Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz Tothgera30 #4177 üzenetére
Szia,
Mindkettő processzor működik a típusban elvileg, akár Intel HM57 vs. QM57 chipset van benne. Intel Core i5-480M-el "gyárilag" is jött a széria. Nem gondolnám, hogy i520M, i540M, után BIOS szinten korlátozták volna az i580M-as processzort, de HP esetében egy próbát megér..
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz Tothgera30 #4181 üzenetére
Megnéztem közben én is, valóban több helyen említik a "nevezett" chipset-et. A kettő chipset között szinte nincs különbség (periféria kezelés), ergo kezeli mindkettő processzort a HM55 is...
(#4182) tevike: tedd át légy szíves a kérdésedet a belinkelt fórumba legközelebb (35K). Köszi!
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz Tothgera30 #4188 üzenetére
Nem zavar be semennyire, kezeli a chipset és a BIOS is, Te döntesz ebben.
Üdv, Dell XPS
-
MarQs
senior tag
válasz Tothgera30 #4191 üzenetére
Körbenéztem a használt gépek között - természetesen az üzleti kategóriában - és épp van is, ami szóba jöhetne az új tulaj szempontjából. Az említett 2510/30p csak a kijelző mérete miatt nem lenne ideális - a kitűzött kritériumok szerint minimum 13" körül kell hogy legyen. A Brazos E-450-nel szerelt gép csak az egyik alternatíva lenne az alakuló palettából, ezért érdeklődöm a teljesítménye felől.
A régebbi, használt üzleti subnotiknak amúgy mennyire kritikus pontja a grafikus gyorsítás?
Látatlanban van némi ellenérzésem a Mobil Intel GMA gyorsítókkal szemben (pl. GMA X3100/4500MHD).
Úgy látom, hogy felhasználói élmény szempontjából ma már inkább ezeket kell jól megválasztani, lévén az utóbbi években multimédia (szolgáltatás) szempontjából lódult meg inkább a piac az átlag júzer szempontjából...
Szóval, egy pár évig még elegek ezek a chipek, amik ezekben a gépekben vannak?[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Ruszki
senior tag
válasz Tothgera30 #5997 üzenetére
Üdv!
Similarly, a fingerprint consists of a series of whorls and ridges on your fingertip, which together form a pattern that is unique to you. When the fingerprint reader on your computer scans your fingerprint, you are identified and then granted access to your stored user names and passwords. User names and passwords are stored in logon accounts , which are configured and maintained in the access manager .
Én úgy értelmezem,hogy a felhasználó névhez tudsz hozzárendelni egy új lenyomatot!
Gondolom akkor létre kell hozni egy felhasználót és ott megadni,hogy új lenyomattal azonosítsa magát.Üdv.Ruszki!
ui.: itt van egy elég jó angol leírás!
Mint,hogyan,milyen szoftverrel.[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
MurdR
veterán
válasz Tothgera30 #13770 üzenetére
Először is ki kell takarítani
Aztán ki kell próbálni egy másik rammal. Ha 2 ram van benne akkor külön-külön... (mindezt úgy, ogy természetesen akku-HDD kivesz előtte.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz Tothgera30 #13774 üzenetére
Nyilván függ a chip-től is (ki milyet szerez be), de úgy 20k-25k. Küldtem pm-et!
Üdv, Dell XPS
-
aktív tag
válasz Tothgera30 #20372 üzenetére
Köszi a választ, valószínűleg tényleg az lehetett a gond, közben én is erre jutottam
-
MurdR
veterán
válasz Tothgera30 #22124 üzenetére
Nekem a T61-ben 2GB van, nem a legobb, de el lehet vele szüttyögni.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
voyager4.4
senior tag
válasz Tothgera30 #22132 üzenetére
Igen, de közben meg folyamatosan ír a vinyóra.
no fate but what we make
-
dokee78
félisten
válasz Tothgera30 #22344 üzenetére
Kevés,de nem tudunk rá 32-bitest tenni.
-
kmisi99
addikt
válasz Tothgera30 #23869 üzenetére
De furcsa mód restartnál mikor már hibátlanul forgott akkor is kiírta. Most is forog. Elsősoron portalanítás, szerintem a 4 éves gép gyár óta nem volt szétszedve. Csak macerás és nem akartam bolygatni. Jártam már úgy, hogy újrapasztázás után +5 fokkal melegebb lett a gép. De kis sűrített levegőt kapni fog. Persze előbb rögzítem a ventilátort.
-
kmisi99
addikt
válasz Tothgera30 #23872 üzenetére
Persze tudom, de tökéletes hőmérséklet zajszintet produkált mikor megvettem ezért nem problémáztam vele. Most is passzívan netezve nem éri el a 80 fokot. Régebbi elitebook nál iszonyat sok szenvedés volt. Kb 10x kentem újra. Igaz ott 4 magos csúcs i7 840QM volt a gépben a mostaniban egy 2 magos i5. Persze rendes pasztát használok, arctic mx4 et.
NEMO1968 Kösz, lehet megpróbálom. Mert még nem hibátlan, most is hol 15 percig megy a venti, aztán elkezd lassulni majd leáll, ilyenkor néha felpörög fél percre aztán 5 perc üresjárat aztán megint stb, aztán újra megy pár percig. De max kicserélem a ventit az nem nagy összeg. De persze előtte megpróbálok mást.
-
bakter24
őstag
válasz Tothgera30 #24268 üzenetére
Ha konkrétan a zsanér szorul, akkor műszerolaj, de az is lehetséges, hogy az alsó burkolatból lazult/tört ki a rögzítés, emiatt nyílik nehezen, mert nincs tartása. Ezt tudod ellenőrizni, mikor nyitod, középen nyisd, egyszerre indul-e a két zsanérnál a nyílás. Illetve van-e holtjáték, ha van közben mozog-e a bill. feletti rész a zsanérnál. (bocs, éjszakás voltam, nem tudok fogalmazni, remélem, érthető)
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
tserrof77
őstag
válasz Tothgera30 #24268 üzenetére
EZ egy tipikusan elbaltázott konstrukció, nem könnyíthető ki... Jobban jársz, ha cseréled, mert előbb-utóbb rommá töri a fedlapot is...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Tothgera30 #30881 üzenetére
Persze, uj a hdd?
Jobb klikk számítógép vagy ez a gép ikonon (nem parancsikon) , majd kezelő es itt a merevlemezt hozzá adod, létre hozva egy új partíciót.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Tothgera30 #30885 üzenetére
Használd egészséggel
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dell XPS
veterán
válasz Tothgera30 #41434 üzenetére
Elvileg jeleznie kellett volna, hogy nem gyári adaptert használ. Csodálom, hogy elindult egyáltalán, de nálam is történt hasonló "véletlen". Nem okoz kárt az alaplapon.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz Tothgera30 #41437 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ez opció lehet bios -ban.
Meggyőződésem volt, hogy "alap" a Latitude, XPS szériában. Információm szerint a középső szál (tüske) ellenállás mérésből azonosítja az adaptert.Üdv, Dell XPS
-
veterán
válasz Tothgera30 #42240 üzenetére
Sz*r ügy
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ricsi99
addikt
válasz Tothgera30 #42242 üzenetére
Tönkre ment az lcd? Külső monitoron van kép?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Pferi
senior tag
válasz Tothgera30 #42299 üzenetére
Nekem is van egy E6520-as i7-es cpu-val, és a benne lévő FullHD kijelző brutálisan gyönyörű... 16 giga memóriával egy SSD-vel és Optibay-ban egy 2 tbyte-os hdd-vel használom, nem szívesen cserélném le.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Girmin93
tag
válasz Tothgera30 #42299 üzenetére
Ram bővítés, i7-re cpu csere és bőven kiszolgálhat még pár évet. Nem feltétlenül szükséges új gépben gonodlkodni, stapabíró cucc.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #42377 üzenetére
Szis. Én semmit. Figyelek rá.
-
ricsi99
addikt
válasz Tothgera30 #42377 üzenetére
Ha kutyád/macskád van akkor mindenhol ott lessz a szőre... ezt nem tudod kivédeni.
Tisztitás közben simán látszik ,ha kisállat van a noti közelében....
Ezt nem hiszem ,hogy ki tudod védeni... tisztísd/tisztittasd kicsit sűrűbben és kész.
Szőrtől nem megy tönkre... csak hamarabb kialakul a gépekben a "porcica"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
veterán
válasz Tothgera30 #42384 üzenetére
Szoktasd le róla, az a legjobb. A macskákat is meg lehet nevelni.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
HARDVERAPRÓD
Ki is van zár addig abból a szobából. Meg nekem kell is a noti a munkához
-
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #42388 üzenetére
Értem, nálunk kölyök kora óta itt van, és kiváncsi nagyon.... ha figyelsz rá, ahogy most is nem lesz gond. Ha nem vagyunk itthon, akkor a szobát be kell zárni kulcsra, mert a kilincset már ismeri 😂, kinyitja. A többi helyen nincs ilyesmi, ott garázdálkodhat
-
ricsi99
addikt
Ne aggódj már...
cica(vagy bármi állat) szőre egyenletesen beteríti a lakást
Porcica azért lessz hamarabb mert ha a venti beszivja a kis pihe puha szemmel alilg látható szörszálakat akkor az könnyebben megakad a hűtő felületen ,ezért hamarabb eltömődik.. ennyi
Saját tapasztalat
Billentyűzetet meg ne akarj javítani....
A mostani divat szerint nem réz érintkezők vannak rajta hanem grafitporból van rányomtatva..
biztos olcsóbb ,de sérülés vagy folyadék esetén me, javítható ..legalábbis részemrőlLecsukott állapotban ne hagyd a tetején rohangálni mert az sérülékeny pontja a notiknak... más baja meg mi lehetne...
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Grave_444
nagyúr
válasz Tothgera30 #43333 üzenetére
Mi az új proci? Lehet. Bios elemet húzd le, hátha az segít.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Tothgera30 #43335 üzenetére
A régi cpu-val megy? Az I7-et máshol nem tudod kipróbálni?
-
veterán
válasz Tothgera30 #43348 üzenetére
Így van, bajok lesznek a hűtéssel, mert nem erre a hőteljesítményre van tervezve.
-
tserrof77
őstag
válasz Tothgera30 #43348 üzenetére
+1
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest