Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satta
csendes tag
Sziasztok.
Hd 3850 agp-vel van bajom.Becsíkozódik időnként és VPU alaphelyzetbe állítja mert nem válaszol az illesztőprogramara.Még egy dolog, a hátoldalon a kis chip ezer fokos kb..Meghűtöttem egy bordával, de ennek semmi köze a hibához.
12.6 Catalist XP 32 bit.Három deszkában is ezt produkálta.Ha valakinek lenne ötlete kérem írjon.Sokat visszaolvastam de megoldást nem találtam.Előre is köszi. -
Buci21
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
ezek ilyen "resellerek", kis magáncéggel behozza, és szürkében elpasszolja őket, így vettem SSD-t nekem a kedves nevével írta alá a kolléga a papírt (jótállási jegy), és a személyi igazolványát is láttam, h ő az. Keress azért bolti garisat ink. Nekem 27-ért nagyon feküdt ez a 240gigás SSD számla nélkül, így megérte

-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Jóska-Pista garanciákról ("gari van, ami hozzám szól" etc, aprón lehet ilyet látni) mi a vélemény, egyáltalán hogyan szólhat a garancia egy magánszemélyhez?
Mennyire jó ötlet 50E Ft-os videókártyát ilyen "gari van, ami hozzán szól" garaniával venni?
J.
-
Buci21
addikt
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Buci21
üzenetére
Nagyon köszönöm a tippeket

7770 support már van OS X 10.8.3 óta, úgyhogy lehet, megint Radeont veszek. Valószínűleg az ár fogja eldönteni
Szerk.: Hoppá! PCIE 3.0 a 7770, most nézem. Az én lapom csak 2.0-t tud. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nem fog menni maximum teljesítménnyel a kártya? A GTX560Ti csak 2.0-s.
-
asterix76
tag
üdv
bocsi ha rossz helyen vagyok , gondoltam itt a videókarik közt jó
mennyit ér egy EVGA GeForce GTX 570
mint itt a legalsó
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz
üzenetére
GTX 650Ti egy picit több, de megéri a 4K-t pluszban. GTX 650-t vennék újat garisan, vagy méginkább rádobnám egy este sörpénzét egy GTX 650Ti-re. Bár AMD párti vagyok, és a 7770 nagyon jól sikerült, szóval az is jó választás, de ha nVidia, akkor a GTX 650Ti. A sima 650 gyengébb, míg a Ti változat erősebb, mint a 7770.
[link]A 7770 kb másfélszeres előrelépés lenne, úgy nagyjából nézve.
-
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
válasz
TommyNagz
üzenetére
7770 vagy attól felfele már megéri cserélni.

Adoka120Az a hűtő nagyjából elég. A következő fokozat a 3 ventis szintén abból a családból de az már jóval drágább. Csak akkor állj neki ha nem fogod bánni ha elhalálozik. Ezek a kártyák ahogy pont most említettük sűrűn halnak.
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz
üzenetére
ha beerősítesz egy i5-re, akkor egy HD 7850/70, ha marad az i3 és költséghatékonyan akarod megúszni, akkor GTX 650Ti vagy HD 7790. Én eladnám 25-30K között az i3-at, bedobbantanék egy i5-öt kb 10-12K ráfizetéssel, és egy HD 7850-t tennék. Ezt lehet 2 lépcsőben is: most 7850, utána i5 ha van rá keret.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Köszönöm a tippeket uraim

4870 van az elsődleges gépemben, lehet, hogy inkább abba veszek egy újat, az említett szörnyeteget meg megkapja a C2D-s masina
Jut szembe, i3 2100, H61-es chipkészletű alaplap, 8GB DDR3 memória. PCI-E 2.0 szabványú a slot, milyen kártya lenne szerintetek a 4870 méltó utódja?Köszönöm a válaszokat!

-
Adoka120
tag
Sziasztok!
Egy büszke 9800GT tulajdonos vagyok már jó pár éve!
Picit meg szeretném tuningolni a drágaságot, de mivel ref kártya nem merem!
A mostani maximum hő foka dirt2-be 60 fok.
Ezt szeretném picit meg kurtitani egy Artic Twin turbó menyire lenne jó választás?
Vagy tudtok max 5000 ért jó hűtést a 9800-Asomra?
Sose volt sütve stb, rendszeresen karban tartom. -
TommyNagz
senior tag
Sziasztok!
Asus P5QC lapon lévő E6300 mellé egy 9800GT 512MB-os csodát szeretnék vásárolni. Lájtos kis költséghatékony másodlagos gépről van szó, szeretnék azért néha játszani rajta. Megfelelő lenne ez a párosítás?
Előre is köszönöm!

-
Rivaul
addikt
válasz
|DavidWoody|
üzenetére
A Back Track nem egy átlag felhasználásra szánt linux. Ezt inkább hackelésre készítették. Nem biztos hogy mindent megtalálsz hozzá amit szeretnél.
-
Buci21
addikt
válasz
|DavidWoody|
üzenetére
Hi
itt egy leírás, hogy hogyan tedd fel a szoftverboltot. Ugyan nem Kubuntud van, de a rendszered Debian/Ubuntu alapú, azaz működnie kell mindennek a leírás szerint. [link] -
|DavidWoody|
tag
Sziasztok !
Nem nagyon találtam keresővel sem olyan topikot ami megkönnyítené a dolgom , ezért ide írok. Az lenne a gondom , hogy van egy Asrock E350-M1 alaplapra épített gépem , amin Back Track 5 R3 linuxot szeretnék használni. A probléma ott kezdődik , hogy mint ahogy ubuntuban volt egy szoftverközpont , csak beírtam mit keresek és letöltöttem , sőt mi több , a program maga ajánlotta fel például a VGA drivert. Back Tracknél viszont semmi ilyesmi és több óra guglizás után sem találtam megoldást a problémámra. Tudna valaki aki épp ráér adni egy kis gyorstalpalót , hogy ezen a rendszeren hogy telepítsem fel a vga drivert ? Privátban ha lehet

Dávid
-
Rivaul
addikt
válasz
Atomreaktor
üzenetére
Nem a kábel a lényeg. A hdmi digitális jelet ad s a d-sub pedig analógot vesz. Aktív átalakítós kábel kell hozzá.
-
Rivaul
addikt
válasz
Atomreaktor
üzenetére
Hdmi-ről nem fogsz tudni vga-ra jelet adni sajnos. Marad az 1 monitor.

CitroghostMeg kell nézned neked meddig megy a kártya. Nagyon sok függ tőle. Ezért is nem lehet sztem értékelhető számadatokat nézve. A játék fajtájától is függ. Amihez nagyon kevés volt ahhoz az is marad ha csak nem égeted xarrá. Csodát nem kell várni de okosabb leszel ha szépen nekiállsz fokozatosan húzni ahogy írták.
-
Atomreaktor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Geforce GT 530-as kártyám, 1 db HDMI és 1 db DVI kimenettel.
Van két VGA monitorom, az egyik tökéletesen szuperál a DVI-n keresztül a géphez kapott DVI->VGA átalakítóval.
Kérdésem a következő lenne: a másik monitoromat hogyan tudnám rákötni a HDMI kimenetre? Ha veszek egy HDMI-DVI kábelt és arra ráteszek egy DVI->VGA átalakítót az úgy működni fog? Vagy egy ilyen drágább kütyübe kell beruháznom?
Előre is köszi

-
deadmember
csendes tag
Üdv!
Az lenne az egyszerű kérdésem, hogy az normális dolog-e-hogy bekapcsoláskor a kártyán felvillan kétszer egy vörös színű led? Csak felvillanás, utána 3 zöld világít folyamatosan.
A kártya egy Sapphire Radeon HD4870 Silent Efficiency
-
Van egy Sapphire HD5850 Xtreme kártyám, aminek hatékony és halk hűtése van ahhoz képest, hogy gyári. Nem nagyon értek a tuningoláshoz, de arra gondoltam, hogy mivel 1-2 játéknál már kompromisszumot kell kötni, hogy egy kicsit felhúznám. Mennyire húzható ez a kártya, kb hány MHz-re lehet felhúzni és ez mennyire látszódna meg játékok közben?
Mivel 1920x1080-ban tolom, talán az 1GB-s VRAM lehet kicsit kevés. -
Azt szeretném megtudni, hogy melyik a legerősebb tápdugó nélküli vga?
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Valahol meg tudnám győzni a gépet hogy a frissítést 45 KHz-re állíthassam a jelenlegi 48 helyett? A beállításokba ezt nem tudom megtenni pedig a kártya képes rá mert driver betöltés előtt+biosba ezt használja. Olyankor "öribarik" a led monitorral de ahogy a win 8 betölti a drivert egyből elkezd vibrálni. semmi más nem változik csak ez. Nincs valami reg amibe átírhatom? Win8 32-bit, gma 4500mhd laptop vga. -
lowzor
veterán
-
pisti1991
csendes tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem , hogy milyen videó kártyát érdemes vennem ebbe a gépbe ?
Néhány adat :
Alaplap: Asus p5pl2e i945pl lga775, dual ddr1066 , 1xPCX16 , 2x PCX1 , 3xPCi
Processzor: Intel Dual Core 1800/800 Mhz LGA775 Mb E2160 Box
Memória: Kingmax 1Gb/667 DDR 2 Mars
Tápegység: Azt hiszem 450 wattos
Videó kártya:Jelenlegi asus x1650 512 mbElnézés ha valahol rosszul írtam le ezt a pár adatot .
Előre is köszi a segítséget .
Sziasztok
-
Rivaul
addikt
Nem is azt mondtam hogy nincs igazad. Csak ez a számítástechnika pont nem az a terület aminél 2 ugyan úgy kinéző dolog valóban ugyan az is. Amit lehet meg kell próbálni s utána mérlegelni hogy mi is éri meg az illetőnek. Mindenkinél más a prioritás. Van aki újat vesz de van aki szervizeltet. Csak akkor szeretek lemondani valamiről ha tényleg nem látok más lehetőséget. S még akkor se mindig volt igazam

-
Rivaul
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
Ha megengeded hogy a laptopomba bele erőszakoljam akkor szívesen.

Ilyenkor reménytelen esetben mi adjuk az ötletet ti meg kerestek egy kedves barátot, kollégát, szomszédot aki beleteszi a gépbe. Én is ezt csinálom ha ilyesmi történik.
A biosba tedd alapértelmezettre az igp-t s dugd arra a monitort. A gépben ha benne van a kártya látnod kell ahogy feljebb is írták. -
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
valami baja van a HD4830 512MB kártyámnak:
egyik délután kapcsolnám be, gép szépen felpörög, semmi sípolás, vagy hibajelzés, de fekete a képernyő. Kipróbáltam két különböző kijelzővel, egyik sem adott képet (fekete képernyő).
Az integrált GPU-val viszont mindkét esetben kaptam képet.
Kártyát kiszedtem, újrapasztázás hűtő le/fel, drivereket leszedtem, de semmi sem változott.
Kártyát megnéztem, semmilyen égésnyom vagy púpos kondi.
Van valami ötlet?
Nem szívesen dobnám ki, ha menthető...J.
-
ebegab92
senior tag
AMD A10-4600M CPU kihajtana-e egy HD7970M VGA-t?Ezt a laptopot nézte ki ismerősöm.
Másik: laptopban Intel GMA 4500MHD+Celeron M550 CPU+2 GB DDR2 RAM Windows 7-tel.YouTube 360p-nél is iszonyatosan szaggat,megy 5-6 sec-ot,beszaggat,megy tovább,megint beszaggat.Legfrissebb driverek vannak fent.Valakinek ötlete,hogy miért csinálja?VLC Playerrel filmnézéskor semmi baj nincs.
-
Rivaul
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Már rég csináltam. Vagy simán a kiterjesztett monitoron húzd át a játék ikonját s mikor rákattintasz azon fogja elindítani. Vagy a tv-t kell elsődlegessé tenni s azt a képet kiterjesztve ugyan így elindítani a játékot a tv-n. Ahonnan indítod oda is teszi ki. Régen játszottam így nem pontos már az emlékem de efféleképpen próbálkozz.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy GeForce GT 635 2gb notebook vga kb milyen asztali vga teljesítményét hozza? Amd és Nvidia is érdekelne.
Köszi a segítséget!
-
func93
senior tag
Hali!
Olyan gondom volna hogy adott játékokba (pl.: World of Warcraft, Bioshock: Infinite) laggolgat a játék, olyan mintha fps lagg lenne, de közbe 50-60 az fps és olyan érzés mintha 20-30 lenne. Ez vga problema lenne?
i5 2500, XFX 6870 XX Edition, MSI P67S-C43(b3) a konfig. -
lacika0926
tag
Üdv! 4870 sapphire kártyám van, gyári hűtős. Eddig 5850 et használtam,de most eladtam beraktam a 4870et Es melegszik A MEMO 100 koruli hofokot is üt.eddig jo volt.. Mi lehet a probléma?
-
Ilyennel még senki nem találkozott, vagy nem kifejezetten vga-s a kérdés?

-
törölt tag
És a hibrid CF az működik apu+2 kártyával?
-
ebegab92
senior tag
válasz
üzenetére
Itt van egy komoly teszt arról,hogy melyik csatlakozó mennyire fogja vissza a cuccot.Ahogy nézegettem nem valami sok a különbség 4x és 16x között sem.Ha választani kell,akkor inkább HD6990,sokkal erősebb egy HD4870 X2 CF-nél.Minden főleg a VGA-tól és a procitól függ,hogy mi hány FPS-sel fog szaladni

-
törölt tag
Egy olyan lapba amin nem teljes értékű a két PCIe foglalat, tehát 16x és 8x. Ott ha egy két GPU-s karit teszek akkor mégis teljes értékűként kezeli az x16 foglalatba ugye? Vagy akkor is lecsökken x8-ra?
-
Buci21
addikt
válasz
kenblock78
üzenetére
reseteld ki a biost, cseréld ki a tápcsatit másikra (ezen asszem még molex van), BIOS-ig sem ad képet? vagy csak a windows nem jön be képpel?
-
Buci21
addikt
válasz
kenblock78
üzenetére
az alaplapra van kötve csipogód? szokott csippanni, mikor indul? most csipog valamit? am lehet a kártya halála is, de előbb próbálkozz egy BIOS-resettel (kiveszed az elemet és vissza). Ha tudod, próbáld ki másik táppal. A nem ad képet az azt jelenti, h no signal a monitoron, vagy ad, de csak feketét? Másik gépben ki tudod próbálni?
-
kenblock78
csendes tag
Lenne egy problémám a probléma pedig az hogy a videókártyám nem ad képet de a ventillátor pörög mi lehet ilyen kor a probléma? SEGITSETEK!!
)Alaplap:ABIT IC7
RAM:1x1gb ddr1 400MHZ 2x512mb ddr1 400mhz
Videókártya:ASUS AH3450 512mb 8xAGP
Processzor:Intel Celeron 2,80GHZ -
Buci21
addikt
válasz
bypass|HUN
üzenetére
Az 50 fok asztalon picit sok, de nem fog neki ártani, régi kártya végülis gyengébb energiagazdálkodással, szóval nem meglepő. Ha csak 10 foggal emelkedik, azaz 60-65C játék alatt, akkor az nagyon jó, semmi baja nem lesz tőle, bőven a határon belül van, 80C felett aggódhatsz érte, addig nem kell

(#29018) badogos11:
Szerintem a videokártya elsődlegesként kezeli a TV-d, de nem tudom, mi ezzel a baj. Nekem 2 monitorom van DVI-on, és mindegyiken szokott látszódni a kép. BIOS-ban szerintem erre nincs beállítás, ezt a VideoBIOS kezeli a kártyán. -
badogos11
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam megoldást a dologra, ezért itt kérnék segítséget a témában.
A videókártyám egy GT630 1GD5. A monitor DVI-re van csatlakoztatva és a HDMI-re pedig egy LED tv. Miért van az, hogy a gép bekapcsolásakor a tv-n hamarabb jön a kép és a monitort csak a win asztal betöltésekor kapcsolja be? Olyan mintha a monitor lenne a másodlagos kijelző. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Van rá megoldás, hogy a monitoron láthassam a bootolási folyamatot? Ha a HDMI-t kábelt kihúzom akkor a monitoron van kép azonnal. Esetleg a biosban kell valamit állítani? -
bypass|HUN
aktív tag
Sziasztok!
HD5850 Sapphire kártyán az AIDA64 adatai szerint a (MemIO) 46 fok a (DispIO) 50 fok, ez asztalon semmittevés közben, játékok alatt ezek az értékek megnőnek kb. 10-10 fokkal. A kérdésem, hogy ez normális így? Van egy másik ilyen kártyám is, de annak a memIO és dispIO szinte mindíg azonos értékeket mutat, kb hasonló hőfokot mutat az is asztalnál(49-50 fok). Az eddigi tapasztalatok alapján inkább a MemIO szokott melegedni és melegebb lenni.
Mind a két kártya Sapphire és mind a két kártya gyári hűtővel rendelkezik.Üdv: bypass
-
petiwr
senior tag
Na Ki takarítottam az 'MSI HD R5770 1Gb" kártyámat referencia hűtőjét, újra pasztázva cooler master pasztával. Hát nyugalmi állapot nem változott, az maradt átlag 40-42 fok os, de viszont terhelés alatt nem 70 fokos hanem csökkent, 60-61 fokos ra ami elég tűrhető egy ezüstözött paszta + takarítás miatt.
-
Szpisti
addikt
válasz
Rivaul
üzenetére
Nem megy fel. Eddig ha játszottam, 70fokon volt max, 40-41%-os ventivel (referencia hűtés) most még 50fok környékén van...
A GTA4-et raktam fel legutoljára, azzal szarakodtam a különböző Visual C++ -okkal... Azt hittem, hogy csak a GTA-val van ez a gond, de miután feladtam, észrevettem, hogy minden játék elkezdett szaggatni....
Ami érdekes, hogy a Kombustor nem szaggat, sem OpenGL, sem DirectX9,10,11 módban sem... -
Szpisti
addikt
Szevasztok!
Olyan gondom van, hogy egyszercsak a játékok nem mennek rendesen szaggatnak mint az állat... Afterburner-al vizsgálva max 20-25%-on van terhelve a 7970-esem... Miközben a proci is csak 25%-on megy csak... Mi lehet a gond?
Konfigom az adatlapomon. (Windows 8 64bit Pro) -
Loner
tag
Mi lehet a baj?
Driver felrakva, mégis eszt irja vga!
gma 500 -
default.
őstag
sziasztok!
a két kártya közül melyik a jobb ?ASUS HD 5450 512MB
GIGABYTE HD 4850 1GBköszi szépen előre is
üdv! -
davidsone
addikt
hali
az volna a kérdésem h mxm 2.0 3.0 és hasonló verziók kompatibilisek egymással?
nekem van 1 msi gx 660om abba tudnék újabb karit rakni?
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Posta, csomagküldés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Parfüm topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az ármestereket is ezért linkeltem 

)