- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kixly
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vizsgafeladatot kaptam, amihez többek között python programozási ismeretek szükségesek. (Hozzá kell tennem, nem informatika szakos vagyok, sőt semmi programozáshoz hasonlót nem tanultam eddig még, úgyhogy előre elnézést, ha nem szakszerűen fogalmazok…)
A feladat a következő:
„Készítsünk 200 db azonos méretű GIF file-t ötbetűs angol szavakból. A szavak egyes karakterei legyenek véletlenszerűen kék, piros és fehér színűek (szürke alapon). „Egy kép esetében sikerült ezt megcsinálnom, aminek az Image Magic-es utasítása (mert ezzel a programmal kell alapvetően a képszerkesztést elvégezni) a következő:
Pl a radar szó esetében:
1. lépés: convert -background gray -pointsize 72 -fill red labelr.gif (ugyanezt még az A, D, A, R betűkre is, majd:
2. lépés: montage r.gif a.gif d.gif a.gif r.gif -background gray -geomtry +5+5 radar.gifÉs most jönne a PYTHON-os része a dolognak: a random színválasztás, és hogy betűnként végigmenjen, majd összerakja és ezt a 200-szor
Eddig jutottam:
import sys
import randombetu=["a", "b","o", "u", "t"]
print "convert -background gray -poinsize 72 -fill",
print random.choice(["red", "white", "blue"]),
print "-label",
for i in betu[0]:
print i,
print "1.gif"Ez alapvetően kihírja az 1. image-es utasítást, DE még azt kellene megoldani valahogy, h sorba menjen a betűkön, és a file nevét változtassa (2.gif, 3. gif, és így sorba tovább).
Valami olyasmit kellene, hogy vegye az 1. szó 1. karakterét, majd 1.szó 2. karakterét….5ig,. És ezt lefuttatni a 200 szóra. A fenti parancssorban szétbontottam egy szó, 5 betűjét, de ez így macerás lenne 200 szónál megcsinálni:S
Majd ezt az egészet egy batch file-ba kellene átirányítani. Ezt sem tudom, hogyan kell:$
Tudna valaki segíteni ebben?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- ASRock lapok általában
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple watch Ultra 2 black edt 2027.11.07 Apple jótállás+ Apple Care +
- Garanciával, MSI Crosshair 15 B12UEZ gamer laptop i7, RTX 3060 6gb vram, 32 gb ram. DDR4, 1TB SSD.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest