Hirdetés
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- hcl: Amúgy mi a terv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kixly
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vizsgafeladatot kaptam, amihez többek között python programozási ismeretek szükségesek. (Hozzá kell tennem, nem informatika szakos vagyok, sőt semmi programozáshoz hasonlót nem tanultam eddig még, úgyhogy előre elnézést, ha nem szakszerűen fogalmazok…)
A feladat a következő:
„Készítsünk 200 db azonos méretű GIF file-t ötbetűs angol szavakból. A szavak egyes karakterei legyenek véletlenszerűen kék, piros és fehér színűek (szürke alapon). „Egy kép esetében sikerült ezt megcsinálnom, aminek az Image Magic-es utasítása (mert ezzel a programmal kell alapvetően a képszerkesztést elvégezni) a következő:
Pl a radar szó esetében:
1. lépés: convert -background gray -pointsize 72 -fill red label
r.gif (ugyanezt még az A, D, A, R betűkre is, majd:
2. lépés: montage r.gif a.gif d.gif a.gif r.gif -background gray -geomtry +5+5 radar.gifÉs most jönne a PYTHON-os része a dolognak: a random színválasztás, és hogy betűnként végigmenjen, majd összerakja és ezt a 200-szor

Eddig jutottam:
import sys
import randombetu=["a", "b","o", "u", "t"]
print "convert -background gray -poinsize 72 -fill",
print random.choice(["red", "white", "blue"]),
print "-label",
for i in betu[0]:
print i,
print "1.gif"Ez alapvetően kihírja az 1. image-es utasítást, DE még azt kellene megoldani valahogy, h sorba menjen a betűkön, és a file nevét változtassa (2.gif, 3. gif, és így sorba tovább).
Valami olyasmit kellene, hogy vegye az 1. szó 1. karakterét, majd 1.szó 2. karakterét….5ig,. És ezt lefuttatni a 200 szóra. A fenti parancssorban szétbontottam egy szó, 5 betűjét, de ez így macerás lenne 200 szónál megcsinálni:S
Majd ezt az egészet egy batch file-ba kellene átirányítani. Ezt sem tudom, hogyan kell:$
Tudna valaki segíteni ebben?
Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Le Mans Ultimate
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kompakt vízhűtés
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Dell Precision 3591 FHD Touch / Ultra 7 155H 16C / 16-32G / 512G G4 / RTX Ada / AI IR FPR
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi / Beszámítás OK!
- Asus Prime Z490-P / Beszámítás OK!
- HP EliteBook 645 G10 14" AMD Ryzen 5 PRO-7530U 4,5Ghz 16GB DDR4-3200Mhz 512GB Nvme Magyar Bill.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
r.gif (ugyanezt még az A, D, A, R betűkre is, majd: