Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz tajcsi #30413 üzenetére
volt olyan 8800GTX-em, amivel ezt játszottam, teljesen bios-hibának tűnt a dolog, csipesszel le kellett húznom a reset-lábát földre, akkor tudtam írni bios-t a flash chipbe, első indtítás után megint rossz volt, pedig hibátlanul beírta a tartalmat, később eladtam, próbaképp hege reballozta és elmondása alapján jó is lett..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Spet
addikt
-
varmi2
nagyúr
válasz tajcsi #30479 üzenetére
Igen az alkatrész nincs megfelelően leforradva. Valszínüleg a hőlégfúvózáskor engedhette el magát. Annyit tehetsz még, hogy adsz neki egy kis fluxot, és ismét felmelegíted, vagy pákával megpróbálod vissza forrasztani a lábakat. Bár mivel QFN alkatrészről van szó, ha nincs gyakorlatod benne, akkor nehezen fog menni.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
agressiv
addikt
válasz tajcsi #30479 üzenetére
Ez induktivitás és a ferrit nem is fog odaragadni, ne melegítgesd. Van egy olyan érzésem, hogy szimplán lesarkaztad a GPU-t. Ne melegítgesd ész nélkül összevissza.
Írd le világosan, hogy mit cisnáltál és mit törtél le. A D601 azt jelzi, hogy nem kap feszt a mag.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
agressiv
addikt
válasz tajcsi #30490 üzenetére
Ha egy kis darab letörik belőle jelentősen csökken az induktivitása, ráadásul a törött résznél lévő el is fog így térni a többitől és az már elég, ahhoz, hogy ne induljon rajta a DC-DC konverter. Ha pedig a három kis fényes kockából törött le egynek a sarka, akkor bukó, azzal semmit sem lehet kezdeni.
Hát még a borz.....
-
-
djyuri
őstag
válasz tajcsi #30547 üzenetére
Szia
Ez a 6.-ik napom egyfolytában. Azt hiszem minden verziót és privát segítséget ki tudtam próbálni
Minden verziónál ugyanott akad el a dolog,hogy amint a főképrenyő az ATI-é lesz,akkor autómatikusan deaktiválódik az nvidia physics a controlpanelen. De inkább szó szerint megszűnik,mint menü létezni.
És ezt semelyik videós segítség,semelyik patch,semelyik driver kombináció,semelyik windows verzió nem tudta kiküszöbölni. A 6870 és a 9800gtx+OC -t hivatalosan is inkompatibilisnek tekinthetem. Az életem során még ennyi drivert és beálítási variácót nem végeztem,pedig minimum 100 gépet raktam össze és javítottam.
Ezen nincs mit szépíteni ez az első nagy bukásom a pc-k terénViszont ezúton is ajánlom mindenki figyelmébe,hogy SSD nélkül nincs élet a földön. Én nap,mint nap használom a gépet. Több játék is a C-re van telepítve. Másfél év alatt került kicsivel több,mint 1,2TB az SSD-re...de ezalatt a 6 nap alatt 0,6 TB-ot voltam képes még beleírni. Most áll 1,88 TB-on.
Én azt hiszem túlteljesítettem azon,hogy a "biztos mindent megnéztél" kérdés felmerülhessen
De természetesen,ha tulajdonában vagy valamilyen 101%-osan működő és egyénileg átírt patch-oknak,akkor:
djyuri@vipmail.hu és sok szeretettel váromköszönöm
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz tajcsi #30551 üzenetére
Nálam valahogy akkor ez pech....
Pedig tudod miről van szerencsém windows-okat telepítgetni? Egy csúcsszuper USB3-as pendrive-ról...
7perc egy win 7 az asztalig nullárólhelkis erre ráhibáztál....csak ő nem válaszolt....sajnos neki erre már ideje nincs. És igaza van...amennyit tököltem vele...tényleg kezd b*romságnak is tűnni.
-
djyuri
őstag
válasz tajcsi #30564 üzenetére
Képzeld mit találtam.
Még mindig van egy lehetőség,de ez meg fizikailag nem működik.
Ugyanis még egyszer átnyálaztam az alaplapom dokumentációját.
ÉS a hydralogic rendszer nem működik a 3.-ik PCI-E foglalattal. Itt felkiáltottam....mert azt írja,hogy az 1-2-4-5 és az 1-be kell tenni az atit...sirály...de itt hamar elszállt az öröm. Bármelyikbe teszen az nv karit maximum addig jutok el,hogy egy ismeretlen pci-eszköznek ismeri fel az nv karit. Önmagában jó a kari,ha kiveszem az atit....
de együtt csak az ati megy...a ventik pörögnek...plusz tápcsatik mindenhol jók..még a lapon is rádugva mind...a pci-e biosz kapcoslókat is végignyálaztam..kapcsol mind és a megfelelőt/ill összeset bekapcsolva se jön elő az nv karim.
úgyhogy....egyelőre ez megint kudarc....még egy ötletem van...az IOMMU....
-
helkis
veterán
válasz tajcsi #30572 üzenetére
ami még szívás lehet, ha nem referencia nyákos a kártya, és a gyártó úgy dönt, hogy nem "szabvány" furattávolságokat használ, mert pl.: találtak a raktárban pár raklap nonref hűtést...
a gpu körül általában mindegyik követi a referenciát (bár itt is lehetnek eltérések), de az őrület főleg a VRM-részen van, amit eléggé meg tudnak bolygatni..
pl ref: 8800GT/GTS + 9800GT egyezik a 9800GTX-el.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
djyuri
őstag
válasz tajcsi #30569 üzenetére
Oh....ez a video miatt tettem fel a 3.-ik windowst,hogy ott is tiszta lappal kezdhessek.
És feltöltöm,hogy mi is a gondom: [link]
Még mindig az a bajom,ami az összes videóval ellentmond,hogy hiába hagyom futva az nv control panelt,hogy én az ati képernyő alatt is tudjam enabled-disabled-re tenni,amint átrakom főképernyőnek vagy kiterjesztettnek a beállításokat,azután (az nv control panel bezárása nélkül!!) azután eltűnik a 3.ik sor,ahol ez a physics beállítás van a control panelen. Itt bukik meg az összes dolog. Mindegyik módszerrel,ha patcholt driverek,ha gyáriak..mind itt bukik meg. Viszont ezzel a VGA kártya áthelyezgetéssel végre sikerült feltelepítenem és aktiválnom a hydralogic control panelt. Ami nagyszerű,de hasznát még nem látom,csak azt,hogy ő már látja az nvidia karimat. Leteszteltem nv kari nélkül is és rögtön kiírja,hogy nem aktiválható a hydralogic,mert nincs második kártya a gépben.
Az általad linkelt videón ha rámész az 5perc 30-ra,akkor a gpz-Z-nél már látni,hogy nála ott a pipa a physics-ben mind a két kártyája esetén. Ez nekem alapból egyikben sem jelenik meg,ha fizikailag a gépbe van az ATI kártyám. Ez így indul kezdésnek. De ez csak a mostani windows esetén merült fel.
Az előzőeknél az nvidia kártyára választás esetén bent van a pipa a physics-ben a gpu-z esetén,de ati-nál meg akkor sincs.Vagy nézd meg ezt a videot
Ugyanúgy nem látszik nála az nv control panelen a physics beállítási sor,de a gpu-z nála mégis mind a két kártyára hozza a physics-et. Szerintem ez a win is megdöglött,jöhet a következő.ui.: itt a lapom A barátommal is megnézettem (angol miatt) ,hogy mi a véleménye a 2.26 oldalon lévő dolgokkal kapcsolatban. Szerinte a hydralogic akkor fog nekem működni,ha legalább két ati kártya van a gépben. És ő is úgy látja,hogy a 3-as csatlakozóban biztosan nem fog működni. VISZONT!! nekem semelyik másban nem látja a windows..ezzel küzdöttem most 3 órát....sajnos..így visszaálltam a 3-as csatira....és ez a sok mahinálás után aktiválódott végre a hydralogic...bár,mint írtam feljebb,hogy physics-ben változást nem észleltem
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz tajcsi #34170 üzenetére
Esetleg ha jó áron hozzá tudsz jutni 2 7870 xt hez. Újonnan nem nagyon látok már sehol de nézz szét hardveraprón. Szépen alul lehet őket feszelni ha számít a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
válasz tajcsi #34191 üzenetére
Ööö úgy emlékszem hogy gyárilag kap túl nagy feszt az xt. Be kell lőni szépen a feszt és viszi a gyári paramétereket úgy is. De 7870 es fórumon kérdezz utána elég sok embernek van jókat írnak róla. Vagy ha nem csak CF ben gondolkodsz akkor elég jó áron vannak 7950 ek.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
válasz tajcsi #34203 üzenetére
Jah, nekem mondjuk eddig 1 7870 is (sima nem xt) elég volt mindenre... 7850 et fel lehet húzni vígan erre a szintre. De ha tényleg jó áron találsz 7870 xt ket akk csapj le rájuk azokban is van elég tartalék rendesen és kb olyan 10% al gyorsabbak a sima 7870 nél. Vagy mondjuk várd meg az új szériát és keress abból neked megfelelőt árban
-
Vakegérke
félisten
válasz tajcsi #34246 üzenetére
1. Gondolom, Win7-et használsz. Aero-t kapcsold ki, talán segít.
2. Húzd ki a DVI kábelt, szedd ki a kártyát, fél perc múlva tedd vissza.Még ezt a két megoldást találtam. Ha nem nyerő, akkor sajnálom, nincs több ötletem, egyébként is másoktól csórtam őket.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz tajcsi #34249 üzenetére
Még valami. Itt kattints az auto detekt-re, szedd le a drivert, amit felkínál, indítsd el, tiszta telepítést válassz, az kipucolja a mostani drivert. Utána csak a hogy is mondjam... szóval a VGA drivert (meg ha van, és kell, a HD audio drivert) pipáld ki, a többi négyzet legyen üres, nem kell a sallang.
Előtte lefuttathatod a Driver Sweeper-t is, nem fog ártani.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz tajcsi #36048 üzenetére
Még egészen pontosan én nem mértem le mennyi a hőfoka. Mivel a lapom eddig gariztatásba volt ezért így nem használtam csak ismerősömnél próbáltuk ki. És ő csak a Crysis Wharhead-et nyomta rajta fullosra vagy 5percre. Meg a GTA IV-t tesztelte le hogy hogy megy. Mivel Nvidia karija nem volt még. Bár állítás szerint nem is fog venni soha mert sokat fogyaszt és nagyon "homo" karik. Nem tudom mekkora hőfoka lehetett tesztelésnél de a gépháza ( Cooler Master ATCS 840, mindenhol venti! ) még 3óra múlva is langyos levegő volt benne.
Beállítom az afterburner-ert és meglátom mi lesz. Köszönöm a segítségeket!
Smoke some weed nigga!
-
csana
senior tag
-
tag
-
varmi2
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest