Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Marci112233

addikt

válasz Doky586 #144999 üzenetére

Tudtommal ha ugyan olyan márkát vesz, és átköltözteti a az összes működő HDD-t az új ugyanolyan márkájú NAS-ba akkor az kijavítja magát és megy tovább, legalábbis én úgy tudom hogy a Synology erre képes lehet.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W

• Borisz76

veterán

válasz Doky586 #144999 üzenetére

Jelenleg a 8 lemez 1 db kötetben van....olyasmi mint a RAID5 de ez a Synology saját megoldása az SHR , Synology Hybrid Raid.
    Ez a raid fajta 1 lemeztől 12-ig működik !
    Azaz 1 db lemez is lehet SHR kötet.
    Persze akkor semmi extra....mintha egy alap / basic kötet lenne.
    Aztán 2 db lemez esetén az SHR az tükröz...azaz RAID1-hez hasonló.
    Itt már van 1 db lemez meghibásodása ellen védelem.
    Majd 3 lemeznél lesz olyan mint a RAID5....
    Majd ezen felül egészen 12 db lemezig bővíthető és 1 db lemez hiba ellen véd. Tehát 1 db lemez-t nem fogok tudni olvasni ha kiveszem és PC-be teszem....mert az adatok szét vannak szórva a lemezeken !

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ha a lemezek nem is mennek tönkre...attól még a NAS ( alaplap, táp, cpu akármi...) tönkre mehet. De mint írtam is....torrentezésre használom elsősorban.
    Nekem erre , ilyen módon tökéletes.

Mod :
    Szünetmentes táp is van mellé....amire a router és a switch is rá van kötve....tehát áramingadozás és áramszünet ellen is védett a NAS.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Új hozzászólás Aktív témák