Hirdetés
Aktív témák
-
tyielow
aktív tag
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Users\Kifu>ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : Kifu-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller (NDIS 6.20)
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 50-E5-49-22-8E-78
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::fd59:f928:bf6a:d329%11(Kívánt)
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.211.41(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 240182601
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-15-66-8A-37-50-E5-
49-22-8E-78
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter isatap.{40598F5B-6BC2-46AD-9BC4-C5245F1C2A8F}:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAmúgy alaplapi a hálókártya. Alaplapom neve az adatlapomon található.
[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
Realradical
őstag
válasz forras2 #32900 üzenetére
A dedikált VGA-nak van saját memója és nem a rendszermemóriából vesz el magának nem úgy mint a shared (integrated) VGA-k amik ugye a RAM-ból tolvajkodnak.
(típusának kéne lenni azért, a laptop szériából esetleg ki lehet okoskodni pontosan mi van benne)[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
moha21
veterán
válasz Topee2 #32882 üzenetére
És nem kellene az egész fórumot teleírni ezzel az egy, amúgy is távolról megválaszolhatatlan kérdéssel.
(#32877) sztokkvAlker: Nálam is 3 jack aljzat volt. Tökmindegy mibe mit dugok ki tudom választani miként funkcionáljon.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
-
Storms
őstag
üdv
Ez jó eredmény a vinyómtól? KÉP
3 részre van osztva, C:-n van a windows. Jó ez igy? SATA300-at ir az AIDA64ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Wizard of Oz
aktív tag
Üdv!
Remélem elfér itt a kérdés. Még régebben lehetett hallgatni rádión a kereskedelmi tévék hangját. Az RTL-t sikerült nehezen megtalálni, a tv2-t már nem. Tud valaki frekvenciát? Létezik még egyáltalán? Az m1-re nem emlékszem, hogy lehet-e, de ha igen, akkor azt is megköszönném.szerk.: Pécs területéről van szó
[ Szerkesztve ]
Steam: TheWizard0fOz || Pay no attention to that man behind the curtain!
-
föccer
nagyúr
válasz Storms #32905 üzenetére
Nem egy kapkodós idegbolond, de nincs vele komolyabb baj. Esetleg többet mutat a vinyó állapotáról, ha felrakod ezt a progit, és ide, vagy a topikjába linkeled az eredményt.
Esetleg erre valaki?
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Windows 7 Home Premiumra hogy lehetne legálisan virtuális XP-t tenni?
Egy ismerősöm kérdezte tőlem. -
Geller72
veterán
válasz Kezdő vagyok #32909 üzenetére
XP módra gondolt, vagy helyette?
-
Wyll
őstag
válasz Kezdő vagyok #32909 üzenetére
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
föccer
nagyúr
Úgy tudom, hogy a home premium nem támogatja a virtual xp-t.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Kezdő vagyok
őstag
Ennyi lett volna a kiegészítés,amit akkor hozzá kellett volna tennem:
Ismerősöm mondta:
"Home Premiumom van, tehát az XP mód kizárva. Mégis jó lenne egy virtuális XP kb. egy hétig (érettségi felkészüléssel kapcsolatos, ott az XP felhasználói felületét és pár XP-s programot is be kell mutatni pár szóban majd). Megoldható nélküle is, tehát ha nagyon gázos, hosszadalmas annak a valaminek a telepítése, akkor mindegy.
Kérésem még, hogy ne terhelje nagyon a gépet."A Windows 7 topicban is kaptam rá választ.
Köszönöm mindenki válaszát![ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #32915 üzenetére
Jah, hogy csak kinézet kell? Akkor töltse le a Lunát. Ez egy Win7 theme, ami úgy néz ki, mintha win xp-d lenne a gépen. De ez csak a felületek kinézetét változtatja meg.
üdv, föccer
-
colly
csendes tag
"Sziasztok, van egy AD ball led-es reklámgömböm, a problémám az lenne ( ), hogy semmilyen módon nem tudom rábírni, hogy azt írja ki amit én szeretnék. Nincs hozzá semmilyen szoftverem, a labdán van egy rs 232 port csatlakozási lehetőség. Tudna valaki valamilyen szoftvert hozzá?
Néhány adat:
Valószínűleg a márka név: PROCHIPS
Gyártó: adotech (korea)
Modell: CB 100
Előre is köszi a fáradozásotokat.
Colly"Akkor ide is leírom, a google kereső 3 óra után sem hozott eredményt.
Mégegyszer köszi, ha valaki tud segíteni.Tedd könnyebbé az életed azzal, hogy nem aggódsz többet érte!!!!!!!!!!
-
Tomate
veterán
Mi a reális piaci ára egy vastag kivitelű használt ps2-nek 2 db analóg karral és 1 db 8mb karival?
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Van 80 gigányi videóm és képem (családi) "összehányva" egy mappába. Ha ezt most Windows Explorerrer elkezdeném kategorizálni akkor csak az unokáim unokái fogják befejezni.
A kérdésem hogy van valami alkalmazás ami segít meggyorsítani a folyamatot? Tehát ami segít mappába rendezni a videókat 1-2 kattintással?
A másik kérdésem hogy van valami tömörítési eljárás amivel ezt a 80 gigát redukálhatom sokkal kisebbre?
A tervem az hogy szépen elrendezem az anyagot majd betömörítem és kimentem valahova, mert hely szűkében vagyok.
Minden segítséget előre is köszönök!
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
addikt
Egy privát beszélgetés során felmerült benne ma kérdés:
Lehet valahol itt a Prohardver! fórumán kulturált körülmények között beszélgetni a warez-ről(sajna nem nagyon találok rá más szót)? Nem a warez és a crackelt dolgokról(arról nem lehet, és ez teljesen érthető és természetes/jogos dolog)! Hanem a miért adjunk/ne adjunk pénzt illetve miért kell(ene) fizetnünk? Ki hogy látja ezeket a dolgokat.
Gondolom nem, ha nem akkor miért van ez? Tényleg csak azért lenne, mert kevés a modi, hogy népirtást tartson. Mert annyi lenne a köpködő/fröcsögő emberke?[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom megadni a jelszót és a felhasználónevet Ubuntu esetében parancssori FTP-nél ha egyből be akarok lépni?
ftp <ipcím>
milyen kapcsolóval kell csatolni a felhasználónevet és jelszót, hogy ne kérje be?Előre is Köszönöm.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
kmisi99
addikt
Milyen merevlemez tesztelő program van ami egyszerű és gyors képet ad a hdd teljesítményéről. (nem a hd tune az csak sebességet mutat abból nem tudom meg windows alatt mennyire lesz gyors)
-
dudikpal
senior tag
Tud vki segíteni hol árulnak ilyet?
A polcboltonline.hu-t én is megtaláltam, de nekik nincs a megfelelő méretben. -
Wyll
őstag
Először is ne Windows Explorerrel rendezgesd, hanem inkább Total Commanderrel, én legalábbis abban sokkal gyorsabb vagyok. Ha egyazon meghajtón belül rendezgeted a file-okat, akkor elvileg nem tart semeddig az áthelyezés (move) művelet.
(Ha kéne, TotalCommander-ben is van Thumbnail nézet: Shift+Ctrl+F1, és ugyanez a kombó állítja vissza is.)Aztán a videók nézegetésére windows media player helyett használj inkább media player classic-ot (vagy még inkább Media Player Classic Home Cinema -t), szerintem sokkal gyorsabb meg praktikusabb.
Videotömörítéshez meg van egy csomó kodek és program:
Handbrake, SUPER, AutoGK, avidemuxHa a képek jelentős részét teszik ki a 80GB-nak, akkor ezen is érdemes lehet csökkenteni:
egy 60-70%-os JPEG újratömörítés elég jótékony hatást szokott gyakorolni a file méretre,
illetve ha nem tervezel nyomtatást, akkor le is lehet csökkenteni a felbontásukat olyan 1600x1200 pixel körülire szerintem.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy megoldatlan problémám. Van egy kisgépem(abit nf7, barton 2500@3200(eddig), 9800se/9500pro, 768mb ram. Leakarnám terhelni a videókártyát, hogy lássak némi hőfokot és hogy mennyit hoz az ati silencer a vízhűtéssel szemben, de hiába rakom fel a Furmark-t, elindítom, de nem indul el a program. Mitől lehet? XP sp2 van rajta.
Előre is köszi mindenkinek a segítséget
KistopiMit is kéne ide írni?
-
fatal`
titán
válasz tomy_cz #32929 üzenetére
Ezekszerint az általános szintaxis parancssorban nem működik. De így kell kapcsolódni pl. böngészőben, vagy total commanderben (vagy más linuxos commanderben) is. Ezért gondoltam hátha működik.
Amúgy általában Linux alatt a --help paraméterrel kapsz segítséget a paraméterekhez.
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok! Tiff-ből szeretnék doc-ot vagy docx-et......Vki tud segíteni?
-
KisTopi95
aktív tag
válasz fatal` #32941 üzenetére
Itt van pl egy 5200-es nv ami azért jóval gyengébb minden téren mint a 9800se-m(9500pro rip). Driver pedig...itt van. Driver minden friss(kivéve sztem a vga). Aida-m van most rajta, de azon meg csak a cpu-t mb-t meg a vinyót találtam meg. Az sp3 föntvan, de nem hozott eredményt. Mondjuk a .NET-et megpróbálom hátha...
[ Szerkesztve ]
Mit is kéne ide írni?
-
fatal`
titán
-
Geller72
veterán
-
rigo88
aktív tag
üdv
css-nél mi a különbség a ponttal kezdődő illetve pont nélkül kezdődő styleokban?
köszi
rDirr
Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók