- Fórumok
- Notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-05-20 18:40 Téma összefoglaló
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Igen, de közben meg folyamatosan ír a vinyóra.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Egy újrapasztázás és takarítás nagy valószínűséggel megoldja a melegedés gondot.
Aztán, ha az 1GB nem 512-512 formában van benne, akkor én még vennék bele 1 giga RAM-ot. Lehetőleg pontosan olyat mint ami benne van, az
a biztosse biztos.
Procit lehetne cserélni elvileg, de én csak ilyen kiépítésben találtam a zinterneten így passzolom, hogy mit lehetne bele tenni. Lehet nem is érné meg, általában nem az a + 10% váltja meg a világot.
Software-es téren pedig valamilyen lájtos linuxot tennék rá: mondjuk ezt, de vannak még fapadosabb disztrók is. Flash helyett meg meg lehet próbálni a html5-öt használni.
-
voyager4.4
senior tag
Hali !
Adott egy Dell Inspiron 15 (3521, Late 2012) friss win 8.1-el telepítve.
A gpu (intel hd graphics 4000) drivert sehogy sem akarja, pedig a dell honlapjáról illetve az intel oldaláról is próbáltam. Win8.1 64bit drivert szedtem le, még oda is hazudják a leírásba...
és azt dobja, hogy "ez a számítógép nem felel meg a minimum követelményeknek" vagy vmi hasonló... Próbáltam már mindent, ami tőlem tellik, kompatibilitási mód stb. Chipset fentvan.Valaki tud esetleg segíteni ?

-
voyager4.4
senior tag
Egy friss ubuntuval még tehetnél 1 próbát. Bedobod a dvd-t/usb-t és a "rendszer kipróbálását" választod, úgy látni fogod, hogy mi működik. Amikor bedugtad a "hálókábelt" akkor biztos wifin volt net utána, nem az UTP-n jött ?
Elég hw hibának tűnik nekem. -
voyager4.4
senior tag
Nézd meg egy live linuxxal, hogy működik-e a kártya. Még ha broadcom akkor is mennie kell liveban.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
GTA4 helyett a Heroes4-el próbálkozzon. Az menni fog.

-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Elszállt a háttérvilágítás, kijelzőhiba, hogy honnan passz.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Lehet 2 GB-ra bővíteni, de csak 1 slot-ja van. (az 1 gigás modult ki kell venni)
Mindazonáltal szerintem nem érdemes, a hdd, vga, proci megmaradnak szűk keresztmetszetnek.
Inkább software-es update-et ajánlok: lubuntu, peppermintLevelezni, szörfözni tökéletes, még mahjong is van ! és új életre kel a gép.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Újrapasztázva, gap-pad cserélve mikor volt utoljára ? (ilyen gépeknél sarkallatos pont a hűtés)
Éppen a hdd is lehet, 100% kondival is haldokolhat az elektronika, de szerintem nem valószínű. (ki kéne próbálni más vinyóval is)
Esetleg VGA driver nem lett frissítve, vagy ilyesmi ami szoftveres oldalon hibaforrás lehet ?
Így látatlanban hirtelen ennyi. -
voyager4.4
senior tag
Win újratelepítést.
-
voyager4.4
senior tag
Húzd újra ! A gyártók szeretik teleszemetelni az ilyen előtelepített rendszereket.
-
voyager4.4
senior tag
Előtelepített ?
-
voyager4.4
senior tag
"Ezt valahogyan kilehet deríteni hogy merre lehet??"
Igen: rendőrség.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
" ...de ekkora a különbség?"
Röviden: igen.
De vesd föl a kérdést nyugodtam a TP topikban, tapasztalatom szerint segítőkész közösség van ott.A Thinkpad üzleti felhasználásra lett tervezve, hogy pörögjön egész nap, bírja a strapát stb, Ideapad meg konzumer, otthoni kávé mellé gép kategória.
Szerintem jól példázza ezt az, hogy Thinkpadnél nem nagy cucc a 10 év+ élettartam.
Ezt az írást szoktam még ajánlani ismerőseimnek, elég jó kis összeszedett.
Asszem még a garanciát is más szervíz intézi a TP-nél. (Ez csak úgy rémlik valahonnan, nem 100as infó)
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Van kép külső monitoron.
A kijelző háttérvilágítása lesz a hunyó. -
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Sziasztok !
Hoztak hozzám egy szerintem videókari (alaplap) hibás laptopot.
Hp nx6325 ati x200 videókártyával.A hibajelenség: bekapcsolás után lekapcsolja a háttérvilágítást (nem tudom jobban megfogalmazni)
Szval a HP logó alatt van kép kb ezután lekapcsol a világítás, kép van de alig-alig látható (a háttérvilágítás miatt ugye) Kb mindent kizártam, maradt kb a videókártya és a kijelző.
Melyik lehet a ludas ? -
voyager4.4
senior tag
"Milyen notebookot vegyek? topic"
Egyébként inspiron a neve.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Az a baj, hogy mivel nem kifejezetten a rendszer sebességével van gondod, ezért egy igénytelenebb linux nem oldaná meg a problémát. A flash így is úgy is megkéri a maga erőforrásait, szval amit megspórolsz a linuxal úgyis elmegy. De tegyél egy próbát a Lubuntu-val, vagy személyes kedvencem régi gépre a Peppermint. Ha maradsz Debian alapú disztrónál akkor esetleg tudok küldeni egy szkriptet ami, megkönnyítheti a flash-tartalom fogyasztását.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Ott lényegtelen, igen.
Boot időnél nem. -
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Helló !
Nem vagyok egy nagy aksi guru, de elmondom, hogy én, hogyan használom, hátha segíthetek.
Azt mondják az okosok, hogy érdemes az aksit valamilyen középtartományban "tárolni" 40-60-80% pl. Plusz a folyamatos rátöltögetés ami igazán árt neki.Vannak akik erre külön programot használnak. Én a kézi módszert használom, nevezetesen merítem valameddig az aksit, most épp 40%on van, és azon a ponton kikapcsolom a töltést (Latiknál beépített funkció
) régebbi modelleknél fn+f2 vagy BIOS-ban is beállítható és már nem is tölt rá az aksira és 40%on szépen megmarad. Ezt szoktam kb hetente lemeríteni + feltölteni (egyik sem szerencsés csumára) aztán megint mehet valamilyen közepes töltöttségen a töltőről üzemelés.Azt, hogy kivedd én nem ajánlom. Így van legalább 1 szünetmentes tápegységed és bármikor szükség lehet rá.
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
-
voyager4.4
senior tag
Helló !
Notebook-nál, meddig normális egy hdd hőmérséklete ?
Kerestem erre vonatkozó infókat, de nem igazán egyértelmű nekem, van ahol max 50fok-ig mondják, van ahol max 60-ig...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- (kiemelt téma)
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mazda topik
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és azt dobja, hogy "ez a számítógép nem felel meg a minimum követelményeknek" vagy vmi hasonló... Próbáltam már mindent, ami tőlem tellik, kompatibilitási mód stb. Chipset fentvan.
Elég hw hibának tűnik nekem.

be kell érned az xp-vel a halott rendszerek közül... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pyttawrx