Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
-
Popes
őstag
Sokat éljen még a topik, és éljenek a nők!
HSM Sajnos elakadtam mert a crimsonba még hasonló beállítást sem találok.
Vagy ne is ott keressem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hszilard666 #85889 üzenetére
Rancid! Egyedi hímzéssel.
Plusz persze más színben.
Futárzsákon agyaltam, de jobban szeretem a 2 vállas táskákat.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
hszilard666 #85889 üzenetére
Nem kötkedni szeretnék, de kellenek az ilyen "rózsaszín" röviditések mint " telcsi, fécsi, tatyó, stb" . Nekem egy picit zavarja a szemem...
@Hablatyi: beszéltél valami processzor cseréről? Megtörtént?
-
Televan74
nagyúr
Jó reggel !
Isten éltesse a topikot és a nőket!
A monitor témához.Kicsit túl van lihegve a dolog.Aki HC FPS gamer az vegyen 144hz monitort,Nekem a játékoknál bőven elég a 60hz vsync.Majd ha a 144hz IPS monitort megkapom 80.000 körül akkor ébresszetek fel a 60hz -s álmomból
-
Habugi
addikt
Jáú rheggelt topic!
Östen éltesse az alapítókat/topicot!
(#85875) miklosss2012:
Gondolom pusztán a véletlen műve hogy a születésnap éppen egybeesik a nemzetközi nőnappal.., Lilike neked ilyen jó még sosem volt igaz..?!
Apropó, senki se felejtse el.., tessék virágot venni akinek illenék mert sértődések lesznek..!
Amúgy pedig +1 Szakinak és a 72Hz-es P2414H-nak, anno nekem is ő segített beállítani.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
norbert1998 #85877 üzenetére
Nálam látszódik a különbség.
Reggelt.
-
hszilard666
veterán
Szevasztok, jóreggelt!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
MiklosSaS #85864 üzenetére
Isten éltesse a Bazi Offot, s minden lakóját sokáig!
DonSasss (#85864) - A mostaniak is elegek nekem, csak imádok új alaplapokat venni.
Van egy olyan gyanúm, hogy úgysem bírom ki másfél évig, hogy ne vegyek valamit...
De igazából egy 4 natív AMD magos, Radeon iGPU-val ellátott APU-t szeretnék, ami termeli az áramot, s amely alatt évekig cserélgethetem az újabbnál újabb alaplapokat. Hát olyan nagy kérés ez?
-
MiklosSaS
nagyúr
Ma 3 eve indult a topic!!!
Jo ejt!
-
Popes
őstag
Nem a HD Graphics 4600-at használom, de majd megkeresem hogy mit is kell mókolni, meg megnézem menyi gari van még a monitorra.
Sassuram Senki nem szívja a véred, csak túl magasak az igényeid.
(a jót könnyű megszokni, de önszántadból visszalépni úgy hogy nincs okod rá az tényleg hülyeségnek tűnik)
-
HSM
félisten
Van hát.
Azonnal érezni.
Ezt az egyedi képfrissítési módot kell hozzáadni: [link]
Ugyanez kell 50hz-hez, csak 50hz-et megadva frissítésnek.(Az 25fps-es filmekhez passzol.)
Hiába nincs PWM, 72 vagy mégtöbb hertzen egyszerűen simább minden mozgás. Kellemesebb sokkal a szemnek, pl. játéknál, vagy ha akár csak a böngészőben scrollozol.
Én csak azért nem hajtom mindig 72hz-en, mert feltekeri a VGA-t multimonitor órajelekre, és az +30W fogyasztás nagyságrednileg, annyit meg nem ér a finomabb scroll, így csak játéknál 72hz-ezek. -
Popes
őstag
Tudom hogy tudja, de van érzékelhető különbség?
Ha igen akkor akkor bedobhatod ide nekem hogy hogy csináljam.(valahol elmentettem de lusta vagyok kikeresni
)
SP4C3 Nem kötekedni akarok de LCD-n még nem hallottam hogy valakinek bántaná a szemét a 60HZ, a PWM villogás annál több embert. CRT monitoron engem is zavart az alacsonyabb freki, (ott 120Hz-en használtam) viszont LCD-n ha PWM free akkor már nem szabadna hogy zavarjon.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
hackeeeee #85862 üzenetére
Nem csak a jatekokban volt kulonbseg. Amikor peldaul olvastam szovegeket, hosszu orakon keresztul vagy irtam, akkor joval farasztobb volt a 60 Hz. Visszont azt is tudom hogy nekem erzekenyebb a szemem mint masnak, mert van aki ezt nem veszi eszre...Hibaztam amikor lecsereltem a BenQ kijelzomet Dell-re....
@Mahrenburg: ismerlek mar egy ideje, de mar tobb eve tervezed a cseret. Szerintem nem erdemes varni vele, vagy egy FM2+ APU vagy vegyel egy i3-6100-at valami elfogadhato lapban...aztan el leszel vele par evig.
-
Mahrenburg
őstag
F34R (#16188) - Képzelj el engem, pár éve osztottam-szoroztam, s úgy kalkuláltam (akkor még azt hittem, hogy bő ráhagyással számolok), hogyha előre nem látott késedelmet is szenved, akkor is legkésőbb 2015-ben már elérhető lesz a kis FM1-esem méltó, Zen-architektúrás utóda. Hosszú ideig nyugodt is voltam, Inteles alaplapok (Celeronokkal párosítva, ahogy azt kell
) beszerzésével múlattam az időt, de a tavalyi év első felében már gyanús lett, hogy túl nagy a csend... Most pedig ott tartunk, hogy ha minden jól megy, akkor 2017 közepén jelenik meg...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
norbert1998 #85859 üzenetére
Így este 10kor már nem.
Amúgy, Dell, LG, Asus.. Vannak faca monitorok, akár aprón is.
Nekem a 2713HM is 8ms g2g, és semmi hátrányát nem tapasztalom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
norbert1998 #85777 üzenetére
1-2 ms? Ugyan már..
8ms-es a dell-em, és semmi késése nincs.
-
-
Televan74
nagyúr
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Lacielvtárs #85834 üzenetére
Anno az egyik lovunk nem tudott nyelni, mert a nyelve ala beszorult valami gazmag, aztan semmit nemtudott csinalni, fogreszeles, 2-3 allatdoki is megnezte, de nem tudtak mi a baja, aztan "elaltattuk". És utana derult ki, hogy azoka kis magok miatt nem tudott nyelni..
Legalabb 100-120k elment az orvosokra, fogreszelesre, injekciokra... -
Televan74
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85844 üzenetére
Mikor beteg lett a német juhász lánykutyám csak egy ultrahang 60.000 Ft volt. Utána a röntgen még + 40.000 Ft, de azt a pillanatot mikor megtudtam hogy a kutyám daganatos az elfelejteném.
És az orvost is kerülöm azóta,mivel tudta hogy nem gyógyítható a kutya,mégis adagolta bele a drága gyógyszereket és hagyta szenvedve meghalni.Csak annyit kellett volna mondani neki,hogy altassuk el.Végig kellett néznünk hogy nyöszörögve hogy alszik el végleg,fájdalmak között.2012 December 23. -n. Azóta nincs karácsonyom.
(#85850) Methionyl Sajnálatos dolog,részvétem!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
norbert1998 #85847 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
valaki hallott már a roadhouse márkáról? elsősorban fékbetét. nagyon szorgalmazom, hogy maradjunk a brembo-nál, de...
-
Whysperer
addikt
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Lacielvtárs #85837 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
A kutyám évente 102.000 Ft kb. ez csak a kaja ,meg az oltás.És ezt be kell szorozni 9 évvel. És volt mikor 5 éven keresztül 2 kutya volt. Most úgy kb. 1.340.000 Ft -nál járunk kb 13 év kutyatartás után.
És azt már nem is számolom hogy a két nagykutyán előtt 18,5 évig volt egy palotapincsi.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Lacielvtárs #85837 üzenetére
Mi baja lett a hörcsögnek? S mi az, hogy egzotikus? Egzotikus inkább egy vörös panda(vörös macskamedve), vagy pingvin.
A nagyobbik(nem a Kalács) aranyosan tud pitizni, ha répát, más zöldséget kér.
-
SP4C3
veterán
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
DR|FTK|NG #85836 üzenetére
Akkor meg tuCC érteni. Nincs bajom ezzel a kis ragcsavoval, bar a mienk teljesen antiszociális
Semmit nem lehet vele kezdeni, se jaCCani, sem semmi...
Eszik, alszik, xarok... Ennyit tud
De hat elvégre, szeretjük - meg en is asszem- igy reméljük meggyógyul hogy ismét legyen egy megy lábú kukkolonk
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Lacielvtárs #85834 üzenetére
Ez semmi.
Tengerimalacom(ingyen volt) még csak pár hónapja volt meg, és nem evett(azt kell tudni, ha egy gesznyó ~10 óráig nem eszik, akkor elindul valamilyen visszafordíthatatlan folyamat), bágyadt volt. Sokáig kellett orvoshoz vinni, több tízezer forintba is fájt az oda-vissza cipelésével együtt. A kajáról, forgácsról ne is beszéljünk.
Már rendben van, igazi úridisznó lett.
A másik tengerimalac(~5k, de az állatokat nem $$-ban mérik - kivéve a versenylovakat
) meg "megkelt"(púpos lett az oldala, már rendben van). A sors érdekessége az, hogy Kalácsnak hívják(de úgy is lehet hívni, ha a kezedben van egy szelet répa).
-
norbert1998
nagyúr
Ez mennyire kurtajólnézki!
[link]
-
Lacielvtárs
nagyúr
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, hörcsögöt vittek a lányok orvoshoz, megfázott...
1000 ft-ért vették anno és most több mint 3000-ért meg gyógyszerért, no meg nyolc napi kezeléssel gyógyítják meg...
tudom érzekétlen fatuskó vagyok, de akkor is
és most requeim egy hörcsögért, és felidézem a pillanatot amikor azt mondták nekem hogy egy forintomba sem fog kerülni -
norbert1998
nagyúr
válasz
Televan74 #85822 üzenetére
Megkapod az enyémet
Kettő is van, ugyanolyanok. Csak az egyik "törött". Hosszú sztori.
Még szerencse hogy nins topa a családban
ugyanis a kézifék bowden annyira megvolt nyúlva (feltételezhetően a totálisan összerozsdásodott-gyógyult betétnek köszönhetően), hogy amennyit egy teljes felhúzással szorít rajta a kar, annyit és még többet is kellett szorítani a bowden-en, hogy fogjon az a szhar!
Konkrétan a bowden az alap, teljesen lazított állásba volt téve, teljesen megszorítva SEM fogott, 1-1 8-as anyát pakoltunk a végére "alátét" gyanánt, így most csutkára szorítva rendesen, heklyén fog.Végülis, nemrég volt a tevében, hogy a csávó behuzta a kéziféket a kocsiban, a rakparton, de az nem fogott. Kocsi elindult előre, 2 gyerek meg anya a dunába, mindhárman megfulladtak
-
SP4C3
veterán
válasz
MiklosSaS #85827 üzenetére
Hát nem állok valami fényesen, normális meló nincs, a biznisz áll egyhelyben, mivel az embereknek nincs pénze. Épp ezért elkezdtük megcsináltatni a magyar állampolgárságot (lehet bevándorló leszek
).
mondjuk rögtön van 50€-m + Ez az FM2-es mizéria.
Inkább bele sem gondolok, mert sírva fakadok :')@Mahrenburg - A cerka veri az i7-et, sőt még a xeon-t is!
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998 #85814 üzenetére
Mondtam már hogy szemüveg kell.Már nagyon nehezem megy az olvasás.
-
stratova
veterán
Egyébként hamár i3, akkor inkáb i5 azon már játszani is lehet
S így vesz valaki GTX 750 TI mellé is i5-öt
Szerk: csak eszembe jutott, hogy a CPU ajánlósban már 35-45e Ft-os VGA-hoz is i5-4440-et javasoltak egy idő után, ami bizonyos esetben bizonyára indokolt, de amúgy kicsit CPU súlyozottnak hat (akkoriban e modell olcsóbb változata VGA volt ~35 a CPU ~45e).
Ha lesz asztalim én akkor is kivárom Zen-t
-
SP4C3
veterán
válasz
MiklosSaS #85816 üzenetére
Igen-igen, épp nézegettem egy i3-6100-ast és csak 150€ az athlon 860k pedig 95€...
Azt mondják, hogy az új i3 nagyon facájos lett.stratova - már nem tudom mit akartam írni.
Egyébként hamár i3, akkor inkáb i5 azon már játszani is lehet
@stratova - Igen, és fogom ezt az FM2-es rendszert és majd kivágom az ablakon, amint megtehetem, el akarom vágni a picsbe, az egyetlen előnye az utasításkészlet+igpu... Ez egy vicc, ne vegyetek fm2(+)-t.
Sokkal jobban jártam volna valami sz@ros lga775 C2Q-os DDR2-es szettel mint ezzel itt,,, -
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS #85816 üzenetére
Don Sass nem ez a gond, hanem hogy neki FM2-es rendszere van. De az a szomorú, hogy akkora az IPC előny, hogy a 2 magos Pentium G3258 kifújja a 2 modulos Athlon X4 860K orrát c2c 4.4 GHz-en játékok alatt. Bár jó lenne itt nem csak átlagot látni, csak techreportnál ahol részletesebben mérnek 4.8-ra tekerték a kis penyát, így nem vethető össze 1:1-ben.
Whysperer Hát ha a Xeonotok 3.2-3.3 Ghzen tekereg az i7 meg üveghangon muzsikál, nem csoda, ha egy szálas terhelésnél kikap a Xeon
-
stratova
veterán
válasz
Whysperer #85811 üzenetére
Bizonyos esetekben annyi a különbség Xeon és i7 között, hogy előbbi támogatja az ECC RAM-okat
Pl.:
i7-6700 (4/8 3.6-4.2) 350$
i7-6700 (4/8 3.6-4.0) / Xeon 1275 v5 (4/8 3.6-4.0) 312$ / 350$SP4C3 Athlon X4 860K (3.7GHz - 4.0GHz @ 4.4 GHz) vs Pentium G3258 (3.2GHz @ 4.4 GHz) ez van sajnos...
-
SP4C3
veterán
válasz
MiklosSaS #85810 üzenetére
Kinek is van itt Pentium G-je? A múltkor volt szó pentium tuningról, át kell állni intelre!
-
SP4C3
veterán
válasz
MiklosSaS #85806 üzenetére
"...asztali 16 magos ARM korszakot."
Remélem azt is megéljük, hogy a Remix OS stabilan tud majd futni desktop-okon (arm-en és x86-on egyaránt) -
stratova
veterán
válasz
Whysperer #85800 üzenetére
Azért itt nem jobb kézben az új uarch balban a komplett 4 GHz-re skálázott 14 nm gyártósor + pénztenger.
Ha elsőre nem röffen be Zen 4 GHz-re még bőven lenne keresnie valója szerver és mobil piacon, ott úgyis többet lehet elkérni egy-egy lapkáért.Sass ha sok neked a mostani (amúgy a 2600K óta valóban drágább msrp-vel bíró 6700K) lesd meg mi pénzeket kérnek i7-ért mobilban, sőt most már egy ECC támogatás és Xeonként kerül a mobil WS gépekbe. Xeon E3 1575M v5 áránál azért koppant az állam.
4/8 [ECC]
Xeon E3-1575M v5 [3.0-3.9 GHz Iris Pro P580] 45 W $1207 [OMG]
Xeon E3-1545M v5 [2.9-3.8 GHz Iris Pro P580] 45 W $679
Xeon E3-1535M v5 [2.9-3.8 GHz HD P530] 45 W $623
Xeon E3-1515M v5 [2.8-3.7 GHz Iris Pro P580] 45 W $489
Xeon E3-1505M v5 [2.8-3.7 GHz HD P530] 45 W $4344/8
i7-6970HQ [2.8-3.7 GHz Iris Pro 580] 45 W $623
i7-6920HQ [2.9-3.8 GHz HD 530] 45 W $568
i7-6870HQ [2.7-3.6 GHz Iris Pro 580] 45 W $434
i7-6820HQ [2.7-3.6 GHz HD 530] 45 W $378
i7-6770HQ [2.6-3.5 GHz Iris Pro 580] 45 W $434
i7-6700HQ [2.6-3.5 GHz HD 530] 45 W $3782/4
i7-6767U [3.3-3.6 GHz Iris 550] 28 W
i7-6650U [2.2-3.4 GHz Iris 540] 15 W $415
i7-6600U [2.6-3.4 GHz HD 520] 15 W $393
i7-6500U [2.5-3.1 GHz HD 520] 15 W $393Emellé tedd oda a 2600K $317, i7-4770K $339, i7-5775C $366; i7-6700K $350 árát, még mindig olcsóbbak mint ezek közül akár egy 2/4-es "kis gyösz" 4 MB L3$-sel
-
hackeeeee
Jómunkásember
MS win..
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest