- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Senquist #129404 üzenetére
A memtest86-ot ne rufusal írd ki. Az csak a régi évtizedes elévült verzióhoz volt jó.
A mostani v9 verziót csak letöltöd zip-ben és kicsomagolod egy Fat32 pendrivera. Ennyi. A régi már nem DDR4 kompatibilis.
Ez már Secure Boot kompatibilis is (maradhat bekapcsolva a Secure Boot).Persze használható a Windows Memória Diagnosztika is..
[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Chuck Norris #128884 üzenetére
Ahogy írtad ezen is két usb dugó van. Én még nem láttam egy végű usb kábelt.
-
Doky586
nagyúr
válasz kutga #128648 üzenetére
De nem kapsz internet (sms) és tele- kódot..?
Ezek nélkül nem sokra megy a cvc2 vel se ha bárki ellopja.
Gondolom a felelősségvállalás is megváltozott az idén. Eddig te feleltél azért ha elfelejtetted kivenni a megújuló (rejtett) négyzetből a pipát; de idéntől (tudtommal) minden tranzakciót internet (sms) és tele- kóddal jóvá kell hagynod. Pont az volt a cvc2 jelszó hibája hogy megváltoztathatatlan.Persze talán mindezek csak országon (vagy európán?) belül érvényesek, ebay és többinél nem.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz kutga #128644 üzenetére
Akkor másik nagy, ebéd rendelős céget használunk..
De ekkor is ott van a internet (sms) és tele- kód megadás pluszban.
Amúgy a régi szabályzás szerint (amikor ezek még nem kellettek) is sokszor lehetett olvasni a panaszokat a havonta megújuló levonásokról.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #128553 üzenetére
840evo esetén ha sokáig a hibás firmwarel használtad (vagy most is az van rajta?) akkor irodai gépben is hamar elhasználódik, szerverben használva meg amúgy is. De mivel még használod megérte.
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #128485 üzenetére
Jól mondod: "területmérő"
Azaz lokálisan hozza az adatlapján feltüntetett (centiméteres) pontosságot minden esetben. Tehát a terület pontos lesz. De a Földhöz képest (abszolut pontossághoz) kell neki a korrekciós jel ami helyi és fizetős tudtommal. Ezt vagy akkor vagy most nem kapta meg. Ebből ered az eltérés. De nem vagyok geodéta, csak egy amatőr.. -
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #128341 üzenetére
Gondolom az emberek nem szeretik ha szemükbe mondják hogy "Te csináltad rosszul"..
Inkább szeretnek egy bűnbakot kiválasztani: A Microsoft a hibás!
Ez megnyugvással tölti el őket, még akkor is ha nem igaz..[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Én valami ilyesmire gondoltam: [kép] [kép]
Amikor régen linuxot installáltam nekem is létrejött ott mégegy (igaz más néven), de azóta eltűnt, pedig nem használtam az EasyUEFI programot. Egyszerűen csak nem használtam a linuxot, töröltem. Igaz biost többször is frissítettem, de annak elvileg nem kéne törölnie.Viszont nem értem miért zavar hogy több van? Kettő közül könnyű megjegyezni melyik a hasznos és nem találkozol vele hetente.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz szaniszlokar #128039 üzenetére
Maradj win7 nél.. többet nem bír a P4
-
Doky586
nagyúr
válasz szotyika77 #128019 üzenetére
Fúrsz a műanyag burkolatba egy lukat az új bekapcsológombnak. [link] [link] a vezetékeket pedig átforrasztod..
[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz batyuska100 #127732 üzenetére
Közeledik a Karácsony..!
(de nyugi, egy-két hónap múlva újra lemegy) -
Doky586
nagyúr
válasz anonymus89 #127653 üzenetére
Rámásolod az iso tartalmát egy fat32 pendrivera...
(ámbár a konkrét programot nem ismerem) -
Doky586
nagyúr
válasz Tompo92 #127541 üzenetére
Nekem azért csak 1024x768 mert régi 7éves gépem van, az újabbak már mind megkapták a 1920x1080-as felbontást (uefi)bios alatt is. Képernyőmentés pedig F12-vel készülhet Fat32 pendrivera.
"oprom policy” ezt alapvetően ne tőlem kérdezd. Kártyák (scsi, vga, digitalizáló, stb) szoktak bejelentkezni boot post alatt. Nekem ez volt a bios alap-beállítása.
Egyébként CSM-et kikapcsolva nálam is kisebb bootkor az ASRock logó, de ez kit érdekel..?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Tompo92 #127529 üzenetére
"Boot prioritast a pendrivera raktam"...
Na itt rontottad el..ASrock esetén bekapcsolva maradhat a CSM. Én is így használom: [kép] UEFI módban. Telepítéskor is bekapcsolva hagyható a SecureBoot - ha úgy csinálod ahogy a blogomban van.
Ellenörzés így: [link][ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz SwissAirplan #127446 üzenetére
Ha exFat lenne a külső winyó akkor nem kéne bűvészkedni..
-
Doky586
nagyúr
válasz Keem1 #127354 üzenetére
"Viszont nem lenne baj, ha a gép meghibásodása esetén az adatokhoz még hozzáférnék."
Ha a TPM vagy a laptop tönkremegy akkor csak helyreállító kulcsal tudod kikapcsolni a titkosítást a lemezen és hozzáférni az adataidhoz. Mivel a tpm 'lefordítja' a begépelt jelszavadat az ő által generáltra.
Ha letiltod a tpm használatát (titkosítás előtt) akkor legalább áthelyezve más gépbe a lemezt is működne rendesen jelszó megadás után... [link]Home vagy más verzió van rajta?
Win10 vagy más?[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Keem1 #127330 üzenetére
Nem tudom milyen a Samsungos titkosítás. Lehet hogy ugyanaz mint a laptop biosba épített hw titkosítás.
Mivel hardveres ezért a jelszó elfelejtése esetén nemcsak az adatok de a lemez is mehet a kukába. Ezt ne feledd.
És hw titkosított lemezt asztali gépbe helyezve nem működik (csak rettenet linuxos bűvészkedés után).Ha az os-t is titkosítod akkor természetesen minden indításkor jelszót kér. Ha biztonságos jelszót akarsz akkor min 20 karakteres legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz minek?:S #127261 üzenetére
"csak beadja a win logót és semmi"
UEFI telepítéskor nincs win logó, így te valami mást csinálasz..Legacy (csm) telepítéskor valóban sokára jelenik meg (főleg lassúúú pendrivenál) addig csak egy villogó kurzor van majd csak egy pillanatra a logó. (legalábbis nálam)
Lehet hogy türelmetlen vagy és nem várod meg hogy betöltsön..?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz maxika2004 #127129 üzenetére
-
Doky586
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #126937 üzenetére
[kép] leszakadt a vezetéke..
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #126668 üzenetére
A (kép) szerinti >USB háttértár< tiltása majd engedélyezése kéri hogy indítsam újra a gépet. Ha ezt nem teszem meg akkor lemezkezelőben nem jelenik meg újra.
Ha a >USB-gyökérhubot< tiltanám le akkor nem tiltódna a billentyűzet és egér..?
Mert azok nélkül nehézkesen engedélyezném újra, legfeljebb resetet nyomhatnék..Igaz én ezt most csak egy sima usb2 pendriveal teszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz carl18 #126604 üzenetére
Furcsa. Ez ~2013 táján volt aktuális amikor változtattak a tápok követelményein és előírás lett hogy 0 terhelés esetén is tartaniuk kell a stabil kimenő feszültségeket.. Eszerint ez még ma is problémát okoz..(?)
Talán az S5 power state vagy társait kell tiltogatni a biosban hogy valami változást tapasztalj, de nekem nem volt ilyen problémám így nem teszteltem. -
Doky586
nagyúr
válasz Reaper04 #126590 üzenetére
Ilyen hosszúúú kábelnél ne csodálkozz..
Se a 30Hz-en se a villanáson.
Az én medialajátszóm is észreveszi ha ki vagy bekapcsolom az ugyanarra a tv-re hdmi-vel dugott szolgáltatós dvb boxot. (1-1m hdmi). Szerintem természetes és nem zavaró.
A TV mellett minden egy (zavarszűrős) hosszabbítóba van dugva nálam, ezért a távoli hűtő, fűnyíró stb nincs rá hatással..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Chuck Norris #126563 üzenetére
Tehát önmagadat gáncsoltad el amikor letiltottad..
-
Doky586
nagyúr
válasz Petie #126494 üzenetére
Az látszik hogy magad ellen dolgoztál..
Felesleges volt a klónozás után létrehoznod az sdb4-et. Anélkül simán win lemezkezelőben leghátulra toltad volna a sdb3-at, majd kiterjeszted az sdb2-t a teljes területre.
Így a win beépített grafikus lemezkezelője megoldott volna mindent.
Sőt macrium klónozóban is be lehetett volna már eleve állítani mindezt...Amúgy a winben és a gparted-iso-ban is lehet screenshotot csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz tylerddd #126454 üzenetére
Nem az internet sebességétől függ milyen switch kell. A 15 db gép csak használ valami központi adatbázist vagy helyi tárhely megosztást vagy egymás közt cserélnek fileokat adatokat videókat..
Vagy 20 éve már hogy minden PC-t gigabites ethernettel gyártanak, a kábelek is szinte mindenhol 8 eresek vagy fillérekért cserélhetők.
Minden arra utal hogy egy 100-as switch csak a munkát lassítja hátráltatja egyedüli szűk keresztmetszetként..[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #126416 üzenetére
Milyen modemed/eszközöd van?
-
Doky586
nagyúr
válasz Pityu. #126400 üzenetére
VDSL modemet én sem találtam a szabad piacon, de szerencsére még évekkel ezelőtt a T lecserélte nekem (ZTE Speedport-ra). Igaz nyár közepéig ADSL-en voltam. ~15Mbps volt a max. Aztán egyszercsak minden előzetes figyelmeztetés és kérés nélkül átváltottak VDSL-re és 95Mbps-t kapok azóta (feltöltés 25Mbps).
Igen tudom hogy (telefonvonalon) xDSL-en 30-as csomagot árulnak csak, de az aszf-ben le van írva hogy a 30 az jelenthet 100-at is..[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Aryes #126372 üzenetére
NAT mögött szerver (megosztó) oldalon mindegyiknél kell portforwardot állítani.
- Http File Server (HFS) [link]
- FTP server (ne felejtsd el a porttartományt is beállítani)
- Torrent_DHT (ha minden osztálytársnak kell gyorsan elküldeni)Nem kell ddns, ha megadja a wan ip címét, ami még 1-2 napig él.. (nem kapcsolja ki a modemet)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest