- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Szép kulturált vitastílus...
Én berakom a kocsimat 40-nél 3-ba, tolok egy kövér gázt oszt jónapot. 180-nál rakom 4-be, ha nem lenne elég a sebesség. Kedves dízel fanok közben felvernek egy adag tejszinhabot a váltókarral...
Nem vagyok dízel párti, de a le mans-i 24 órást valami olajkályhák szokták nyerni mostanában, annyira, hogy a peugeotnak is piszkálja már a csőrét egy hdi beállítása...
Elvileg jó lenne a dízelek nyomatéka, csak kis tartományban érhető el, pont előzés közben nem olyan szívderítő váltani. Sokkal jobb az, hogy 1200-7000 között van annyi nyomaték, mint egy mostani modern dízelben.
Egyébként se vagyok krőzus, hogy annyiért gázolajat tankoljak meg fizessem az adagoló cserét, egr szelep cserét, szívósor takarítást, porlasztócsúcsot, meg a fene tudja még mi minden van egy mostani modern dízelben...
Ja, azt csendben olvasom, hogy 100 ezernél a benzines szétesik, apám astrája 470 ezernél tart, az én kocsim 185 ezernél, meg ne hallják, hogy már régen bontószökevények...
Most volt a belsőségen egy mazda6 dízel teszt. A teszt szerint TÖBBET fogyaszt, mint az én benzines verdám ugyanolyan használat mellett. LOL.
-
E-Maxx
tag
Nah akkor most elmondom minden bajomat, a dízellel kapcsolatban.
Egy 100 lovas dízel, kb egy 120-130 lovas benzinesnek felel meg ugyanabban az autóban, ugyanazon súly melett, de a dízel kb 1m forinttal drágább átlagosan, egy új autónál, mint benzines társa.
A nyomatéka nagy, de nagyrészt 1500-3300 között van, ha meg odalépsz, és 4-5.000-nél jár a mutató, nézel, és nem történik semmi.A kis fordulaton jelentkező nyomaték papiknak mamiknak jó, akik 5-be beteszik 30-nál, és beteszik 1.-be lámpánál,és 30-ról 100-ra is 5-ben gyorsítanak, visszaváltás az már megterhelő fizikai munka...
Dízel kevesebbet fogyaszt, cserébe sok belőle a cégautó, használtan nem tudsz biztosan jó dízeleket kifogni(van belőle, de ritka mint a fehér holló), általában sok kilóméterrel.
Benzinesnek sokkal szebb a hangja.
Dízelt sokkal kevesebb munka(pénz) előállítani, mint a benzint, mégis átlagosan 20-25ft-al drágább, a nagy hype-nak köszönhetően.
Ha egy liter benzin 260ft, akkor egy liter gázolaj kb 200ft kéne legyen.De nem, hanem 285ft....
Dízel autókat sokkal jobban leamortizálják, sokkal többet látni belőle füstölni, ergo jobban szennyezi a környezetet, ergo ezt nem kell folytatnom, azzal mi a baj...
Jah és mindamellett a dízelből egy 185 lovassal, ami nem gyengus(volvo d5, turbó, szerintem világon legjobb dízelmotor)egy 200 lovast benzinest nem kevés idő leelőzni, mindkét autó fullgázzal kilőve szenvedni fog, kisebb sebességben a dízel megy elöl, mert alacsony ott a hatalmas nyomaték, de nagyobb fordulaton ez elfogy, és a benzines szépen lehagyja... -
E-Maxx
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest