- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsidaaj
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy Seat Ibiza 1.9SDI motoros menyire megbízható?
Nem versenyezni akar vele a tulaj, hanem takarekosan menni! Ahogy nezegettem se turbo, se kettős tömegű kérek, és talán részecske szűrő sincs. Vélemények? -
Winner_hun
félisten
-
tomcsi23
veterán
válasz
Winner_hun #661 üzenetére
Nem szoktam én sem elemezni, de azért rápillantok, hogy mi van rajta.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Winner_hun #658 üzenetére
Már egy ideje benzinnél is így van (sok helyen). Nyugtán rajta, hogy 4,4%-nál magasabb biotartalom. Növelik vele az oktánt, bio is a cucc, nekik olcsóbb, tiszta öröm. Nekünk meg pont ezek miatt eladják drágán.
-
válasz
Winner_hun #656 üzenetére
A gazolajban mar egy jo ideje van bio cucc.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Winner_hun #656 üzenetére
Eladják a 95-98-ashoz hozzárakva. Persze, ettől nem lesz olcsóbb a kúton.
-
Winner_hun
félisten
-
supercow
őstag
légmennyiségmérőt (MAF szenzor) megnézetted már? már ha van benne
az szokott elkoszolódni és olyankor történik kb amit leírsz. Főleg ha olajfilmes a légszűrő, akkor az olaj és por lerakódik az érzékelőn. Ilyenkor az adagoló több üzemanyagot tol a motorba mint kellene. A nem teljesen elégett gázolaj az amit te koromnak látsz, a gép elveszti az erejét, nem megy 50-nél többel padlógázzal se és megugrik a fogyasztás.
Nem garantált hogy ez a baj de egy próbát megér ha eddig még nem tetted meg. -
hebling
tag
Sziasztok!
Először is ha nem jó topikba írok szóljatok csak nem találtam megfelelőbbet egyenlőre!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy adott egy peugeot 406 2.0 hdi 110-le vas!A probléma vele hogy időnként a turbó megadja magát!Hirtelen eltűnik az erő elkezd kormolni és 17-18 literes fogyasztást produkál!Ha van valaki aki tud ebben segíteni akkor szívesen konzultálnék ezügyben mert a szerelő már széttárta a kezét és nézett érdekesen!Nem tudja még mi lehet! -
dízelracer
őstag
válasz
animatrix11 #651 üzenetére
Ezt a konkrét motort nem ismerem viszont autómentős ismerős bő tíz évig nyúzott egy már akkor is használtan megvásárolt Isuzu Troopert, még az ősrégi kerek lámpásat. Ezalatt ami csak elromolhat az el is romlott benne egy dologhoz nem kellett nyúlni sosem, a motorhoz. Szerintem ha nem taposod szét sok gondtalan kilométerrel hálálja majd meg. Sokan szidják a japán dízeleket, többnyire azok akiknek sosem volt.
-
sagvary
aktív tag
Hát nem tudom... Szerintem mindakettő lehet nagyon jó is meg gyenge is. Ha a legfontosabb szempont a kis fogyasztás, akkor inkább dieselt kell venni, ha jó nyomaték akll akkor is dieselt, ha tartosság a fontos akkor dieselt, persze csakis valamely komoly márkát. Nagyon sokan dicérik ezen szempontok alapján a VW és a PSA motorjait.
Én egy 1,6-os 90 lóerős diesel C-Max-ot hajtok, nem tudom milyen tartós lesz, de jó nyomatékos és 4,7-et eszik 110-120 körüli tempóval az autópályán, egy Oktáviás (1,9 ) ismerősöm kocsija 4,9-et iszik meg 140-nel autópályán.
Ennek ellenére igazi élmény hajtani egy izmos benzines autót, jól kihuzatni a sebességeket, egyen amennyit akar! -
animatrix11
őstag
üdv
én most vettem egy opel astra g 1,7es ztbodizelt isuzu motirral, az isuzut mindenki isteníti, remélem nem csináltam rossz vásárt, szerintetek? Az is olvastam róla, hogy lohmább mint a benzines, de azt is mondták hogy olyan mint kb 1,2-1,4es, ki mit tud erről?
-
mgoogyi
senior tag
Sziasztok,
Lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb fórum a neten, de bízok a phsokban!
Mazda 323 2L DITD 101LE vs 323 1.4,1.5,1.6 70-100LE benzin hasonló árban/felszereltségben mind kb 100-140e km-esek.
Átlag fogyasztás elvileg a dízelnél 5,5 körül mozog, a benzineseké olyan 7.5.
Melyik érheti meg jobban 5 éves távlatban nézve, 2 hetente 250km + ritka városi használat mellett. Kicsit tartok a dízel nagyobb szervízköltségétől, rövidebb élettartamától.Googyi
-
fekeandras
őstag
-
onevision24
csendes tag
Gyors kerdes, ha valaki profi a temaban, kerem irjon, fontos lenne:
- vasarolnek Land Rover 1998as vagy 1999es Freelandert de a fogyasztas miatt nem tudom hogy benzines vagy dizeles legyen. 1.8 asra gondoltam, de nem tudom nagy kulonbseg lenne e egy 2.2esnel gondolom a 3.2esnel mar igen.
- fogyasztas azert szamitana, mert ezzel szeretnek hazamenni Magyarorszagra.kb 2000 km
Koszi elore is. -
fekeandras
őstag
-
aesir
veterán
A főpolgármester ezárt arra kéri a lakosságot és a közintézményeket, hogy elsősorban a sok légszennyező anyagot kibocsátó dízelautók és kétütemű járművek fővárosi használatát szüneteltessék.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Winner_hun #638 üzenetére
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Winner_hun #638 üzenetére
Értelmesen nem tudsz neki válaszolni?
-
gyusz984
újonc
Azt mondja meg nekem valaki általában melyik a megbízhatóbb egy dízel vagy egy benzines?
-
AMD Power
titán
Dízel, LPG, benzin: melyik a jó? - Versenyben a költségek
Azt hittem ,hogy jobb lesz ez a cikk.
-
bambano
titán
válasz
Versus82 #628 üzenetére
Ez konkrétan padlógáz
Egyébként egy vectra. Az, hogy gts, a motor terén nem számít, gts-t most már árulnak kisebb motorokkal is, illetve ezt a motort teszik nem gts kasztniba is. Sőt, most már árulnak gts kasztnit nem gts-ben is, régebben ferde hátú 5 ajtós kizárólag gtsben volt.
A többi hsz-re:
6500-6700 körül forog 180-nál, 6500-tól piros az óra, de tovább hagyja forogni a motort az elektronika.Igen, literenként 66 lóerő körüli teljesítmény önmagában elég halovány, de van liter bőven és így lesz igazán tartós a motor. Másrészt szinte semmi bütykölés, ketyere sincs benne, leszámítva, hogy a szívósort képes hangolni az aktuális helyzethez a motort, ennyivel jobb, mint a gyalog 1.6-os astra. Viszont nincs benne vti, vvti, valvetronic meg társai, nincs, ami elromoljon benne. Egyszerű, mint a faék. Ennek ellenére agyonhasznált gyertával is 0-s értékek jöttek ki a zöldkártya lényegesebb mérésein, magyarul nem szennyez, jó a motorban az égés.
Az, hogy elnyüszög 3-ban 180-ig, igen szolid kifejezés. Akkor még elég rendesen szaggatja az aszfaltot, nem olyan utolsó lehelet jellegű a dolog. -
bambano
titán
Szép kulturált vitastílus...
Én berakom a kocsimat 40-nél 3-ba, tolok egy kövér gázt oszt jónapot. 180-nál rakom 4-be, ha nem lenne elég a sebesség. Kedves dízel fanok közben felvernek egy adag tejszinhabot a váltókarral...
Nem vagyok dízel párti, de a le mans-i 24 órást valami olajkályhák szokták nyerni mostanában, annyira, hogy a peugeotnak is piszkálja már a csőrét egy hdi beállítása...
Elvileg jó lenne a dízelek nyomatéka, csak kis tartományban érhető el, pont előzés közben nem olyan szívderítő váltani. Sokkal jobb az, hogy 1200-7000 között van annyi nyomaték, mint egy mostani modern dízelben.
Egyébként se vagyok krőzus, hogy annyiért gázolajat tankoljak meg fizessem az adagoló cserét, egr szelep cserét, szívósor takarítást, porlasztócsúcsot, meg a fene tudja még mi minden van egy mostani modern dízelben...
Ja, azt csendben olvasom, hogy 100 ezernél a benzines szétesik, apám astrája 470 ezernél tart, az én kocsim 185 ezernél, meg ne hallják, hogy már régen bontószökevények...
Most volt a belsőségen egy mazda6 dízel teszt. A teszt szerint TÖBBET fogyaszt, mint az én benzines verdám ugyanolyan használat mellett. LOL.
-
<NewL>
addikt
" Benzinesnek sokkal szebb a hangja." - nekem meg a dieseleseknek sokkal szebb a hangja. hogy lehet ilyen fasságot mondani?
A soraid alapján nem jó kocsit választottál magadnak! Az vegyen diesel kocsit aki hosszú utakra akar menni,azt akarja ,h a verdája keveset egyen.
Mint bizonyitja a mondanivalód,ez nem versenyautó,ez nem huzatgatásra lett kitalálva,azt is lehet vele,lehet élvezni is de nem arra van. Szerintem az előző posztomat nem megcáfoltad,hanem csak alátámasztottad tényekkel.
Pl .: élettartam-céges autók
Erről lehet napestig vitatkozni,de sajnos én inkább feladom.
Az a jobb amelyik. Nekem tökéletes,jobb nekem nem kell! -
E-Maxx
tag
Nah akkor most elmondom minden bajomat, a dízellel kapcsolatban.
Egy 100 lovas dízel, kb egy 120-130 lovas benzinesnek felel meg ugyanabban az autóban, ugyanazon súly melett, de a dízel kb 1m forinttal drágább átlagosan, egy új autónál, mint benzines társa.
A nyomatéka nagy, de nagyrészt 1500-3300 között van, ha meg odalépsz, és 4-5.000-nél jár a mutató, nézel, és nem történik semmi.A kis fordulaton jelentkező nyomaték papiknak mamiknak jó, akik 5-be beteszik 30-nál, és beteszik 1.-be lámpánál,és 30-ról 100-ra is 5-ben gyorsítanak, visszaváltás az már megterhelő fizikai munka...
Dízel kevesebbet fogyaszt, cserébe sok belőle a cégautó, használtan nem tudsz biztosan jó dízeleket kifogni(van belőle, de ritka mint a fehér holló), általában sok kilóméterrel.
Benzinesnek sokkal szebb a hangja.
Dízelt sokkal kevesebb munka(pénz) előállítani, mint a benzint, mégis átlagosan 20-25ft-al drágább, a nagy hype-nak köszönhetően.
Ha egy liter benzin 260ft, akkor egy liter gázolaj kb 200ft kéne legyen.De nem, hanem 285ft....
Dízel autókat sokkal jobban leamortizálják, sokkal többet látni belőle füstölni, ergo jobban szennyezi a környezetet, ergo ezt nem kell folytatnom, azzal mi a baj...
Jah és mindamellett a dízelből egy 185 lovassal, ami nem gyengus(volvo d5, turbó, szerintem világon legjobb dízelmotor)egy 200 lovast benzinest nem kevés idő leelőzni, mindkét autó fullgázzal kilőve szenvedni fog, kisebb sebességben a dízel megy elöl, mert alacsony ott a hatalmas nyomaték, de nagyobb fordulaton ez elfogy, és a benzines szépen lehagyja... -
<NewL>
addikt
nem látod?
a diesel motorok nem versenyzésre lettek kitalálva,ezt olyan nehéz felfogni vagy vak vagy?
ki akar menni a forma1re
az Off-Road se rossz szórakozáselőzés?
miért ne menne egy diesel,egy 100lovas dizel kocsival elmondjam neked jobban lehet előzni 100fölött mint egy 110 lovas benzinessel
tudod a nyomaték se rossz dolog
meg ha már nem megy a nyomaték boldogitja a dizel pártiakat. legalább belesüppedünk az ülésbe,meg úgy érezzük mintha menne. na ez se rossz és legalább nem kér soakt enni -
E-Maxx
tag
-
<NewL>
addikt
OMG
te tényeg ennyire beep vagy?
a diesel terepjárókba rakják (személygépkocsi vagy affélékről beszélünk)
valamint oylan embereknek találták ki akik hosszú útra mennek (eredetileg) ,h a motor ne pörögjön sokat,kimélje,az élettartama igy hosszabb legyen mint egy benzines verdánaksztem igy se érted meg ,h e diesel motorok nem nem versenyzésre lettek kitalálva
persze ez az évek folyamán folyamatosan változik,változott (pdtdi meg a sok "ratyi" /a régi igazán jó dieselekhez képest/)a hangról meg annyit kinek a pap kinek a papné kinek meg a lánya
a témáról meg a topic ciméról meg annyit,h falra borsó le borsó!
egyértelmüen a diesel a jobbIlletve : "Illetve ha a dízel olyan király lenne, akkor F1-ben, motorokban is ezt használnák. " Ha a benzines olyan jó lenne,akkor használnák másra is nemcsak versenyzésre hanem traktorokban,kamionokban,vonatokban stb
-
-
<NewL>
addikt
nem is rossz ez a topic
szóval a DIESEL a legjobb<---- ez egyértemű! ez nem kijelentés ez Tény!
-
dokar
addikt
válasz
fekeandras #613 üzenetére
ezek nagyon csúnya hangok, de most komolyan
-
fekeandras
őstag
válasz
AMD Power #602 üzenetére
Nekem sosem jött be az 1000dB-en üvöltő kipufogó (ala Honda).Az nem sportos hanem egyszerűen gagyi, és vérlázító.De legfőképpen felesleges.(Ehhez van egy tanulságos sztorim is de az nem ide tartozik).
Viszont a videókon hallható turbó "hangverseny" már kellemes a fülemnek.Egy szépen fütyülő turbónál sportosabb hangot még nem hallottam. -
válasz
fekeandras #610 üzenetére
Úgy emlékszem talán TotalCar-on írták, hogy semmilyen dízel nem mehet a belvárosokba. Ha jól rémlik, talán ez vonatkozik az autókra is. Egy bajuk van a dízelekkel, méghozzá a korom. Rárakódik levélre, útra, házra, tüdőre. Ott pedig rákot okoz.
-
Spin
aktív tag
Az előző hsz-eimből sztem lehetett következtetni arra,h nem a mai korszerű dízelekről beszélek...Had tolja neki,az ilyen emberek szülik az olyan hsz-eket mint "szép volt jó volt amíg ment" "soha többet dízel autót" mindennek elmondják csak használhatónak nem,de minek vesz dízelt aki nem ért hozzá?Igaz ez már nem az én dolgom...
Mellesleg a benzines is csak egy darabig fogja tolerálni a hidegen való forgatást...
-
Dízelt kevesebbet látja a szervíz? Há' ez azé' meredek kijelentés
Régi dízelt lehet, de az újabbakat... főleg az itthon tömegsportként űzött "tójjuk a tádének hidegen, mert aszt szeresse"...
Az megint más kérdés, hogy miért tiltották ki az összes dízel autót minden japán nagyvárosból -
Spin
aktív tag
a kasztni valóban megegyező volt,ezt az 594-es hsz-ben bizony "elírtam"!Viszont az is tény,h egy dízelre nem kell annyira odafigyelni mint egy benzinesre,ergo kevesebbet is látja a szerelő bácsi(jobb esetben és ha minden stimmel
)Valamint ha már ott volt akár meg is foltozhatták,de ezt egy dízel tulaj nem biztos,h anno megengedhette magának!Legalábbis a legtöbben ütötték vágták a dízelt!Bár ez egy ördögi kör...Ki hogy vigyázott a vasra!
-
Spin
aktív tag
nekem kifejezetten tetszik az a kerregés!
De lehet,h csak azért mert "ebben" nőttem fel...
Nem golf III-ra gondoltam elsődlegesen, hanem pl Golf 1 kategóriára!A dízelre nem figyeltek annyira hiszen az(kis túlzással) elment addig amíg ki nem rohadt alóla a kasztni,ellenben a benzines gyertya,olaj csere miegymás gyakrabban jártak szervízekbe!Így könnyebb volt karban tartani!Persze ez 83 utánra már nem érvényes ha jól tudom onnantól voltak már galván kasztnik(bár ebben nem vagyok biztos,ha nem elnézést!).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest