- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
95-ösnél drágább 1 forinttal
hát mondjuk egy modern tdi-be nem tennék ukrán üzemanyagot akármilyen olcsó.
régen úgy voltam hogy dízel teherkocsiba való, nem személybe, de hihetetlen mekkorát fejlődtek pár év alatt a dízelek. a belsőégésű motor még hátralévő egy évtizede a dízel korszaka lesz ez tuti.
de akkor is wankel, és hibrid mindenek felett -
Gismo
addikt
Nahh hamár szó esett a francia dízelekről h mien szarok! (Én+ pont azt hallottam h a világ legjobbjai na mind1!) akkor most essen szó a francia benzinesekről! És az Olasz dízelekről és benzinesekről! De akár a francia dízelt is kifejtegetheti vki bővebben!
Sztem az autó 6.0 V8-nál vagy 7.5 Cummins dízelnél kezdődik! Csakhát ahhoz pénz kell! Sajna! -
Lager
tag
-Mind1 lehet, hogy nem pörög annyit, a lényeg hogy ha pörgeted akkor szép hangja van.
-Pedig de, legalábbis a nehéz autóknál. Pl mondeonál a városi fogyasztás
2l benzin: 11,2 dízel: 7,7 kb (46%) plussz. A tapasztalat pedig, hogy a benzinesek a listafogyasztásnál többet megesznek.
-Nem tudom most mennyi a dízel. Az ''ukrán anyag'', dieselnek nem nevezném az kb 140Ft. Meg gondolom nem mindenki 91 est tankol.
-
törölt tag
gyorsulásról jut eszembe annak idején I_am említette ,hogy egy jó db-ig egy pdti vitte a pálmát.
Én is kidöcögtem a 206-osommal igaz sport rendszer ,leültetés,chip azért pár fickot /benzinest/ elvert!!! -
Boyfish
senior tag
szerinten hülyeség erről vitatkozni
aki évi 30000km-ert autózik az vegyen dieselt, aki nem az ne vegyen újan diesel autót
ok, lehet, hogy már lassan a diesel egy árban van a benzinnel a szemét arabok miatt, de a diesel még így is csak a felét eszi meg!
Egyébként a dieselben sokkal nagyobb erőtartalék van mint a benzinben, végülis minden kamion diesel!
A jövő sportkocsijai, ha lesz még üzemanyag akkor dieselek lesznek!
Nézd a világ legjobb BMW diesel motorjait, az a nem sámli! Nem sok benzines fogja meg, és a technikának igazából az a lényege, hogy 1 l-ből mennyé 250-el, ne úgy, hogy 30 litert megzabál a gép! -
törölt tag
Szia!!!
Egy 2L TDCI mondeo val járok mostanában 130le/350nm. Fogyasztás 5-6 liter. 100% város: 7-7,5L. És megy mint állat: jobban mint egy 2L benzines.Nagyon meg vagyok vele elégedve, a benzines változat 50-60% kal többet fogyasztana és használt verdánál nincs nagy különbség az autó vételáránál. Szerintem jobb a dízel: olcsóbb üzemanyag, keveset fogyaszt, nem kell pörgetni a nyomaték miatt.
Tőkéletes a megfogalmazásod.Gratula.
Én is szerettem volna egy mondeot de akkor azt kicsit soknak találtam vagy az én pénzem volt kevés.Most egy peugeot fullos 206-osom van hdi ami ezt a kasznit rendesen repitti.
Szerintem ha valaki használtban gondolkodik /kb 2-2,5millában/ és sokat megy vele és ő tankolja akkor annak a diesel éri meg hosszú távon. -
marduk
csendes tag
Én biztos hogy dízelt vennék mert keveset fogyaszt olcsóbban lehet szerezni gázolajt nem mindegy hogy öt vagy tíz litert fogyaszt egyébként az elején írták asszem hogy dízellaabb nem gyorsul úgy mint a benzines. A BMW-nél 14 magyar kifejlesztette az új dizel motort már 2001 -ben és lényeg ugyanakkora benzines és dízel pontosan ugyanazt a gyorsulást hozta
-
pubwart
aktív tag
nekünk Polo FSI van. Jól gyorsul, ha csak én vagyok vagyok benne. 5embernek már komolyabb Se tuareg, se AMG merci
Bár haveromnak egy ezres hondája van, gyorsaasági moci, az is jól gyorsulAutó még elétben nem fingatta meg
-
Lager
tag
Egy 2L TDCI mondeo val járok mostanában 130le/350nm. Fogyasztás 5-6 liter. 100% város: 7-7,5L. És megy mint állat: jobban mint egy 2L benzines.Nagyon meg vagyok vele elégedve, a benzines változat 50-60% kal többet fogyasztana és használt verdánál nincs nagy különbség az autó vételáránál. Szerintem jobb a dízel: olcsóbb üzemanyag, keveset fogyaszt, nem kell pörgetni a nyomaték miatt.
Benzinesből csak 2,5L feletti V6-ost vennék a feeling miatt:
-Hangorkán 7000 feletti fordulaton
-Csendesebb járás
Viszont ha nagyon gazdag lennék vagy egy 760 BMW-vel vagy egy cadillac escaleddel nyomulnék és nem érdekelne az sem ha elkéri a 20-25-30 at 100-on.
Szerintem főleg anyagi helyzettől függ ki melyiket veszi: az átlagpolgárnak jobb egy jobbfajta dízel 130 lónál úgysincs szükség többre ebben az országban, ha városban használja akkor meg főleg. Aki meg megteheti vegyen egy nagy benzinest a vezetés élménye miatt.
A valóság: az emberek megveszik az 1.2 es astrákat, skodákat, 1 literes suzukikat meg a 8 decis daewookat... mert nagyobbra nincs pénze a többségnek. -
@rglaaf
veterán
Én is ültem már egy olyan dizelbe hogy volt préselődés aszzem egy majdnem 20 éves BMW volt 2.8 soros 6hengers Td
A másik hogy szaporitsam a közhelyeket minkettőnek meg van az elönye és hátránya a lényeg ha odavan figyelve a müszaki állapotára akkor mindegyik meghálálja ugy hogy csak szinpáti kérdése a választás és nem az üzembe tartási költségek -
Gabró
tag
válasz
strike-force #76 üzenetére
Gratula.
-
-
Gabró
tag
válasz
#64791808 #58 üzenetére
''Soha nem kapsz viszont a ''fokozatosan-az-ülésbe-préselődök'' feelinget.''
Ültem egy 3.0 TDI új A6-osban, hát igen csak volt préselődés. Nem volt jelentős különbség érzésben az S500-as húzása (igaz akkor 5 felnőtt ült a kocsiban meg nehezebb is az a Merci), és az A6-os között.
''Nálunk van a családban egy VW-féle V10 TDI (egy touaregben). Meg van vadítva, B&B tuning, 400 ló, 900 Nm. keress benzinest ekkora nyomatékkal. ''
Ugyan nálunk nincs a családban, de van benzines ekkora nyomatékkal sőt azt kell hogy mondjam, hogy 900Nm +11%. Kereken 1000Nm.
Szabad a gazda vagy tippelsz? -
_az
senior tag
na, hogy szóljak a berzinyes mellett is: szal ki lehet belőle olcsón jönni, pl ukrán berziny 170ft
(szépen megugrott a hsz-ek száma) -
pubwart
aktív tag
Márt teljesen mindegy, mert itt minden okosnak szúrja a szemét. Már szóltak is a tiltás ügyében. Tehát tökmindegy. De nemsoká énis akkor keresek ilyeneket... De minek? Én nem ilyen vagyok...
Mindegy nemérdekel...
[Szerkesztve] -
SZVSZ, amíg nincs tiltva a topic indítás, addig kéretik senkit sem megkövezni érte.
-
pubwart
aktív tag
Vélemények, pro és kontra. Lehetőleg kur@aanyázós stílust elkerülve. Mert nagyon sok más helyen ez van. Mellesleg tökre nem adok más szavára ilyen szempontból. kipróbálás feeling, ár, tetszik, nem tetszik. Minden autó van a mai technológia fejléttségben olyan szinten, hogy jó.
Az elvárásaim pedig az voltak, hogy megbeszéljük ezt a dolgot értelmesen (pl. motoros topic). Ezügyben vártam a topic fejlődését. -
I_Am
veterán
Szerintem meg nincs semmiféle probléma.
Aki autót akar venni az nem itt fog okokat keresni, hogy milyet vásároljon.
Akinek meg van autója max leirja milyen, mennyit fogyaszt (szerinte) és hogy megy.
Továbbra is tartom, hogy semmi értelme nem volt totyikot nyitni az általad felvetett kérdésnek és azt is, hogy főleg nem itt.
Mik voltak az elvárásaid mikor megnyitottad a totyikot ha szabad megkérdeznem? Miről lesz konkrétan szó, milyen irányban alakul majd a beszélgetés? Erre azért vagyok kíváncsi mert ebből konkrétan kiderül milyen szándékkal is nyitottad a totyikot.
Valmint jelen esetben miért helyénvalóbb? Mert az ólommentes ára annyi mint a gázolajé? Nézd majd meg 3 hónapon belül megint nem igy lesz. Az emelés elött mindig engednek egy picit aztán ráfogják sokmindenre és megint az egekbe nőnek az árak.
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
válasz
#64791808 #58 üzenetére
1., igazad van. De akkor nincs értelme a csajozós, vicces, más kocsis, részeges, buli, szilveszteres, karácsonyos, és mindenféle sokfajta topicnak
2., Ez pedig egy vélemény. Amire meg lehet azt reagálni, hogy a sport mindig is benzin alapú volt. nemvéletlen a motorok sem dízellel mennek... És van aki az üveghangot szereti -
pubwart
aktív tag
Olvastam. Volt benne jópár olyan dolgo, amitől felállt a hajam
De a ''VTEC'' és a ''duplakumplgok'' meg a ''királyul vezetek'' style között nem éreztem azt, hogy ennek a dolognak létjogosultsága lenne...
Szal én így gondolom ezt. Nem szeretnék ebből vitát.Ha úgy gondolod, szólj egy moderátornak és záratsd a topicot. ennyi
És igenis kerestem. Ezt kikérem azért magamnak. És szerintem egy egy általánosabb és aktuálisabb probléma, mint pl a VTEC. -
-
törölt tag
Üdv!
Két okból volt buta a topic indítója.
1., már leírták, ez egy hardverfórum.
2., benzin vagy dízel? melyik jobb? milyen szempont szerint? kinek mi a jó? milyen kérdés már ez?? a dízelek lényegesen jobb hatásfokkal dolgoznak, mint benzines társaik, CO2 kibocsátásuk is kevesebb, és nyomatékban is lényegesen jobbak. Soha nem kapsz viszont a ''fokozatosan-az-ülésbe-préselődök'' feelinget.
Egyet nem szabad elfelejteni: az összehasonlítás a maga kategóriájában legyen, mind teljesítményben, mint árban. Az autósportot meg ne keverjük ide, utcai autókról van szó. Nálunk van a családban egy VW-féle V10 TDI (egy touaregben). Meg van vadítva, B&B tuning, 400 ló, 900 Nm. keress benzinest ekkora nyomatékkal.
Üdv
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Nem a műszaki, hanem a fogyasztás, kényelmi és egyéb szempontok alapján, ha erre gondoltál, amik mind beletartoznak a műszaki (mint gyűjtőszó) alá.
Azt nem olvastam miért érdekel a téma ennyire? És miért érdekel mások (általános autóhasználók) véleménye?
Szvsz egyszerűen csak beszélgetni akartál valamiről ami jelen pillanatban felkeltette az érdeklődésed és nem találtál megfelelő chat-szobát. (vagy nem is kerestél) -
pubwart
aktív tag
bocs, hogy létezem, de szerintem az autók műszakki szemmel című topic és a kinek miért fekszik jobban a dízeles kocsi vagy a benzines között elég sok különbség van. Már csak azért is, mert sok ember nem a műszaki dolgok függvényében ítél.
én pl az 5000ezer ati vs. nvidia amd vs. intel és ilyen topicoktól tudok elszállni -
A dízel Alfákról mit tudtok?
-
I_Am
veterán
Asszem el kellene olvasni az alapelveket mielött ezt ilyen magabiztosságal kijelented egy hardver fórumon.
Nyiss egyet a karburátoroknak meg a turbo feltöltöknek is abból aztán tényleg lehet sokféle. Még átalakitani is lehet.
Ha felfogod, hogy ez egy hardver fórum, ahol már igy is tucatnyi autós totyik van, akkor belátod majd azt is, hogy egyszerűbb egy már meglévőben (ráadásul általános autós totyikban) megvitatni ezt a kérdést. (ami 100 poston belül kibeszélhető)
szerk: és ahoz, hogy milyen üzemű motor van egy autóban tényleg nincs köze a műszaki megközelítésnek, vicces.
[Szerkesztve] -
külön szeretnék gratulálni a topiknyitónak a kereső sikeres használatához
, és osztom I_am véleményét, miszerint ennek a topiknak semmi értelme. (asszem ezt mondta.)
''Autók- műszaki szemmel'' vagy ''Lőerők harca'' c. topikba bőven belefért volna....
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
Annak idején a volt párom corollája 4.5 litert fogyasztott ...Az nem rossz
Remélem strapabíróak a 90es években készült dízel kocsik...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Én is dízelest vennék majd valamikor szívesen, viszont a párom azzal riogat, hogy sokkal drágább ha valami elromlik benne
Remélem nincs igaza......
-
Judyt
tag
ez így igaz.Első szempontok közé kell sorolni hogy ki milyen célra használja a kocsit.
pl:apum van mikor egy nap 300 km-et furikázik a belvárosban.Na most nekünk van egy Mitsubishi Galantunk1.8-as TDI.Ez erre tökéletesen megfelelő.
De arra hogy egy hónapban egyszer beülsz a kocsiba és lemész vidékre,arra nagyon is megfelelő a benzines. -
JoHnni
senior tag
Sztem a dízel annak éri meg aki sokat megy mert ugye keveset fogyaszt, az ára mindeddig olcsóbb volt mostmár sajan nem. de mindegyiknek van előnye és hátránya
-
salgado
tag
én is pont azon vacillálok hogy milyen opel astrát vegyek.
1.4benzin or 1.7d
mindkettőnek meg van a maga előnye,és hátránya.nem lesz eccerű döntés.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Bővebben: link most ez a már meglévő totyik nem lett volna elég?
Nem értem azért mert nincs konkrétan adott cimmel rendelkező totyik, minek nyitni egyet, ha bőven elfér és belefér egy másik cimmel rendelkező totyikba? -
_az
senior tag
hát tudtommal a dízeles autók kevesebbet fogyasztanak(gazdaságos), ráadásul a dízel alacsony fordulaton nagy nyomatékot ad le(power), ráadásul az új dízelek nem okádják a füstöt(kímélő) szal elég jók...
a berzinyárak terén most káosz van, szal no comment...
a benzines olcsóbb, de többet fogyaszt, szennyezés tán egyforma...
hidrogénes kocsi, meg a hibridek, na az fasza -
pubwart
aktív tag
Aki kicsit többet szokott olvasni NETen különböző autós fórumokban, az szerintem állandó tanuja a különféle dízel vs. benzin összecsapásoknak.
Szal, akkor itt is csinálhatnánk ilyen. Értelmes érvekkel, pro és kontra!
Eddig én abszolult dízel párti voltam, de mostmár több mint biztosan kezdek megingani benne, mert régen még jó móka volt. De mostmár. Egy normális dízel majd egy millióval drágább, mint a benzines, ráadásul az üzemanyag árak egy szinten vannak már. Így kezd igazán érdekes lenni a móka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RoboCop: Rogue City teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OLED TV topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Politika
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest