legjobb átlag.egy tank(kb 28 liter;ekkor szoktam tankolni) kb 550-560 km-re elég.
Egyszer shell benzint kapott,és(már amennyire észre lehet venni egy ilyen kis kocsinál)jobban ment tőle.
tesco,auchan tényleg felejtős.Nem megy és többet is eszik belőle.Én nem tudom,de kollégám sokáig járt oda;aztán számolt és rájött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest