Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Android másképp: Lineage OS és társai
- E91 blog 2. rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Heló.
Az mitől lehet hogy néha beakad a hang???
Így bereccsen egyszer csak.
Üdv! -
tothjozsi96
addikt
Olyan kérdésem lenne hogy ezt a sima egyszerű hálózati elosztót, a jól ismert kínai fehér elosztó ami szinte minden háztartásban megtalálható.
Azt volna értelme lecserélni erre?
[link]Mivel ez túlfeszültség védelmet is tud.
Nem tudom, az a 16A mit jelent?
Nem fog valamit vissza teljesítményben?[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy CD és kazetta lejátszónk, tehát Magnó.
Az a baj hogy kiírok egy CD lemezt és egyszerűen a régi cd-ket tök jól játsza le, tehát az audio lemezeket.
Amit meg most írtam ki 2-őt mind a kettőre azt írja a lejátszó hogy "00" szám van rajta.
Tehát nem ismeri fel, nagyon sokszor beraktam kivettem.
Egyszer kiírta hogy 12 szám van rajta, és le is játszotta.
Kivettem megint semmi.
Mi lehet a baj?
Szerintem az olvasó fej lehet a rossz.
Van itthon egy IDE alapú DVD író olvasóm ami nem kell, abból vajon át lehet rakni bele? -
tothjozsi96
addikt
válasz philoxenia #77889 üzenetére
Tehát amiket régebben kiírtam, mondjuk 2012-ben azokat szépen viszi.
Akármikor berakom akármelyik lemezem egyből le tudja játszani.Viszont most kiírtam 2 CD-t, mind a 2 Maxell márkájú, ezt viszont nem.
10-ből 1x letudja viszont játszani.Tehát 10x ki-be pakolom a lemezt és egyszer csak lejátssza.
De már van vagy 8 éves az a lejátszó, tehát érthető hogy az MP3 lejátszására alkalmatlan.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz AlyrArkhon #77896 üzenetére
Szerintem pedig ott a hiba.
Most már beveszi a lemezt a lejátszó csak jóval tovább tölt mint egy régi CD-nél.
Már biztos becachelte. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Adott az adatlapomon elsőként feltüntetett konfiguráció. Aki nem akarja megnyitni, 2070 Super + LG 27GN800 monitor. A lényeg annyi hogy frissítettem Windows 11-re, minden frankó volt. Viszont, pár hét múlva elkezdtek ugrálni a színek. Ez azt jelenti hogy Chrome alatt azt vettem észre hogy böngészek és egyszer csak megváltoznak a színek, mintha 2-3 árnyalattal sötétebb lenne és ezután visszatértek a színek, csak úgy elment egyszer csak, majd vissza is jön egyből. Igazából csak böngészek kb, tehát nem tudom hogy játék vagy más alatt produkálná-e, mert azt nem próbáltam. Azt hittem a Windows 11 hülyesége, visszaraktam a 10-est, természetesen ugyanúgy fennáll a probléma. Ilyennel már találkozott valaki? A semmiből egyszer csak sötétül 2-3 árnyalatot a megjelenített tartalom. Az a baj hogy sötét a tálca, azon nem látom hogy az is sötétül-e, mert akkor nem a Chrome-al van baj. De lehet hogy VGA hiba? Vagy lehet hogy a DP kábellel történt valami? Én nem nyúltam igazából semmihez, egyik napról a másikra jelentkezett ez. Viszont nagyon zavar!
Valaki találkozott ilyennel esetleg?
-
tothjozsi96
addikt
válasz ViZion #132733 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ.
Most első sorban felraktam egy másik böngészőt ami nem Chromium alapú. Semmi sem új, a monitor kb fél éves, a többi cucc pedig nemsokára 1 éves lesz. Eddig hiba nélkül ment minden, igen, lehet driver is. Most annyit próbáltam ki hogy be van állítva egy színprofil amit az LG adott ki, színprofilnak be volt állítva Windows-ban, de a színkezelésben betettem alapértelmezett értékként, hátha ott csúszik el valami hogy egy pillanatra visszavált a gyári Windows profilra, erre gondolok, itt nem LG ULTRAGEAR volt hanem valami sRGB, mindenhol máshol LG ULTRAGEAR-t írt, csak itt nem. Hátha.Most kipróbálom hátha böngésző hülyeség, ha nem, akkor driver csere, új kábel, monitor csere. Köszönöm a segítséget, nagyon remélem hogy nem a kártya hülyült meg.
-
tothjozsi96
addikt
Lassan 1-2 óra eltelt már, visszatettem egy régebbi de olyan driver-t ami még Windows 11 megjelenés előtti. Korábban 10-15 percenként azért jelentkezett ez a színváltogatás, most több mint 1 órája biztosan nem volt semmi hasonló. Remélem csak ennyi volt a probléma, minden esetre nagyon érdekes, jól betudja sz@ratni az embert hogy most mi mehetett tönkre..
Köszönöm a segítséget!
-
tothjozsi96
addikt
Azóta volt egy videokártya csere, volt egy Windows újra telepítés és jött új driver is.
Mondom most már biztos nem lehet ez a problémám hogy egyszer csak elsötétül a kép, és több árnyalattal megváltoznak a színek. És de. Nem hittem el, rendeltem egy DP kábelt, de nem vettem át, szerencsére. Tudod mi okozta a problémát? A Google Chrome-ban lévő hardveres gyorsítás, kikapcsoltam és azóta semmi probléma nincs vele. Nem értem hogy lehet ez, a Chrome topikban is keresgéltem és másnak is volt hasonló problémája, #30806Úgyhogy igazából nem gondoltam volna de csak ennyi volt a gond, legalább sikerült kideríteni. Köszönöm a segítséget!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Nemrég még VGA volt a gépemben, viszont eladtam, most már csak IGP-vel használom a rendszert. Anno is volt ilyen, de elmúlt, most ismét jelentkezik a probléma. Hogyha elalszik a monitor és újra felébresztem akkor a Windows kiadja azt a tipikus hangjelzést amikor eszközt lecsatlakoztatsz és felcsatlakoztatsz, tehát 2 hangjelzést ad a rendszer. Mióta ki lett véve a videokártya, azóta csinálja. Korábban is csinálta videokártyával, de akkor abba maradt. Elég idegesítő a jelenség hogy mindig itt csipog össze vissza, illetve 1-2 program ablakot átméretez, és miután én újra beállítom a megfelelő ablakméretet, egy következő monitor felébresztésnél ismét átállítja.
Valaki találkozott már ilyennel?
Üdv. -
-
tothjozsi96
addikt
válasz Borisz76 #134037 üzenetére
ASUS STRIX Z490-A, néztem a leírását és a DP 1.4-et támogatja, igaz van mögötte egy "B" betű, tehát 1.4b, nem tudom mit jelent. 1.4-en is próbáltam a monitort, 1.2-n is. Továbbra sem jó. Ma kipróbálok egy HDMI kábeles bekötést is, hátha az megoldja a problémát.
Eladtam a videokártyám és azóta produkálja ezt.
Fast boot be van kapcsolva, de ez miben befolyásolná a dolgot? Míg volt VGA a gépben, addig is be volt kapcsolva és nem volt semmi probléma vele.Ránéztem az energiagazdálkodásra, rámentem a speciálsra, ott is csak a monitor kikapcsolásának idejét lehet beállítani, más lehetőség nincs.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Elég egyedi problémával fordulok hozzátok. Adott az alábbi konfig, ami az adatlapomon megtalálható. A probléma az volna hogy mióta kikerült belőle a videokártya, a processzorba integrált azóta nem működik igazán jól. A monitorom egy LG27GN800, viszont mióta IGP-ről megy, azóta ha elalszik a monitor és egérrel felébresztem, olyan mintha új hardvert csatlakoztatnék a géphez, adja a Windows azt az új eszköz csatlakoztatási hangot. Ezt kikapcsoltam, viszont a már megnyitott ablakokat átméretezi, olyan, mintha eldobná a felbontást, és tényleg mintha egy új eszközként érzékelni felébresztés után a monitort. Tehát nem alvó módba van a gép, hanem csak elaszik a monitor 5-10 perc után, és akkor produkálja ezt. Ezzel a problémával valahogy együtt tudtam élni eddig, viszont ami kurvára zavar, az az hogy mostanában elkezdett kékhalálozni a gép. Mikor bekapcsolom, általában akkor dob is egy kékhalált, majd újraindul és nincs semmi gond. Viszont mostanában hogyha kikapcsolom a gépet, akkor is dob egy kékhalált, ez nem mindig, kb úgy az esetek 50%-ban. Rákerestem a Windows 10 topikban a hibakódra, sajnos pontosan már nem tudom mi volt, de le van fotózva, ha ezen múlik megkeresem. A hibakódra nem találtam konkrét probléma okot, volt aki azt írta hogy újra összerakta a gépét és az oldotta meg.
Viszont ma megint olyant tapasztaltam amit nem hittem el. Pár napja nem használtam a gépet, ezért direkt levideóztam hogy mi történik, [link] A BIOS mikor POST-ol már ott megállt a történet, még a Windows-ba bejelentkezem ott mennyi idő eltelt? Rengeteg, nem értem. Ez nem így szokott működni. Kikapcsoltam a gépet, akkor rendesen felállt és ki is kapcsoltam, ezt is levideóztam, így szokott működni, ha jó, [link]
És ezt a posztot azért írom, mert soha életemben nem b@sztam ilyent.
Kikapcsolt a gép, elhalványult a bekapcsoló gomb, tehát nem volt áram alatt már, erre megjelent a monitoron egy ilyen kép, [kép]Ez mi?
Életemben nem találkoztam hasonlóval, azt se tudom hogy milyen irányba kellene elindulnom.Egy nagyon mellékes infó, a gépet én raktam össze, 2020. decemberében építettem. Akkor volt benne VGA, és tökéletesen működött. Eladtam a VGA-t, és utána kezdődött ez az egész azzal hogy az IGP és a monitor valahogy nem működnek jól együtt, folyamatosan átméreteződnek az ablakok hogyha elalszik a monitor és újra felébresztem. Győrben laktam, onnan költöztető céggel költöztem haza, a gépet is ők hozták. NZXT H710-es házba van a gép, elég komoly doboza van, és rendesen be volt csomagolva, én nem gondolom hogy azzal történt volna valami miközben hazahozták. Az a baj hogy nem emlékszem hogy már Győrben is lefagyogatott-e, szóval fogalmam nincs. Hála a jó istennek mikor kivettem a VGA-t a PCI-E sín azt a tartó pöcköt is sikerült eltörnöm, tehát még csak garanciába se küldeném el az alaplapot, mert gondolom ez is kizáró ok lehet, hogy így nem garanciális, de ez nem egy megalapozott vélemény.
Szerintetek? Mi lehet itt a baj? Valaki tapasztalt már hasonlót?
Nem tudom merre induljak el, nagy segítség lenne ha valaki megtudna szólalni a témában és tudna valamilyen irányt mutatni.Köszönöm.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Csupingo #137301 üzenetére
XMP engedélyezve van, illetve alul van feszelve a CPU. Minden beállításom ugyanaz, amit a kezdetek óta használok. Köszönöm, megpróbálom amiket tanácsoltál.
A driverekkel már sokat próbálkoztam, IGP-ből ugyan mindig csak a legfrissebb drivert próbáltam, de igazából én már ezzel szívok legalább 1,5 éve hogy az ablakokat átméretezi meg hát tényleg, valahogy nem akar jó lenni. Amíg volt VGA, addig jó volt, azóta nem.
A BIOS-t frissítettem folyamatosan, most is épp a legfrissebb van rajta.A gyors rendszerindítás miért probléma egyébként?
-
tothjozsi96
addikt
válasz Csupingo #137303 üzenetére
A kékhalálozásban annyi volt az érdekes, hogy volt mikor kikapcsoltam a gépet, akkor is dobott kékhalált. Megfogadtam a tanácsod, kikapcsoltam a Fast boot-ot, gondolom ezt értetted gyors rendszerindítás alatt.
Az XMP-nél írja hogy 1,35-ös értéken futnak a RAM-ok.
A memóriákat átcseréltem a slot-okban, illetve a SATA kábeleket kihúztam és megfujogattam, remélem ért is valamit. Ez a kékhalál elég random eset. Főként akkor produkálja, hogyha 2-3 napig nem nyúlok a géphez, és beakarnám kapcsolni, és legtöbbször már bekapcsolás közben kifagy. Vagy ha nem akkor, akkor kikapcsoláskor.
Próbálgattam 4-5 régebbi Intel driver-t amit az alaplapom honlapjáról tudtam letölteni. Változott a helyzet, hogyha elalszik a monitor, akkor ha felébresztem egér mozgatással akkor jó lett. Viszont ha hosszabb idő múlva (10-15 perc) ébresztettem fel a monitort, akkor már megint úgy reagált mintha új eszköz lenne. Szerintem itt az Intel driver-el vagy a monitorral, vagy a kettő együttműködésével van a probléma. Tehát ha elalszik a monitor, felébresztem 1-2 percen belül akkor jó minden, nem méretezi át az ablakokat, és nem is adja a Windows a hangjelzést hogy 'új eszköz csatlakoztatva'. Nem tudom mi lehet a probléma. Van egy másik konfigom is, abban is szintén Intel HD 630 van, a monitor itt is LG, csak nem 27GN800, hanem 24MP59G, és itt ha elalszik a monitor és felébresztem minden ugyanúgy megy tovább, ahogy ott hagytam. A két monitorban az a közös, hogyha kikapcsolom és bekapcsolom, akkor mindkét monitort új eszközként érzékeli a Windows. A másik gépem, amiről már beszélgettünk hogy problémás, ott ez lenne a legkevesebb, képes lennék emiatt venni egy dedikált VGA-t is, csak ez a kékhalálozás ez nem olyan jó. Remélem hogy megoldódik a probléma és tényleg csak valami kimozdult. A Fast boot hiánya egyébként annyira nem feltűnő, jó persze, érzékelem, de nem lett lényegesen lassabb.
Persze, illetve már többször újra is lett telepítve a rendszer. Eddig semmi sem jelentett megoldást.
Köszönöm a tanácsokat srácok!
Pár nap múlva jelentkezem, addigra szerintem úgyis kiderül. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Folytatnám a #137312 hsz-ben elkezdetteket,
Csupingo tanácsára a memóriákat kiszedtem, át is cseréltem őket, illetve a SATA-kábeleket is kihúztam, visszadugtam. Azóta nem kékhalálozott a gép, viszont ez a monitor vagy IGP dolog nem akar megjavulni. Csináltam egy videót, ilyen eddig még nem volt. Mikor kikapcsoltam a gépet, csak akkor láttam eddig ilyesmit, de erről a legutóbb is tettem be fotót ha jól emlékszem.Amit most produkált a monitor vagy igp, az számomra új, ilyen eddig még nem volt, [link]
Esetleg erre valamilyen vélemény? Fogalmam nincs hogy mi lehet. Az az érdekes hogy amikor kikapcsoltam a gépet (hosszan nyomva tartottam a bekapcsoló gombot), kikapcsolás után is megmaradtak a csíkok. Itt több időt kellett volna hagynom, de nem tűnt el egyből a csík. Kb. 3 másodpercet vártam, hallatszik amikor megnyomom a bekapcsoló gombot.Ugye az a nagyon érdekes hogy ahogy kikapcsolt a gép, úgy a csíkok még megmaradtak.. Csak ezért kellett volna többet várnom hogy eltűnik-e a csík, vagy marad.
Szerintetek ez monitor vagy IGP hiba?
-
tothjozsi96
addikt
válasz Csupingo #137346 üzenetére
Régebben próbáltam HDMI-vel, de a monitor alvó módja utáni ébresztésnél ugyanígy eldobta az ablakok méreteit és ugyanúgy kiadta a Windows az "új eszköz csatlakoztatása" hangot.. Nem tudom, nagyon felidegesít már ez az egész k*rva számítógép. Nem is értem komolyan hogy mik ezek, főleg úgy hogy csak állt a gép, hetente ha 2-3x bekapcsolom sokat mondtam.
Igen, áramtalanítás után "javult" meg. Van másik monitorom de ez a hiba is olyan hogy nagyon ritkán jött elő eddig, nem tudom hogy tudom előidézni sem. De átcserélem a monitorokat, vagy nem tudom, tököm kivan az egésszel.
Közben találtam egy ilyen hozzászólást, #23909
Úgy látszik nem csak én szívok ezzel a hülyeséggel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest