Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
„es konkretan tvnek szeretnem hasznalni, nem pcvel eggyutt”
akkor nem való neked a tvtuner..
Vagy külön veszel TVt is, vagy SetTopBox + hdmi kábel + monitor.
STB: hdmi és RCA hang kimenet legyen.
Monitor: hdmi bemenet (is) legyen.
Aktív PC hangszóró + RCA-dugó - Jack-mama átalakító.. -
Doky586
nagyúr
Nem ajánlok semmit, mert DVB-T STB-ből annyi van hogy roskadoznak halmokban az elektronikai áruházak polcain.. Válaszd ki amelyik megfelelő színű-szagú.. Mindegyik MindigTV kompatibilis ha itthon veszed, azt pluszba eldöntheted hogy lehessen / ne_lehessen belerakni előfizetői kártyát a mindigtv_Extra csatornáihoz a későbbiekben.
-
-
Doky586
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #73985 üzenetére
Szerintem pedig a 3-4db sorbakötött hosszabbító elég gány dolog..
építened kellene (nem venni) egy (vagy két) hosszabbítót amit bedugsz a UPS-be (egyiket a szünetmentes másikat a túlfeszvédett oldalra). Amit én összeraktam azon egyetlen hosszabítón 18db aljzat volt, de olyat raksz össze amilyet akarsz (amilyen aljzatokat kapsz a villenyszerelő boltban [link]), ez a legolcsóbb és legoptimálisabb.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz vitemerius #74108 üzenetére
Tudtommal a BitLocker partíciót titkosít, nem lemezt. Viszont kell hozzá egy kis partició is ami magát a bitlocker működéséhez szükséges, ez win7 esetében az a 100 MB-os rejtett boot-partíció. Egyébként TPM chiped van vagy pendrive-engedélyezéssel menne? ez utóbbi nem látszik túl biztonságosnak.
Sajnos az én alaplapomra csak 17pines TPM tehető, de a neten csak 19pineseket árulnak..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz vitemerius #74118 üzenetére
A 19pin-esekből eddig is volt. Szerintem érdemes rászánni azt a 3-5eFt -ot, egy pendrive se olcsóbb, de a TPM biztonságosabb. Most nézem kezdenek megjelenni a 17pin-esek is. Kár hogy ez nem szabványos, és gyártóként más-másfajta kell..
-
Doky586
nagyúr
válasz Dexter-2000 #74175 üzenetére
igen a 7.1 Jack-en keresztül is megy. 4db Jack kell hozzá.
(a képen a szürke Jack az bemenet, a négyszögletes pedig az optikai kimenet: ez jobb minőséget ad a Jackekhez viszonyítva)
Ha csak 1db Jack-et dugsz be (a töldet) azt nevezik stereo-nak..[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz #65675776 #74239 üzenetére
"Rendszeres, hogy a régi céges notikat ha selejtezik, akkor vinyó nélkül, vagy legalábbis tiszta OS-szel eladják."
Így van. De nála NEM ez a helyzet!1: "a rajta lévő Win7-ben lévő felhasználói fiókok is jelszavasak"
2: a winyót kivéve "nem ismeri fel a gép" --> ATA jelszó
Ezek szerint egyértelmű hogy nem "leselejtezett" hanem 'ellopott'.. -
Doky586
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #74262 üzenetére
Gondolom attól lehet hogy valami hibás/gagyi képmetsző programot használsz. Annak a sok fehérségnek semmi keresnivalója a képen..
-
Doky586
nagyúr
válasz Zolly444 #74362 üzenetére
Ugyan nem árultad el mire kell, de az látszik hogy magad se tudod mit akarsz.. A winben is van jogosultságkezelés ha az kell, és a másik user nem tud bemenni a mappába. WinProf-tól kezdve van EFS titkosítás is. A titkosítás abban jobb a jogosultságkezelős dolognál hogy pendriveról bútolva se fér hozzá a titkosított fileokhoz, de a jogosultságkezeltekhez hozzáfér. A 'rejtett' dolgokról felesleges beszélni, talán a "ne nézz bele" nevű mappához hasonló biztonságot adnak.
Titkosított meghajtó: Dekart Private Disk Light szoftvere ami kikapcsolva csak egy nagy file a lemezen (bármilyen néven. pl .DAT), bekapcsolva jelszót kér és egy meghajtóként (pl: G: ) jelenik meg amibe bármit másolhatsz vagy progit telepíthetsz bele.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz bluobluo75 #74435 üzenetére
Egy ilyen gagyi mikrofonhoz (MD110) legfeljebb építesz forrasztópákával alkatrészekből egy mikrofonerősítőt. 1000x -es erősítés kell, mivel egy dinamikus mikrofon ~1mV jelet ad, a PC mikrofonbemenete pedig ~1V jelet igényel. (alkatrészeket, 9V elemet, dobozt, csatlakozókat venni: drágább mint amennyit a mikrofon ér)
Egy jó dinamikus mikrofont ha veszel az 30-50eFT (az olcsóbbak) + ugyanennyiért mikrofonerősítőt veszel mellé és meg is vagy..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Ricardo128 #74624 üzenetére
Most ugye csak viccelsz..?
Ez a mini-hifi csak kis dobozkákat-hangszórókat kezel, azt annyi. BASS ládát nem is kezel. Nem is értem mit akarsz. Milyen Sub bemenet és honnan, minek?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Ricardo128 #74626 üzenetére
Csakhogy az nem BE hanem KI menet! Ha vennél egy subwoofert tudnád használni FM rádióhoz, kazettás-magnóhoz vagy CD-hez (szerintem egyikhez sincs értelme)..
A subwoofereknek saját belső erősítőjük van mono RCA bemenettel..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Ricardo128 #74628 üzenetére
Én olyan erősítőt keresnék amin optikai (és/vagy coaxiális) audio BEmenet (SPDIF) van legalább 2db, de a HDMI bemenet se jön rosszul (hanghoz). [link] és természetesen beépített DolbyDigital és DTS dekódolója van.
És hangdobozokat külön venni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Nunder #110617 üzenetére
Ez a sajtot osztó róka népmesére hasonlít. Az egyik sosem fog tökélrtesen illeni a másikhoz.
- Most azt teheted hogy veszel gyorsabb ssd-t
- de akkor a procid fog limitálni ezért veszel gyorsabb procit
- de akkor a ram fog limitálni, ezért veszel abból is gyorsabbat
- de akkor az alaplap fog limitálni, ezért mindenből veszel újjat
- de akkor megint ...[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz maxika2004 #110804 üzenetére
512 MB 40 GB ... Ezen egy w98 is jól érezné magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- CANON PwerShot G3X
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- Mechanikus billentyű (taktilis/tactile) kapcsoló vásár (Akko, outemu)
- Jó ideje mellőzött, tesztelt, pormentes Chieftec iARENA GPA-500S8 80+ 6+2pin VGA csatival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest