- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #142711 üzenetére
Csak 3GB és alatta jobb a 32 bites..
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #142707 üzenetére
Biosban kikapcsolod a CSM-et és engedélyezed a Secure Boot-ot..
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #142638 üzenetére
Ha a táblázat szerinti 3db frissítés nincs feltéve, akkor azt tedd fel kézzel.
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #142635 üzenetére
A win update letölti automatikusan.
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #142632 üzenetére
Hogyne lenne. Win7-hez 2020. 01.-ig vannak (legális) frissítések. MS-től ma is letölthetők. FF hoz pedig idén szeptemberig lesznek w7 alá frissítések.
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Oposzumtoszó #142152 üzenetére
Nem értem mit vacakoltok ilyen egyszerű dolgon ennyit..
Létrehozol egy helyi lokális usert mindkét gépen, azonos névvel és azonos jelszóval (ne admin legyen). Az ő nevében osztod meg a mappákat. A meglevő useren nem kell semmit állítani.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz maxxenergie #141983 üzenetére
Memtest86 -
Doky586
nagyúr
válasz Rowon #141876 üzenetére
Windowsban win7 óta van normális író képesség, XP már felejtős.
Attól függ mit tud a kocsi CD lejátszója. Ha csak a ISO 9660 at ismeri akkor a CDBurnerXP a jó választás, ha viszont a UDF multisession lemezt is akkor a win beépített formázója is elegendő az mp3-ak felmásolásához. Ki kell próbálni, gyári leírások nem térnek ki az ilyen részletekre.Teleppítő iso-hoz meg bőven elegendő a win beépített eszköze. [link]
-
Doky586
nagyúr
válasz anonymus89 #141792 üzenetére
Egy msinfo32 első oldalt is mutathatnál hogy lássuk mid van.
-
Doky586
nagyúr
válasz anonymus89 #141789 üzenetére
UUP-ről letölthető nemcsak a x86-32/64 alapú hanem az ARM64 alapú windows is (ha van másik géped)
-
Doky586
nagyúr
válasz BitRider #141689 üzenetére
Az már eleve rossz ha ott jut eszébe a vendégeknek beállítani. A lényeg hogy a lehetőség megvan.
Majd ha látják hogy másoknál csörög a telefon vagy hívást indítanak, csak ők nem tudnak, akkor majd beállítják. Nekem a pesti lakásomban sincs térerő ezért alapból ezt használom. -
Doky586
nagyúr
válasz BitRider #141687 üzenetére
Korszerű (kompatibilis) telefon kell hozzá, amiben van vowifi.
Telefonban engedélyezni a vowifi-t, szolgáltatónál sms-ben engedélyezni a vowifi-t, telefon tárcsázóban vowifi-t választani elsődlegesnek. Ennyi.
M.Telekomnál simán működik, többinél utána kell nézni..[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz csabi98 #141575 üzenetére
Ha másik fizikai meghajtóra telepíted (secureboot módban) a linuxot akkor addig húzd le a másik lemezt. Ez ilyen egyszerű.
Ha ugyanazon lemezen van akkor lesz még gondod vele az évenkénti win nagyfrissítéskor, vagy reinstallkor. Így az ilyesmit elkerülhetted volna.
Bios postkor F11-el válthatsz a két rendszer közt (vagy azzal amit az alaplapgyártód ír).[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Ricardo128 #141510 üzenetére
Évek óta frissítetlen, biztos hemzsegnek rajta a férgek és vírusok. Hogy az elhackelt beállításokról már ne is beszéljünk..
Javaslom full gyalu és tiszta reinstall. -
Doky586
nagyúr
válasz Aftershock11 #141468 üzenetére
"de akár így is eladó"
És kis zacskóban küldöd, nehogy szétszóródjanak a darabjai. Megnevezés: 'építőkészlet' -
Doky586
nagyúr
válasz Aftershock11 #141461 üzenetére
Tönkrement (biosban sem látszódó) majd kalapáccsal szétvert ssd eladó, ára: 10ezerFt
-
-
Doky586
nagyúr
válasz enginev3.0 #141370 üzenetére
Nem érdemes.
-
Doky586
nagyúr
válasz spleenszuru #141281 üzenetére
Mindegyik biztonságos amin van kétlépcsős azonosítás. Még a freemail is.
Jellemzően a leggyengébb láncszem maga a felhasználó.
-
Doky586
nagyúr
válasz spleenszuru #141278 üzenetére
Ha pedig egy kikapcsolt defenderes keyloggerektől és távfelügyeleti programokkal dúsan telepített géped van (amibe idegenek simán bejutnak), azon az email szolgáltató váltás nem sokat fog segíteni.
-
Doky586
nagyúr
válasz spleenszuru #141278 üzenetére
Te most miről beszélsz? Én a titkosításról.
Hogy jön ide a spam szűrés??? De az igazat megvallva a gmail abban is kiemelkedő. -
Doky586
nagyúr
válasz spleenszuru #141275 üzenetére
Én mindigis Gmail-t használtam webes felületen, erről nem akartam váltani több ok miatt sem.
A chrome böngészőhöz (de a többihez is) van Mailvelope kiegészítő. Azzal kényelmesen használható.
Protonmail-el is teljesen kompatibilis.
De működik sok levelezőkliensel is a gpg.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Enigma1945 #141152 üzenetére
Szorzózáras procit nem old fel semmilyen alaplap.
-
Doky586
nagyúr
Hogy jön ide az áruház?
MS fiókkal telepítve is ugyanúgy tudok webről letöltött akármilyen programot (exe-t) telepíteni mintha erős trükközések közepedte telepítéskor offline fiókot választok.BitRider - utólag kevesen variálnak az üzemelő win-en, csak használják a programokat. Ezért erőltetik telepítéskor, hogy utólag ne panaszkodjanak az emberek hogy ez az ha járt volna nekem miért nem kaptam meg? (installkor egy eltévesztett választás miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz BitRider #140999 üzenetére
Nem értem mi ez a nagy ellenérzés a MS fióktól.
Ha legális wined van legalább egyszerűen átvihető az új lapra ha lecseréled. Nem vész el a licensz.
Azért megnézném hány Android telefonon nincs Google vagy Huawei Samsung fiók és nincs facebook fiók se. Applenál apple id nélkül stb. -
Doky586
nagyúr
válasz liszi70 #140983 üzenetére
Nekem sata dokkolóim vannak és biosban be van kapcsolva a Hot Plug. Természetesen nem kell leállítani a windowst hogy feldugjak v lehúzzak egy lemezt. Csak az óra melletti leválasztás menüben le kell választani előbb.
Ugyanígy van usb dokkolóknál is. (ámbár nem tudom ott mindkettő egyszerre választható-e le vagy külön külön) -
Doky586
nagyúr
válasz Enigma1945 #140981 üzenetére
A dvga csak erős terhelésen kap 16 sávot, egyébként üresjáratban csak 8 sáv jár neki. Nem véletlen kérdeztem rá a kérdőjelre. Gpuz ben azzal lehet elérni hogy terhelődjön.
Most hogy felraktad a bugos biost amiben ezen funkció nem működik és üresjáratban is terheli a 16 sáv a procit/délihidat még nem lesz neked jobb..
-
Doky586
nagyúr
válasz Enigma1945 #140949 üzenetére
Megnyomtad a kérdőjelet?
-
Doky586
nagyúr
válasz Teasüti #140851 üzenetére
Csak megjegyzem hogy az eredeti info szerint (#140846) kapták és nem karbantartják. Hasonló a két szó de nem ugyanaz. Még a profitorientált cégek is energiát fordítanak rá hogy az eladandó használt gépeikre rakjanak működő oprendszert hogy ne csak azt írja ki a gép bekapcsoláskor hogy: "Boot device not found. Press any key to reboot..."
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz zsolti_20 #140473 üzenetére
Saját szerver beállítás
FTP letöltés
SFTP helyett szerintem FTPS-t használj. Pl filezilla. Abban van autoban funkció, ami jó a jelszópróbálgatók (tippelők) ellen.Ingyenes sftp szerverről nem tudok, legfeljebb a win-ben van egy parancssoros (használhatatlan).
-
Doky586
nagyúr
válasz tizenketto12 #140416 üzenetére
"De őszintén, 2023-at írunk, még mindig ugyan ott tartunk mint 20 éve? Egy hétköznapi felhasználónak miért"...
Mert 20 éves hibásan berögzült módszereket próbálnak alkalmazni sokan. Pedig a blogomban egyszerűbbnél egyszerűbb módszereket ismertetek hozzá, de sokan a legegyszerűbb lépéseket sem tudják követni. A régi megszokások miatt.Illetve sokan régen a biosban is mindent elállítgattak ami állítható volt.. Aztán egy biosfrissítés után csodálkoznak hogy nem indul a gép amikor minden visszaáll alapra és már nem illeszkedik a hibásan telepített oshez.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz RandomName #140368 üzenetére
Macrium ISO tartalmát pendrivera másol, bootolsz róla, minden partíció mentése (nem klónozás) hálózatra (pl NAS), lemezcsere, újra pendriveról bootolsz, visszaállítás hálózatról. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest