Hirdetés
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #7563 üzenetére
Ilyennel vagy hasonlóval biztos nem találkozott még senki?
Tesóm gépét szerelem, alaplapot cseréltem benne, és most bekapcsolva aggasztó kép fogadott, bootolás közben a szöveg, illetve minden más fehér szín helyett sárgával jelenik meg. Próbáltam megpiszkálni a hűtőt, utána már sehogy sem akart képet adni. Kivettem a kártyát, leszereltem róla a hűtőt, visszaszereltem, visszaraktam, ismét ad képet, de újfent csak sárgán. (oprendszer még nincs rajta, de valószínű az is olyan lenne)
Próbaképp beledobtam egy gef2-t, annak rendes a képe.Kuka lesz a 8600GT-je? Alaplap váltás előtt még nem volt gondja.
Amit furcsállok, hogy nagyon mozog a hűtőborda a kártyán, különösebb erőkifejtés nélkül meg tudom úgy dönteni, hogy mm-ekre eltávolodjon a magtól, ez azért szerintem így nem normális.. (VF700 Cu van rajta) Csavarokat ennél jobban nem lehet meghúzni.
Újrapasztázást is megcsináltam. Kifogytam az ötletekből
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
spista222
addikt
válasz A_ScHuLcZ #7806 üzenetére
Ez vicces mert 8600GT nincs AGP-sben vagyis ha annak a helyére kell akkor PCI-E es kell ami pl amit írtak is. Ha mégis AGP-s be kell akkor erősorrend szerint visszafele 3850 4650 3650 és ezektől elefele lehet bele AGP-s radeont venni vagy Nvidiábol 7950 től lefele pl egy 7600GT.
7808 mhif: meg 4850 sima PCI-ba
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz A_ScHuLcZ #13198 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem bírja már úgy a 3D-s terhelést és ez valóban kondi hibára utal.
Elvileg a sims 3-nak nincs akkora gépigénye, de szerintem az akkor is jobban megizzatja a gépet, mint a cod mw3, mivel ez utóbbi játékot, még mindig egy ezeréves motor hajt (tudtommal).De szedd le a gép oldalát vedd ki a vga-t és nézd meg, hogy nem-e kezd kipúposodni valamelyik kondi.
https://ingatlan.com/33821564
-
ZetorGumi
addikt
válasz A_ScHuLcZ #13198 üzenetére
Sanda gyanúm szerint nagy a frekvencia (= Sok FPS), és a tekercsek ezt nemszeretik, ezért rezegni kezdenek, és azt hallod, mint sípoló hangot. Ezt nekem is csinálja a GTS 250 a STALKER indításakor (az introban kb 1500-2000FPS-em van), de mikor beér a menübe, abbahagyja, olyankor kb 60-70FPS van.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #29704 üzenetére
Venti leszabályozós problémára nincs ötlete senkinek?
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Rivaul
addikt
válasz A_ScHuLcZ #30043 üzenetére
Elég lett volna egy hőfokot írni vagy egy képet hogy milyen meleg a kártya. Azt viszont látatlanba megmondom ha lekötöd 5v-ra akkor megy a kukába a kártya mert meg megfőzi magát.
Arra hogy mit vegyél helyettük van topic.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
félisten
-
félisten
-
Rivaul
addikt
válasz A_ScHuLcZ #31784 üzenetére
Az csúnya lenne, ha VGA csere miatt újra kéne húzni az egész rendszert 2013-ban.
Pedig amiatt újra kell. Itt nem az idő számít. Komolyabb hardver változásnál rendszert cserélünk. Lehet nem oldja meg a problémát de attól még a csere az kelleni fog.
agressivÉn mindig ajánlom. Problémamentes, Bár mikor megírtam azt hittem az nv 660-hoz szólok hozzá Így valóban nem annyira mérvadó de akkor is ajánlom komolyabb változás után.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
agressiv
addikt
-
trancemusic
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #44630 üzenetére
Vga+proci kb.:360wattot fogyaszt tuning nélkül.
Elég a táp,feltéve hogy a 12 voltos ágon egy 40amperig minimum terhelhető legyen!
Próbáljátok ki procilimites ill. vga limites 3dmark-val!
Összehasonlítjátok a ph!toplista eredmênyekkel,hogy legyen kiindulópont...
Ezzel a vga-val procilimites: 2001(xp-alatt több a pont!!! )
05-06 3dmark.
03-as az 50-50%.
Vga limites: vantage,11 (vga pontszámot nêzzétek,mert az fx lehúzza az összpontszámot.
Érdekes hiba,kíváncsi vagyok a fejlemênyekre!
Ha meglesz melyik lustálkodik,cpu vagy vga,utána lehet érdemben vizsgálódni.
Az alap mondanom sem kell,hogy másik (régebbi,újjabb ) vga driverrel is ki lett próbálvpróbálva![ Szerkesztve ]
-
csontraket
tag
válasz A_ScHuLcZ #44630 üzenetére
hát a tápnak elégnek kéne lenni egy ilyen konfignak bőven! Az hogy a vga 60 fokos még el is képzelhető egy jól szellőző házban(bár a proci határeset lehet hogy nem hajtja ki teljesen) viszont annyira kikéne hajtania hogy a teljes használathoz képest(ha kilenne hajtva teljesen a vga) csak pár fps különbségnek kéne lenni hozzá képest(ugyan is ennek a procinak amit leírtál elvileg olyan 90% felett ki kéne kihajtania a kártyát)
bár nem ártana tudnunk pontosan mennyi is az a "kevés fps" és milyen játékkal!
az fps drop okozója lehet vinyó(míg nekem is sima vinyón futottak a játékok nekem is voltak) SSD orvosolja ezt a problémát.
ha a monitor új akkor valószínű a vga a bűnös a kép elsötétedésért és ezzel együtt véve amiket leírtál lehet az a felelős az összes többi dologért is amit leírtál még. Meg kéne nézni ismerősöd gépében egy másik kártyát hogy azzal is jelentkeznek-e a problémák!
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #51221 üzenetére
Az lesz a biztos, ha más vgaval is lecsekkolod. b, 4890-nek 190 wattos tdp-je. biztos azt akarod belerakni?
Ti gépetekbe ilyen 7750- r7 250 (x) való, mondjuk nem tudom mennyire lenne előrelépés 4890hez képest, lehet inkább a szomszédéba kéne azt, tietekbe ilyen 7770-est. Persze mindet használtan.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #51275 üzenetére
8600 gt-nek nem kell külön táp. Ez alapján nézz vmi régi olcsó alacsony tdp-s kártyát.
4890 meg már annyira old school nem hiszem hogy kapkodnának majd érte.(#51279) toydog55555
Hőmérséklet, táp, vga/dvi/hdmi monitorkábel stimmel? Cserét lehet érdemes eszközölni előbb.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csupingo
veterán
válasz A_ScHuLcZ #69495 üzenetére
A 660 ti jóval erősebb, az nem is kérdés. Biztos sokat dobna, bár talán érdemes lenne fhd-n használni, mert a proci az elég kevés már hozzá, ezért nagyon alacsony min. fps-ek és néha akadozások is előfordulhatnak, de valamennyit így is gyorsulni fog szerintem.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz A_ScHuLcZ #69497 üzenetére
Azért szerintem gyorsulni fog. De inkább azt tudnád elérni, hogy jóval komolyabb beállításokat használhatnál játékokban (pl. 720p-ben medium helyett high-ra szinte mindent), vagy fhd-n futtatni a játékokat. Szerintem olyan 35-40 fps környékére érdemes beállítani, mert akkor még kb. ki tudja szolgálni a proci (inkább a vga-t terhelő beállításokat alkalmazni). Konyhanyelven fogalmazva, az se ideális ha mondjuk 720p-ben használnád low-on, mert akkor egy erősebb vga azért "megszaladna", a cpu pedig nem tudná megfelelő sebességgel adatokkal ellátni és gyakrabban találkoznál zavaró akadásokkal.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz A_ScHuLcZ #69499 üzenetére
CS:GO-nál ha alacsony beállításokat használsz, akkor az erősen cpu limites lesz a 660ti-vel, és azért nem fog annyi fps-t hozni, mint amit tudna a vga, de a régi videókártyához képest gondolom több lesz, a nagy erőkülönbség miatt. Esetleg kérdezz rá a cs:go topikban is.
Ha a 660 ti-t meghagyod az új gépben, akkor szerintem nagy gyorsulást nem fogsz tapasztalni, max. kicsit magasabb min. fps értékeket, mert az i5 is közel mindent ki tud hozni a kártyából.
Egy gtx 1060-at azért be lehet tenni a mostani gépedbe is, single játékoknál biztos nem lenne gond, inkább komolyabb multiban gyengélkedne az a "régi" i5 kicsit.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Borisz76
veterán
válasz A_ScHuLcZ #69515 üzenetére
Elviekben nem kell , hogy gond legyen a bányászós kártyákkal.
Ha jó volt a hűtés, akkor nem károsodott a GPU.
Ugyanakkor a folyamatos terhelés miatt szinte biztos , hogy " kiszáradt " a paszta a GPU és a hűtő között.
Ilyenkor romlik a hőátadási képesség.Tehát egy bányász kártyát szerintem érdemes pasztázással felűjítani.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest